- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
Csak azt felejti el ilyenkor mindenki megemlíteni, hogy konkrétan 2006 tavaszán nem nagyon volt Magyarországon forinthitelezés. Mi akkoriban négy nagy pénzintézetet jártunk végig mindenhol csak a deviza hitelt nyomatták. Forinthitel nuku vagy olyan feltételekkel adtak volna amit értelemszerűen senki sem vállalt.
Te írtad.
Hazugság. Fussál neki még egyszer.
Vállaltuk a forinthitelt, mert volt. Több helyen is lehetett igényelni.
Nem hinném, hogy egy saját hozzászólását értelmezni nem tudó akárki segítségére lennék szorulva. Kb a te szinteden lehet a legtöbb devizahiteles. -
bazsi83vp
senior tag
Az a helyzet, sok helyen egy idő után tényleg csak a devizát ajánlották fel, ugyanis 2006-ban az akkori kormányunk és pénzpiacunk teljesítménye mellett szépen volt 8,0% is a honi jegybanki alapkamat.
Az emberek pedig szinte kivétel nélkül ignorálták a forint alapú hiteleket és egy idő után inkább tényleg a frankot, jen--t, euro-t ajánlották alapból. De ha valaki ragaszkodott a forinthoz, akkor azt adtak készséggel.
Max az a pénzintézet zárkózott attól el merevebben, amelyiknek a betétállománya leesett az időtájt. -
air
nagyúr
Az a baj, hogy nem egyértelmű az írásod.
2x is leírtad, hogy nem volt forinthitelezés. Ez konkrétan nem igaz.
Egyszer pedig azt írtad, hogy ha volt is, akkor "olyan feltételekkel adtak volna amit értelemszerűen senki sem vállalt". Ez megint csak nem igaz, mert nem tudhatod, hogy senki nem vett fel ilyen hitelt, csak feltételezel.
Szóval szerintem próbálj meg egyértelműen fogalmazni, és ha csak a saját véleményedet írod, akkor ne tegyél téves, általánosító kijelentést! -
pigster
senior tag
Hazugságokat írsz!
Volt forinthitelezés. Mi is azt vettünk fel. Igaz nagyobb volt a törlesztőrészlet, mintha devizában vettük volna fel, de - miután éppen túlvoltunk egy előző CHF hitel visszafizetésén - úgy gondoltuk, hogy 20-25 év alatt semennyire sem lehet megbecsülni az árfolyamok változását. Ezért maradt a forinthitel. A devizahitelesek évekig örültek maguknak, milyen fasza gyerekek, mert milyen jól járnak. Ha maradt volna minden az akkori árfolyamon, akkor is elkezdtek volna sírni, hogy jajj érvénytelen szerződés, jajj nem tudom, mit írtam alá, és szeretném visszafizetni a megszerzett hasznomat? -
Ghoosty
őstag
"még ha el is szalad az árfolyam akkor is előnyösebb marad mint a forinthitel"
Másfél-két éve kiszámoltam, akkor még bőven igaz is volt ez az állítás még a CHF-re is. EUR esetében szerintem mind a mai napig igaz.
(#12) Blindmouse
"...hasít belőlük a gyűlöletig fajult irigység."
Szerintem amikor vétlen és teljesen független embereknek kell kifizetni, olyan kárt, amihez semmilyen köze nincs, az nem irigység.
"Annak SOHA nem szabadna kockázatnak lennie hogy a cég akire rábízom a pénzem törvényt sért, és ellopja azt."
Annak SOHA nem szabadna kockázatnak lennie, hogy ellopják az autómat. Aztán ha mégis, akkor nem kártalanít senki sem. Pedig igazán megtehetné a rendőrség, az ő dolga megvédeni a bűnözőktől.
(#35) Alchemist
A forexet inkább ne javasold senkinek. [link] Előfordult olyan helyzet is, amiben nemhogy a teljes pénzét elveszítette a delikvens, de még tartozott is utána forex cégnek. Ezt inkább hagyd meg olyanoknak, akik maguk is megtalálják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- eBay
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest