Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
bensoft
csendes tag
Öööö
Az NForce 4 pl. abban hoz(hat) sebesség növekedést, hogy (tudtommal) már kezeli a párhuzamos memória csatornákat. Amit pl. a 754-es alaplapok (zöme? vagy mindegyik) még nem. És bizony, szerintem pont a játékoknál, ahol a legnagyobb az információ-áramlás egy gépben, ez is számíthat.
De mindenképpen fontos kérdés, mert az ember pénztárcájáról van szó, hogy érdemes-e 32 bitesről 64 bitesre váltani, (akár a jelenlegi 64 bites linuxok, akár a nem túl távoli 64 bites windows és a vele ''járó'' 64 bites alkalmazás-hegyek miatt), illetve még érdemesebb-e a 754 helyett kivárni a 939-et, vagy szinte elenyésző a különbség akár az első, akár a második esetben...
Azzal, hogy szerinted nem kell 64 biten összehasonlítani a 64 bites rendszereket, nem tudok egyetérteni. Ugyanis ezen az alapon a jelenlegi 32 bites rendszereket még mindig a Win3.1-gyen tesztelnétek...
Egyébként mély tisztelettel köszönöm, hogy érdemben reagáltál az általam írottakra. -
[amne]
senior tag
válasz
_Volkovy_ #194 üzenetére
Abba, hogy ki mit mondott szerintem ne menjünk bele, olvastam a topicot, úgy indított hogy itt ragadná meg az alkalmat. Nem akarom védeni mert nem tisztem, de egyből (ráadásul egy moderátor részéről) kapot egy két soros nevetséges kis elutasító választ, mely nem kevés lekezelő tartalommal bírt. Utána ti is adtatok hideget-meleget egymásnak amibe még sokan bekapcsolódtak, és ezzel a téma el is sorvadt abban hogy hülye windozosok hülye linuxosok.
Közben itt egy olyan tetsztről van szó ami valóban 64 bites környezetben mutatná meg az a64-et. Ha csak a windowsnak lenne most a64-es OS-e akkor az is érdekelne, akár akkor is ha én magam linuxot használnék. Egyszerű kíváncsiság és tájokozottság... -
L3zl13
nagyúr
Igen, igazad van, egy erősen Béta állapotú szerver oprendszer, bugos driverekkel valóban jobb tesztalap, egy játékra optimalizált alaplaphoz, mint a már bejáratott...
Még ha legalább a Windows XP A64-re készülő bétáját emlegeted...
Volt már elég 64 bit/32 bit összehasonlítás anno. (Bár nem tom a PH-n volt-e ilyen.) A mostani teszt a chipsetekre koncentrált, hogy azonos körülmények között mutatkozik-e valami különbség.
Szerintem teljesen indifferens ennél az összehasonlításnál, hogy 32 vagy 64 biten folyt-e a teszt.
PS: Te főláma, ne a pofád legyen nagy, hanem csinálj TE tesztet, és hasonlítsd össze a kettőt, ha annyira értesz hozzá. Ha valami értelmeset produkálsz a szerkesztők szerintem örömmel teszik majd ki az oldalra. -
[amne]
senior tag
Ez ugyanolyan sekélyes érv mint Bensoft, autó vs proci hasonlata. nForce4-et ki használ itthon, senki, akkor erre a cikkre se lenne szüksége? Miért kell egy témától ennyire elhatárolódni?
#188 Nincs rá igény? Ha nem lenne rá igény valszeg Bensoft nem szólt volna, az már 1. Nincs létjogosultsága a 64 bit-nek. Ezt légyszíves fejtsd ki egy picit mert nem értem mire gondolsz.
[Szerkesztve] -
bensoft
csendes tag
válasz
Kalandor #184 üzenetére
OFF
Én nem azt mondtam, hogy nem én kezdtem, hanem hogy szembesíts azzal, hogy hol kezdtem. Azt pedig nem állítottam, hogy nem értenek a windowson kívül máshoz, hanem csak rákérdeztem, hogy esetleg ... talán ...
Moderátor kollégádtól meg igen figyelemreméltó teljesítmény volt a leglényegtelenebb momentum kiszúrása... ;)
ON
A prohardver kiváló tesztelőinek meg nem megsértődni kéne - ha esetleg túl nyersnek találták a hozzászólásomat, akkor ezért elnézésüket kérem ezúton is -, hanem elgondolkodni a kritika jogosságán vagy jogtalanságán, és ha esetleg - lelkük mélyén, a nyíltszíni önostorozást mellőzve - egy kicsit is jogosnak ítélik a kritikát, akkor tegyenek annak szellemében. Ha meg nem, akkor annyi.
No mindegy, mindenkinek további jó szórakozást kívánok, és a legfontosabb, hogy mindenki legyen elégedett azzal, amit éppen használ. -
kisninja
őstag
Egyetértek amne- vel
én is kiváncsi lennék -
[amne]
senior tag
Azt hiszem, mint oly sok esetben itt sem a két véglet jelenti a megoldást. Nem értem miért kell, Bensoft-ot egyből elküldeni melegebb éghajlatra, csak azért mert rávilágít egy hiányosságra. Igaz stílusa hagy némi kívánni valót maga után...
Ha erre valóban igény van, és miért ne lenne, több linuxos fórumozót is ismerek, és engem, jelenleg Windows XP használót is érdekelne, mit tud az A64 valóban 64 bites környezetben. Érdekes, nincs se A64-em, se linuxom, mégis érdekelne. Talán hely is van még a ph szerverén ahová felférne ez a cikk is. Nem hiszem hogy ebben a kérdésben, csak így, vagy csak úgy lehetne dönteni, a kettő miért ne férne meg egymás mellett? -
a sok-sok flame-re, amit elkövettél, nem reagálnék...
ami pedig a 64 bites tesztet illeti: látod, ezek a tesztek csak ennyit tudnak. igen, még bővebb lenne úgy, igen, nem csináltuk meg.
mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a 64 bit vs 32 bit kérdésében egy nforce4-nek miért kéne bármin is változtatnia. a kérés szerintem tehát nem feltétlen van jó helyen. egy 64 bites vizsgálat valóban sok infót hordoz, viszont hogy az egyes chipseteket mindig 64 biten is összehasonlítsuk, már nem.
szerintem. bármi, ami 32 bit, az jöhet. szerintem.
-
-
t-shirt
veterán
Lehet neked csak kifogás. Nekem ez a cikk az nForce4 kontra RS480-ról szól és nem a 64 bit-ről. Sőt mégcsak nem is hiányolom belőle. Hogy miért? Mert nem használok semmit ami 64 bites lenne. Ja hogy szinte senki nem használ 64 bites oprendszert, akkor talán ezért nincs benne.
-
VladimirR
nagyúr
bar nem engem kerdeztel, de imho ott, ahol a prohardveres teszteloket lehordtad linuxhoz nem erto windoze-buziknak ---- nekem legalabbis ez jott at a #117-es hozzaszolasodbol
#182: most nezzuk meg a tranzisztotokat? merhogy itt a processzor az, aminek szemet kene gyonyorkodtetnie, s amogott rejlik meg a tartalom
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
az autos hasonlatodat kerlek ne eroltesd, mert nincs annyi kezem, hogy meg tudnam szamolni, hany sebbol is verzik
hasonlo hozzaallas elvarasanal egyebkent felmerul a kerdes, hogy neked pl egy amd64-es processzormag, vagy egy linux-krenel ugyanolyan szemetgyonyorkodteto latvany, mint egy proshe carrera gt?vs
-
_Volkovy_
nagyúr
Hol írtam én ilyet?Azt írtam,hogy asshole,na most ez lehet baromtól seggfejig bármi.Értelmezd aminek akarod
Továbbra se tetszik,hogy előadod a programozó zsenit(mindenki hülye,mer' mi csak a Doom cracket tudjuk felrakni,néha azt se),amikor pedig beszólnak,elkezdesz magas C-ről leosztani mindenkit. -
bensoft
csendes tag
OFF
Hát, ha már így rákérdeztél, '85-ben kezdtem nagygépes környezetbenSiemens és társai
cobol
Aztán XT,AT, (pascal, delphi)
Win 3.1-től napi szinten használom a windowst, szinte soha nem játszom... legyen ennyi elég
6 éve Oracle fejlesztés Sun Solaris Sparc szerverrel, linux és Windows kliensekkel...
Lehet, hogy mostanára már kezdem felületesen megismerni a számítástechnikát
ON -
bensoft
csendes tag
válasz
VladimirR #158 üzenetére
Vladimir, én mindennel egyetértek, amit leírtál, de megint csak azt tudom mondani, az emberek kilencvensok százaléka teljesen átlagos autóval jár. A jobb autókat mégis a nekik ''megfelelő'' környezetben próbálják ki. Vagy legalábbis ott is kipróbálják.
Olyan nagy bűn elvárni hasonló ''hozzáállást'' SzT területen? -
-
MUŁĐER
addikt
én sokáig linuxosztam, most mégis XP-s vagyok. Sőt,meg is vettem eredetiben. Mert egy jó rendszer,és ennyit megér. Akárki akármit mond, kis odafigyeléssel a windows XP a legjobb asztali rendszer. Nálam sokkal stablilabb,gyorsab stb..mint bármelyik linux. Pedig próbáltam jópárat,és nem Suse-t csak (Uhu, Debian, Fedora Core 3, Suse 9, Gentoo stage 1-től, QNX (bár ez nem linux...),FreeBSD (ez sem) NetBSD, (ez sem) Arch Linux, meg még nem is tudom már)..
most meséld el szépen te mekkora tapasztalat birtokában flame-elsz itt?
(hé,szerinted a win98 jobb mint az XP?) -
bensoft
csendes tag
Nem kell kernelt fordítani.
A Fedora Core 3 telepítő DVD-je egy megabites ADSL-en 6 óra alatt lejön, a kiírása (tételezzünk fel egy gagyi 4x-es DVD írót) 10 perc (2,3 GByte)
A telepítés kb. 20 perc. És nem kell semmit fordítani, mert az egész disztró - mindenestűl, tokkal vonóval - AMD 64re van fordítva. Mindössze egy elfekvő 20 GB-os winyót kell betolni a gépbe, és hajrá.
Szerinted ennyi nem férne bele? Csak azért, hogy ha már 64 bites vasat tesztelünk, akkor 64 bites képességeket is teszteljünk? -
anulu
félisten
anno nem egyszer úgy megszivatott a Linux, hogy a gépemen hamarabb lesz OS/2 WARP, minthogy mégegyszer pingvint lássak a monitoromon.
a windowst az összes hibájával együtt könnyebben kezelem, mint a Linuxot, és engem az érdekel, h win alatt hogy teljesít a cucc, mert ezt használom, és ezt is fogom használni.
linuxos Opteron - Xeon tesztet láttam Anandtech.com-on. végigolvastam, de nem hatott meg, mert mind a procik mind az oprendszer messze állnak tőlem.
nagyon nem hiányolom azt, h 64bites Linux alatti D3 eredményeket lássak (felesleges is lenne, mert a D3 Linux alatt is 32 bites. 1-az-1-ben van portolva).
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
elso sorban szeretnek elnezest kerni
masodsorban LOOOOOOOOOOOOOOOL
harmadsorban nem a tisztelt forumtarsak ertelmezik felre a helyzetet, hanem te mered fel rosszul az igenyeket
az atlagfelhasznalokrol elmondhato szerintme, hogy kilencvensok szazalekuk valamely windoz-t hasznalja es szinte mar leirhatatlan modon hidegen hagyja oket az, hogy melyik linux alatt mennyivel gyorsabb a processzoruk, mert fingjuk nincs, hogy mi az a linux (felreertes ne essek, nem nezem le ezzel azokat, akik nem ertenek a linuxhoz, de a fenti allitas imho a nagy tobbsegre igaz)
arrol, meg hogy miert nem tesztelnek beta oprendszerrel, meg gondolom nem kell hosszas eloadast tartani: azert mert BETA (gy.k.: felkesz, bugos, instabil, nincs hozza driver, nincs hozza szoftver - mivel teszteljenek? stopperrel merjek a boot-ot?)
szep dolog, hogy szereted, s gondolom erted is a linux-ot, de el kell fogadnod, hogy ezzel az elenyeso kisebbseghez tartozol, s mint ilyen, valoszinuleg keves esetben lesznek kiszolgalva az igenyeid
ez van, ezt kell szeretni (vagy a windoze-t)
-
bensoft
csendes tag
Vagy csak ti érzitek úgy, hogy ez az egész a linux-windows ''harcról'' szól. Pedig dehogy
(Csak számotokra!)
A legtöbb ember, aki linuxot használ, az windowst is használ, és meg merem kockáztatni, sokkal többet tud a windowsról is mint például az itt bőszen rugdalkozók többsége, (akik a DOOM crackjének telepítésén kívül mást nem is tudnak, de már osztják az észt ezerrel az ilyen és hasonló fórumokon...)
Ez az egész nem a linuxról szól.
Mondom, vedd el a linuxot, tedd be helyére a 64 bites windowst, és kezdd el előről végig gondolni az egészet. Szerinted ennek fényében nem megbocsájthatatlan ostobaság kizárólag egy 32 bites Windows XP-vel tesztelni egy 64 bites rendszert? -
anulu
félisten
részemről köszönöm, maradok a 32bites winxp-nél, minthogy Linuxozzak.
lehet, hogy macskakő, meg lassan lehet rajta haladni egy Ferrarival, de a jobb lengéscsillapító miatt nem ráz annyira
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
a nagytudású tesztelők miért nem ...
No, erre mi a reakció? Windows - windows!
Szerintem nagyon ügyesen hangolod a Linux ellen a hangulatot. Csak így tovább, brávo!
Gondolod, hogy a magas lóról elkövetett észosztásod után majd foglalkoznak Linux teszttel a ''nagytudású tesztelők''?
Szerintem csak nyomnak egyet a ban gombon.
[Szerkesztve] -
bensoft
csendes tag
Teljesen félreérted a helyzetet. Felőlem nyugodtan használjon mindenki azt, amit akar.
Járjon busszal, vagy VW-vel, vagy BMW-vel, vagy repülővel.
Használjon Windows XP-t.
Én mindössze azt kifogásoltam, hogy elég nagyfokú ... hmmmm ... ügyetlenség egy 64 bites rendszert egy 32 bites oprendszerrel tesztelni (mégha az a legelterjedtebb op.rendszer is), amikor ingyen rendelkezésre áll már legalább egy éve pl. a 64 bites linux disztribúciók jórésze, amely rendelkezik azokkal a funkciókkal, amivel le lehet tesztelni a 64 bites rendszer sebességét, tulajdonságait, összehasonlíthatóan egy hasonló kaliberű 32 bites rendszerrel.
Nem azt írtam, hogy kizárólag linuxon kellett volna tesztelni.
De ha már ennyire ragaszkodtok a Windowshoz, akkor csavarjunk egyet: a nagytudású tesztelők miért nem teszteltek a 64 bites Windows 2003-mal? Úgy tudom, annak van már béta verziója, és valószínűleg van is náluk a fiókban egy(De ha nem, gondolom, nem lett volna túl nagy erőfeszítés keríteni egyet...)
No, erre mi a reakció? Windows - windows! -
-
t-shirt
veterán
Miért fáj neked hogy az emberek többsége xp-t használ? Ha te a linux-ot szereted használd azt, nincs itt gond. Azon meg ne lepődj meg hogy a teszteket olyan oprendszeren futtatják amit a többség használ. Hiszen hiába látom hogy linux alatt hogy hasít ha nem hasznám. Az emberek az érdekli hogy ha vennének egy ilyet akkor az náluk hogy futna stb.
-
bensoft
csendes tag
Lehet, hogy a többséget nem érdekelné, de ilyen alapon pontosan a Ferrari F40 tesztet is úgy kéne végrehajtani, ahogy írtam: péntek este hatkor a Hungárián.
Sőt, a Thököly út macskakövén...
Aztán leírni, hogy egy VW Polo 0.9-es pont ugyanolyan gyors (ott, akkor)
No mindegy, hagyjuk. -
bensoft
csendes tag
Gyorsan elő a tömjénfüstölővel, elhangzott, hogy linux
-
bensoft
csendes tag
Elég nyegle volt ez a megjegyzésed, de gondolom, s z á m o d r a pl. egy Ferrari F40 vagy Nissan 350Z tesztjeként is tökéletesen megfelelő és elegendő lenne, ha pénteken délután a Hungária körúton a csúcsforgalomban tesztelnék mondjuk a Váci út és a Thököly út között, és az derülne ki, hogy sebességben semmivel nem gyorsabb, mint egy Skoda 120L ...
S z á m o d r a bizonyosan sokminden tökéletes, ami a kicsit is igényesebbek számára elfogadhatatlan
S z á m o d r a bizonyosan a Windows az egyetlen és tökéletes megoldás
''Boldogok a lelki szegények ...''
Légy boldog egész életedben -
Integra
titán
Most már ismerjük az nForce4 összes újítását, tehát már csak a család tagjaival kell megismerkednünk. Az nForce4 család három tagból áll, az egyes tagok attól függően vannak felszerelkezve, hogy a chipsetgyártó milyen árban szeretné azt továbbadni az alaplapgyártók felé. Az nForce4 Ultrát (a család középső tagja) csak Socket 939-es alaplapokon fogjuk viszontlátni, rendelkezik mindazon funkcióval (kivéve az SLI-t), melyeket az eddigiekben felsoroltunk. Ez a chipset elviekben a 100-150 dolláros alaplapokon köszön majd vissza. A legolcsóbb alaplapokon a „sima” nForce4-es chip fog feltűnni. Mind Socket 754-es, mind Socket 939-es gépekben felhasználható, de kénytelen nélkülözni az 1 GHz-es HyperTransport-sebességet (csak 800 MHz-es), a SATA II-es funkciókat és az ActiveArmort is. Ez a chip az 55-80 dolláros alaplapokon kap helyet, főleg a Socket 754-es foglalattal ellátott Sempronok és Athlon 64-ek melegágya lesz. A család legerősebb és persze legdrágább tagja (200 dollár fölött) az nForce4 SLI, mely az nForce4 Ultra tulajdonságai mellett fel lett vértezve a két videokártya SLI-ben hajtásának képességével is.
helyesbítek, vagyis csak sli nincsen rajta -
bensoft
csendes tag
Ezen a fórumon keresztül szeretném megkérni a tisztelt prohardver tesztelő csapatát, hogy végre csináljanak érdemben is egy AMD64-es tesztet. Nem tudom, mennyire gondolják komolyan, hogy az AMD64-es platformot normálisan le lehet tesztelni egy Windows XP SP1-gyel. Miért kell ilyen görcsösen ragaszkodni a Windowshoz?
A Linuxnak - tudomásom szerint legalább - egy éve létezik stabilnak mondható AMD64-es verziója, a 64 bites windowsról meg csak ígéretek formájában lehet hallani nagynéha...
Számomra az AMD64-es platform valódi tesztjét az jelentené, ha pl. egy AMD-Xp 3000-es és egy AMD64-3000-es gépre feltelepítenék a Fedora Core 3 egy-egy (i386 és x86-64) verzióját. Így VALÓBAN meg lehetne mérni, mit tud IGAZÁBÓL az AMD64-es platform egy ''őrá'' optimalizált oprendszerrel és alkalmazásokkal.
Létezik a Linuxra mindenféle dekódoló program (mp3, mpeg, ogg stb.), létezik a DOOM3 is, léteznek tömörítő progik (gzip, rar), elérhető ingyenes és fizetés adatbázis-kezelő is (az Oracle 10g pl. kiadta az x86-64-re optimalizált verziót is!), tehát minden adott ahhoz, hogy igazi tesztet végezzenek.
Arra nem is merek gondolni, hogy a prohardver tesztelői nem értenek még annyira sem a linuxhoz, hogy egy ilyen tesztet be merjenek vállalni... De ha netán így lenne, gondolom sok linuxos hajlandó lenne a szabadidejéből (tiszteletdíj NÉLKÜL) áldozni egy ilyen teszt lefolytatására... a közösség érdekében ;)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
KriszBoy
senior tag
Vki nem látott még itthon MSI K8N Neo4-et! MErt hahogy néztem abból igen jól néz ki az Ultra, mármint amit írnak róla! Igaz nincs benne Creativ hangcucc, de én úgyis Audigy2 POWA!
-
KriszBoy
senior tag
De ez a GIGABYTE GA-K8NF-9 az nem ultra chipsetes! Vagyis nem nagyon írja hogy az lenne!
Bővebben: link -
Integra
titán
mivel költözök máshova új gépet is veszek majd és ez lesz minden egyben, vagyis két monitor, digitáis műhold meg hifi is
pont ezért kérdeztem a minőséget. meg mert nem vagyok éppen botfülű sem, de nincsen tapasztalatom ezen a téren az ilyen kütyükkel, ahol most vagyok itt szintén komoly hifi (harman/kardon-jbl) van rádugva a gépre
úgyhogy nekem is valszeg audigy2 lesz akkor, de nem receiver, hanem egy Klipsch hangrendszer lesz rádugva. olcsóbban kijövök -
KriszBoy
senior tag
Ezt el se hiszem! És vki hívta őket, hogy van e belőle? Vagy csak kiírták! Bár mondjuk én szívem szerint Asust vennék mert idáig csak az volt! De ahogy hallom a giga se szar!
-
KriszBoy
senior tag
Kéne vmi hír, hogy mikor jön mert már majdnem mindent megvettem a gépbe csak a lapot és a vidkarit nem! Ebből a vidkari akár meg is lehetne, de ez a lap! MIKOR LESZ MÁR!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest