- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- iPhone topik
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beszélhetünk a Nothing Ear (3) tokjába is
- Megjelent Magyarországon a Redmi 15C 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
csasznyi
csendes tag
Akkor ez ennyi, csak windows és kapufa? - baszki, mikor rendeltem abba a hitbe voltam, hogy Intel SOC, frankón lehet majd variálni.. de akkor ez így szivacs..
Egyébként anno olvastam valami ilyet:
Such as the serial number of the machine body between Hi8 PQ32G22151100001-2000, BIOS is not ready, yet can not brush dual system.
az enyém a 2000 feletti sorozat része és abból gondoltam, hogy talán szerencsém volt a szerencsétlenségbe...
-
Joccc07
addikt
válasz
csasznyi #294 üzenetére
Örülj neki, hogy nem rakta fel a drivert sem mert ha netalántán sikerülne akkor az Android flashelését követően lenne egy szép kis vágódeszkád. Azért single boot mert csak win van rá. Amit te felraknál rá androidot az eltérő BIOS és annak beállításai kapcsán nem biztos, hogy bootolna, de ha mégis sok dolog nem működne (megfelelően) mert a hardverek különböznek. Még a Dualboot verziókban is.
-
csasznyi
csendes tag
Hali Srácok! Év elején elsők között rendeltem egy Chuwi-t egyik ismerősömnek..
. Ezen csak windows van, single boot... szedtem le ROM-ot, ami csak android (Needrom-ról), feltettettem a mellékelt drivereket meg a Phone Flash Tool-t de de nem látja az eszközt, elakadtam... tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy csak android legyen rajta - úgy hogy ne legyen poháralátét
Próbáltam az angol oldalon találtakat megcsinálni, ROM-ot betallózom, DNX- módban indítom a TAB-ot, de egyszerűen nem látja az eszközt a szoftver. (Új hardvert se dob fel a windows (win7-en és win10-en sem).
Kérem, hogy ha valakinek van egy kis ideje legyen szíves segíteni.
-
jFox
addikt
válasz
sunavlys #290 üzenetére
Állítsd a cpu governort interaktiv-ra, egy on demand-ra, az i/o-t pedig noop-ra. Akkor lemegy 480MHz-re.
Más: a korábbi fw-t próbálta már valaki? Nekem májusi tab-om van, mályusi fw-el. A 64 bit-essel is ugyanúgy merült, plusz nem volt wifi.
A korábbi fw-vel valószinűleg BT-nem lesz, de Ha nem merülne ennyire, akkor megérné. -
AllTheBest
őstag
Hát szerintem felesleges ilyenekkel próbálkoznotok. Én is próbálkoztam sok mindennel, de semmi javulást nem tudtam elérni az akku merülésével kapcsolatban. Android rootolva volt, rengeteg alkalmazás fagyasztva, háttérfolyamaok száma 1-re volt korlátozva, hdmi-vel kapcsolatos dolgok is le voltak fagyasztva, de a tablet tovább merült. Ez win10 alatt is fenn áll, egész egyszerűen a gyártó egy befejezetlen terméket dobott piacra...
-
Joccc07
addikt
Valakit nem érdekel egy ilyen tablet? Alkatrésznek, de még mondjuk garanciás
-
jFox
addikt
válasz
andHermann #286 üzenetére
Én is próbálkoztam már annyi mindennel, de nem sikerült javítani az alvás közbeni merülést.
Használat közben persze, hogy merül 4x1.8GHz, meg az Intel sem a legtakarékosabb SoC, uh. az OK.
Na de ha nem használom ne merüljön már 10óra alatt 50%-ot.
Arra már rájöttem, hogy kikapcsolt kijelzővel is valami hajtja a procit alapjáraton. Az akksi teszt (GSam) az Android rendszert hozza ki mint fő fogyasztót, de az számos taszkból áll. Amit lehetett már mindent lefagyasztottam, de semmi változás.
Jó lenne tudni mit lő ki pontosan ez te task killer-ed. -
andHermann
tag
Még pár napja feltettem egy Task Killert (azt hiszem Advanced Task Killer vagy hasonló a neve) androidra. Már évek óta nem használtam ilyet, de egy próbát gondoltam megér. Tegnap este feltöltöttem a tabot teljesen, majd ranyomtam a task killerre, amivel kb. minden háttérben futó service-t kilőtt. Ma reggelre, csak 99%-ra merült le, ami elég jó szerintem az eddigi akár 20-30 vagy még több %-hoz képest. Most már csak valami automatikus Killert kellene beállítanom (mondjuk óránként futna le) és akkor úgy néz ki, hogy a kikapcsolt képernyővel való merülést le lehetne talán tudni. Használat közben sajnos továbbra is viszonylag gyorsan fog merülni, csodák nincsenek. 4000-es aksi, ilyen kijelzőfelbontással nem nagyon fog többet tudni szerintem.
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Pár kínai tabnál előfordult, hogy Winen ha alaphelyzetbe akarták állítani közben megakadt. Ettől mennyire kellene félnem (Teclast X80 Prom, van de ez a topik jobban pörög)?
Eladom a tabot és szeretném legyalulni a rendszert. Mondjuk elég lenne csak annyi, hogy a live-os accomat törlöm, de eddig nem találtam, meg hogy hogyan lehetne, talán ha újat létrehoznék. -
sunavlys
senior tag
válasz
AllTheBest #279 üzenetére
rossz az akkuidő is és a kijelző jó néhány modellnél selejtes
Ezt csak alátámasztani tudom az enyémmel.
-
AllTheBest
őstag
válasz
szuszinho #278 üzenetére
Hát, én nem ajánlom, nagy a szórás, valamelyik jó, valamelyik nagyon rossz. Inkább nézz körül pl a teclast tabok környékén, valamivel jobbak elvileg.
A sima hi8 nekem elég jó volt, de ez a pro sajnos elég rosszul van optimalizálva, rossz az akkuidő is és a kijelző jó néhány modellnél selejtes -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Tegnap rendeltem egy másik tabot, erre ma írt az eladó, hgy azt már nem tudja küldeni, de helyette ajánlja ezt (chuwi hi8 pro).
Visszaolvasgattam pár hozzászólást,de nem tudom eldönteni, hogy mi legyen.
Mennyire ajánljátok ezt a tabot? Esetleg hasonló árban más alternatíva?Köszi!
-
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #275 üzenetére
Csak single boot bios-al. De nem biztos, hogy tetszeni fog a tabnak a single bios
-
Gercsa
senior tag
válasz
AllTheBest #273 üzenetére
Pont ezt akarom, kösz.
-
AllTheBest
őstag
-
Gercsa
senior tag
válasz
AllTheBest #271 üzenetére
Végülis ott a helye. Kicsit bosszantó, de működik.
Egyébként a win10 factory reset hogy működik? Olyan mint androidon? 1-2 perc alatt megvan, vagy újratelepül?
A driverek meg a termékkulcs megmaradnak?
-
Gercsa
senior tag
válasz
AllTheBest #269 üzenetére
bennt van ütközésig és semmi
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Vettem én is egy ilyen tabletet, egyelőre jó móka, de egy furcsa dologba belefutottam használat közben.
Tettem bele egy SD kártyát, látja is a gép, működik rendben, de nem tudom kivenni, beragadt, se ki se be.
Valami tipp, hogyan lehet kivenni? Valami elkerülte esetleg a figyelmemet? -
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #265 üzenetére
De igen. Csak azt nem tudom, hogy a beépített megoldás erre képes-e. Ezért ajánlottam az Easus-t.
-
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #263 üzenetére
Már kész is vagy?
-
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #261 üzenetére
Azokat inkább hagyd meg mert ha törlöd akkor utána le kell írnom, hogy rakd újra a rendszert.
-
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #259 üzenetére
Az utolsó 2 biztos marad a többi mehet.
Efi nevű partició nincs? Vagy valamilyen E nevű?
-
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #257 üzenetére
Elvileg igen!
Gyakorlatilag, ha küldesz egy screenshot-ot akkor megnézhetem milyen partíciók vannak és miket lehet törölni.
-
AllTheBest
őstag
pl akkor ez a módszer is jó nem? Please find "disk manager" and delete the items before "windows 19GB". Please do not delete the "windows 19GB". When the items are deleted, there is space that is not allocated. Please long press the screen and create a new disk.
chuwi fórumon láttam, csak nem gondoltam volna, hogy ez ilyen egyszerű megoldás
-
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #255 üzenetére
Már hogyne lehetne.
Pl.: Easus Partition manager, vagy akármilyen particionáló programmal le lehet gyalulni.
Csak tudd mit szabad törölni és mit nem. -
AllTheBest
őstag
androidot valamilyen módon el lehet tüntetni? Kegyetlen lassú, nem használom és win10 alatt nagyobb szükségem van a tárhelyre
-
jFox
addikt
válasz
AllTheBest #247 üzenetére
Nem igazán. Szerintem ugyanolyan. Verzió sem változott, 5.1.
Most azt tesztelem, hogy alvó módban is ugyanolyan sokat eszik -e mint a régi. Reggel megírom. -
Joccc07
addikt
válasz
andHermann #244 üzenetére
Majd megnézem ha hazaérek.
Bár most engem a Phantom touch jobban idegesít!
-
andHermann
tag
válasz
Spuri2000 #228 üzenetére
Én is rootoltam és nekem is merül, bár én ritkán használom, inkább feleségem. Viszont az rémlik, hogy régebben kilőttem valami HDMI service-t (ugysem dugom rá TV-re) és utána mintha jobban bírta volna, nem merült annyira ha nem használtam. Persze csak a következő újraindításig, bekapcsolásig. Lehet, hogy majd megnézem, ha hazaértem, esetleg ti is ránéztek?
-
jFox
addikt
válasz
AllTheBest #241 üzenetére
A sima Hi8-ra láttam RemixOS-t, de erre még nem.
-
AllTheBest
őstag
Szerintetek remix os feljuttatása megoldható a tabon? Annyira laggol nekem az android, hogy bármi teljesítménybeli növekedésnek örülnék...
-
Spuri2000
senior tag
Rootolás után nem lenne értelme az alap CPU sebességet lecsökkenteni? Így lehet kevesebbet enne a gép nem?
A Rootolás pontos menetéről írhatna valaki 1608 típusra. -
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #237 üzenetére
Ha az kész akkor kezdhetsz gondolkodni a no sleep bug javításán
-
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #235 üzenetére
Most feltettem a legfrissebb bios-t remélem megoldja a problémát.
-
AllTheBest
őstag
Figyelj, ha nem tudod eladni se akkor csinálj bele egy pc-t. Szétszeded, az alaplapot felrakod egy monitor hátuljára, az akksit leforrasztod és a helyére felforrasztasz egy 5v-os tápot, a procira felragasztasz egy hűtőbordát, hdmivel összekötöd a monitorral, és kész is egy gép
-
Joccc07
addikt
Akkora hulladék ez a tablet!!!
Most fantom érintéseket csinál alig lehet használni.
Először azt hittem csak androidon de megnéztem a windows-t és ott is!!!Kínai fos.
Valakinek nem kell??
Szívesen eladom. -
Joccc07
addikt
válasz
AllTheBest #232 üzenetére
Nálad a pont.
jFox: A más serial nem csak másik gyártási időt jelenthet hanem eltérő hardvert is.
-
AllTheBest
őstag
Mielőtt bárki nekiállna romolgatni, azért nézzétek meg a serial numbert, mert pl az enyémen lehet gondot okozna a 64 bit, mivel eltérőek ezek sajnos.
PQ32G221604****, erre pl nem ajánlják felrakni a 64 bitest, mert ez az első modellek közül való és ebben más a bluetooth modulBtw én szerintem nemsokára megválok a sajátomtól. De azért előtte még lesz gy hangszórócsere meg próbálok majd még kicsit javítani a hűtésen
-
Spuri2000
senior tag
Én már azt is próbáltam hogy kikapcsolom a wifit de ugyanúgy merül.
Nektek meddig bírja?
Amúgy nekem megfelelne ez a tab csak ne merülne olyan gyorsan.
Már az is eszembe jutott hogy nézni kellene bele alternatív akksit akár olyat is hogy több kisebbet összekötnék de persze ennek az lenne a feltétele hogy beférjenek a régi helyére. -
Joccc07
addikt
válasz
Spuri2000 #225 üzenetére
Én már rootoltam, de nem változott semmi. Miért is változott volna?
Nagyon úgy néz ki, hogy a wifi a ludas. Régi bug ami 5.1-el jött elő. Ha a chuwi nem javítja akkor forráskód hiányában senki nem fogja sajnos. A lényeg az, hogy a wifi nem alszik és folyamatosan ébren tartja a tabot. Most pont a túloldalra esett át ezzel a Chuwi. Eddig nem ébredt fel mély alvásból most meg a javítás után már nem is alszik.jFox: Majd írd meg, hogy sikerült-e. De szerintem bootloop lesz a vége, bár ne legyen igazam.
-
sunavlys
senior tag
válasz
AllTheBest #213 üzenetére
tied is csíkozz?
de jó, akkor nem csak az enyém.
(A merülés egy éjszaka alatt nálam is kb 8-12%.)
-
Joccc07
addikt
válasz
Spuri2000 #221 üzenetére
További beállításokat tesz lehetővé a megfelelő modulok telepítésével.
Pl. neked nem tetszik, hogy fehér az óra akkor más színre állítod, vagy te a bal oldalon szeretnéd látni.
A navigációs sáv túl vékony és te magasabbra szeretnéd.
Ezeket pl. a Gravitybox modullal tudod módosítani.Most nézem mekkora marhaságot írtam. Nem Keresztrendszer hanem keretrendszer akart lenni.
-
Joccc07
addikt
Xposed keresztrendszer Chuwi-hoz.
Nem tudom, hogy okoz-e bootloop-ot. Nekem egy másik Chuwi-nál ez működött.
-
Spuri2000
senior tag
Nálatok meddig bírja a tab egy feltöltéssel?
-
jFox
addikt
válasz
Spuri2000 #209 üzenetére
Szerintem nem. Az újabb verziókban már nincs deepsleep probléma. Ez meg arra ad megoldást.
BIOS frissítést nem próbáltam még.
AllTheBest: a szétszedésnél van valami trükk, amire figyelni kell? Én is szét akarom kapni, mert az aljánál valami nyomja a kijelzőt. (Olcsó hús
)
-
AllTheBest
őstag
válasz
Spuri2000 #212 üzenetére
De, android alatt nagyon eszi az akksit és a sebességgel se vagyok megelégedve, de majd kipróbálok egy-két dolgot ha lesz rá időm.
Meg fogom gyötörni a tabletet, mivel az enyém alapból kijelzőhibás(halvány csíkok), ezért még eladni sincs értelme, mert sokat buknék rajta.
Win10 alatt megnézem majd hogy játék alatt hogy alakulnak a hőmérsékletek -
Spuri2000
senior tag
válasz
AllTheBest #211 üzenetére
Nálad nem merül iszonyat módon a tab?
-
AllTheBest
őstag
válasz
Spuri2000 #210 üzenetére
Na, akkor már ezzel is elég szép eredményt értem el, 67 fokig ment el a legmelegebb mag. Estefelé rakok fel képet az eredményről.
Merem ajánlani ezt az egyszerű kis pasztázást, később még majd próbálok vékony réz lapot berakni a hátlap alá, hogy jobban el tudjon oszlani a hő, meg még majd meglátszik, hogy mit enged meg a tablet belseje.
Ebay-ról berendeltem egy htc one x hátsó hangszórót, erre fogom kicserélni a gyárit, hogy ne szóljon ilyen kegyetlenül szarul -
Spuri2000
senior tag
válasz
AllTheBest #208 üzenetére
Lefuttattam Windows alatt a tesztet. A gép teljesen új semmi mod nem volt rajta.
Eredmények 10 perc után:
Alaplap: 61 fok
CPU1: 83 fok
CPU1: 81 fok
CPU1: 76 fok
CPU1: 82 fok -
AllTheBest
őstag
Pár hét és nekiállok kicsit moddolni a hi 8 pro-m, fejleményekről majd írjak ide?
Kezdtem először egy kis artcic mx4-es pasztával, a hátlap és a procin lévő fémlemez közé nyomtam egy nagyon keveset, így nálam most nincs thermal throttling egyáltalán, aida64-es stresstest 10 perc után se volt throttling.
Összehasonlításképpen valaki tudna futtatni egy aida-t, hogy hány fokig megy fel a cpu? -
jFox
addikt
válasz
Spuri2000 #205 üzenetére
Android vagy Windows alatt?
Nekem Android alatt egy éjszaka alatt olyan 40-50% merül készenléti állapotban.
Pedig most tök üres, nem raktam fel csak a fagyasztó app-ot meg a GSam-ot, de így is nagyon merül.
Próbálgatom, mit kell befagyasztani, hogy ne merüljön, de még nem találtam meg. -
Spuri2000
senior tag
Most lettem én is boldog tulajdonosa egy ilyen tabletnek. Egyedüli problémám hogy nagyon gyorsan merül az akkumulátor. Egy éjszaka alatt 8 - 12 százalék.
Hogyan kell ezt a problémát megoldani?
Tud valaki segíteni? -
Tomi0703
addikt
Hali!
Aki Winnel hasznalja, attol kerdeznem. Mit erdemes kikapcsolni, hogy ne teljen be tul hamar a C?
Valamint a storebol leszedett alkalmazasokat automatikusan a C-re menti? Mar mindent beallitottam, hogy az sd-re tegyen. De a messengert leszedve latom, hogy a c-re tette. -
jFox
addikt
Nem tudom volt-e már, de ma meg csináltam, így tutira működő TWRP és Root ITT található.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- Horgász topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest