- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
Darth_Revan #147 üzenetére
A magok addig mennek amíg, a hőkeret engedi. Ez minden mobil processzornál így van, ARM-en is.
Pl. egy 4750U full terhelésen all core 2,8GHz-t tud tartani. A boost az all core még egyszer a hőkeret függvényében, ez egy 15W-snél töredék másodperc.Nyilván egy 45W-s tovább megy és ott is all core. link (nem saját)
-
Pingüino
senior tag
válasz
Darth_Revan #150 üzenetére
Nem is nagyon van értelme egy sok magos procin egy jól párhuzamosítható alkalmazás miatt, ami ki is használja az összes magot, mindent agyon turbózni. Ha ilyen felhasználásra kevés a kraft, akkor több mag kell. 3-3,5 ghz fölött csak irreálisan megugrik a fogyasztás, meg a turbót úgysem tudja egy proci sem sokáig tartani. Bőven jó, ha amelyik magra az ütemező rápakolta az 1-2 szálas alkalmazást, azt szét lehet turbózni.
-
Pingüino
senior tag
válasz
Pingüino #148 üzenetére
Egyébként ebbe így jobban bele gondolva, így jobban értelmet nyerne a heterogén processzor design is. Csak nem úgy kellene, ahogy az Intel csinálja, hogy a fogyasztáscsökkentés miatt ilyen iszonyat pici magokat tesznek az 1 nagy mellé, amik funkcionalitásban is különböznek, így sok gond van velük. Inkább a rosszul párhuzamosítható alkalmazások miatt kell 1db nagyon jól turbózható, alapból is magas órajelű mag, de az összes kisebb mag is legyen önmagában is használható, megfelelően erős. Így annak is lenne értelme.
-
Pingüino
senior tag
válasz
Darth_Revan #147 üzenetére
Az adatlapon AMD-nél is ugyanúgy mint Intelnél az egymagos turbót szokták megadni. Ez valahány magon még esetleg tartható, de ugye a hőtermelés miatt minden magon nem fog eddig felmenni.
Egyébként ez jól is van így, mivel a turbó frekvencia szinte csak 1 magon lényeges. Mivel ha egy feladat jól párhuzamosítható, akkor több mag beépítésével többet nyernek, mint a frekvencia emelésével. Ha viszont egy feladat nem jól párhuzamosítható, hiába van 8 mag, abból csak 1-2-3 kerül felhasználásra, akkor ott már csak az órajel tud gyorsítani, viszont ez az órajel nem kell, hogy minden magon meg legyen emelve, mert az a rosszul párhuzamosítható feladat úgysem használja az összes magot.
Szóval ez nem átverés akar lenni, csak a single core turbo adat sokkal fontosabb, mint az all core turbo. -
Darth_Revan
veterán
Amd processzoroknalnl hogy működik a turbó ? Intel esetében tudom hogy ha pl azt írják egy 8 magos cpu-nak hogy 3 GHz +4.6 GHz turbó akkor azt el felejtik említeni hogy az nem 8 mag esetén értendő hanem mondjuk csak 6 mag és 8 mag max terhelésnek csak 4.3 GHz.
Amd-nel hogy van ez ? Pl az 5800H 8 maggal turbozik 4.4 ghz-ig vagy ott is csak mondjuk 6 maggal értendő és 8 magos terhelésnel jó ha elér 4 ghz-et ?
-
omfgk
veterán
Ennél olcsóbb Magyarországon...
329 euró : 118k
20%-os áfával.
Ezt a szállítmányt, ha egy magyar nagyker hozta volna be akkor drágább lenne mint a jelenlegi kisker árak.Nálunk 121k. Jelenleg.
5800x - 475 euró - 171k
Van 168-ért is itt.
Tehát nem drága nálunk az AMD proci emberek...
Egyáltalán nem drága.Csak a forint szar.
És az áfa pedig szopás.25%-os áfával, 320-as forint mellett itt már dőzsölés lenne.
-
-
hallador
addikt
Ok tedd hozzá hogy euró van. Nem 3dik ország béli valuta. Németországban és Ausztriában is lehet kapni Ausztria pedig nem régiós elosztó. Egyszerűen Magyarországon a nagykerek tönkreteszik a boltot. Hiába 30 év alatt nem sikerült kivetkőzni a sunyiskodást a rendszerből. Ehhez az is hozzá tesz, hogy a nagykerek 80%a kormányközeli vállalkozók kezébe van innentől kezdve solminden lesz szakmaiság kevésbé.
-
-
gkovi10
újonc
Nem értem, hogy egyesek miért vetitik le az egész piacra azt, hogy MO-n nem lehet vagy/és drága AMD procit kapni. Itt Szlovákiában simán lehet kapni elég szép áron. 5600X - 329 eur, 5800X 475 eur. Szerintem ezek elég jó árak, ahhoz képest milyen nagy a kereslet.
-
-
-
válasz
hallador #133 üzenetére
Kérdeztem, nem állítottam. Az való igaz, hogy a kérdésből következhet, hogy az Intel, hiszen se a notigyártónak, se az AMD-nek nem érdeke szerintem az, amiről te is írtál.
"Ki a fenének lenne jó az, hogy a saját termékei lehúzza, és ne akarja eladni?"
Részemről kiszálltam. -
Pingüino
senior tag
válasz
hallador #134 üzenetére
Bárhogy nézem, szándékosan vagy sem, rendszeresen félre érted a másikat, és nyomod a saját rizsád. Aztán meg ha valaki szóvá teszi, hogy am baromira nem erről volt szó, akkor jösz egy ilyennel, hogy gyűlölködöm. Lehet, hogy kicsit túl szókimondó vagyok, de nem ok nélkül mondom, csak úgy poénból, mert én gyűlölködöm.
-
nuke7
veterán
Na, akkor egy ilyen epyc már kihajt egy 3090-et! Istant get lesz
-
Darmol
senior tag
válasz
Pingüino #128 üzenetére
Neem. Nem azt mondtam hogy alsó kategóriában jó a körítés, hanem ezt:
Alsó kategóriában körítés most is hulladék, de ott Intelnél is.
Közép kategóriában egyre több a normális felszereltségű AMD, és az Intelnél egyre több a gagyi, de mindkettőnél vannak gagyik és lehet találni figyelemre méltó cuccot is.
Felső kategóriában szorul ki a gagyival körített AMD.
Zajlik a kiegyenlítődés. Nem nagyon lehet már azt mondani, hogy az Intel felé látványos a részrehajlás. Lehet 2-3 hónap, és el is lehet felejteni jelen időben beszélni a témáról, bár így lenne. -
zsintai1987
tag
válasz
hallador #124 üzenetére
Principle technologies (vagy mi is volt a neve) :
Zen 2700 gyári hűtővel (mert ugye adnak hozzá) gaming mode-al, 1darab rammal 2300on, pbo kikapcsoplva
Intel: 60literes vízhutés, 3200es ramok asszem,
Érdekes az Intel nyert, majd mikor a sok kommentelo elhajtotta őket a f@aszba annyit mondtak az Intel által átnezett tesztre hogy minden jó mi nem tévedtünk.
Aztán kiadtak egy javított tesztet ahol a mágikus 40% már csak 3% előny lett... De sebaj senki nemtudta cáfolni mert a DNA kötötte minden másik teszter kezét 2 hétig...
De mivel aspergeres vagyok lehet hogy halucináltam... Ja nem -
Pingüino
senior tag
Az lehet.
Meg am a felső kategóriában eddig is voltak jól felszerelt AMD gépek. Csak az alsó és közepkategóriában nem volt jellemző.
Most is van még am bőven hulladék, ami úgy hulladék, hogy semmi értelme, mert az anyagon egy fillért nem spórolnak, úh. azt sem lehet mondani, hogy költséghatékonyság. -
Darmol
senior tag
válasz
Pingüino #126 üzenetére
Azért árnyalja a képet, hogy mikor most karácsony előtt átnéztem a kínálatot én úgy láttam, hogy ténylegesen megváltozott a helyzet. Lehet látni AMD-s notit is normális felszereltséggel, a nem is olyan régen még nyilvánvalóan látható megkülönböztetés eltűnt.
Én véleményem szerint Intel bácsi már nem tud eleget fizetni az OEM-eknek, hogy helyettük lapátolják a sz*rukat, olyan mély és híg. -
-
válasz
hallador #124 üzenetére
Igen, szerintem is ez a kulcs:
"Ki a fenének lenne jó az, hogy a saját termékei lehúzza, és ne akarja eladni?"
A notigyártónak nem érdeke, az AMD-nek nem érdeke. Mégis vannak ilyen gépek. Vajon kinek lehet az érdeke?De csak a logika miatt emeltem most ezt ki, nem látok rá a notis piacra, így nem tudom mi van a háttérben.
-
hallador
addikt
Aztán hogy ebben benne van-e az Intel keze, az már más kérdés.
Ja értem, ha nincs benne, akkor is az Intel a hunyó teljesen világos. Mint a vak ablak...
Akkor most tőled is megkérdezem és tegyük félre a magyar száguldunk a szakadékba nyutott szájjal üvöltve mert az nekünk jó stílust.
Ki a fenének lenne jó az, hogy a saját termékei lehúzza, és ne akarja eladni? Na ezt mond már meg. Mert nem értem a logikádat, meg azokét sem, akik mindig mást hibáztatnak ha nincs semmilyen értelmes magyarázatuk semmire....Igaza van. Ti beszéltek mellé. nem értitek miért van ez, és azonnal elkezdtem mást hibáztatni. Ezzel a mentalitással nem lehet sehova haladni, cserébe időhúzásra nagyon jó. Ennek viszont nincs értelme.
-
vicze
félisten
Azért ez is elég erősen közre játszott, mert ha megnézed az Apple laptokokat, akkor már évek óta el vannak cseszve szinte mindegyik modell folyamatos túlmelegedéssel. Intel 10nm csúszásra rájuk volt a legnagyobb hatással mert nem tudták az az utat járni amit akarnak, így meg szabadultak egy erőteljes bizonytalansági faktortól. Ők már jó pár éve tudták, hogy ez lesz. Nekik volt másik opciójuk másnak nincs.
Mielőtt, Apple számára AMD pont azért nem opció mert nem tudtak volna nekik elég volument szállítani. -
Yeffy
veterán
Illetve itt azért ne feledjük el, hogy a mobil Ryzen azért ilyen jó, mert a Gen10 Intel mobil, egy rakás **** lett és nem tudhatta előre senki, hogy kvázi teljesen bedől a 10nm-rel az Intel, Apple se véletlen váltott róluk.
igen? igazabol ezert valtottak almaek? no, ezt se gondoltam volna, aszittem' csak ujabb fuggetlenedest/in-house designt szeretnenek, bar ertheto mind a ket ok. -
vicze
félisten
Az elérhetőséget megértem. 2hónaportvártam a rendelt AMD gépekre, nyilván való, hogy hiány van belőlük, nem is kicsi.
De most ha megnézed ez a listát, én nem látok "second" calss gépeket. Sőt egy T14s AMD vagy egy Zephyrus akkor best in classok minden szempontból.
Amit valósan hiányoltok, az a változatosság nagysága. Aminek a hiánya valóban a gyenge ellátottságra és igazából arra vezethető vissza, hogy még az AMD se számított ekkora keresletre, és máshova helyezték a fókuszt. (mobil alacsonyabb profit hányados mint egy Epyc) Illetve itt azért ne feledjük el, hogy a mobil Ryzen azért ilyen jó, mert a Gen10 Intel mobil, egy rakás **** lett és nem tudhatta előre senki, hogy kvázi teljesen bedől a 10nm-rel az Intel, Apple se véletlen váltott róluk.
A megnézi az ember a 5000-es felhozatalú laptopokat, akkor elég egyértelmű, hogy ezek piacvezető termékek egytől egyig.
Az idei évtől várhatod el, a megfelelő változatosságot és elég széles termékskálát, ami már most látszik, hogy nagyon jó lesz. A gyártók most készültek és egytől egyig az AMD-re helyezték hangsúlyt Intel helyett. (Biztos hirtelen vége lett az összeesküvés elméleteknek.)Mielőtt AMD rajongó lennék. Pl. 5000-es mobil sorozatba rakni Zen2 magokat több mint undorító és a felhasználók 100% megvezetése, a 3000 és 4000 elnevezések még lenyelhetőek voltak, mert legalább konzisztens volt, de itt tényleg semmi másról nincs szó, mint, hogy megkapod a régit átnevezve. És ez csak annak az eredménye, hogy nyeregben érzik magukat, és AMD nem jó fej és aranyos meg cuki, hanem pont ugyan olyan kapitalista kizsákmányoló undormány mint az Intel. Ugyan úgy túláraznak, mint Intel és semmit nem fognak tenni, hogy levigyék az árakta, amíg nem lesz bármilyen nemű verseny.
-
Úgy értettem, hogy lehet többet tudnak gyártani Lucienne-ből, mint Cézanne-ból, így a teljes 5000 notis kínálat lehet valamivel nagyobb lesz, mint ha csak Zen3-mal fednék le a szériát. Ha ez igaz, akkor az eddigi Renoir helyzetből kiindulva ez max a kínált mennyiség szinten tartására lehet elég, ha nem szűkült a konzolok miatt a notis procik által lekötött gyártókapacitás, mert különben még arra se.
-
sb
veterán
1. Renoirt alig lehetett beszerezni. Még most is van amit csak ígérnek pedig itt vannak az "új" modellek. Ami van az is drágul lassan.
2. Zen3
a. árak az egekben.
b. Olcsóbb, kisebb Zen3 desktopra sem jön úgy néz ki.
c. Már a Zen2, Zen+ is drágul hozzá.
3. A Lucienne gyk. ugyanaz minta Renoir, nem hiszem, hogy gyártásban, mennyiségben előrelépés lenne ennél. Főleg, hogy jön mellé a Cezanne.Ezekből én optimista forgatókönyvet, hogy nőne az elérhetőség vagy megállna a drágulás, nem nagyon tudok kihozni.
-
sb
veterán
Már bocs, de kéne valami konkrétum is. Nem szoktál hülyeségeket és főleg nem a levegőbe beszélni de én sem látok mást mint amit ő leírt.
Én is Renoir notit akartam és végigkövettem ugyanezeket a modelleket.
Az elérhetőség tragikus és nem csak itthon. A modellek 90%-a 8GB forrasztott rammal jön, 16-os is létezik de NINCS belőle itthon. Zenbookból, másból is elvétve. EU piacon körbenézve van, de ott is hasonló a helyzet, rengeteg modellből a 16GB-os out of stock vagy "sosevót". Amazonon is így néz ki.
Amit konkrétan követtem: Lenovo Ideapad 5. Március/áprilisban jelent meg, itthon aug vége, azóta sem kapható 1-2 bénább modelltől eltekintve. De németeknél is úgy indult, hogy áprilisban 4-6 hét szállítás. Aztán out of stock és 3 hetente megjelent egyre gyengébb konfigokkal. Yoga Slim is bejelentve régóta de sehol. Német, osztrák, holland oldalakon láthatóak olyan komoly rendelések hónapokkal a bejelentés után, hogy majd márciusban szállítják ha most megrendeled.Szóval az ellátással valami gond van és nem csak itthon. De nem látok rá piaci szinten nyilván. Ezért kérdezem, hogy te mit látsz ami konkrétum. Tényleg gyártanak-e eleget csak még nagyobb a kereslet... de én kétlem.
Feature-ök: Lásd 8GB modell. Gyengébb panelek. Intelnél mindig jön valami jobb, jelen cikkben bejelentett új modelleknél is ez van. OLED csak Intellel, stb... De legalább az én szintem már lassan hozzák a Ryzenes cuccok is.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tigerclaw #111 üzenetére
Amugy ezt en sem ertem. Gyakorlatilag az elektronikai piacon az osszes komolyabb felvezeto gyarto ontja a referenciadizajnokat - akar olcsobb, akar dragabb termekrol van szo - de az AMD nem csinal semmit. Hogy ez miert jo nekik, meg mindig nem tudom felfogni.
A masik amit nem ertek, hogy a picasso (es korabbi mobil) proci miert csak 2400MHz-ig viszi a memoriat. Pont egy olyan proci, aminek van eros igpje es kellene a savszel.
-
Tigerclaw
nagyúr
A Cezanne-ba eleve azt terveztek, mert azt olyan laptopokba szantak amiben biztos lesz kulon dGPU, tehat gamer es hasonloan nagyobb teljesitmenyu laptopokba, igy az elavultabb IGP-nek csak annyi dolga lesz, hogy legyen minel takarekosabb es remelhetoleg tamogassa a VP9, AV1 kodekek hardveres gyorsitasat.
A masik ag lenne a Van Gogh, ami meg Nincs Gogh. Az kerult volna a vekony dGPU nelkuli gepekbe, maradtak volna a Zen 2 magok, de next gen IGP-vel. Sot ha volt eszuk azt mondjuk abba nem is raktak volna csak max 6 magot, hogy legyen hely az IGP-nek. Persze nincsenek elkesve, a roadmap szerint iden jon...remelhetoleg minel hamarabb.
-
Tigerclaw
nagyúr
Evek ota azt mondom, hogy kellene nekik sajat tervezesu referencia hardver, vagy legalabb osszefoghatnanak a MS-el, Huaweivel, Xiaomival, kisebb piaci szereplokkel, hogy keszitsen egy olyan ultrabookot, surface laptopot, amin nem lehet fogast talalni. Tavalyelott mar el is kezdodott valami, de az AMD a Renoir elott nem volt igazan versenykepes, viszont tavaly nem dobtak piacra a Renoiros verziobol. Remelheteoleg az MS szakit azzal a gyakorlattal hogy csak osszel, az unnepi szezon elott jonnek ki hardverrel es mar most tavasszal lathatunk toluk egy Lucienne-re , vagy Cezanne U -ra epulo Surface Laptopot kicsivel jobb specifikacioval mint az elodje volt.
-
Emilió
junior tag
Ledöbbentem hogy az új mobil apukban még mindig a vega igp van.
-
-
Reggie0
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
Az amd notiknal nagyon kilog a lolab, hogy szandekosan van elcseszve par helyen. A gyarto nem lehet ennyire hozza nem erto, mert akkor az Inteles modelleknel is lathatnank ugyanezt. Ha meg ert hozza, akkor nem fog szandekosan keresztbe tenni maganak, mert a nyakan maradnak azok a notik es a vegen ki kell szornia valahova olcson. Ezt az utobbit egyebken meg is teszik gyakran. Sok a learazas neha meg egesz friss AMD-s notik eseten is. Ha pedig nem ok tesznek keresztbe sajat maguknak, akkor valaki akinek hatalma van felettuk, es ilyen ceg csak egy van, az Intel, akirol tudjuk hogy ez nala standard uzleti strategia. Azt eleve eleri, hogy csak kis mennyisegben gyartsanak AMD-re epulo modelleket es zsebbol kifizeti az OEM-nek hogy penzt veszit a szandekosan elcseszett notebookokon.
Pont tavaly volt egy PH-s teszt ahol meg ki is emeltek, hogy egyedi dolog tortent, mert ugyanazt a koritest kapta az Inteles es AMD-s verzio, mikozben pont az lenne a gazdasagos megoldas, minden szempontbol. Autoknal se csinaljak azt, hogy dizelmotorral kerve mas lesz a karpit minosege, kisebb lesz a szinvalasztek, es a muszerfal mas a muanyagbol keszul. Ez se ne logikus, se nem gazdasagos.
-
Pingüino
senior tag
válasz
janeszgol #95 üzenetére
Neked is mondom, hogy ne a kisgyerekekből induljunk már ki, komolyan.
A kisgyerekek még éretlenek, nem tudják, mi a rossz. Szerintem kevés olyan ember van a világon, aki gyerekként ne tett volna valami rosszat. De az Intelnél nem óvodások ülnek a vezetői székben. Ott felnőtt, érett, tapasztalt emberek döntöttek úgy, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, lejáratnak. Az ilyen ember pedig nem változik. Lehet, hogy 5-10 év múlva megint kiderül, hogy hány évig mentek a mutyik. Vagy talán soha nem derül ki. De én állítom, attól, hogy nem bizonyított, most sem tiszta minden.
A másik dolog meg, hogy ott az Intel partnerprogramja is, amit a versenyhivatal jogszerűnek ítélt, de minden jó érzésű ember látja, hogy nagyon nem az. -
Reggie0
félisten
válasz
janeszgol #95 üzenetére
Maga az AMD nem, viszont az elso par gennel nem is lehetett volna megjelenni vele az intellel egyezo aron, mert akkor alig vette volna meg valakit. Eleg nehez a termekpozicionalas, mert nem csak a beszerzesi/gyartasi arakkal kell megkuzdeni, hanem a vasarlok hiedelmeivel is. Marpedig evtizedekig az AMD=budget ocskasag volt a kozvelekedes, igy valamivel meg kell gyozni a vevot, hogy probalja ki az uj szeriaban, az pedig szep szoval nem megy, csak penzzel. Amugy nagyon jol latni, hogy a 3. genre mennyire valtozott a kozvelekedes is es mar arban is es parameterekben is mennyire felzarkozott a kinalat.
(Arrol nem is beszelve, hogy a szoftveres tamogatas linux vonalon mennyire kullog az intel utan, ami szinten csak arengedmennyel lekuzdheto problema, kulonben inkabb a konnyebb utat valasztja a tobbseg.)
-
janeszgol
félisten
Ez nem így van. Én is loptam gyerekként a boltban, ma meg eszembe se jutna. Ezzel szemben az Intel 2002 és 2007 között is alkalmazta ezt. Utána nem kellett (nem volt jó az AMD).
Most csak szimplán lejáratás, és hülyének nézés megy.Reggie0, rendben válaszolok normálisan. A kettesre lásd fent, az első bekezdésedre reagálok. Ennyivel drágább lenne az AMD?
Ezeket nem csak én mondom. Nyilván akinek a fejében meg sem születik AMD-s gép vétele, az nem fog ezzel foglalkozni. Akinek viszont igen, az összehasonlít.
Szerencsére a Huawei/Honor notik nem mellőzik az AMD-t, és hoznak már normálisabb kjelzőt is (látszatra, az NTSC lefedettség elég gyenge náluk).Próbálj meg nagyobb beszerzésről beszélgetni olyannal, aki csinálja. Intelest mindig olcsóbban tudnak adni, amik ráadásul felszereltebbek is. Lemondana az adott gyártó a profitjáról? Vagy ennyire olcsóbb lenne az inteles hozzávalók?
-
Reggie0
félisten
Nezd meg a lenovo T480/A485 osszehasonlitast is, hogy lasd honnan indult a dolog. Pl. nagyobb felbontast nem azert nem tudott az AMD procival, mert nem gyartott melle olyan kijelzot a lenovo, hanem egyszeruen nem kezelte a proci, no meg a 2000-res szeriaban meg zabalta az akkut. Ez T490/495 kozott mar kb. egyenlo lett, kicsit AMD javara, aztan a T14 AMD lett az igazan jo. De a kezdeti problemak nem azert voltak, mert a lenovo lepaktalt az intellel.
Amugy a masik tipikus problema a T480/A485 szeriaban a hutes volt, mivel az AMD procit mashova kellett pozicionalni, ezert ahhoz kulon hutot kellett gyartani. Persze mentek a mendemondak, hogy kicseszesbol lett az AMD egy hocsoves, az intel meg dupla, de ennek egyszeru gyartasi okai voltak.
-
Pingüino
senior tag
20 év után senki nem lesz ugyanaz, de az alap ösztönöket senki nem tudja eltüntetni. nem véletlenül van az a statisztika, hogy a börtönt járt emberek 80%-a 5 éven belül visszakerül.
A cégek vezetőinek cserélődéséről meg annyit, hogy az sem úgy megy, hogy van egy szemétláda, kizsigerelő vezetés, majd hipp-hopp pár év alatt kisangyalok kerülnek a helyükre. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Egyrészt nem cserélődik egyszerre mindenki, másrészt ha valaki ki is kerül a képből, úgyis magukhoz hasonlót engednek a húsos tálhoz.
-
Valami oka csak kell legyen, mert azonos körítéssel tudott nyerni már a Picasso is, s ez igazából csak egy szereplőnek fáj a piacon.
Pl.:
Lenovo ThinkPad T495 Review: business laptop with AMD processor, long battery life, and good display
AMD is the better choice. Lenovo's ThinkPad T495 is finally a full-fledged AMD business notebook with almost no compromises compared to its T490 sibling with Intel CPU. It might even be the better choice for many office users thanks to its lower price. -
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
janeszgol #84 üzenetére
"Neked nem gyanús, hogy az AMD-s gépekben mindig minden rosszabb?"
Lehet, hogy a legyartott peldanyszam es igy az alkatreszek aranak es a nyeresegnek is van valami koze a dologhoz. Tudod, minel tobbet gyartasz valamibol annal olcsobb lesz az egysegar.Az, meg hogy 20 eve mi volt mar mas kerdes, ha peldaul ovodaban loptal egy csokit, akkor biztos, hogy ma is tolvaj lennel?
-
janeszgol
félisten
Véletlen lenne? Az intel már a '90-es évek végén is lefizetésekkel akart előnyt szerezni. Ezért meg is büntették.
Neked nem gyanús, hogy az AMD-s gépekben mindig minden rosszabb?
Ha véletlen kerül bele egy normálisabb kijelző, portok, akkor meg az anyagminőség nem olyan.Erről az AMD is tehet, mivel nem köt ki semmit. Bár lehet nem is tehetné, mert az nem az ő dolga lenne. (Ne kezdjen el intelesedni.)
-
Pingüino
senior tag
Lehet, hogy unalmas, de attól még van benne igazság.
Legalábbis az a része, hogy típuson belül teljesen más a két márka procijának a körítése az alsó és középkategóriában. Prémiumban vannak jó AMD laposok, de azt nem mindenki tudja megfizetni.
Aztán hogy ebben benne van-e az Intel keze, az már más kérdés. -
Duck663
őstag
válasz
Tigerclaw #78 üzenetére
Tegnap szóba került a Van Gogh, hogy mi van vele, és az jutott eszembe, hogy az RDNA2-t kapna elvileg, no de, az RDNA2 kapott egy hatalmas Infinity Cache-t és lehet a kutya itt van elásva. Vagy az a gond, hogy túl nagy lett a lapka, nem gyártható gazdaságosan, vagy mondjuk megpróbálták a CPU L3-ját és az Infinity Cache-t összevonni, és ugyanúgy problémába ütköztek, mint a Kaveri idejében, amikor szintén próbálkoztak ezzel. De nem tudom, ezek csak tippek.
-
Reggie0
félisten
Es lehet mar vegre undervoltolni, vagy ez is be van zarva, mint az elozo generaciok?
-
Qkackca
őstag
-
Sanya
nagyúr
Az Intel mindent megtesz, hogy csak olyan AMD-s laptop lehessen a piacon, amelyben gyenge a kijelző, elégtelen a hűtés, szar a billentyűzet, nincsa rajta gigabites csatlakozó, vagy nagyon kevés készüjön.
Mondjuk kijelzőt tudsz cserélni 20-25.000 forintért berendeled, a régit meg egy 10-esért elviszik tőled az aprón valami munkagépbe. Nekem 120hz-es 94%NTSC színhűségű VA panel volt 30K, és a hibást meg 5-ért elvitték, mint a szél(foltos volt)! . csak ez ugye nem mindenkinek opció.
-
Tigerclaw
nagyúr
Mivel Renoir-os notit akartam tavaly venni, hidd el, pontosan tudtam, melyik gyarto melyik tipusanak mi a gyenge pontja. Acer Swift pl. volt dogivel egesz even, csakhogy olyan 250 nites hulladek panellel, hogy azt mar a Youtube-os review-ek sem kerulhettek ki. A best of modellek az Lenovotol jottek volna, de azok volt hogy 1 nap alatt elfogytak es nem egy nagykerbol, hanem a lenovo.com -rol es aztan varni kellett egy honapot az uj szallitmanyra, ami szinten azonnal elfogyott. Volt par jol bovitheto HP es Thinkpad is, de azokra is a harmadik negyedevig kellett varni es bar papiron volt jobb opcio, ide talan a leggyengebb paneles modelleket hoztak...pontosabban nem is ide, hanem Nemetorszagba. Nalunk tenyleg csak nagyon keson javult a helyzet. Szinten kb. harmadik negyedevre jott ki a Huawei egy egesz jo modellel es mar kenytelen volt H-s processzort epiteni az ultrabookjaba, mert gondolom nem kapott 4700/4800U-t. Aztan bejelentettek az uj Chromebookokat, a meg regebbi 3xxx szerias AMD processzorokkal szerelve.
Amugy a legjobban tetszo modell szamomra az Huawei es a Xiaomi 16 inches megoldasa volt es talan a HP, talan Probook a cserelheto RAM-ok miatt. Vartam ev vegere a Surface Laptop utodjat, de nem jott utod. Annak a tavalyelotti verzioja volt talan az egyetlen nem 16:9 keparanyu es egyetlen FHD+ felbontasu kijelzovel szerelt Ryzenes noti a piacon.
Szoval, igen volt amit lehetett kapni, de az nem utotta meg a szintet. Az ev vegen mar lehet hogy mar nem voltak ellatasi gondok, de elvileg januarban indult volna a Renoir. Remelhetoleg az utod Lucienne nem ezt az utat fogja bejarni, bar ahelyett mar inkabb Cezanne-t vennek., ha az utobbi nem csak gamer notikba kerul majd. Gondolom Cezanne-bol is lesz majd meg 3-as szeria is, ha eleg selejtet valogattak ki.
-
NoMix
tag
4,8GHz 8 maggal magozzuk ki. 171,5 MHz CLK XMP: Pc12342 (1542MHz) DDR4-3085 számításaim szerint ezek az értékek kerekítve lesznek a szabványhoz. Divatosan számoltam.
-
vicze
félisten
válasz
Tigerclaw #63 üzenetére
"hanem hogy hova juthatott volna"
Igen mi lett volna, ha Intel nem bénázza el a 10nm fejlesztését. 2éve! stb.
Nem szokta kutya se nézni. Ennyi hülyeséget összehordani nem semmi."legtobb renoiros noti nem volt epp jo vetel a gyenge kijelzo, single channel ram, keves ram, beforrasztott ram miatt"
Ez már tényleg nagyon LOL. Honnan tudsz ennyi bullshitet összeszedni? -
-
Pingüino
senior tag
válasz
Tigerclaw #50 üzenetére
Tény, hogy az OEM más tészta, ahogy a Szerver platform is. De ugye arról beszéltünk, hogy milyen procit lehet majd kapni. Az pedig DIY piac. Az pedig sz...r lesz a közeljövőben Itelnél is. Pont azért, mert a Szerver és az OEM az elsődleges, azt fogják kiszolgálni, DIY-ra meg jön, ami jut.
-
válasz
Tigerclaw #63 üzenetére
Nem vitatom, hogy ha többet tudnak gyártani, akkor nagyobb is lehetne ez a részesedés. De bevallom azt hittem, ha már tényként van kezelve, hogy az AMD veszített noti szegmensben, akkor van is erről valami érdemi infó.
A felső korlátos gyártókapacitás miatt gondolom rövid távon szintén van felső korlátja a piaci részedésüknek is (nem is lehet messze, mert kb mindent eladhatnak, ami lejön a gyártósorról), magam részéről nem tudom melyik kezembe harapnék a helyükben.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem csak azt szoktak nezni, hogy hova jutott, hanem hogy hova juthatott volna el ha nem benazik egesz evben a Renoir hiannyal. Sokan mast vettek, mert nem tudtak kivarni mire megjonnek a hianyzo modellek, foleg ugy hogy a legtobb renoiros noti nem volt epp jo vetel a gyenge kijelzo, single channel ram, keves ram, beforrasztott ram miatt...arrol nem beszelve hogy talan egyetlen high-ppi kijelzos AMD noti se keszult a mult evben, mig Intel eseten a premium kategoriaban az mar szinte standard, ahogy az is hogy munkara mar nem 16:9-es keparanyt adnak.
Sokkal nagyobb piaci reszesedesuk is lehetne mar.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Dr. Akula #57 üzenetére
Igen, sokat veszitett az AMD a mobil szegmensben amiatt, hogy a CPU-ra es ott is a sok CPU magra helyezte a hangsulyt. Ezert lett volna fontosabb hallgatniuk a sajt maguk altal kitalalt koncepciojukra es a Van Gogh-ot eloszor piacra dobni, nem a Cezanne-t. A 6-8 magos H-s Renoir processzoraik meg iden is jok lettek volna a gamer notikhoz. A mobil gamer szegmensert bealdoztak a legtobb penzt hozo ultrabook szegmenst, ami meg ertheto is lett volna ha cserebe AMD gpu-k kerultek volna az AMD CPU-k melle, de lathatoan nem ez tortent.
-
válasz
Armagedown #55 üzenetére
Ja, jó nagy lúzerek, a semmiből jöttek vissza.
-
Armagedown
őstag
Felesleges bosszankodni ezek a dolgokon, az AMD az IT loserje, ha jó termékei vannak, akkor sem tud élni a lehetőséggel, hogy pénzt is keressen velük
-
vicze
félisten
Tehát ha valamit visznek mint a cukrot és nehezen beszerezhető vagy drágán = nincs.
Nem kell senkinek és ott rohad a polcon = van.@Tigerclaw:
"Uzletileg az a lenyeg hogy eladj valamit. Az AMD a paperlaunchokkal egy centet sem keres, kozben az Intel barmit el tud adni barmennyiert konkurencia nelkul."
Ekkora bullshitet.A piac beárazta az AMD-t és az Intelt is. Nyilván azért produkálja mindenhol az AMD a CPU eladások 80%-kát jelenleg mert nincs, és paperlaunch meg egyebek. Ezért is nőt még Zen3 előtt a bevétel 160%-ot éves szinten és 50%-ot negyedév alatt. Ja hogy duplázódott a részvények ára... Jup paperlaunch...
Ja hogy Intel 22%-ot este ugyanabban a negyedévben? Jaj bármint bármennyiért... Ja hogy 1éve alatt 30%-ot csökkent a részvényárfolyam.Q4 még rosszabb lesz Intel számára.
-
Tigerclaw
nagyúr
A consumer DIY szegmensben ez igaz, de az OEM-ek eseten nem. Egy notebook gyarto nem fog tervezni egy notebook szeriat ugy, hogy nincs garancia arra, hogy meg is erkezik a CPU idoben a gyartashoz. Tavaly mar igy is megegettek magukat az AMD-vel. Es ebben van a nagy penz, nem a DIY szegmensben. Sot konnyen lehet hogy iden valamennyire el is engedik a DIY szegmens, mert oda nem koti oket semmilyen szerzodes. Ha limitalt a gyartasi kapacitas, azt fogjak gyartani amit muszaj gyartaniuk, mert szerodes kotelezi oket. (persze gondolom nem napokba, hanem inkabb hetekbe, talan honapokba telik atallni egyik chip gyartasarol a masikra es sokba is kerul a be nem tervezett valtas)
Persze ne legyen igazam, de a jelekbol ugy tunik, megint komoly hiany lesz es most az AMD-nek egyszerre sokkal tobb termeket kell gyartatnia mint tavaly ev elejen. Kiemelten fogjak kezelni a ket uj konzol hardveret, meg talan az EPYC vonalat. Illetve azt latni, hogy most a mobil gaming szinten fontos lett neki, bar az megint utal valamire, hogy tovabbra is Nvidia GPU-t tesznek AMD CPU melle. Nem eleg jo es nem kernek belole a cegek, vagy kernenek, de nincs mit szallitani.
-
válasz
#06658560 #46 üzenetére
Remélhetőleg lesz majd összehasonlítás első pár hónap eladásairól a régi vs új konzolok esetében, kíváncsi lennék a covid miatt felértékelődött otthoni szórakozás ill. az elszállt árazású, alig kapható új VGA szériák mekkora extra igényt teremtettek az új konzolok iránt.
-
törölt tag
válasz
turistakolbi #27 üzenetére
korábban is volt több millió PS és XBox gyártva, mégsem volt ellátási gond más szegmensekben. Valamint most a konzolok se jönnek, Németországban nézhetted a helyét, hogy oda lesz stócolva majd egyszer, aztán nem jelent meg, amazon szintén nem elérhető. ellenben az összes kiegészítőt mindkét konzolhoz meg tudod venni.
-
Armagedown
őstag
Ha a konzol chipeket egy másik partner gyártaná, akkor semmi gond sem volna a PCk ellátásával.
Ott van a Samsung és a Globalfoundries is akár, 14 nanón is lehet gyártatni, a konzolosokat úgysem érteklik az ilyen számok
Nem volna gond a magasabb fogyasztás, legfeljebb nagyobb táp és hűtés kellene nekik. -
Pingüino
senior tag
válasz
Tigerclaw #35 üzenetére
"Uzletileg az a lenyeg hogy eladj valamit. Az AMD a paperlaunchokkal egy centet sem keres, kozben az Intel barmit el tud adni barmennyiert konkurencia nelkul."
Kicsit fordítva látod a dolgot sztem. Az AMD kb. mindent elad, ami lejön a gyártósorról. Pont ezért nincs a boltokban sok minden. Ez a mennyiség pedig lehet, hogy nem egetverően sok, de azért nem semmi. Pont ezért nem igaz az sem per pill, hogy az Intel bármit elad bármennyiért. Nem véletlenül vágtak egy kicsit az árakon, mert így még viszonylag versenyképesek. Ha ugyanolyan árazást használnának a konkurenciához viszonyítva, mint amikor technológiai fölényben voltak, akkor az ő cuccukat hiába lehet jobban kapni, nem nagyon venné senki.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Dr. Akula #38 üzenetére
Az latszik, hogy most komoly falba utkoztek ok is a gyartas teruleten. Hogy ez csak azt jelenti hogy tul sok mindent gyartananak es egyszeruen elszamoltak magukat, vagy a covid hatasa latszodik, vagy van nekik is olyan chipjuk aminek magas a selejtaranya, azt nem tudom. Akarni biztos akarnak, csak most egyszerre tul sok labdaval zsonglorkodnek es nem jott ossze a dolog. Ez a tegnapi bejelentes is azt mutatja, hogy nincs mit bejelenteniuk. A tavalyi ev megismetlodhet, vagyis folyamatos tobb negyedeven at tarto hiany varhato tobb termekuk eseten is.
-
atok666
őstag
Az miert jo, hogy 5800U Zen3 az 5700U Zen2, 5600U Zen3, 5500U Zen2?
Vmi kis + jelolest becsempeszhettek volna az elnevezesekbe, hogy ne a modellszam alapjan tudjad esetleg (ha egyaltalan eszedbe jut), hogy nem az aktualis modellt kapod. Szerintem.
Atok
-
válasz
Tigerclaw #37 üzenetére
Kisebb csíkszélesség szerintem kizárt, maradt 7nm.
Lucienne-nek akkor lehet értelme, ha valamivel olcsóbban gyártható, mint a Cézanne, valahol olvastam, hogy kisebb a lapka, tudni nem tudom, de feltételezem ez azt is jelenti, hogy nem csak olcsóbb per db, hanem több is legyártható belőle per wafer.#38 Dr. Akula
"Meg állítólag üresjárati fogyasztásban azért maradt a szokásos AMD-s nagyobb fogyasztás..."
Állítólag lehet, gyakorlatban, ugyanabban a notiban inkább fordítva (Ryzen 7 4700U 8/16 vs i7-1065G7 4/8). -
Dr. Akula
félisten
válasz
Tigerclaw #37 üzenetére
Olyat nem tudnak, ahol minden nextgen? Ha már külön-külön képesek legyártani?
"Ez azert lehet problemas, mert az Intel Iris XE kb. ugyanazon a szinten van, vagyis megint eltunt az AMD elonye azoknal a mobil gepeknel amikben nem tesznek dGPU-t es ugye ez a piac nagyobb resze."
Na igen. Bár eddig se nagyon erőltették a Renoirt komolyabb, bc notikban. Meg állítólag üresjárati fogyasztásban azért maradt a szokásos AMD-s nagyobb fogyasztás, ha ebben javít valamit a Zen3 az fasza, csak hát ahogy te is írtad ha ezt tudja az Intel is a Xe-vel, akkor minek várni rá. Kéne mellé egy jobb IGP is. Az Intellel ellentétben az AMD-nek ehhez megvan a technikai tudása is, csak valahogy az akaratot nem látom.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Dr. Akula #36 üzenetére
Jelenleg csak az az ag kerult bemutatasra, amiben a CPU erosebb. Ez a Cezanne. A masik ag lett volna a Van Gogh amiben a CPU magok maradnak Zen 2-esek, de next gen IGP-t kap. Ez az amirol nincs semmi hir. Helyette a Lucienne jott, ami a cikk szerint ez Renoir reload. Uj stepping, talan, pontosabban remelhetoleg kisebb csikszelessegen, de maradt Renoir. Ez azert lehet problemas, mert az Intel Iris XE kb. ugyanazon a szinten van, vagyis megint eltunt az AMD elonye azoknal a mobil gepeknel amikben nem tesznek dGPU-t es ugye ez a piac nagyobb resze.
Most persze nem csak a Van Gogh hianyzik, hanem az is kerdeses, hogy a Lucienne mikor startol es lesz-e belole eleg...meg persze az is, hogy hogy fogja arazni az AMD azt a Cezanne-hez kepest. A szetvalas nem tortent meg, de megis van ket mobil APU csaladja az AMD-nek. Ez igy csak eroforras pazarlas. A cezanne onmagaban eleg lett volna, a lucienne felesleges termek.
-
Dr. Akula
félisten
"Az AMD az IGP-ről általánosan nem beszélt, erre vonatkozóan tehát még nincs semmilyen adat."
Egy korábbi cikkedben arról volt szó hogy itt ekttéváűlik a fejlesztés, lesz egy CPU és egy GPU tuningolt ág. Akkor itt mégse biztos hogy marad a régi IGP?
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt hittem, hogy azert kellene mitikus szornyekrol elnevezni a cuccait, mert azokrol is csak legendak es tortenetek keringenek, de eloben meg nem latta senki.
Uzletileg az a lenyeg hogy eladj valamit. Az AMD a paperlaunchokkal egy centet sem keres, kozben az Intel barmit el tud adni barmennyiert konkurencia nelkul.
-
Darmol
senior tag
AMD lassan mitikus szörnyekről (vagy hősökről) nevezheti el a cuccait, annyira durva cuccok.
Reméljük gyakrabban lehet majd velük találkozni.Egy hónapja néztem utána a laposoknak, akkori tapasztalataim. Talán manapság is érvényesek, ha már karácsony előtti szezon volt.
Nem igaz, hogy nem lehet AMD-s cuccot venni mert lehet.Legegyszerűbb, ha ár szerint csoportosítunk.
0-200k: AMD-nél 3XXX -el szerel cuccok vannak csak, amik nem rosszak de nem 4XXX. 4XXX nincs. Intel vonalon csak gagyival szerelt modellek vannak. A kijelzőik sem jobbak mint az AMD-s cuccoké (mindkét verzióban gagyi).
300-400k: AMD oldalon a 4300U-val szerelt cuccok jelennek meg, Intelnél a használható kategória.
400k+: Lehet kapni mindenfélét, de az AMD a 4700U, 4800H, stb. -vel mindent üt. Itt AMD-s gépeket is lehet venni normális kijelzővel.
Ez akkor volt. Gyanítom, hogy mostanra jelentősen változtak az árak.Igazából természetes, hogy az AMD nem bírja az igényeket maradéktalanul kiszolgálni. Árkategóriában mindig sokkal jobban megéri. Az Intel durván túlsúlyban van a mobil szegmensben is. Az OEM-ek sem kapkodtak az AMD procik iránt. Ha feltételezték, hogy durván megnövekednek az igények és a piac 10%-a érdeklődik, és erre terveztek, akkor nyilván most nem tudnak mit kezdeni az 50%-os érdeklődéssel.
És most jön az új széria. Gyanítom, AMD extra kapacitást foglalt le a TSMC-nél ami még mindig nem lesz elég.
A helyzet kialakulásának egyértelműen az az oka, hogy az Intel vergődik, és nem képes versenyképes cuccal jönni. Egy jó kis árharcba kezdhetnének mondjuk. Mert Intelt persze, hogy lehet kapni, ha ugyanannyi pénzért a kategória hulladékát akarják rásózni az emberre. -
A noti, szerver, konzol szegmensben jelentkező igény szépen megnőhetett a tervekhez képest a covid miatt, hogyan kéne ezt feloldaniuk véges gyártókapacitással?
Az meg, hogy a kékek elérhetőbbek és jobb ár-érték arányúak DIY piacon, ez van, volt ez fordítva is, mikor az Intel 14nm kapacitása nem tudta kielégíteni az igényeket, akkor is a DIY-en rántottak, ez a legkevésbé fontos szegmens. Nekik. Nekünk meg ez a legfontosabb.
-
-
koko52
nagyúr
-
A 3000 széria megjelenésekor csak az RDNA jött emlékeim szerint, ami 7nm-es volt (na jó, meg a 7nm-es Vega), most picit több mindent gyártanak rajta, lásd #24.
Renoir lehet már ezért nem is jött kapásból DIY-re idén nyáron (ellentétben a korábbi Ryzen APU-kkal), csak OEM, már akkor sejthették, hogy nem lesz elég a kapacitás. Gondolom a már legyártott több millió PS és Xbox chip elég sok saját cuccot szoríthatott ki. S ezekből sincs elég ugye. -
koko52
nagyúr
Alza AMD partner, 1000 db-os megrendeléssel (csak itthon) a gyártó felé. 2 hetente 5-db-ot kapnak. Nem csak itt, szlovák és cseh-ben is. Nincs, keveset gyártanak.
Németeknél is horror áron van, pedig ott kisebb az áfa. Azért horror mert ott sincs.
3xxx sorozatot hogyan tudták önteni a piacra? Az még felkapottabb volt mint az 5xxx. -
Ettől nem lesz nekünk jobb, de ezt nem is állította senki. Csak azért citáltam, hogy látszódjon, gyártanak, nem is keveset, az más kérdés, hogy nem elég, megint más kérdés, hogy a magyar piacra még ennyi sem jut. Gyanítom az AMD lenne a legboldogabb, ha tudna többet gyártatni.
Bevallom én már azt sem értem, miért nincs vagy alig Picasso a desktop DIY piacon, az 12nm. Athlonok eltűntek (ezek ráadásul 14nm), 4/4-esek csak időnként bukkannak fel, 4/8-asok meg horror áron mennek. Lehet megy majdnem mind notiba ezekből is, hogy bírják a covid miatt megnőtt keresletet.
#23 bakru77
Mondjuk úgy, lehet elég AMD-s noti, ha tudnak elég Cézanne-t, Lucienne-t gyártani. Ha úgy lesz, mint Renoirral, akkor a helyzet nem lesz optimális idén se. Csak ugye minek a kárára tegyék ezt, PS5, Xbox Series X/S, Milan, Vermeer, Matisse, Renoir, RDNA2, RDNA? CDNA is jön még. -
-
vottokar
senior tag
Sajnos ebből sem lesz semmi a boltokban "ősi szokás szerint".
Nem top szinten (magyarul olcsón) keresnék egy itx-es lapot valami kicsi AMD négymagossal. Se lapot se processzort nem találok. Ami volt, az is eltűnt. Integrált. megoldásról meg ne is álmodjak. -
törölt tag
Ez talan azert van, mert a legtobb gyartonak, szoros, ket oldalu kapcsolata van az intellel, szoval ha van valami problema, azt az intel lereagalja. Ezenkivul az intel kompatibilitasa/supportja a "gyengebb teljesitmeny" ellenere sokkal jobb mint az AMD-e, nem veletlen,a notebook szegmenst az intel 20 eve dominalja, az AMD-nek most van eloszor normalis megoldasa.
Nem veletlen, hogy az elozo generacioban "hivatalosan" max 2060-nal szereltek AMD-ket. Az pedig nonszensz, hogy a mobil Radeonok teljesen eltuntek az Apple kivetelevel. (Ket notebookot tudok, ami 5500M es 5600M voltak szerelve, egyik sem volt nagyon siker).Ez persze magyarazhatja az is, hogy a konzolok nagyon jol mennek, az apple gepek jol mennek, az asztali platform is eledezik, igy nem biztos, hogy volt eleg eroforras ezzel foglalkozni.
Viszont nagyon jo hir, hogy az elmult hetekben egyre tobb notebook leak volt, ahol a Ryzen 5xxx szerias processzorok melle 3060/3070/3080 GPUkat tettek, ami azt jelenti, az AMD vegre foglalkozik a temaval, nem fog osszeakadni a Geforceokkal. Ez problema volt, itt a forumban is olvastam olyat, aki custom notebookot kuldott vissza, mert osszeakadat a ryzen a mobil 2070-el.
-
koko52
nagyúr
Ja, így igen extra felárral. Így 6xxx VGA-t is tudok 600k-ért. Ha valóban gyártanák nem ennyi lenne az ára. Az ára megmutatja, hogy egy termék valóban elérhető-e. Csak meg kell nézni intel 10.gent, már jobb választás lett mint a 3xxx Ryzen, pedig fordítva volt. Az 53k 3600-am 80-90k? Vicc az egész.
-
lohi
tag
Nekem az előző generáció duruzsol a laptopban (zenbook 14 4700U) és hibátlan az üzemidő, meg minden vele kapcsolatos, teljesítmény hibátlan. A legnagyobb szívfájdalmam, hogy nem lehet kapni normális kijelzővel, mint az inteles verziót. Én azért kerestem hosszú ideig, mert 4000 -es szériát akartam, de normális kijelzővel, amivel ki is mehetek dolgozni, nem csak egy sötét szobában. Bezzeg a kék platform telis tele 500+ nit-es oled kijezőkkel, meg minden hipiszupi csodával, a pirosaknál meg az enyém van 400 nites fényerővel, de az is csak töltőn, mert aksin leront mindent.. de még így is jobb mint a többi na de miért nincsenek itt is olyanok mint az inteles alapokkal rendelkezőknél??? Kutya nem venne intelest ha egyenlőek lennének a feltételek..
Az üzemidőre kíváncsi leszek az új generációnál, az előzővel 10-11 órát el tudok dolgozni (programozás), ha 100%-ra fel van töltve.. videó lejátszással 18 órát ment kikapcsolásig saját mérés alapján (az asus 22-t ígért) ami így is kiválló.. -
Kár hogy az eddigi Ryzen alapú laposok ritka holló számban mentek, szerintem továbbra is így lesz hiba ezek az újdonságok .
-
Duck663
őstag
Az 5xxx széria időnként elérhető. De 6xxx Radeon, az aztán sehol.
#7: Én nem hallottam, hogy törölték volna. Elvileg idén jön RDNA2-vel. De az valóban jó kérdés, hogy az óriási kereslet, hova fog majd vezetni, hány terméket lesznek kénytelenek törölni, a gyártókapacitás hiánya miatt. A konzolokból idén sem kell majd kevesebb, a Radeonok sehol sincsenek, és elvileg jönne a Navi22 és 23 is, a 5xxx Ryzen alig érhető el, erre most itt a mobil processzor és ősszel meg jönne a Warhol is. A TSMC-nél meg Kínáig áll a megrendelők sora. A felhasználók meg az asztalt csapkodják, hogy mi van mááááár?! A Covid, teljesen előreláthatatlan módon borított mindent.
-
lemusz
addikt
5600X alatti új asztali procikról nincs vmi pletyi?
-
Tigerclaw
nagyúr
A Van Gogh-ot toroltek es a helyere jott az atnevezet Renoir? Eleg lesz az az Iris XE ellen? Mondjuk ultrabook fronton mindketto ceg mellett ellepett az M1. Lehet az AMD mar fel is adta a mobilszegmenst a gaming kivetelevel, vagy egyszeruen keves a gyartokapacitasa a konzolok miatt.
-
Yeffy
veterán
ideje volt, nem semmi eresztes.
most mar csak kapni lenne jo oket. -
Duck663
őstag
Bedobták, aztán el is süllyedt, mert kapni ezt sem lehet majd, ahogy az RX 6000 szériát sem lehet.
-
atus72
őstag
válasz
Armagedown #3 üzenetére
Hát jah, kapni meg évente pár darabot lehet majd
Thinkpad-t szeretnék venni de hogy várjak 6-8 hetet valamire amit nem tudok előtte kézbefogni azt tuti nem... -
Armagedown
őstag
Aztán lehet-e majd ilyen laptopokat venni, vagy ezúttal is csak azt látjuk majd a webshopokban az AMD processzorosos laptopoknál, hogy elfogyott?
Az Intelesből mindig van elég.
Én már nem hiszek a csodában, főleg, ha az AMD ígéri. -
opr
nagyúr
Az a mobil 5600H az annyira jól hangzik, hogy nagyon.
-
Na szegény intel itt egy újabb alapos seggberúgás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest