- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FehérHolló #43 üzenetére
ezek erősen vegyes limitek a szinkronizáció miatt - mind az FSB, mint a memória-órajel sokat számít.
#44: no prob, ide jöhet minden, ami a memóriaparaméterek és a teljesítmény kapcsolatát feszegeti
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #43 üzenetére
Különben bocs, hogy ilyennel szemetelem tele a topicod!
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #40 üzenetére
Kipróbáltam. 667MHz-en még mindig szinte semmi különbség, 533MHz-en már jelentkezik kézzel fogható eltérés, amit nem lehet simán mérési hibának betudni, 400MHz-en pedig 70%-kal többet írt az olvasásra DC-ben, mind SC-ben.
Az írási és másolási értékek az órajeltől függetlenek voltak, amit csodálok. Arra pedig nem tudok magyarázatot, hogy a késleltetés miért lett az összes esetben majdnem kottára ugyanaz. Fixen 4-5-5-12 értéken hagytam, elvileg a frekvencia csökkenésével növekednie kellett volna a késleltetés összegének, de mindegy, most nem ez a lényeg.
Azt is kicsit furának találtam, hogy a DC-ben mért sávszélesség is folyamatosan csökkent az órajel csökkentésével, nem az FSB fogta vissza tehát. (400MHz-en DC-ben 4900MB/s, amikor elméleti maximuma 6400MB/s és az FSB is ki tudta volna szolgálni. 800MHz-en SC-ben 6050MB/s volt.) -
válasz
FehérHolló #38 üzenetére
hmmm, az elsőben elbizonytalanodtam
az a gond, hogy az összes szakirodalom, amit olvastam, olyan rohadt pongyola a témában - azt pl. nem látom belőlük, hogy a memóriavezérlőtől a 128-bites adat hogyan kerül a rendszerbuszra?
a második bekezdést nem értem - mit akarsz vele mondani?
mindettől függetlenül, a NetBurst-ös platform gondolom 800MHz-es külső órajellel megy, azaz 6.4GB/sec a busz korlátja. nem ez korlátoz Nálad?
-
válasz
FehérHolló #36 üzenetére
azzal nagyrészt egyetértek, hogy a szintetikus eredmények nem túl indikatívak a valós teljesítményre (erre utal az Everest és a Sandra eltérő viselkedése is), viszont két eltérő beállítás között ugyanaz a teszt azért valamilyen szinten különbséget tud tenni - legalább nem jobb, kicsit jobb, sokkal jobb szinten. ill. ezért volt egy játék is a mixben - a Doom 3 is szépen mutatta, mennyit számítanak a memória beállítások.
szerintem a dual channel-lel kapcsolatban sokakban az tévhit él, hogy megduplázza a sávszélességet, pedig nem azt csinálja - a dual channel két független csatornát biztosít a rendszerbusz felé. ezt ügyesen kihasználva el lehet érni hasonló eredményt, mintha dupla lenne a sávszél, de ha pl. a rendszerbusz a szűk keresztmetszet, akkor hiába az extra csatorna.
-
fagy53
nagyúr
válasz
FehérHolló #33 üzenetére
Számít a SC v DC az Everest olvasási értékénél, tényleg dupla annyi a DC-ben.
Viszont az, hogy DDR1 v DDR2 önmagában nem számít, a frekvencia és az időzítések határozzák meg a sávszélt.A DDR1 RAM-mal is kihozható olyan olvasási sávszél, mint egy 667MHz-es DDR2-vel. A 800MHz-es DDR2-öt viszont nem igazán lehet DDR1-gyel utolérni. -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #33 üzenetére
Bocs, az a 2 óra legyen inkább 1.
-
fagy53
nagyúr
válasz
FehérHolló #31 üzenetére
Ez is benne volt abban amit írtam, de a lényeg nem ez, hanem a tendenciák figyelése.
Ez azt jelenti, hogy nem az az érdekes, hogy egy bizonyos beállításban mennyi az olvasási érték, mert ez Everest verziótól függ, hanem az, hogy a beállítások változtatásánál ugyanazt a növekedést vagy csökkenést tapasztaljuk-e.Nem 6.4GB/s az elméleti sávszél a dual chat-nál, szerintem, 10GB/s felett van az RAM órajeltől függően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Könyvajánló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest