- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bensoft
csendes tag
Tegnap találtam egy lapot http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1665&page=6
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1665&page=7
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1665&page=8
ahol pár alap funkciót teszteltek (WinXP-vel, 32 és 64 bites verzióval) mind AMD-XP-n, mind AMD64/32 biten, mind AMD64/64 biten. Nos, a végeredmény meglepő volt:
A WinXP Pro az AMD XP-n egy hajszállal gyorsabb volt, mint az AMD64-en 32 bites módban. 64 bites módban már homorított a WinXP/64, de ez sem volt egyértelműen mindig igaz. Viszont ami érdekes lehet: legfőképpen a processzor-erőforrás és memória-faló alkalmazásoknál (mp3, mpeg, xvid) olyan 30%-40% körüli sebességnövekedés is tapasztalható volt.
Vagyis a lényeg: az általános irodai munkánál nem igazán számít, viszont a multimédia erőforrás-zabáló területein nagyon sokat dob a valódi 64 bites rendszer (hw + sw)
Egy másik helyen java http://www.ics.muni.cz/~makub/java/speed.html ''környezetben'' teszteltek, és ott is az derült ki, hogy a java kifejezetten sokat kamatozik a 64 bites proci + 64 bites JRE alkalmazásával. ( Azt csak halkan írom le, hogy egyes java programok esetén kétszeresnél nagyobb sebességnövekedést értek el... khm ... ) -
Integra
titán
sima xp pro is gyorsabb az amd64-gyel mint az amd xp procikkal
de feltételezem, igazán akkor lesz jelentős a sebességnövekedés, ha végre kijön az xp64.
erre meg várhatunk még egy darabig.
ha az intel végre minden kommunikációs csatornán ontja majd az intel pentium 64 reklámjait a blue man group-pal, na akkor kell elkezdeni figyelni, mert akkor valszeg bill gecó is végre elkezdi becsomagolni az xp64-et...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Azt hiszem léteznek PCI-E-s lapok Athlon XP-hez... Valamelyik kissebb gyártó lapján láttam. Valamelyik topicban volt a link.
De valóban nem túl gyakori. Értelmét sem látom. Ha valaki ennyire a jövőbe akar invesztálni, akkor vegyen ennek megfelelő chipsettel szerelt lapot, vagy maradjon az AGP-PCI megoldásnál. Akkora előnye még úgysincs a PCI-E-nek. -
bensoft
csendes tag
Végül is az XP procit is be tudod tenni a 64 bites alaplapba ... egyszer
De félre a tréfát, (jelenleg) PCI Express-es alaplapot XP procikhoz (architektúrához, hogy szépen fogalmazzunk) nem készítenek. (Nagy valászínűséggel nem is fognak.) Tehát a kérdésed akadémikus. Azért válaszlok: igen, tokkal-vonóval mindent cserélned kell.
Pontosan ezért kardoskodom én is a 64 bites tesztért, mert nem mindegy, hogy az ember lecserél mindent súlyos zöldhasúakért, aztán kiderül, hogy értelme nem sok volt... jobban járt volna, ha inkább egy még erősebb procit vesz... -
Daert
őstag
Hali!
Bocs ha idepofátlankodok,de nincs lehetőségem mindent végigolvasni.
Azt szeretném kérdezni a hozzáertőktől,hogy ha PCI E vidokarit vennék AMD gépemhez,de most AGP-s lapom van xp procival,akkor csak az alplapot kell cserélnem vagy a procit is A64-re?
Vagy maradjak az AGP mellett?
Köszi! -
-
A 64 bitre való átállás valóban nagy lépés. Nem is mondtuk, hogy sosem fogunk vele foglalkozni. Azt mondtuk, hogy most nem. Mellesleg az Intel is ezt mondja hellyel-közel, akkor nekünk is szabad
.
Egérpadok is vannak már jópár éve, évtizede (?), így annyira nem hátborzongató, hogy 2004-ben 1db tesztet készítettünk -
bensoft
csendes tag
OFF
Csak súgok: a linuxforum.hu-n biztosan találtok olyan embereket, akiknek a véleménye alapján el tudjátok dönteni, hogy melyik linuxszal érdemes kezdenetek. Melyik az, amelyik a legkevesebb keserv árán hajlandó dolgozni Nektek. Másrészt szerintem szinte teljesen mindegy, melyik linuxot választjátok, a lényeg úgy is az, hogy egy disztrónak a 32 bites és a 64 bites verziója legyen összevetve. Az biztos, hogy sokan sokfélét javasolnának, de gyanítom, hogy a legtöbb teszt disztrófüggetlen lenne ;) Harmadrészt szintén a különböző linuxos fórumokon bizonyosan találtok megbítható és lelkes srácokat, akik ezer örömmel besegítenek egy ilyen tesztbe. Hobbiból, kiváncsiságból, mittudomén, miből.
---
Nagyon várom a 64-bites teszteket, és nagyon szurkolok Nektek.
ON -
-
a) Nyugi, nem számoltalak össze benneteket, annyira nem érdekel hogy statisztikát tartsak fent arról hogy ''ki mer ellentmondani''.
b) Egérpad-téma pl. pont olyan, ahol ha Bensoft lennék, nyugodtan tolhatnám az ''ezmegminektilelkiszegények'' szöveget, mert én sem tartom szükségesnek - nem emlékszem ilyen esetre, éppen ezért nem értettem hogy miért próbáltad rám visszafordítani amit tanácsoltam neki.
c) A linuxos dologgal kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy az, ami ezt az oldalt és az olvasóközönség döntő hányadát érinti (az amúgy valóban relatíve nagy jelentőségű) 64bites átállással kapcsolatban - nos, az még nem történt meg (t.i. 64bites ''otthoni'' Windows + driverek kiadása). Ezen lehet vitatkozni, keseregni - de tény, hogy a linuxos, bétás, miegymás dolgok keveseket érintenek <--- amikor pedig arról van szó, hogy mi az, ami nem fér bele egy bemutató terjedelmébe, akkor először ezek a hangos kisebbséget érdeklő dolgok esnek áldozatul.
Esti gondolkodnivaló:
egy kicsit más lehetőségekkel rendelkező AnandTech vagy TechReport miért szintén csak 32bites környezetben végzi el a tesztek 99%-át...?
d) A kritikát még csak nem is nekem kell viselni, lévén nem engem kritizáltak (mármint az első HSZ-ban, a flémes rész nem érdekel) - de azért az kívülállóként is szúrja a szememet, amikor egy jöttment alak élből hülyének nézi a kedves szerkesztőséget egy jelenleg még erősen marginális hiányosság miatt... -
fLeSs
nagyúr
Amikor megjelenik a 64 bites WinXP végleges változata, akkor lehetséges, hogy tesztelni fogunk Linuxot is (ugyanis akkor megjelennek a 64 bites Intel procik is, tehát lesz értelme az egész kérdésnek), de az még odébb van. Kérdés ugye, hogy milyen Linux legyen a tesztrendszer (mert ugye ha suse alatt tesztelünk, akkor jönnek a gentoo-sok, ha meg mandrake alatt tesztelünk, akkor jönnek háborogni a debianosok).
Aztán a tesztek beszerzése, átlagolvasók számára emészthetővé tétele, bzip, gimp és a különböző szintetikus tesztek megértetése az olvasókkal nem egyszerű. És persze ha nem megy minden simán, akkor megint az van (mint tavaly), hogy szenvedés, szenvedés, anyázás, időpocsékolás, eredmények meg nincsenek, helyette inkább ''rendes'' teszteket is lehetett volna futtatni (mert azt gondolom sejted, hogy nem 5 perc egy akármilyen cikk megszületése - cuccok beszerzése -> tesztek megtervezése -> tesztek lefuttatása -> esetleges komplikációk elhárítása -> eredmények megemésztése még csak a cikkíró számára -> a háttértörténet információanyagának beszerzése -> cikk vázlata -> stb.).
-
fLeSs
nagyúr
válasz
antikomcsi #225 üzenetére
Az SLI-tesztre nem kell sokat várni, a cikk már bekerült a ''zsákba''.
-
antikomcsi
veterán
Hello!
Bocsi, hogy így belevágok az eszmecserébe, de a topik címére hivatkozva, engem is érdekelne egy teszt!
Ezt kéne tesztelni, ha lehetne már holnap,mert már nagyon vágyom rá!
Bővebben: link
Na jó, ha valamiért nem megy a teszt (az hogy még nincs nem lehet kifogás), jó lenne valami kis információ megerősítés is, valóban várható január-február tájékára a megjelenés?
Mindenkinek köszi aki tud valamit. -
bensoft
csendes tag
Látod, ezt - a magam részéről - nagyon sajnálom. De elfogadom az összes érvedet, mivel a lehetőségeitek biztos nem korlátlanok. Azért továbbra is fenntartom, hogy -szerintem nem csak nekem - nagyon hiányzik legalább egy alapos, átfogóbb 64 bites teszt. Ha nem is minden hónapban. Legalább egy évben egyszer, az új ''trendek'' sorbaállásával végrehajtható lenne.
Ezzel együtt - szerintem - biztosan találnátok legalább egy olyan, linuxhoz legalább annyira értő embert, aki esetleg egy teljes szombati napot rááldozna a szabadidejéből, hogy egy nem túl elmélyült, de mégis hozzávetőleges információt adó tesztet elvégezzen, segítve a Ti munkátokat is.
Nem gondolok semmi időigényesre. Egy jól összeállított SQL script csomaggal, két-három mpeg, mp3, ogg kódolással, párszáz megabájt különféle tartalmú file zipelésével már alapvető információkhoz lehetne jutni. Aminek valószínűleg sokkal többen örülnének, mint ahányan az itt felszólalók gondolnák... -
bensoft
csendes tag
Hát pont ebben pl. nincs igazad, ugyanis a szép színes grafikonok sokszor sokkal többet mondanak, mint az, hogy ''egy hajszállal gyorsabb'', ''lényegesen lassabb'', nagyságrendekkel lendületesebb''[/]. Az, hogy kinek mit jelent a hajszál, lényegesen, nagyságrendekkel...'', szubjektív. Az, hogy az 57ms mennyivel több a 35-nél, objektív. Pláne a sebességteszteknél.
-
fLeSs
nagyúr
A 64 bites tesztelés egy alaplapcikkben elég nagy luxus lenne, nem örökbe kapjuk a teszthardvereket, hanem időhöz van kötve, hogy meddig állomásozhatnak nálunk.
A procicikkek kapcsán egyetértek a 64 bites teszteléssel, de a PH! kivárja, amíg megjelenik a 64 bites XP, ugyanis a Linuxos tesztelést már korábban kipróbáltuk, de nemigazán jött össze (hosszú, kínkeserves, az eredmények semmitmondóak egy átlagjuzer számára), és mivel a teszthardverek (csak ismételni tudom magamat) nem örökbe vannak nálunk, így inkább több WinXP-s tesztet futtatunk, minthogy a Linux-szal ''szenvedjünk''. Nincs Linux-guru a szerkesztőségben, nekem pedig bőven van melóm ezentúl is (pedig a szabadidőm elég nagy hányadában is a cikkekkel/tesztekkel foglalkozok), úgyhogy a Linux nálunk úgymond nem játszik. -
bensoft
csendes tag
Az, hogy nem mindekit egy dolog érdekel, való igaz. Pontosan ezért lenne ildomos egy magát prohardvernek aposztrofáló ''platformtól'', ha nem egyetlen aspektusból vizsgálnák a hardereket pro.
Nem áll szándékomban bántani a prohardvert, félre értés ne essék, a legtöbb cikkük megfelelő, információgazdag, általában véve valóban használható. Pontosan ezért remélem, hogy a kritikát nem felesleges billentyűtépésnek, okoskodásnak, kötekedésnek tekintik, hanem kérésnek, igénynek (erősebben szólva elvárásnak).
A hozzászólásodban a legutolsó sajnosra semmi szükség. -
bensoft
csendes tag
1. Valószínűleg 3-nál több ember számára lenne gyakorlati haszna a 64 bites teszteknek, mivel valószínűleg 3-nál több embert érdekelhet a 64-bites rendszerek sebessége, különben nem készítenének nagyjából egy-másfél éve ilyen rendszereket (legalábbis a PC kategóriában. A SPARC és Digital/Alpha rendszereket most hagyjuk.)
2. A linux mellett létezik más 64-bites, nem windows op.rendszer, pl. a Solaris for AMD-Opteron.
OFF
3. A Te viszonylag egyszerű utalásod valóban egyszerű, hogy úgy mondjam együgyű volt. Egyébként teljesen feleslegesen véded még mindig ezt az egyszerűséget. De ez engem nem érdekel.
ON -
[amne]
senior tag
Értem, a három, csak azért volt érdekes, azért csaptam le rá, mert pont ennyien szólaltunk fel egy ilyen cikk mellett. Elsősorban azt tartom problémának, hogy mikor olyan volumenű dolgokról van szó, mint a 64bitre való átállás, ami azt hiszem egy igen nagy lépés a számítástechnika történetében, el lehet intézni egy, nincs gyakorlati haszna, mondattal, és hogy csak keveseket érdekel, és ugyanitt lehet olvasni egérpad tesztet (a példa kedvéért még lovagolok ezen a témán). Érdekes kontraszt van szerintem a kettő között.
Továbbá azt sem értem hogy sokan miért nem tudtak elvonatkoztatni a linux vs. windows, témakörtől, mindenki csak azt látta meg, hogy egy újonc a linuxot kiálltja. Nincs rá szükség mert kevesen használják a linuxot. Nevetséges hozzáállás. (És ezt már nem konkrétan neked írom, csak próbálom az én látásmódomat ábrázolni.)
Kukihossz-méregetést az itt lévő vitára témára használtad (ahogy én értelmeztem), és ez degradálhatja azokat akik kardoskodtak a másik oldalon, én így értettem, lényegtelen.
Végezetül pedig, valószínű te nem problémáztál még annyit egy cikk kapcsán mint Bensoft, ami szerintem nem is olyan nagy baj, én is megtettem pár többször, sokkal nagyobb baj, azaz összefogott, jólirányzott elutasítás, mely a másik oldalról érkezik, sok fórumozó támogatásával. Nehezen viselitek a kritikát... -
Félreértesz.
A ''három'' egy hasraütve kapott érték, és nem az itt felszólalokra vonatkozik, hanem egy allegórikus eszköz, ami azoknak az igen-igen alacsony számát hivatott jelképezni, akiknek valóban számítana, hogy x alaplap hogyan teljesít a meglévő ''két'' (<--- figyelem, csalok, ez sem szám!) 64bites alkalmazásban.
A többség csak nézné a szép színes grafikont, ami számukra ~0 gyakorlatban is hasznosítható információtartalommal bír - tehát a ''kukihossz-méregetés'' nem az olvasóközönséget degradálja (ez nem értem, hogyan jutott eszedbe), hanem a tesztet magát.
Öhm... lehet izzítani a linkelő reflexeket - én hol is problémáztam utoljára egy cikk kapcsán oly módon, mint azt Bensoft tette? -
[amne]
senior tag
Az, hogy itt három ember szólalt fel, a téma mellett nem hiszem, hogy azt jelentené, hogy csak ennyit érdekel. Az pedig hogy ''kukihossz-méregetés'' jelzővel illeted a témát, a három személyt is degradálod. Mellesleg nagyon jól írod hogy ''el kellene fogadjad, nem mindenkit az érdekel, ami téged'', igen Bensoftnak ezt egy életre meg kéne jegyeznie, ahogy sok mindenkinek az itt felszólalók közül, köztük neked is sajnos.
-
L3zl13
nagyúr
Nem igaz, annak idején az Opteron megjelenésekor voltak linuxos összehasonlító tesztek is, többek között szerveralkalmazásokkal végeztek összehasonlítást 32 és 64 bites rendszerek között.
Ezeknek a teszteknek semmi értelme nem lenne egy elsősőrban otthoni használatra, játékokra kiélezett lap esetében.
Ha jól tudom a PH!-n is szoktak kernelt forgatni különböző teszteknél. Ez valamennyit mutathat a 32 vs 64 bit különbségből. De kétségtelen, hogy ha játékok és az otthoni környezetben általánosan használt, de gépigényes alkalmazásokkal nyújtott teljesítményt akarjuk megtudni, akkor a winxp és a tesztben szereplő alkalmazások tökéletesen megfeleltek a célnak.
Azonos (64 bites) procikat összehasonlítva nem hiszem, hogy volna értelme vizsgálni a teljesítményt külön 32 és 64 bit alatt. A különbözö chipsetek közötti eltérésnek meg kell egyeznie 32 és 64 bites módban, ha ez mégsem így van akkor az csak a driver hibájára utalhat, ami megintcsak nem nyújt megfelelő eredményt. -
Bensoft
Rettentő sok mindent magyarázol egy viszonylag egyszerű utalásba (ti. hogy el kellene fogadjad, nem mindenkit az érdekel, ami téged) - ez talán kényelmes, de általában nem célravezető (mondhatni nyegle) dolog, és nagyon rossz képet fest az emberről... még akkor is, ha ezt udvariasan tenné meg, és nem ezzel az arroganciával. Még Te csodálkozol, hogy a trolloknak kijáró bánásmóddal jutalmaznak? Ehhh.
(Innentől kezdve pedig a 64bites tesztek hiánya felett tőlem akár patakokat is sírhatsz - ha háromnál több ember számára is lesz gyakorlati haszna ezeknek, és nem csak a mostani elvont kukihossz-méregetés szintjén mozog a téma, minden bizonnyal pótolva lesz ez a súlyos mulasztás. (lásd #188)) -
Nem állítottam, hogy nem lenne úgy még jobb a teszt. Csak azt mondtam, hogy annyira azért nem kritikus (a mai rendszerek, így az A64 teljesítményét is jól mérik a 32 bites alkalmazások... a win 3.1 nyilván nem mérné jól), és egyelőre valóban nincs / nem lesz nálunk.
De, az is biztos, hogy idővel lesz.
-
Wolverine
félisten
-
[amne]
senior tag
Egy szónak is száz a vége, mert má Bensoft is eltűnt, senki se foglalkozik a témával, de én szívesen olvasnék egy 64bites környezetben lévő a64-ről tesztet, önálló cikk formájában.
-
[amne]
senior tag
''Ezen a fórumon keresztül szeretném megkérni a tisztelt prohardver tesztelő csapatát, hogy végre csináljanak érdemben is egy AMD64-es tesztet.'' - szerintem sok félreértés abból adódott hogy itt rossz szót használt. Fórum helyett topical értelmezve, látszik hogy itt közvetíti kéréset, de gondolom nem ebben a cikkben hiányolja. Nem tudom.
-
faster
nagyúr
Nem értelme nincs, hanem egyelőre jelentősége nincs egy chipset tesztben. Nyilván le lehetne még tesztelni ezernyi szempont szerint, de nincs rá idő és hely minden szempontot figylebe venni, mérlegelni kell, hogy mi az, amire igény van, és mi az, amire nincs nagy igény. És itt bukott el a 64 bites teszt.
-
-
t-shirt
veterán
Szerintem nem sekélyes, de mindegy. Az nForcer4-et érdemes letesztelni mert sokan fogják használni, de a 64 bites linuxot nem.
Egy cikkben nem lehet mindenki igényét kielégíteni, mindig van olyan szempont ami valakinek érdekes lenne de az olvasók 99,9%-át nem érdekli. Szerintem ez mindig is így lesz.
Mivel az emberek többsége xp-t használ, ami még nincs 64 bites változatban, és ha lesz is 64 bites XP utána még sokáig nem lesznek 64 bitre írt alkalmazások amik kihasználnák azt. Így szerintem a 64 bitnek egyenlőre nincs sok értelme. -
Integra
titán
öröm olvasni ezt az autós hasonlítgatásos blődlit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen videókártyát?
- Nők, nőügyek (18+)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest