- 8300 mAh, maradhat?
- Google Pixel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ez megfogott ... (habár tényleg elég hosszan tudjátok gyepálni egymást, elismerésem mindegyik oldal kitartásáért
)
... de ez a:
" Kezdem azt hinni, hogy nálam volt a gebasz, mert pont Vista volt az, ami a hdd lehúzáskor aktivációt kért. "
dolog ... nem lehet hogy rendszervinyót húztál le és újra kellett rakni/image-elni a rendszert? Ilyen esetben valahol jogosnak érzem hogy újraaktiválást kér ...
peace
-
bobsys
veterán
ha erdekel az eula sertes akkor ott a masodik link, azzal nem serted meg
de meg mindig nemtudom mit kell otthon gpozni mi az amiert kellene egy otthoni gepre
az hogy terj at linuxra azert lenne jobb mert megszabadulnal egy rakas kinzo kerdestol es fusztraciotol
jaigen miert lenne nekem jobb? azert mert olyanokat is leirsz amihez lathatoan nem ertesz es bar szorakoztato olvasni teged de neha elveted a sulykot -
bobsys
veterán
enable group policy in vista home premium
nem probaltam
serti az eualt? nemtudom, de toled viccesen nez ki hogy ilyeneken aggodsz
de ha rosszul aludnal esetleg az eula sertestol (lol) akkor toltsd le a Group Policy Settings Referencet
ebben megtalalod az osszeg policy beallitast es azt hogy melyik registry kulcsot modositja
tc fizetos, olvasd el az indulo kepernyot: "Ez a program shareware, a teljeskoruen mukodo demo verziot egy honapig tesztelheted utanna regisztralnod kell". A regisztracio meg 7900 ft+afa
nem kell warezolni es nem lesz korlat a 10 kapcsolat, persze tudom a torrenten nemcsak warez van de nemhiszem hogy egesz nap 20-30 szalon nyomod az ingyenes linux disztrokat
szerintem dobd ki a windowsodat es terj at linuxra
ott azt modositasz amit akarsz semmilyen eula nem fog vissza annyi kapcsolatod lehet amennyit akarsz -
bobsys
veterán
mar megint a gpo, a multkor is irtam hogy be lehet rakni vista home premium ala a group policyt ha akarod vagyis ez megint nem indok szerintem
de otthonra minek gpo?
tc is fizetos
tobb mint 10 kapcsolat kell otthonra? hasznalj servert, megint nem latom okat a 10 kapcsolat szukossegenek otthonra -
FTeR
addikt
az a félelmetes, h minden modatrészre írsz emgjegyzést és mégsincs igazad.
régen úgy volt (már xp sp3 sem) hogy az 5 fő komponensből (alaplap, vga, hdd, ram és ööö hlp!) közül 3 cserét nézett és ha túllépted (mindegy, h 3 komponenst cseréltél vagy 3x cseréltél 1et) aszonta, h viszlát. ezzel szemben sp3 és vista csak az laplapot nézi. bármi mást cserélsz nme fog viszlátot mondani. viszlát != aktiváljon újra.idézem #151-et: Engem pl. roppantul taszítana a gondolat, hogy - ha olyan hardvert cserélek - évente vegyok új Windowst. Így erősen ódzkodom az OEM-től; a dobozos árát viszont semmiképpen sem tartom reálisnak.
mint írtam, ha 120-at keres, akkor már nem a csórók közé tartozik, max nehezen tartja a középosztáj látszatát.
az ultimate tele van olyan fícsörökkel, ami teljesen fölösleges egy átlag otthoni usernek, így teljesen értelmetlen kiadni érte a plusz pénzt. ettől a többi még nem lesz butított (startert leszámíva), csak nem lesznek fullextrásak.ha általános vagy közép suliba jár, akkor még nme a saját béréből él meg.
ha dobozos prémiumot akar, akkor javasolnám neki az oem-et, mert tekintettel az anyagi helyzetére úgysem fogja túllépni az oem korlátait. de mint itdézted is, ezt is írtam.
-
fordfairlane
veterán
Mennyi is egy dobozos Ultimate? A többi nem Win, hanem sarc, illetve butított Win.
Ez azért erős túlzás, nekem nincs bajom a Home Premiummal sem (úgy általában a Windowsok műszaki dolgaival nincs különösebben nagy problémám), mindent tud, amire nekem szükségem van, nekem csupán az OEM licensz kötöttsége nem tetszik, legalább is az asztali gépeimnél (notebooknál még oké, hogy alaplaphoz köti magát), meg az aktiválás okozta kényelmetlenség, az, hogy melyik licensz, melyik verzió milyen service pack, hányszor, hogyan kell/lehet aktiválni/újraaktiválni, mikor lehet neten, mikor nem, egy nagy katyvasz az egész. A VLK-s XP ugyan nem legális, de megkímél ettől az egész hercehurcától. Úgy telepítem, oda és annyiszor, ahogy csak akarom, vagy ahogy a helyzet hozza.
-
VladimirR
nagyúr
"Válaszolj, kérlek."
miert? sirva fakadsz?
ha gondolod, kerdezz meg akarkit, semmivel nem ferek hozza tobb infohoz az oldalt illetoen, mint te"Az etnikai megélhetési bűnözés, amivel fizikailag tulajdonítasz el valamit, és a szoftvermásolás nem ugyanaz, még ha jogilag annak is állítják be."
pontosan, mivel megelhetesi varezolas nincs -
moonman
titán
"megszívná ha most vásárolna OEM Windows-t."
ki mondta, hogy azonnal be kell aktiválni? 120 napig rearm-olgatja, azt csókolom."Az etnikai megélhetési bűnözés, amivel fizikailag tulajdonítasz el valamit, és a szoftvermásolás nem ugyanaz, még ha jogilag annak is állítják be."
jogrendszerben élünk, ami jogilag ugyanaz, az ugyanaz. tudom, te valami lázadó szabadságharcos vagy, csak akkor azt nem értem, miért használod még mindig azt az elnyomó Windows-t. ja meg koncertre sem jársz. meg nem veszel multitól semmit. amúgy élsz is, vagy csak ülsz a barlangban és kuporgatod a forintjaidat? -
VladimirR
nagyúr
"Akkor hogyan látsz olyan statisztikai adatokat, amiket a userid kivételével senki?"
ugy, hogy zseninek szulettem
"Egyébként nem is ez volt a lényege (csak volt mibe belekötnöd), hanem az a része, hogy mást az anyagi helyzete miatt le(net)cigányozol, aztán kitörlöd a hsz-t."
egyfelol pontosan az volt a lenyeg, hogy mar megint, ezuttal sokadszor irtal baromsagot
masfelol pedig olvasd el wwenigma logout-os irasait, ott eppen nagyban fujol, mert valaki olyat nyilatkozott, hogy o azert lop, mert nem futja
erre itt wwenigma is leirja, hogy o azert lop*, mert nem futja
nm erzed az ironiat*: ertsd jol
-
VladimirR
nagyúr
"Hát te."
hat nem"De most mit lovagolsz ezen a témán?"
azert lovagolok a teman, mert megint olyasmirol nyilatkozol, amirol csak par eltevedt otleted van
1: kozel ket eve (kitiltasom ota) nem vagyok technikus
2: amig technikus voltam, addig sem volt semmivel sem tobb jogosultsagom, mint egy mezei ujoncnak, leven ez csak egy tiszteletbeli rang volt -
moonman
titán
"Ezt teszem félre a hardvercserére, új ruhára...stb. Sajna több nem marad. Valamiről le kell mondani. A szoftver a legésszerűbb megoldás."
nem, nem ez."Nem kötelező a Forbes 400-as listájára sem felkerülni az összeharácsolt vagyonból, jótékonyságnak és szolidaritásnak hívják."
ugye tudod, hogy a Microsoft bevételek igen nagy százaléka megy jótékonykodásra és kutatás-fejlesztésre? a te világnézetedet pedig elbaszottul szánalmas naív üldözési mániásnak hívják. -
moonman
titán
úgy értettem valami konkrétummal. tehát valami kb cikkel, vagy legalább újságcikkel, amiben ezt taglalják.
"Vagyis a hasadra csaptál és mondtál egy számot, de ezt semmi konkrétummal nem tudod alátámasztani."
vicces, hogy ezt pont te kifogásolod."Általános és középsuliban is? Mióta?"
általános és középsuliban mióta is kötelező Windows-on elkészíteni a házidat?"Neked lehet. De nem mindenki keres havonta félmilla fölött."
óbazdmeg, ennyire hüje már nem lehet valaki."Én a HDD-ről beszéltem. Aktiválva volt, majd miután lehúztam a molexről az egyik HDD-t és elindítottam a gépet kiírta, hogy a hardverváltozások miatt aktiváljam újra."
és a HDD sem periféria. -
-
moonman
titán
"Egyszer is sok, de nem egyszer volt már hasonlóra példa."
felfrissítenéd a memóriám valami konkrétummal?"Vagyis minden harmadik ismerősöd grafikus, vagy minden harmadik ismerősöd warezoló?"
vagyis minden harmadik gépen ott figyel. az, hogy az én ismerősöm, vagy hogy a tiéd, irreleváns."Nem azért legyen olcsóbb, mert elterjedt, hanem azért, mert sokaknak kötelező és erős hatással van a világgazdaságra."
amíg tanulsz, megkapod. miután nem tanulsz, hanem dolgozol, van rá pénzed. de egyik időszakban sem "kötelező"."Akkor mi a tökömért kért újraaktiválást?"
mert, mint említetted, kicseréltétek a videokártyát. gyk: a VGA nem periféria."Office előzetesek, béták, információk... Ez az MS manapság jobban szivárog, mint a anno a Titanic."
kiszivárgott, feketelistás volume licences kulcsok kb. Win2000 óta forognak közkézen. gondolom a tiéd is pont egy ilyennel megy. -
moonman
titán
"Vagyis ha két HDD-mből az egyiket lehúzom a molexről (nem azt, amelyiken a rendszer bármely komponense található) az lényeges változás."
szerinted az? (súgok: perifériák nem számítanak)"Szomszédomnak is lényeges változás volt, hogy feltelepítette az Nvidia drivert, aztán újraaktiválást kért (saját szememmel láttam)."
gondolom előtte már csereberélt ezt azt és mivel ezek a modern VGA-k több eszköznek is számítanak (vga, dvi, tuner, tv-out, stb.) pont akkor érte el a kritikus pontszámot. nagyügy."A Genuine logó és az Ultimate extrákra való jogosultság azt jelenti, hogy le van tiltva az aktiválás, vagy azt, hogy mégis sikerült feltörni?"
az kiszivárgott kulcsot jelent, tehát elméletileg aktivált a rendszer. aztán majd letiltódik, ha egyszercsak feketelistás lesz a kulcs. -
moonman
titán
"MS frissítés is okozott már kékhalált"
jellemzően, ja."akik eddig fizettek becsületesen a Windows-ért és amikor felvetettem nekik a Linux kérdését, akkor hátráltak, hogy az nem, meg így meg úgy, aztán később ők mondták, hogy tévedtek, mert már tarthatatlan az MS inkorrektsége"
komolyan, a magyar népmeséket alázod lassan."Még mindig nem érted? Az Adobe egy professzionális képszerkesztő. Melyik közintézményben dolgozó kénytelen ezt használni? Melyik iskolásnak oktatják ezt? Grafikusok, stúdiók dolgoznak vele, akiknek van is rá pénzük. Erősen rétegszoftver."
ahhoz képest minden harmadik gépen ott figyel. mellesleg megintcsak: kit érdekel? attól, hogy valami elterjedt, rögtön legyen olcsóbb? -
moonman
titán
"Akkor az aktiválókód nem generálódik le valamiért."
neked meg már nem tud nagyobb marhaság eszedbe jutni."Hány olyan ember is volt, akinek a WGA is szoftverlopást detektált, aztán legális Windows-a volt? Világbotrány volt belőle, azóta is félelemmel tekint az emberek nagyrésze a WGA-ra."
volt egy ilyen hiba, ami kb 3%-át érintette a usereknek, ügyfélszolgálaton újraaktiválták, case closed. más cégeknél még soha nem fordult elő semmilyen malőr."Bírom az éles logikádat, miszerint az emberek direkt ostorozzák magukat a Linux-szal, mert skótok fizetni a megváltó MS-nek"
bírom az éles logikádat, miszerint a kizsákmányoló MS-től menekülve a megvilágosodás útjára lépett emberek a Linux-ban találják meg a földi paradicsomot és rájönnek, hogy eddig nem éltek teljes életet. és még a péniszük is megnőtt.tényleg Linuxot-e használsz-e már?
"Igen, ez tökéletesen körülírja az MS álláspontját a warez kérdésben... "
megkérdezhetnéd Adobe-t is, hogy miért ilyen rohadt drága a Photoshop, merthogy a magyar átlagfizetés ígymegúgy... -
moonman
titán
"Nem, elég csak annyit mondania, hogy xy vagyok xy cégtől. Ügyfélszolgálaton dolgozó ismerősöm is mondta, hogy tényleg vannak ilyen listák, hogy problémás ügyfelek, meg prémium ügyfelek. Pont az MS-nek ne lenne? Ugyan már..."
nincs. most mondd meg."Főleg, ha az automata nem működik, aztán kénytelen vagy embert kérni."
mikor nem működött utoljára?""Ön már egyszer aktivált ezzel a termékkulccsal/Ez a termékkulcs érvénytelen. Kérem lépjen kapcsolatba egy ügyintézővel. Viszont hallásra." - vagy valami ilyesmi. Nem ismerős? Jó neked."
nem, mivel ilyen szöveg nincs. eleve úgy kezdi, hogy elmagyarázza, hogy kell bemenni az aktiválóprogramba és hogy kell telepítési azonosítót generálni. majd azt beírod és készít neked egy ellenőrzőkódot, amit beírva csiribí-csiribá, aktiválódik a Windowsod."azok is, akiknek véletlenül összeomlik az IE, aztán 50 hozzászólás után kikombinálod belőle, hogy ő troll vagy csak hülye hozzá, mivel veled ilyen még nem fordult soha elő."
de, előfordult. viszont egy-egy fagyásért nem rohanok a fórumra, ha meg rendszeresen csinálja, van annyi eszem, hogy nem a világ összes IE-je szar, hanem nekiállok kibogozni, melyik bővítményem bassza el."akik előtte kézzel-lábbal kapálóztak, hogy Linuxot, ne, az MS a király, azóta meg boldog Linux userek és belátták, hogy tévedtek és hozzáteszik: az MS az utóbbi időben már nagyon nem korrekt."
ez valami kicsinyes önigazolási hajlam. attól, hogy megtért és linuxos lett rögtön kötelességének érzi, hogy beszóljon a másikra, amihez a jelek szerint túl béna volt. MS meg pont az utóbbi időben egyre korrektebb. -
VladimirR
nagyúr
remelem nem veszed rossz neven, de valamiert nehezemre esik elhinni, hogy tudsz a temarol barmit is, leszamitva a szokasos olvastam valakirol, aki latott mar olyat, aki tudja mire valo, de arra is csak felig emlekszem mokat, aminek koszonhetoen oly' helytallo allitasaid szoktak lenni, melyekert mindenki szeret
nem azt mondom, hogy nem lattal meg telefonkeszuleket, vagy legalis windoze-t, de hogy elobbin keresztul meg az eletben nem probaltal az utobbihoz segitseget kerni, arra van egy rekesz sorominnentol kezdve pedig teljesen lenyegtelen, hogy mit hiszel, a temaban az inkompetens a legfinomabb jelzo, ami rad alkalmazhato
-
moonman
titán
hát persze, bemutatkozok és már hasra is esik előttem az egész Microsoft. te ezt most komolyan csinálod vagy csak szórakoztatni próbálsz?
azt azért megnézném, hogy az automata aktiváló rendszer hogyan "szivatja" az ügyfeleket. gombokat kell nyomogatni a telefonodon. nem lehet, hogy a közeli ismerőseid egyszerűen balfaszok?
"Aki olcsó OEM-et vesz, nem brand gépre azt egy kicsit élősködőnek tartják."
erre már nem is mondok semmit. sőt szembe is köpik... -
bobsys
veterán
aktivalasrol volt szo, te hoztad fel ezt a premium ize dolgot, raadasul az hogy valaki mvp senkit nem erdekel vagy gondolod ha betefonal egy mvp az mshez akkor nagy piros villogo vigyazz mvp felirat jelenik meg a monitoron ?
es igenis az aktivalas home usereknek is pikk pakk megy nincs szivatas, automata van es kesz
orvosnal meg nem fizetek semmi jattot -
moonman
titán
nem csak ha tönkremegy, hanem akármikor, akármilyen gépre ráteheted, persze egyszerre csak egyre. és nem kell könyörögni, a dobozost akárhányszor aktiválhatod neten is. látszik, hogy még nem volt a kezedben ilyesmi.
szerintem meg az a legolcsóbb, ha vesz minden gépére egy OEM-et.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- E-roller topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8 - i7-10510U/16GB/512GB SSD/-/W14"/W11 Pro/
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest