- Netfone
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Erről beszélek. Általában működik a tapasztalatra épített becslés, és az azt követő tesztelés.
PC hűtésben nem lehet túl nagyot tévedni, mert szinte mindig erősen túlméretezünk.Aki meg egy HTPC ház kiválasztásához vagy barkácsolásához neki áll számolgatni vagy végeselemes szoftvert beszerezni és azzal játszogatni, ahelyett hogy fél óra alatt a neten tájékozódjon vagy megkérdezzen olyat aki már rakott össze passzív házikót, arra nem tudok mást mondani, hogy ez már több mint hobbyzás.
-
fsb1000
nagyúr
"Nagyon jol szamithato es meg csak nem is kell a hotanban nagyon elmelyedni"
Tényleg? Nagyon jól számítható?
Vagy félreérted vagy nem érted amiről írok.Számold már ki légyszíves 200x400x100mm-es aluház hőegyensúlyi állapotát 18-30°C fokos környezeti hőmérséklettel, ha belehelyezünk egy 40W-os 30x30mm felületű idealizált hőforrást, amely a ház geometriai középpontjában helyezkedik el, és semmi más nincs a házban. Az aluház két oldalán és felül 50x100-as d6 furatokkal perforált szellőzőnyílások vannak. Az alulemez vastagsága 1,5mm és a ház 10mm magas hőszigetelő lábakon áll.
Tehát az a kérdés mekkora lesz a hőforrás hőmérséklete egyensúlyi állapotban és azt mennyi idő alatt éri el.
-
fsb1000
nagyúr
Annyi szakmai cikket írtál és jó hozzászólást, hogy kissé csodálkozom, hogy tápügyben te is a wattokat emlegeted, mint egy PH!-s átlaguser..
Nézd meg a speckóját annak a tápnak, abban a 90W-ban bőven benne van a 3,3V és 5V ág terhelhetősége.
12V-os ágon 5Amper a max. load.. ha ennek a 80%-ára tervezünk akkor kijőn a 4A, ami nem is olyan bőséges. -
GeoPhoto
tag
Szerintem egy 150W-os tápnak az alsó tartományban (50W alatt) elég rossz a hatásfoka, egy paneltáppal szerintem simán lejönne 7-8W is akár, de még simán lehet 10 is. Már régen mértem az enyémet, de még a G530-assal és 2TB-os vinyóval az idle 22W körül volt, és a max volt 55W, mindez 80W-os PicoPSU-val és kínai 12v 6A-es táppal
-
IIIIIIIIIIII
csendes tag
-
fsb1000
nagyúr
"fps ertekek ott vannak a hozaszolasban.
2.4 vs 3.4: 13/32.467 vs 13/33.163 (min/atlag)
"Tehát akkor a következőket állapíthatjuk meg
1. Elvégeztél egy mérést COD4-re min. beállításokkal Intel G2020-G860 kategóriájának megfelelő GPU/IGP párossal. (nem konkrétan ezekkel, de teljesítmény szempontjából hasonló eszközökkel)
2. A mérésed számszerűsített adataiból mindketten azt állapítottuk meg, hogy az átlag fps 30 felett volt
3. Te nem tudod elfogadni ezt a 30+ fps-t játszhatósági szintnek, mert néhol alatta volt (átlag érték esetén ezen nincs mit csodálkozni), valamint a szubjektív benyomásod szerint játszhatatlan volt a játék bizonyos része és a min. fps-ek is túl alacsonyak.
4. Én elfogadom, hogy az átlag 30+ fps már egy játszható szint és hogy az átlagolás sajátja, hogy ettől alacsonyabb értékek is előfordulhatnak (belassulások), valamint korábbi szubjektív tapasztalataim szerint egty konkrét G860-al már épp játszható volt a COD4 (single). És nem jelentkezett az általad leírt durva akadás, sem az extrém alacsony min.fps.
Nálam a környezet ez volt: friss WinXP, 4 GB RAM, SSD******************
Én úgy gondolom ezzel a 30+ fps-el minden ide vonatkozó állításom, vagy véleményem igazolva lett, csupán abban nem tudunk megállapodni, hogy ez a 30+ fps eléri a játszhatósági szintet vagy sem. Ez szerintem nem teljesen műszaki kérdés.
Még egyszer a véleményem: szerintem ez már a játszható szint, de nem az ideális.
Pont ezt írtam 2-3 napja és sok hsz-el ezelőtt a kérdezőnek.
Szerintem lezárhatjuk ezt a szálat, ha te is így gondolod, mert a műszaki tartalom tekintetében nincs véleménykülönbség csak azok szubjektív megítélésében. -
fsb1000
nagyúr
Bocs... beírtam a kerőseb, hogy COD és nem dobta ki azt a hszt. Elfelejtetted beleírni, hogy COD4 mérési eredményeket közölsz.
A linkelt grafikonon sajnos nem szerepelnek mértékegységek, sem magyarázó szöveg, de arra tipelnék, hogy az Y tengelyen a képmegjelenítési időközök lettek ábrázolva milisecundumban.
A mérési adataitból én azt tudom kiolvasni, hogy a várható IGP limit megvolt és a játékban 20-40 msec között ingadozott a képmegjelnítések időköze, tüzdelve néhány csúnya tüskével (akadás)
Sajnos fps adatokat nem közöltél, ezért csak becsléseket tudok mondani az ábra alapján. Úgy becsülöm a legjellemzőbb fps értékek 25-50 között lehettek, összességében 30 fps körülire saccolom az átlag értéket.Ha nem tévedek az fps becslésben, akkor szerintem elfogadható állítás, hogy a 30fps már játszható szint.
Természetesen tudom, hogy komfortosabb vagy eredményesebb játékélményhez nagyobb fps és kevesebb tüske szükséges, de nem ez volt a feltétel.******************************
Most az én kérdéseimre kérném az IGEN/NEM válaszaid.
1. Szerinted a 30 fps már a "játszható" szint?
2. Valóban 30 fps körül volt az eredmény?
3. Egyetértesz a következtetésemmel (G860-al elérhető a "játszható" szint COD4-ben)? -
fsb1000
nagyúr
A meresek alapjan szerinted is az IGP limitalja a teljesitmenyt?
Korábban írtad, hogy nincs tisztán CPU vagy GPU limit. Ezzel én is egyetértek, épp ezért írtam, hogy a CPU órajelének emelésével nagy valószínűséggel lesz egy kis fps növekmény is.
Természetesen azt a vélekedést én is osztom, hogy a legtöbb 2010 után gyártott 3D-s PC-s játék esetében az IGP lesz a szűkebb keresztmetszet, nem pedig a CPU.
Úgy gondolom ez így is marad még jó sokáig, a játékosoknak szüksége lesz diszkrét VGA-ra, ha jó minőségben akarnak PC játékot futtatni.Mivel az i7 GPU-ja megegyezik a G530-G860 szeriaval, ezert ez azokra is igaz?
Én azt hittem a Sandy i7-ekeben "HD Graphics 2000" a G860-ban meg "HD Graphics" van. Lehet, hogy ezek architekturálisan megegyeznek (?), viszont különböző MD órajelet használnak.
Ettől függetlenül a GPU teljesítményük nem térhet el jelentősen. Tehát a GPU-ra jellemző adatok lehetnek hasonlóak, de ez nem feltétlen igaz a rendszer szintű mérések eredményére, ahol a a CPU-k közötti jelentős különbség megmutatkozhat."A 6. generacios IGP-kel a COD4 meg minimum beallítasokkal sem jatszhato full HD bealllitasokkal. Ezt igy igazoltnak vehetem?"
Felőlem veheted, ha teoritikus levezetések számodra elfogadhatóak. Én még nem láttam idevágó autentikus teszteket, ami igazolná ezt vélekedésed."Eros tunig eseten is tekinthetjuk jatszhatatlannak a jatekot full HD-ben?"
Lásd előbbi válaszom. -
fsb1000
nagyúr
Sajnálom, hogy neked nem volt egyértelmű amit írtam... kimondottan nem IGP vagy APU-val volt kapcsolatos volt a mondókám, hanem diszkrét VGA-val rendelkező rendszerekre vonatkozott.
"Nem ertem minek ajanlotok barkinek 5770 vagy GTS450 kartyat. "
Valószinű ennek is az lehet az oka, hogy figyelmetlenül olvasol, vagy egyáltalán nem olvasod mások hsz-eit. Hogy értsd: [link]A GTS450 beszerzését nem tartom rossz ötletnek egy G1610-hez, hiszen használtan már 15K vagy alatta is kapható, és ebben az árkategóriában fogyasztás és teljesítmény szempontjából sem sereghajtó.
Nem feltétlen minden user képes új eszközöket beszerezni, gondolok itt elsősorban diákokra. A garancia idő lejárta pedig egy ilyen kis értékű VGA-nál nem a leglényegesebb szempont.
A PH aprója elég aktív e tekintetben. Amilyen könnyen megvehető egy ilyen kártya olyan könnyen el is lehet passzolni, ha a büdzsé megengedi egy drágább új VGA beszerzését 1-3 év garanciával."kifutott, elavult, max hasznaltan kaphato "
Persze..., de ettől függetlenül a GTS450 raktárról kapható az Aqua-ban 18.900 Ft-ért ha valakinek mégis szempont az új beszerzése: [link]Nagyon sokan ennél elavultabb VGA-t használnak... (dx11, relativ alacsony fogyasztás miért is annyira elavult?) Ők valószínűleg pont abból a körből kerülnek ki, akik a legolcsóbb Intel CPU vásárlást tervezik minigamer géphez..
Aki már 30-40K-t szán egy VGA-ra, az nem biztos G1610 szintű CPU-val megelégedne, esetleg hasonló árban keres erősebb CPU-t. Bárhogy is van ez... nem feltétlen a saját 20-30 év alatt megtermelt egzisztenciánkból és igényeinkből kell kiindulni. -
fsb1000
nagyúr
Lehet hogy neked lesz igazad és beigazolódik, hogy játszhatatlan a COD4 min. beállításokkal G860-al . Lehet. Én azért megvárnám KAMELOT milyen eredményeket mutat.
De bármi is legyen a végeredmény nem jogosít fel senkit, hogy olyanokat állítson hogy én X dolgot írtam, mikor nyilvánvalóan nem írtam olyat. Én ezt a vitastílust elutasítandónak tartom, főleg egy szakmai témában.
Gondolom ebben egyetértünk.---
Két kérdést tettél fel amire Igen/Nem választ vársz. Bár szerintem ezeket is megválaszoltam bővített mondatokkal, kifejtve az indokaim.Kérdés
1. A Chasernek adott válaszod szerint úgy gondolod, hogy teljesen mindegy, hogy a G860 vagy G2020 van a gépben. Jól értettem?
Válaszom: Nem
Itt megint az ellenkezőjét próbálod sugallni annak amit írtam. A következő kérdésedből látszik, hogy másodlagos szándékok húzódnak meg a kérdéseid mögött, hiszen ha mindegy lenne, akkor minek preferálnám az egyiket. Jól gondolom ezt?Kérdés
2. Ezek közül is te az előbbit (G860) preferálod. Ezt is így gondoltad?
Ez egy beugrató kérdés, nem csak azért mert a másiknak ellentmond, hanem mert nem lehet rá igen/nem választ adni a feltétel rendszer meghatározása nélkül. Több hsz-ben is kifejtettem ezzel kapcsolatban az álláspontom, de leírom még egyszer mit gondolok.
Abban az esetben preferálom a G860-at szemben a G2020-al, ha csak a COD4 játszhatósága a feltétel és nem számít a fogyasztás és a htpc képességek. Ebben a tekintetben a válaszom igen. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Én nem szeretnék semmit látni. Főleg nem egy ilyen "szakmai" topikban.....
Adtam egy egyszerű választ a kérdezőnek, hogy Intel platformon hogy tudna COD4-et min beállításokkal játszani.
Minden más amit nekem tulajdonítotok ez ügyben, azt nem én írtam.Természetesen ha valaki elkészíti a COD4 tesztet min. beállításokkal G860-al és kiderül, hogy nem képes elérni a "játszható" szintet, akkor elismerem, hogy tévedtem. (nálam elérte)
Azt is meg lehet tenni, hogy ugyanezt a tesztet elvégzi valaki azonos környezetben (alaplap/ram) G2020-al és akkor kiderül, hogy az a feltételezésem helytelen, hogy kicsivel a gyengébb eredmény születik mint G860-al-----
Ja és az eredeti felvetésemről se feledkezzünk meg COD4 ügyben!!!
A6-5400K alapórajelen és +30% overclokkal. Valaki mintha ígérte volna.... hogy elvégzi. Lehet hogy fps növekményt kapott??? és akkor mégis van CPU limit?*****
(#112) Chaser : Azért mert csak COD4 volt a feltétel, fogyasztás és htpc képesség nem. (de már ezt is leírtam korábban, bocs ha nem volt érthető)
-
fsb1000
nagyúr
Már válaszoltam #96-ban.
(#109) Chaser: valószínűleg kis különbség lenne a COD4/min fps-ben G860 és a G2020 procikkal. Én csak az egyiket próbáltam ezért csak sejtésem, vagy más tesztek alapján kialakított véleményem lehetne. Nem túl gyakori, hogy valaki COD4-et tesztelgessen ezeken a procikon és azt közzé is tegye.
Én a G860-ra szavaznék, de csak egy konkrét teszt döntené el, hogy ezen 1 alkalmazás tekintetében mennyire helyes ez a választás.
A te általad írt szempontok helytállóak, de sokkal inkább egy szélesebb körű feltétel rendszer esetén van jelentőségük. A kérdező konkrétan a COD4-re vonatkozóan tette fel a kérdést. Ahol kb 1 szempont van: elérni a játszható szintű fps-t. -
Mercutio_
félisten
Hm, jól értem a mérési adatok alapján egy G1610-es proci H61I-E35 (B3) mITX lapban 2 memóval, 1 ODD, 1 HDD-vel stabilan használható lenne 65W-os paneltápos mITX házban?
A teszthez gratulálok, esetleg még az lenne érdekes, ha 7770 helyett egy 6670 kerülne mind az Intel mind az AMD-s gépekbe és utóbbinál a hybrid-CF is be lenne kapcsolva.
-
fsb1000
nagyúr
Én ezeket nem kifogásoltam. Más dolgokról írtam.
Pl. ezzel a kijelentéseddel nem értettem egyet, amit szerintem a saját véleményeiddel is megcáfoltál:
"ebben az árszegmensben (i3 alatt) az IGP megegyezik az összes processzorban."
Te magad írod, hogy egyik 6. generációs a másik meg 7.Kérdésedre a válasz: Eddig sem, és a jövőben sem javaslok AMD CPU helyett Intelt. Sem pedig fordítva. Ha valaki Intel platformot választ akkor annak meg tudom mondani, hogy X összegből milyen konfigot érdemes összeválogatnia az általa preferált felhasználási területhez.
(#94) KAMELOT : Erről van szó! Most ezt az eredményt transzponáljuk át az 5 évvel korábbi kiadású COD4 minimum beállításokra. Máris érthető lesz miért írtam, hogy G860 szintű Intel CPU-val már "játszható" szintet lehet elérni. Aki nem hiszi próbálja ki.
-
fsb1000
nagyúr
Azt elfelejtetted írni, hogy a G1610 IGP-je 650 Mhz-en jár a másiké meg 850-en
Tehát amik szerinted egyező IGP-k, azok a valóságban más artchitektúrát jelentenek és más órajelen járnak.Én úgy látom ez az állításod 100%-ban megdőlt:
"ebben az árszegmensben (i3 alatt) az IGP megegyezik az összes processzorban."Valószínűsítem, hogy a CPU limittel kapcsolatos vélekedésed is meg fog dőlni, ha egyszer valaki elvégzi COD4 min beállításokkal azt a tesztet amit javasoltam. Lesz fps növekmény.
-
fsb1000
nagyúr
"Tehát én pont az írtam, hogy kizárt a CPU limit. "
Igen. de úgye abban egyetértünk, hogyha az általam javasolt A6-5400K esetében órajelet emelünk és lesz fps változás akkor mégsem 100%-osan igaz a fenti állításod.
"de ebben az árszegmensben (i3 alatt) az IGP megegyezik az összes processzorban."
Esetleg megtennéd, hogy a G1610 és a G860 IGP-jét összehasonlítod. (ark.intel.com)
Hátha ez az állítás sem 100%-osan vállalható.Hogy értsd: A javaslatom nem feltétlen kritizálható abból a szempontból, hogy azonos teljesítményű IGP-t ajánlottam.
-
fsb1000
nagyúr
"A i7 eseteben ha lekapcsolom a magok felet, a HT-t es visszaveszem az orajelet, akkor a cache kivetelevel nem lesz kulonbseg egy Celeronhoz, vagy Pentiumhoz kepest."
Hmmm.. érdekes. Eddig úgy tudtam jelentős órajel különbségek vannak az IGP-k között.
Jelentős = 25% vagy nagyobb.
Sőt mintha G1610-ben más lenne az IGP, mint egy i7-ben. Tévednék?Szóval nem olyan egyszerűek ezek az "átszámítom oszt jónapot" szerű teszteredmény kreálások.
-
fsb1000
nagyúr
Sajat magadnak mondasz ellent azzal, hogy nem tartod atszamolhatonak a merest, majd javasolsz egy merest 5400K-n, mikozben Intel CPU-bol ajanlasz egy gyorsabbat.
Dehát ez tévedés.
Ezt a két dolgot csak te hoztad összefüggésbe, nem pedig én.
A javaslatom egy kérdezőnek szólt aki Intel CPU és COD4 viszonylatáról kérdezett.
Az A6-5400K mérést meg konkrétan a te véleményedre írtam mely szerint A6-5400K-val CPU limites lenne a COD4 min beállításokkal.
Ezt már kifejlettem előbb. Nem olvastad?Szerintem ez két külön dolog. Nem akarom összemosni a kettőt, se elfogadni ha valaki ezt úgy teszi, hogy közben nekem tulajdonítja ezt a fals gondolatot.
-
fsb1000
nagyúr
- Te egy gyorsabb, az 5400-al egyező árú Intelt ajánlottál.
Igen, így van."- Én azt állíítom, hogy az erősebb CPU semmit sem javítana, mert a játék GPU limites az intel IGP-n,"
OK, ez már elfogadható állítás (a jelenben), de sajnos korábban te ezt írtad:
"A COD4 megjelenesekor piacon levo procikhoz kepest viszont meg az A6 is erosnek szamit, igy nem CPU limit lesz."Ezért javasoltam, hogy A6-5400K-val legyen elvégezve a 30%-os órajel emeléses teszt COD4 min beállításokkal. Ha van fps növekmény, akkor nem beszélhetünk CPU limitről.
Természetesen abban egyetértünk, ha a belépő szintű Intel procikat lehetne szorzózármentesen vizsgálni, akkor egy hasonló tesztben más eredményt is kaphatnánk azonos IGP jellemzők esetén, de nem erről volt szó.
Én nem tartom érdemesnek összehasonlítani az Intel belépő szintű legolcsóbb CPU-ját egy 40-50%-al drágább és nyilvánvalóan nem a sor elejére pozicionált AMD CPU-val.
Lehet ilyen cikkeket írni.... de az eredmények és következtetések borítékolhatóak.****
A másik:
Az X platformon végzett tesztelései eredmények valamilyen módon transzponálhatók, vagy tapasztalati úton átszámíthatóak, Y platformra, de ezeket a kreált eredményeket fenntartással kell kezeljük.
Belátható, hogy minél több komponens különbözik annál nagyobb hibával lehet elvégezni az ilyen fajta becsléseket. Ha nem így lenne akkor 10 éve nem kéne a PC világ amatőrjeinek teszteket csinálni, mert a korábbiakból egy képlet alapján levezethetőek lennének az aktuális eredmények.Szóval nem tudom elfogadni azt a véleményed, hogy "egy program skálázódását meg lehet mérni egy másik rendszeren". Elég józan ésszel belegondolni, hogy a két rendszerben más architektúrájú CPU és GPU dolgozik, más órajelen, más cache paraméterekkel...
Mintha egy dízel kisfurgont hasonlítgatnák egy olcsó benzines személygépkocsihoz és azon elmélkednénk, hogy a 100 Km-re vetített fogyasztást miként lehet egyikből a másikba átszámítani. -
Pítőr
aktív tag
Hiába méred le az egyiket paneltáppal, ha a másikat nem azzal méred, nem összehasonlítható! Nálam a gép 80%-ban net, 10% munka, 5% film, 5% játék, másnál lehet, hogy máshogy alakul, de nekem szinte csak idle-ben menne a gép, így nekem az érné meg jobban, ami azt a minimális játékot tudja futtatni, a net nem akadozik, akkor sem, ha 20db lap van megnyitva!
-
fsb1000
nagyúr
Én nem egészen ezt állítottam. A fórum visszaolvasható.
1. Egy kérdezőnek javasoltam, hogy G1610 CPU-nál 40-50%-al drágább Intel CPU-val próbálja a COD4-et min beállításokkal, mert akkor már "játszható" szinten lesz, de nem ideális.
2. Te állítottad, hogy a COD4 megjelenése óta CPU limites, erre vetettem fől, hogy A6-4500K esetében el kéne végezni egy CPU órajel 30%-os emelést tartalmazó tesztet a kérdező által vázolt min. beállításokkal.
Javítás: A6-5400K-t akartam írniEzt a tesztet (sem az 1. pont beli javaslat csekkolását) nem helyettesíti, ha egy teljesen más CPU-val végzed el az órajel emelést. Az csak arra konfigra lesz mérvadó eredmény.
-
fsb1000
nagyúr
Akkor sajnos megint függőben marad egy állítás.
Nem tudjuk méréssel igazolni azt az állítást, hogy COD4 min beállításokkal nem lehet CPU limites.
Én úgy gondolom, hogy az általam leírt teszt eredménye azt igazolná, hogy A6-5400K esetén igenis van CPU limit, mert az alapórajel 30% növelésével az átlag fps is növekedne. -
Kroni1
veterán
Igen olvastam, de több másik tesztben is azt látom, hogy a trinity idle-ben egész jó az ivy-hoz képest is, és az intel procikhoz képest nincs olyan lemaradásban mint azelmúlt időszakban megszokhattuk, sőt...
Ettől függetenül a cerka nyers erőben tényleg többet tud, jobb a fogy/telj mutatója az összképet nézve, de arra amire használni lehet én dVGA nélkül inkább egy 5300-5400-ast választanék. Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de ez az én privát véleményem.
Ha rakni kell mellé VGA-t és játszani is akarnék vele akkor már mindenképp a cerka, és ne feledjuk h árban nagyon jó kis cucc!
-
peti_s
addikt
Igen, saját maguknak állítanának konkurenciát, az i3 jelentőségét teljesen elvesztené. Nekem is, ha 3,2 GHz-re már felteszem az E3200-m, lényegében van egy E8400-m.(Csak én sajnos a többi E3xxx-hez képest egy gyengén tuningolható db-t fogtam ki.) Az E8400 amikor a Celeront vettem 40k volt, így érthető h az Intelt is zavarta h egy húzott E3200 (9900 Ft-ért) hozza egy tuning nélküli E8400 teljesítményét. Egy OFF topic képet bocsássatok meg. A kép alapján is látszik, h legalábbis SuperPI-ben az E3200 azért már gyengébb mint ezek az új Celeronok.
Kamelot, irigyellek, nekem a screen készítésekor sem volt atomstabil.
Most 1,07 V-n megy 2,4 GHz-n.
-
Kroni1
veterán
Jo kis teszt! Nekem az jott le, hogy filmezos-multimedias gepbe egy AMD 5300-5400 jobb valasztas. A legfontosabb sztem egy ilyen gepben az idle es a filmes fogyasztas, ugyhogy nalam ebbol a szempontbol az apu a befuto. A gep legtobbet idle-ben van, ahol a trinity kevesebbet fogyaszt, filmezesnel meg kb. ugyanugy jol fogyasztanak. A Cpu eroben nem latok valos hasznalat kozben eszreveheto kulonbseget, azonban az IGP ben mar igen, az apu javara. (Igy nem is lehet a szemere hanyni a magasabb fogyasztast, hisz tobb benne a tartalek ha esetleg szukseg van ra..)
-
fsb1000
nagyúr
Egyszerű ezt eldönteni. Neked van A6-5400K-d. Futtatsz egy COD4 tesztet alapórajelen ingame min. beállításokkal. (tényleg minden minimumra állítva)
Majd a megemeled a CPU órajelét 30%-al. Ismét futtatod a tesztet, ha nincs szignifikáns FPS változás akkor igazad van. Ha viszont van CPU limit és az FPS változik a CPU órajel változással, akkor nekem van igazam. -
korcsi: Jogos a ket pont, tenyleg szoftverbol futott a dekodolas. De a fogyasztas meresnel meg nem. Utalom a buguntus updateket, most mindenaron fglrx-et akr telepiteni va melle
Chaser: Igen, terhelve ilyen "magas" a feszultseg. A lap nem hagyta alulfeszelni, ezert nem probaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Netfone
- sziku69: Szólánc.
- Fujifilm X
- Borderlands 4
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Demót kapott a Little Nightmares III
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- Mars Gaming MK60W 60% Mechanikus Blue Switches Gamer Billentyűzet Spanyol Kiosztás
- 2019 - BMW I3S 120Ah
- ASUS ROG Strix G15 144Hz / AMD Ryzen 5 / RTX 3050Ti / 16GB RAM / 512GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7+ Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1135G7 16/256 Retina
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Delta ADP-65VH D 65W töltő eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest