- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
vicces, hogy ezt pont te kifogásolod.
Vagyis nem tudsz ellenérveket felhozni, így terelsz, majd csúsztatsz egy nagyot. Nehogy beismerd, hogy nem volt igazad, rontaná az imidzsedet.
általános és középsuliban mióta is kötelező Windows-on elkészíteni a házidat?
Nekünk például az volt. Általánosban Commenius Logo, középsuliban meg MSO.
óbazdmeg, ennyire hüje már nem lehet valaki.
Miért, mennyit keresel? (Már ha nem titok?)
és a HDD sem periféria.
De mondom lehúztam a molexről és aktiválást kér! Ezt mivel magyarázod?
-
Penge_4
veterán
felfrissítenéd a memóriám valami konkrétummal?
Kékhalál 64 bites(!) Vistán hibás kpupdate miatt, kékhalál XP SP3 miatt bizonyos gépkonfigurációkor, volt valami ATI Catalyst összeférhetetlenség egyszer és a többi, amire már csak foszlányokban emlékszem.
az, hogy az én ismerősöm, vagy hogy a tiéd, irreleváns.
Vagyis a hasadra csaptál és mondtál egy számot, de ezt semmi konkrétummal nem tudod alátámasztani.
amíg tanulsz, megkapod.
Általános és középsuliban is? Mióta?
miután nem tanulsz, hanem dolgozol, van rá pénzed.
Neked lehet. De nem mindenki keres havonta félmilla fölött.
de egyik időszakban sem "kötelező".
Ezt mondd a főnöködnek, amikor el kell számolnod a munkával és a tanárodnak, amikor be kell adni a házifeladatot.
mert, mint említetted, kicseréltétek a videokártyát. gyk: a VGA nem periféria.
Én a HDD-ről beszéltem. Aktiválva volt, majd miután lehúztam a molexről az egyik HDD-t és elindítottam a gépet kiírta, hogy a hardverváltozások miatt aktiváljam újra.
A VGA-s eset egy másik volt és nem cserélték ki, csak drivert telepített hozzá. -
Penge_4
veterán
jellemzően, ja.
Még szép, hogy nem minden hónapban. Egyszer is sok, de nem egyszer volt már hasonlóra példa.
ahhoz képest minden harmadik gépen ott figyel.
Vagyis minden harmadik ismerősöd grafikus, vagy minden harmadik ismerősöd warezoló?
kit érdekel? attól, hogy valami elterjedt, rögtön legyen olcsóbb?
Te tényleg ennyire nem vagy képes az olvasott szöveg információtartalmának befogadására? Nem azért legyen olcsóbb, mert elterjedt, hanem azért, mert sokaknak kötelező és erős hatással van a világgazdaságra.
szerinted az? (súgok: perifériák nem számítanak)
Akkor mi a tökömért kért újraaktiválást?
az kiszivárgott kulcsot jelent
Office előzetesek, béták, információk... Ez az MS manapság jobban szivárog, mint a anno a Titanic.
-
floatr
veterán
Én támogatom, hogy egy ilyen igen-nagyon professzionális termék kerüljön annyiba, amivel ki lehet fejezni végre az elismerést a sok munkáért cserébe, legalább mint egy vérprofi autodesk-es termék esetében. Kérjenek érte legalább 4000-5000 dollárt alaphangon mindenki megelégedésére, és használjanak sorozatszám-nyilvántartást kőkeményen vezetett aktiválásos rendszerben, vagy hardverkulcsot, így minimálisra csökkentenék az illegális másolatokat.
Komolyan, drukkolok h így legyen.
-
wwenigma
Jómunkásember
Screenshoton, user.
Kivétel erősíti a szabályt?
Saját kútfőből építkezem, a tapasztalataim nem ezt mutatják.
#123 - slic modbios esetén jo moka lenne többtíz-, százezer vásárlót visszahívni, hogy a laptop bemutatásával manuálisan ujraaktivaljak őket.
#124 - na jó, csak a te kedvedért. Alacsonyabb áron de magasabb darabszámban eladott licensz nem hozna többet a konyhára? Egyébként erről beszélek, meg kell oldani. Vegül is igy is erősödik az MS-ről kialakított pozitív vélemény...
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem hasonlítom, de a tudásuk ennyi pénzért amibe most kerül akár benne is lehetne. Bár WMP-vel meg Exploderrel is szivnak eleget.
nehezemre esik elhinni - Üdv Magyarországon! Hogy kinek-hogy jön össze gépre, nehéz kérdés.... Van akinek apuci leteszi a lóvét, és 200MHz-cel nagyobb proci miatt nem jut oprencerre (heccsát), van aki pedig sokáig tervezi hogy oldja meg a havi számlák mellett a beszerzést... No, persze az utóbbi biztos nem komplett konfigot vesz, mert mire megvan a lóvé, az infláció miatt vehet belőle max egy kiflit.
-
Penge_4
veterán
amúgy meg: Mítoszok a termékaktiválásról
Ha a hardverben lényegesen eltéréseket talál, újraaktiválásra van szükség.
Vagyis ha két HDD-mből az egyiket lehúzom a molexről (nem azt, amelyiken a rendszer bármely komponense található) az lényeges változás.
Szomszédomnak is lényeges változás volt, hogy feltelepítette az Nvidia drivert, aztán újraaktiválást kért (saját szememmel láttam). Tudom, bugos, hülyék vagyunk hozzá...A termékaktiválást eddig nem sikerült feltörni. Az interneten közzétett úgynevezett "feltörés" olyan utasításokat tartalmaz, amellyel az aktiválást letiltó rendszerleíró kulcsot lehet beállítani.
Boldog tudatlanság effektus?
A Genuine logó és az Ultimate extrákra való jogosultság azt jelenti, hogy le van tiltva az aktiválás, vagy azt, hogy mégis sikerült feltörni? Csak kérdezem, téged mint szakembert.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ott egy név.
Gondolom napi rendszerességgel van gyepálva, driverek, hw-csere (akár havernak teszt célból, nem új drága vásárlása), progik telepitese, néha áramszünettel történő kikapcsolás, vagy resetgombos kiütés programhiba miatt (fagyás).
Routernek/mailszervernek/etc beteszek egy gépet szünetmentessel, fog menni amig szufla van a konnektorban.mod: #114 +1.
-
Penge_4
veterán
neked meg már nem tud nagyobb marhaság eszedbe jutni.
Persze, mert ez a megtestesült stabilitás, ahol soha nem fordulhat elő probléma. Ahogy MS frissítés is okozott már kékhalált, úgy itt is lehet gebasz, ami miatt kénytelen vagy ügyfélszolgát kérni.
miszerint a kizsákmányoló MS-től menekülve a megvilágosodás útjára lépett emberek a Linux-ban találják meg a földi paradicsomot
Nem, csak kicsit furcsa, hogy akik eddig fizettek becsületesen a Windows-ért és amikor felvetettem nekik a Linux kérdését, akkor hátráltak, hogy az nem, meg így meg úgy, aztán később ők mondták, hogy tévedtek, mert már tarthatatlan az MS inkorrektsége (amit régen istenítettek). Kicsit furcsa ez a hirtelen váltás, amiről természetesen nem az MS inkorrektsége tehet, hanem egy spontán megvilágosodás.
tényleg Linuxot-e használsz-e már?
Majd a 9.10-et (amikorra már stabil lesz az EXT4) dobom fel külön vinyóra, hogy ne kelljen NTFS-sel szórakoznom, hanem natív fájlrendszeren legyen minden, ami eddig Windows-on volt, ne csak a rendszerpartíció, de időközben folyamatosan keresgélem az alternetavákat a szoftverekre. De ez most hogy jön ide?
megkérdezhetnéd Adobe-t is, hogy miért ilyen rohadt drága a Photoshop, merthogy a magyar átlagfizetés ígymegúgy...
Még mindig nem érted? Az Adobe egy professzionális képszerkesztő. Melyik közintézményben dolgozó kénytelen ezt használni? Melyik iskolásnak oktatják ezt? Grafikusok, stúdiók dolgoznak vele, akiknek van is rá pénzük. Erősen rétegszoftver.
-
wwenigma
Jómunkásember
azt megkérdezted tőlük, hogy Az normális, hogy zsiroskenyer es - nemis, qrva drága a zsír is már. Szóval akkor fotoszintetizáljunk, amig nem gyulik össze a lóvé? Forint/fillér felvetésem akkor ezekszerint nem érdekel, vagy csak nem kivansz allast foglalni?
általánosítottam Gondoltam, nem is vettem célzásnak. Nyilvánvaló, hogy ami ingyen van, az a legolcsóbb, viszont ebben nem kéne általánosítani. Árcsökkentés = fizetőképes tábor növelése. A jelenlegi többszörösére...
Továbbra is lennének warezhuszárok, de onnantól kezdve hogy megfizethetővé válna, egy szavuk nem lehetne. Van jonehany fizetos sw-m, Cfos 2500ft pénzért élettartam licensz, Avira 46€/3év bestbuy, etc... Aviranak vittem már vevőt, bár dollárral fizetni tavaly nyáron kibanagyon megérte... (ellenben usa-bol windozt nem tudtam venni 225*140ft jó lett volna akkor - retail HP)
#110 - köszönjük építő jellegű és mindenki számára rettentő mély információtartalmú hozzászólásod közzétételének fennforgásának tényállását. 14:30-van, főzz egy kávét és feküdj le pihenni.
#111 - érdekes kérdés, bár nyilvánvalóan ott sem a jogtiszta sw van nagyobb részarányban. Még olyan cégeknél sem, ahol a winekkel semmi probléma nincs. (feltételezem, egy részüknél tervezik megvenni, amint lesz rá lóvé, másik része viszont a fent tárgyalt warezpistike mentalitás)
-
Penge_4
veterán
ingyennél pedig sosem lesz olcsóbb. lopni kényelmesebb, morális tartás meg becsület kell a fasznak
Persze, ha annyira szűklátókörű vagy, hogy szerinted ha lejjebb vinnék az árakat és nem ragaszkodnának ezekhez a fasisztoid szabályokhoz, mint OEM, akkor csökkenne a warez. Ezt fájna belátni, mert akkor idővel talán a kiadók és a szoftvermaffia szerepe is csökkenne, meg Kínában sem foglalnának le CD/DVD hegyeket, amiket leginkább azok a szerencsétlenek szoptak be, akik nem mikroszkóppal járnak vásárolni, hogy valódi-e a hologram és hogy a DVD sarkán látható-e a nanotechnológiás eljárással belefestett Steve Ballmer arckép.
csak utána nem kéne a fórumon rinyálni, hogy ígyszar-úgyszar, hanem kussolni, mint szar a fűben.
Persze. Ezért van demokrácia, meg szólásszabadság (bocsi, egyik sincs, csak papíron...), hogy kussoljunk, ha nem tetszik a rendszer. Akkor ez most diktatúra és az MS a diktátor?
mi a franc köze van már az mvp-nek a fizetésemhez? és neked mi közöd a fizetésemhez?
Szerintem arra célzott, hogy nyilván nem asztalos, vagy bolti eladó a szakmád, aki a hobbiszámítógépezés közepette nőtte ki magát MVP-vé, hanem diplomás állásod van magas fizetéssel.
-
Penge_4
veterán
leve úgy kezdi, hogy elmagyarázza, hogy kell bemenni az aktiválóprogramba és hogy kell telepítési azonosítót generálni. majd azt beírod és készít neked egy ellenőrzőkódot, amit beírva csiribí-csiribá, aktiválódik a Windowsod.
Akkor az aktiválókód nem generálódik le valamiért. Hány olyan ember is volt, akinek a WGA is szoftverlopást detektált, aztán legális Windows-a volt? Világbotrány volt belőle, azóta is félelemmel tekint az emberek nagyrésze a WGA-ra (ezért is adnak neki új nevet
).
megtért és linuxos lett rögtön kötelességének érzi, hogy beszóljon a másikra
Aha. Azért ismerte be, hogy mégis tévedett és előítéletei voltak, hogy aztán beszóljon a másikra. Nem azért, mert a másik inkorrektsége segített neki belátni, hogy van másik út. Bírom az éles logikádat, miszerint az emberek direkt ostorozzák magukat a Linux-szal, mert skótok fizetni a megváltó MS-nek, aztán ha netalán belátják, hogy az igényeiknek jobban megfelel az alternatíva, mert a használt szoftvereik 100%-át ki tudják váltani, akkor csakazért is önigazolási hajlamból fikázni fogják az MS-t. Ennyire azért nem kéne sajnálni azt a céget...
enkit nem érdekel, hogy hol laksz, milyen országban és milyen anyagi körülmények között.
Igen, ez tökéletesen körülírja az MS álláspontját a warez kérdésben...
Mercedes-t sem tud mindenki venni, de van aki itthon is megteheti.
Ácsi! Azért a kettő között komoly különbségek vannak. Az Mercedes nem hozott létre olyan de facto szabványokat és korlátozásokat sem a KRESZ-ben, sem a közutakon, amit Suzuki-val nem lehetne megvalósítani és a munkád során szükséged van rá. És a Mercedes nem is bír kilencven akárhány %-os piaci részesedéssel, mert van az elit kategóriában is BMW, meg Ferrari, meg Porsche meg Lamborghini...stb, de ezek kisebbségben vannak a középkategóriával szemben, mint Ford, Toyota, Opel...stb
Ilymódon hülyeség egy világot a kezében tartó monopóliumot az autópiac bármely szereplőjéhez hasonlítani, mert nem ugyanaz.vagy futja rá, vagy nem. nem kötelező használni.
Éppen az a baj, hogy sok esetben kötelező. Muszáj újra és újra lefutni ezt a kört? Majd ha mutatsz egy olyan iskolát, ahol eldöntheted, hogy a tanár Win+MSO helyett Linux+OOo-t oktasson, vagy olyan munkahelyet, ahol titkárnőként eldöntheted, hogy Win+MSO helyett Linux+OOo-s gépen dolgozol, akkor lehet beszélni arról, hogy valami nem kötelező.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ezekszerint nem vennék többen. El kell hogy keseritselek, volt egy kis hazifelmeresem. 10-15ért még a kifutó XP-t is sokan valasztanak, 20-25ért Vista (HP), ugyanennyiért W7... E felett mindenki azt mondta, marad a jól bevált módszer, mert egyszeruen nem tudnak kiadni többet rá.
- a Windows drága USA minimálbér 3x annyi mint a magyar, mégis dragabb itthon a winf0s
- Windows-t kötelező használni, ha nem teszem, éhenhalok nem halok éhen, de pl. a reális áron vásárolt játékaim csak ezen futnak jobbára...
- az OEM kizsákmányolás Az. Kizarolag brand gépekre lenne szabad arusitani. (amibe nem fejleszt az user, amire 2 ev gari van, etc...)
- az OEM minden billentyűleütésre újraaktiválást kér nem mindegyikre. csak ha ugy akarja.
- az MVP-knek minden ingyen van Nem bántom őket, valamit már letettek az asztalra es nincs ingyen nekik sem. Viszont le kéne szállni néha a magas lórul...
- az MVP-knek külön support jár szvsz ha szukséguk van extra supportra, adjak vissza a cimet.
- megvenném én, de túl drága (jó édes anyukádat vennéd te meg) Anyámról leszállni, gondolom nem kell kifejteni miert. Hozz most ide egy Vista64 HP-t, 22ert, szamlaval, helyben kifizetem.
- Magyarországon élek, szegény szerencsétlen vagyok, MS geci monopol, nem érti meg a problémámat. Stimm.De nem, mégsem. Csak egyből nagyot akar harapni. Nem képes felfogni, amit korábban kérdeztem (megjegyzem eddig valasz nelkul...)
#91 - ennyire rohadtul nehezet kérdeztem?
#92 - hja...
#93 - folyamatosan újra? Elfelejted, hoyg a régit nem beolvasztjuk a benne található nemesfémekért, hanem azt eladva es egy picit mellétéve fejlesztunk. Ez nem USA meg nyugateuropa, hogy lomtalanitaskor repulnek az alighasznalt cuccok.
#94 - kb. -
Wolverine
félisten
ja kurvára földöntúli dolog 3-4 évente 25ezret kiköhögni egy operációs rendszerre.
Ez csak akkor igaz, ha fix konfiggal dolgozol abban a 3-4 évben - nem merek saccolni, hogy Magyarországon ez mennyire jellemző (gyanítom, egyre inkább az), de itt a PH-n biztosan nem ez a gyakoribb. A dobozos Windows ára viszont más kategória, mint az OEM-é, ha jól emlékszem...
-
wwenigma
Jómunkásember
Ez is egy nézőpont, de ezekszerint nem hiszel abban, hogy ha olcsóbb lenne, több fogyna itt, a szülőhazádban?
DVD filmeknél éppenhogy bejött a "jóárasítás" anno.
mod: "ez egy termék, van egy ára. vagy futja rá, vagy nem. nem kötelező használni." Itt is azt a nézeted fejted ki, hogy kurvara nem erdekel a "pórnép", szívjon gázt 1-2 hónapig ha oprencert akar venni.
De még mindig nem foglaltál állást abban amit kérdezek már nem először.
-
wwenigma
Jómunkásember
Be kéne látni, hoyg nem azért nem veszik meg nagyon sokan, mert megtehetnék, de a warez ingyen van...
MVP-ként gondolom a bérednek elég kis százalékát teszi ki a jelenlegi minimálbér.... ennyit a megfelelő rálátásodról. Egyébként a ritka forint vs. sűrű fillérről mi a véleményed?
mod: én épp azt mondom az még reális lenne.... de nem OEM, hogy erosebben gépelek es ugrott az aktivalas.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Azonnali informatikai kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest