Új hozzászólás Aktív témák
-
Djsaba
senior tag
Az általam említett helyekre beviheted a géped, és arra kalibrálják be, ha szépen megkéred őket, ez +1-2% javulást hozhat. De ugye hardver cserénél buktázik a dolog.
És nem szeretnék vitatkozni veled, de senkinek nincs "szeme" a dologhoz, a monitorok kalibrálását a legmodernebb eszközökkel végzik, amik nem pár forintosak. Egy rossz példát had mondjak rá: szemmel belövöd a kerítésed, vagy inkább vízmértékkel hogy tényleg egyenes legyen? Sajnos elég rossz példa de nem jut eszembe más. Én csak próbálok segíteni, de ahogy érzitek a dolgot. Nem az én káromra megy a dolog.
-
r3dsnake
nagyúr
-
Djsaba
senior tag
Sok szerencsét az otthoni "kalibráláshoz" tekergetéshez. Sajnos akármilyen ügyesek is vagytok, és akármilyen téren mozogtok, egy profi kalibráló eszköz szintjét sose fogjátok elérni, nem igazán érdemes otthon tekergetni, ezzel azt szerettem volna elmondani.
Eizo monitorteszt, keress rá, ezen kiszűrheted otthon a pixelhibákat, de mondanom se kell, ha találsz és vissza kell küldened, már ott vagy hogy szinte kérhettél volna egy menő webáruház (oázis,monitorguru)-ból kalibrálás+pixelhiba garanciát, amely során nem kaphatsz rossz darabot.
-
-
brd
nagyúr
1. Az én egy, tökéletesen működő darabomat nem lehet reprezentatív mintának tekinteni, úgyhogy erre nem tudok válaszolni.
2. A márkásabb monitoroknál általában az a helyzet, hogy ha az első pár napban nem találsz hibás pixelt, akkor előbb fog bármi más elromlani a monitoron, mint hogy pixelhibája legyen.
3. Ha nem kalibráltattad, akkor örülsz neki.Ha igen, akkor meg kell küzdened a Windows idióta logikájával, hogy beállítsd alapértelmezettnek a kapott icc profilt.
4. Amennyi neked az, hogy akadozás nélkül nézz filmet. Az élettartamot nem tudom, érinti-e, szerintem nem kellene neki, a garanciát biztosan nem, hiszen a nem támogatott képfelbontással/frissítésekkel nem is ad képet a monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netflix
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Okos Otthon / Smart Home
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- BestBuy topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Samsung Full HD LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest