Hirdetés
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezek szerint elbeszéltünk egymás mellett:
- Te egy gyorsabb, az 5400-al egyező árú Intelt ajánlottál.
- Én azt állíítom, hogy az erősebb CPU semmit sem javítana, mert a játék GPU limites az intel IGP-n, aminek a sebessége nem növekedne. (Egy GT2-vel felszerelt i3 más árkategória.)
Azt is állítottam, hogy egy 5400K IGP-je erősebb, mint egy hasonló árú Intel.
Ezt egészítettem ki azzal, hogy nem lesz CPU limit. Ezt természetesen IGP-re értettem, mert innen indultunk.Nem, ebben nincs igazad. Egy program skálázódását meg lehet mérni egy másik rendszeren és az alapján a hasonló teljesítményű rendszerekre le lehet vonni következtetést. Ezt hívhatjuk mondjuk modellezésnek is. Anno a CoD4 megjelenésekor a két magos csúcsán az E8x00 széria állt. Egy E8200 alap órajelen 1.5-1.6 pontot kap Cinebench alatt alaplaptól és memóriától függően. Ennyit tud kb. A6 is. Az IGP-je kb. egy 2600XT-nek felelhet meg. HD-ben az utóbbi határozza meg a gép teljesítményét.
KAMELOT: Az AMD APU-k sem rosszak, pontosabban CPU-ban gyengébbek, de cserébe az IGP-jük sokkal erősebb.
stratova: Én szurkolok az AMD-nek, de kicsit rá kellene gyúrni az alaplap részre is, nem elég csak a CPU a boldogsághoz. Ez viszont a partnerek kezében van.
Pítőr: Azért valamennyire így is használható. Idle-ben minimális a különbség fogyasztásban. CPU teljes terhelésnél 20-30% különbség van az Intel javára. IGP terhelésnél szintén az Intel a nyerő, de amennyivel többet eszik az AMD IGP része, annyival erősebb is. Érdemes megnézni a kiegészítést, ahol panel táppal is lemértem a Celeront.
Új hozzászólás Aktív témák
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman S2 TG Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest