- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
ez így csak részben igaz. nyilván ha olyan feladatot akarsz vele csináltatni, ami natívan működik egy hard GPU compute magjain, abban a GPU fog nyerni. viszont ha az FPGA-n összedrótozol egy olyan specifikus magot, ami így soft-hardverből kivált egy olyan feldolgozó láncot, ami egy GPU-n adott esetben csak részben végezhető el, vagy a pipeline-ban a CPU-nak is játszania kell, arra már hatékonyabb lehet. az egyetlen szűk keresztmetszet a FPGA memóriavezérlőj lehet így első közelítésben, ha valami nagy memóriasávszélt igénylő feladatról van szó.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
amúgy most arra gondoltam, mekkora legenda lenne egy olyan FPGA-n megvalósított GPU aminek a grafikai egysége kb egy Matrox G200e softcore, a FPGA fennmaradó területén meg GPGPU magok és társaik.
ha lenne ilyen én simán használnám. -
fatpingvin
addikt
azért láttunk már karón varnyút...
Geri Bátyó: igen, otthonra valóban nem jellemző. lehetne, csak a legtöbben ugye nem Verilog mágusok -
fatpingvin
addikt
válasz
Geri Bátyó #13 üzenetére
az FPGA-nak pont az a lényege hogy arra használod amire akarod, lényegében szoftveres alapon definiálsz egy áramkört, rátöltöd és megy.
ha mondjhuk van egy olyan feladat ami hardverben viszonylag egyszerűen implementálható gyorsítóból sokat profitál, de ilyen gyorsítót nem gyárt senki és nem lenne gazdaságos legyártatni, veszel egy FPGA-t, megírod rá a HDL fájlt, rátolod az FPGA-ra és máris használhatod a fálig hardveresen összerakott koprocesszorodat.
-
fatpingvin
addikt
én azt a részét nem értem hogy miért az ARM-re specifikáltak. szerintem korrektebb lett volna azt mondani hogy nem csak x86, és nem akadályozhatják aktívan az egyéb processzorokkal való együtt használatot. elvégre kínának ott van a Loongson, a piacon ott a RISC-V...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest