- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #25 üzenetére
De ehhez kicsi ez az FPGA. Pl. amikor megjelentek az infras arcfelismero elolapi kamerak akkor mentek az FPGA-k, mert meg nem volt kesz ASIC es a processzor nem alkalmas real time feladatokra. Konkretan a 3d arclekepezeshez a kepkeszitest es az infra led vezerleset precizen idoziteni kell egymashoz, hogy melysegi adatot tudjanak eloallitani.
A compute celra hasznalhato FPGA-k nagyok, kb. 150k kapu alatt nem nagyon jok semmire, de meg az is eleg karcsu. Nem veletlen, hogy mostanaban kezd felfutni, mert mar ertelmes aron tudnak gyartani 1 millio kapusat is, illetve mar lementek 7-10nm-re amivel viszonylag elfogadhato lett a freki es a fogyasztas.
Csak egy pelda: sha256-hoz, ha teljesen unrollozod es pipeline-olsz akkor kb. 100k kapu kell. SDR radiokban a minimalis jelfeldolgozashoz 33k kapu kell. A lattice FPGA-k meg igencsak nyeszlettek.
(Amugy vannak mar HBM-es FPGA-k is nagy memo savszellel, mint peldaul xilinx XCVU3xP....XCVU5xP szeriak)
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
Semekkora. Az FPGA nem tud versenyezni frekiben, a GPU-kkal, baromira nem hatekony a dolog.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
amúgy most arra gondoltam, mekkora legenda lenne egy olyan FPGA-n megvalósított GPU aminek a grafikai egysége kb egy Matrox G200e softcore, a FPGA fennmaradó területén meg GPGPU magok és társaik.
ha lenne ilyen én simán használnám. -
válasz
fatpingvin #15 üzenetére
Az FPGA működési elve az meg van, csak azt nem tudom, hogy ennek desktopon lenne-e értelme? Átlagember nem fog magának szoftvert irogatni. Bizonyos cégek írhatnak rá szoftvert, de az nagyon rétegigény.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
Az megy barmivel, mert PCIe.
#13 Geri Bátyó: SDR kartyakon eloszeretettel alkalmazzak, mert real-time jelfeldolgozasra lehet hasznalni. Szerverben halozati eszkozkent is gyakran elofordul.
A programozasa valoban macerasabb.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #7 üzenetére
Mert ARM procival jelenleg is vannak xilinx termekek. (pl. zynq vagy versal termekcsalad). Eleg valoszinu, hogy ezt akarjak megtartatni.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
fatpingvin #7 üzenetére
> én azt a részét nem értem hogy miért az ARM-re specifikáltak.
Hogy ne lehessen félreérteni.
Feltételezem;
hogy konkrétan - ezzel kapcsolatban érkezett ügyfél aggodalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest