- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
FehérHolló #43 üzenetére
ezek erősen vegyes limitek a szinkronizáció miatt - mind az FSB, mint a memória-órajel sokat számít.
#44: no prob, ide jöhet minden, ami a memóriaparaméterek és a teljesítmény kapcsolatát feszegeti
-
válasz
FehérHolló #38 üzenetére
hmmm, az elsőben elbizonytalanodtam
az a gond, hogy az összes szakirodalom, amit olvastam, olyan rohadt pongyola a témában - azt pl. nem látom belőlük, hogy a memóriavezérlőtől a 128-bites adat hogyan kerül a rendszerbuszra?
a második bekezdést nem értem - mit akarsz vele mondani?
mindettől függetlenül, a NetBurst-ös platform gondolom 800MHz-es külső órajellel megy, azaz 6.4GB/sec a busz korlátja. nem ez korlátoz Nálad?
-
válasz
FehérHolló #36 üzenetére
azzal nagyrészt egyetértek, hogy a szintetikus eredmények nem túl indikatívak a valós teljesítményre (erre utal az Everest és a Sandra eltérő viselkedése is), viszont két eltérő beállítás között ugyanaz a teszt azért valamilyen szinten különbséget tud tenni - legalább nem jobb, kicsit jobb, sokkal jobb szinten. ill. ezért volt egy játék is a mixben - a Doom 3 is szépen mutatta, mennyit számítanak a memória beállítások.
szerintem a dual channel-lel kapcsolatban sokakban az tévhit él, hogy megduplázza a sávszélességet, pedig nem azt csinálja - a dual channel két független csatornát biztosít a rendszerbusz felé. ezt ügyesen kihasználva el lehet érni hasonló eredményt, mintha dupla lenne a sávszél, de ha pl. a rendszerbusz a szűk keresztmetszet, akkor hiába az extra csatorna.
-
-
na kint van. hmmmm, nem ez lett életem legegyszerűbben befejezett cikke
-
a gondom a következő:
2.5x266-os beállításnál mind Standard, mind Turbo beállítással 5-ös tRD-t kapok. 3x266-nál Standardban 7-et, Turbo-val 4-et. az utóbbi sokkal logikusabb, és szépen megy is vele minden. ha ezt felhúzom 6-ra, az biztosan visszaveti a teljesítményt.
ugyanakkor a 6-os tRD-vel pl. a 2x416-os beállítás talán még POST-olni sem fog.kitaláltam egy skálázást, ma vagy holnap kiteszem az update-elt cikket. kíváncsi leszek a véleményetekre!
-
megnéztem. kicsit összevissza a dolog, 2.5x333-nál 8-as a tRD, 2x416-nál 11-es, 2.4x333-nál meg 6-os - és az a vicc, hogy amikor kikapcsolom a "System Performance: Turbo" kapcsolót, akkor csak a 2.4-es eset változik, viszont rögtön 9-re
ez így elég nagy katyvasz, átgondolom, hogy fix trd-t vagy a Standard módot vegyem alapul, aztán update-elek.
köszi!
-
ill. max. akkor érdemes összehasonlítani, ha ugyanazzal az Everest verzióval készültek. de a lényeg valóban a trend.
Brae: a szorzókhoz is? na erről semmit nem találtam... van vmi anyagod erről?
amúgy ebben az esetben helyes a következtetésem, csak éppen nem túlzottan tudományosTomBoy: nem fordítva? az AMD-knek alacsonyabb CPU teljesítmény mellett jobb a memória-hozzáférésük - ebből arra következtetnék, hogy kevésbé érzékenyek a memória teljesítményére, mint az Intel.
-
nem hallottam, de most utánanéztem. a fene a kreatív fajtájukat
köszi, 7végén átolvasom a cikket, és ahol kell, update-elem ennek a tükrében.
viszont melyik anomáliára gondolsz a több közül? a 2.5-es szorzóval kapcsolatosat ez nem magyarázza, mert az fix 333-as FSB mellett jelentkezett...ISTI: szerintem az Everest verzión múlik ennyi
-
Kommenteket, javaslatokat szívesen veszek.
1066MHz-es tesztekről nem is beszélve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged