- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
SylverR
senior tag
Áhá. Szóval a lényeg, hogy a zöldek és a pirosak egymás torkának eshessenek.
Nos, igaz. Magával a fejlesztéssel nincs baj. Ha ez egy jó megoldás a v-sync helyére. Hiszen teljesen logikus, hogy nem 60-ra - vagy 75-re, vagy etc) kéne leszorítani a frameratet, hanem a monitor jelenítse meg úgy, hogy ne akarjon többet kirajzolni mint amennyire képes.
De még mindig nem nagyon értem az akadás dolgot.
A tearing rendben van: van 600 fpsünk, akkor sorban kirajzolja a 10-est, 20-ast, 30-ast, etcetera, amik között tartalmi különbség van, ezért nem fog összeilleni az új frame, az előzővel.
De ez az akadás... Ha jól értelmezem, teszem azt bekapcsoljuk a v-syncet egy 60 hz-es monitoron, és van 30 fps-ünk adott jelenetben. Akkor ez azt jelenti, hogy minden frame két "hertznyit" fog a kijelzőn tartózkodni. De a másodperc 30-ad része alatt csak akkor történhet nagy különbség, ha az objektum sebessége óriási.
Nem tudom elképzelni, hogy ez bármilyen játékban is zavaró lenne.
Amit tudok, hogy régebben sokszor játszottam úgy autós játékkal, hogy akadt. De ezesetben 20-30 fps-ekről beszélünk, nem 60-ról. Mondjuk az lehet, hogy aktív volt épp a v-sync...De azt a fajta akadást én mindig is a proci, vagy a vga beakadásának ítéltem meg.
-
SylverR
senior tag
Oké, ebben igazat adok.
De fölöslegesen nagy hype lett neki adva, pedig a hibáról én nem is tudok.
Az új gépemen (A8-5600K-val, igp-vel) előfordul már gyakran a 100-200 fps. Menükben az 1000-2000 is. Ami új nekem.De továbbra se látom olyan vészes problémának ha bekapcsolom a v-sync-et. Pedig ennél a rendszernél, hiába fut helyenként 200 fps-sel valami, 100%-ra veheted, hogy befog esni 60 alá. De nem tapasztaltam ebből semmi problémát, ezért nem értem miért kell ekkora hepajt csinálni belőle.
Rendben, fejlesszék. De az eddigi vesa szabványokról se érkeztek szerintem folyamatosan hírek. Vagy csak nem figyeltem, mert nem érdekelt. -
SylverR
senior tag
Jah...Hát akkor ki kell kapcsolni a v-syncet. Nem igaz, hogy lustaság miatt még külön monitor kelljen.
@(#29) a_n_d_r_e_w:
Nem hiszem, hogy igény kérdése lenne az, hogy eldöntheted, hogy 2 mp tearinged, vagy 2 másodperc akadásod legyen. Amelyik jobban zavar, azt eliminálod. Akit mindkettő zavar, az adja el inkább a gépét, és ne foglalkozzon ezzel a témával. Imádom mikor valaki mindent agyon fikáz, és semmi sem jó neki. Engem valahogy nem hoz lázba sem a g-snyc, sem a freesync.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest