Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Hat lenyegeben en nem ezt mondtam es nem is ilyen szempontbol közelitettem meg a dolgot..es az nem is 8 szazalék hanem sokszor csak 2 szazalek, ezert mondtam de ezen a vonalon nem kell tovab menni mert nem ez volt a cél. Csak annyit mondtam hogy a jatektesztek alapjan közel ugyanaz a teljesitmenye mint a hd 6970-nek es emiatt akkor kb hasonlo gpu erőről beszélhetünk és nekem még az is kerdeses hogy miert is hatrany az ha nem teljes sebességen eri el azt 2 gb memoriat a 650 ti Boost, mert viszont ha tenyleg visszafogja hogy nem teljes sebessegen eri el a memoriat mint pl a 6970 es akkor még az is feltételezhetö hogy erösebb az uj nvidia gpuja ha még igy kvázi lefojtva is kb hozza ugyanazt a teljesitmenyt. Mindez abbol indult ki hogy vki szerint minek a 2gb mert ht fullhd nal meg afelett kifullad, erre vetettem én fel hogy ha 6970es szinten teljesit full hd felett is akkor nehezen képzelhetö el hogy a vga kifullad.
Bizonyos roszul optimalizalt jatekok mellett meg minden vga keves és kifullad ...meg a Titanon is van ami epp csak elvezhetö minöseget ad...ami elég nevetséges , azon az áron már elvarhato lenne hogy minden maxon menjen fullhd felett
-
MongolZ
addikt
Igen, ez alapján a logika alapján a 650 Ti Boost egy kalap alá vehető a 6970-el. A 6970 a 660-al, a 660 a 7870-el, a 7870 az 580-al. Az 580 pedig a 660 Ti-vel, a 660 Ti pedig a 7950-el. A 7950 nem sokkal lassabb, mint a 670, ami ugyan le van maradba a 7970-től, de azért annyira nem sokkal, ami ott van a 680 szintjén, aminél azért jobb a 7970 Ghz, de még mindig belefér, egy kalap alá vehető vele. A végén eljutunk oda, hogy valójában a 650 Ti a Titánnal van egy kategóriában. Hiszen 8% egyáltalán nem számít. Remek logika.
-
Sondi1986
addikt
Látszik hogy az nvidia kiváló példányokat küldött el tesztelni mert a ZOTAC GTX 650 Ti Boost emeltebb órajelen se érte el az alap ref. szintet miközben többet fogyasztott nála.
[link] -
hencoooo
csendes tag
a 660-as gainward GS mai "szuperszerdásított" ára meglepő(?), érdekes időzítés..
-
Sinesol
veterán
válasz
#65675776 #70 üzenetére
Ertem hogy teljes sebességgel éri el a memoriat de ez akk megsem jelent különbseget ugy tünik mivel a teszteknél minden felbontason még 2560*1600nál is alig 2-8 szazalekkal erösebb a hd 6970 amit igy kb egyszinten vehetünk vele, tehat ez alapjan vélem azt hogy akkor elvileg itt is böven jo lehet a 2gb memoria mert a gpu biztosan nem fullad ki. Marmint a teszt vagyis a gyakorlat eddig ezt mutatja.Nem vagyok hozzaertö es csak azt látom hogy ugyanazt a teljesitmenyt hozza megha mas is a memoria sebessége/ felépitese..akkor ez most hogy lehet?
-
a cinikus válasz az első, és nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy nem ez a helyzet - az nVidiától kitelik egy ilyen is. persze sokkal valószínűbb, hogy használja a maradékot. gondolom, framebuffer célokra nem, hanem csak read only asseteket tárol benne - de ez már csak puszta találgatás, és magát a mechanizmust is jótékony homály fedi.
-
Desmond74
tag
25 fázisú VRM lehet az amd javára, mire ez tönkremenne, addigra , az adott kártya előbb a süllyesztőben végezné.
Nvidia fronton ugyanígy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az afterburner az nem állapítja meg, hogy egy program mennyi videomemóriát használ.
A driverek úgy vannak kalibrálva, hogy a mai streaminget használó motorok mellett a teljes VRAM-ot használja az adott VGA. Ez valószínűleg az NV esetében annyiban változik a flexibilis vezérlést használó kártyáknál, hogy ha nem indokolt, akkor a rendelkezésre álló memória egynegyedéhez ne nyúljon. Így a leggyorsabb a feldolgozás. Ha hozzá kell nyúlni a lassan elérhető részhez, akkor természetesen a sebesség esni fog. Erre minden bizonnyal van egy igen kifinomult memóriamenedzsment az NV driverében. -
Mans20
addikt
Már három hónapja vártam)jó lenne kicsit 50e alatt beszerezni.
gbors
és ha egy játék 1500Mb felett akarna betölteni akkor már nem tudna és csak 1500 a max,vagy a plusz 500-ből is tud valamit?pl afterburnerba lehetne látni hogy pl 1600Mb vagy csak mintha 1500Mb lenne alapból? -
Peat;)
veterán
Szerintem 1 giga ilyen teljesítményű vga-ra elég legtöbbször és úgy már nagyon megéri az árát. Ugyanakkor fogyasztásban elég rossz képet mutat magáról a kártya, szinte annyit zabál mint a sima 660-as. Nekem is az van nemrég és ha számottevően kevesebb lett volna a fogyasztása ennek akkor valószínű cseréltem volna, mert teljesítményre elég lenne ez is.
-
Mark_o
tag
Nekem pont megfelel, ahogy nézem csak 1 + tápcsatlakozó van rajta és ebben a kategóriában a legjobb.
/ez nálam a lélektani határ/
Idén beszerzek 1et. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lesznek. Szándékosan van így letiltva, mert így több potenciálisan rossz terület letiltásával eladható a GPU.
Manapság már annyira komplexek a renderek, hogy nehéz pontosan kimutatni a raszter : ROP aránytalanságát. De ettől még ott van, és ilyenkor a raszter inkább etesse túl a ROP-ot, mint alul.
-
Loha
veterán
válasz
Sondi1986 #49 üzenetére
Mivel mindkét kártyán csak 1db PCIe tápcsati van ~150W körül limitált a fogyasztás, nincs értelme ennél komolyabb VRM-nek. Egyébként MSI-t az MSI-hez lenne értelme hasonlítani, mert ez is egy 7850 pl.
-
BiP
nagyúr
válasz
Luperator #57 üzenetére
660Ti biztosan jobb, csak indulóárát nézve is min. másfélszer annyiba kerül. És egy VGA-nál nagyon nem mindegy, hogy 50e vagy 78-80e.
(#55) ZeroDK: csávó hogy mutogat, miközben magyaráz
Azon gondolkodtam, hogy ez a kártya nálam az új 460gtx1gb-ot személyesíti meg. Még megfizethető, teljesítményben is jó, célszegmensben is hasonló, és most már ennek is van kistestvére, a sima 650Ti (ennek analógiájára a 768-as gtx460).
-
Luperator
tag
Linkeltetek egy tesztet, ahol fullHD-ban, ultra felbontáson kb 38 fps-t produkált. Az imént olvastam egy cikket, hogy 45 fps alatt van,akinek nem bejövős a játék. Ha már fullHD-n játszik valaki, nem jobban megéri a 660Ti? Tervben van új monitor na meg kártya is, így szimplán érdeklődöm, melyik érné meg hosszabb távon?!
-
törölt tag
Igen sok teszt van róla, YT-n, és hát jónak bizonyul, a HD7790-et is veri.
Itt a teszt 5:47-től grafikonon ábrázolva -
kromatika
veterán
na ez tetszik.
-
Sondi1986
addikt
a GTX650ti Boostnál a tuningba nagyon bele fog szólni a VRM mennyisége.
ellenben a HD7850-es:
-
nyunyu
félisten
-
na remek, akkor innentől vagy a GTX 660-nak, vagy ennek mennyi értelme van?
érdekes lesz az árazása, ezek fényében...
Abu, kérdés: a 650Ti-nél volt arról szó, hogy lesznek olyan variánsok, ahol 3 GPC lesz 2:1:1 SMX felállásban - az itt nem játszik?
ill. ROP-ok hatékony etetéséhez annyi komment, hogy amíg az int8-as formátumon kívül az nVidia ROP-ok mindent fele (vagy rosszabb) sebességgel blendingelnek, addig nem látom igazi szűk keresztmetszetnek a scanline konverziót. -
-
ViiiiktorOC
senior tag
Csak megjött az ellenfél. Ez a memória kezelése nekem furcsa, az az 500 MB mehet a levesbe ha lassan érem el, nem?
-
Sinesol
veterán
válasz
Desmond74 #15 üzenetére
Mi az hogy miert kell 2gb ram...lol
meg hogy elverzik a gpu-ja, ha megnezed a techpowerupos linkelt tesztet akk lathatod hogy kb minden felbontason a hd 6970/7850 körül alakul a teljesitmenye hat akkor a 6970re minek kellett 2 giga ram..talán az is elvézett..ugyanmar ha fogalmad sincs a teljesitmenyeröl akk hanyagold inkabb a trollkodást -
Gainka
őstag
Az vajon véletlenül van hogy a Gainward gtx 650 ti 40ről 36 ezerre esett ?
(ipon)
-
hencoooo
csendes tag
válasz
Desmond74 #37 üzenetére
igen, persze, ez igaz.. én soha nem vásárlok, csakis személyesen a már jól bejáratott boltban. De azért pl, ha én megvenném a héten ezt a kártyát akár személyesen is egy boltból garanciával, jövő héten bezárna a bolt, egy hónap múlva meg tropa lenne a kártya, nem érném be annyival, hogy bocs, de bezárt a bolt..
De persze, óvatosnak kell lenni, nem egyszer tapasztaltam a közelmúltban (nem feltétlenül számítástechnikai boltban) hogy a vásárló jogai onnantól kezdve figyelmen kívül vannak hagyva, hogy a vételár ki van fizetve.
-
Desmond74
tag
Nagyobb értékű cuccnál jobb elkerülni a csak interneten kereskedő bodegákat, ill, a piacra hirtelen betört , többéves múlttal nem rendelkező vállalkozásokat.
1. A csomagküldősök úgy el tudnak tűnni, mint a kámfor, törvény ide vagy oda, talán garizásnál ez nem mindegy.
2. Sajna manapság nagy az árverseny, Budapesten az átlag vásárló átutazza a várost 1-2 ezer forintért akár. Az olcsóbb boltok mind a belvárosban, frekventáltabb helyen vannak. Ebből fakadóan sokan hullanak el, lásd LambdaComputer például...
Szóval, ha nálad döglik be a cucc, akkor se mindegy, hogy ahol vetted, az a kereskedés él-e hal-e, ha meg esetleg el akarnád adni, akkor a bezárt, vagy noname cégek nem tesznek jót a portékád használt árának.
-
hencoooo
csendes tag
Hello zapok!
"Volt már olyan bolt, hogy kevesebb idő alatt megszűnt." én úgy tudom, hogy ez nem számít olyan tekintetben, hogy az általuk vállalt garanciát lejártáig kötelesek teljesíteni, úgy tudom, hogy még a fogyasztóvédelmi törvénybe is bele van foglalva, ezáltal pedig érvényesíthető. Főként ha mondjuk 50000 HUF nagyságrendekről beszélünk..
-
zapok
aktív tag
-
Desmond74
tag
Így jobban belegondolva, lehetett volna GTX 660 SE is a neve, de akkor meg már abból lenne 3 fajta.
-
zapok
aktív tag
válasz
Desmond74 #21 üzenetére
Már a 7790-es cikkben is említettem, hogy csak garanciafutárral merném megvenni, amit kevés bolt biztosít, de elég vegyesek a tapasztalatok. Aki az aprón árult (debreceni srác) hozzá szóló garival már fél éve eltünt, még jó hogy nem vettem Tőle...
Én csak 3 év garanciás kártyát vennék (Asus , Gainward GS, MSI PE) mást nem. Volt már olyan bolt, hogy kevesebb idő alatt megszűnt.A 650TI-re nem is kell 2GB, mert ez is csak felesleges.
Emlékszel egy GTX460-ra.? Na arra képesek voltak 1.5 GB Ramot is tenni, mert az illett a 192 bites vezérléshez. Így minden ramot full sávon ért el a kártya vezérlése. Nem kellet a maradék ram vezérlésnek 64 bitre csökkennie, mint a 2 GB-nál. -
Desmond74
tag
Miért vennéd meg Debrecenben, ha ennyivel drágább? Itt van mennyi most az ára, a házhozszállítással együtt is sokkal olcsóbb...., mondjuk nem pont az ASUS, de nincs akkora különbség szerintem a többi márkával szemben [link]
A sima 650 TI-re meg aztán végképp nem kell 2 Giga ram, én tuti az egy Gigával szereltet venném.
-
zapok
aktív tag
válasz
Desmond74 #15 üzenetére
De fogják adni, méghozzá olyan áron, amennyiért elviszik és ha elviszik, mert minden újdonságból az első szállítmányt eladják, akkor minek csökkentenék az árát.
Mondok egy példát:
Tavaly decemberben itt Debrecenben az Asus GTX 650TI 38K.volt.
Na mondom rendben ez csak amolyan karácsonyi ár, fog ez még csökkenni, de nem így lett, hanem elkezdték egyre többért adni. Januárban már 41-43K volt, ezen a héten (a szép juró miatt) már 49K.
A videokártya még mindig ugyanaz a darab, mert már rég ki van bontva a doboza és most is azt mutatják meg.
Na ennyit az árakról és a csökkenésről. -
crausfora
csendes tag
akkor most érdemes venni gtx650-et ?
-
Desmond74
tag
Annyiért azért nem adhatják, mert 62 ropiért már ott van a sima 660 GTX, én olyan 52-re tippelek. Bár a megjelenés utáni 1-2 hétben vicces árakat tudnak kreálni.
Jó kis kártya lesz ez, csak azt nem tudom, mi a búbánatért kell rá 2 Giga memória? Mert szerintem full HD felett lenne csak értelme ennyinek, ott meg már elvérzik a GPU-ja.
-
smkb
őstag
"According to NVIDIA, GeForce GTX 650 Ti Boost will sell for $169. A 1 GB version will be available too, for $149"
Mondjuk az nem semmi, hogy az 1GB verzió egy árban lesz a nála 25%-al lassabb 1 GB-os HD7790-el.
-
zapok
aktív tag
Jó lenne ez a 192 bittel, de ez is drága - mert ugye 170 Dodo=170 Juró, ami (most ugye, hála vezéreink ügyeskedésének) 312-es szorzót kap , azaz min. 53-55K HUF - lesz, bár a vidéki haszonkulcs (+5%) még nincs is rajta. Vagyis itt vidéken olyan 60-65K.-n indul. Na ez ami ezért sok.
Tehát maradok a sima 650Ti-nél, ha elfogadható szintre (35k.) csökken az ára, de az sem lesz egyhamar...Lehet jobb lenne hozatni az ismerőssel az EU más részéről.
Egyesek meg még mindig az elnevezésen lovagolnak...
Na Ők nem fognak még ilyet sem venni. -
Balint1986
csendes tag
Én jobban kedveltem az Nvidia kártyákat, mint az ATI-t, de azzal hogy teljes játékokat adnak sok ATI kártyához engem megvettek, ugyanis nem igazán érdekelnek ezek a pontok, meg arany tallérok.
-
kriszpontaz
veterán
Bezzeg régen volt egy Ti meg egy MX és csókolom. Most már annyi fajta VGA van hogy beleszédül az ember. Boost, nem boost, Ti, nem Ti, OC, SOC, sima....beszarás.
-
Sondi1986
addikt
itt is egy jó teszt: [link]
-
csigabiga98
csendes tag
teszt
-
BiP
nagyúr
Címhez: Boostot kap a GeForce GTX 650 Ti VGA vagy Boost kerül a GeForce GTX 650 Ti VGA-ba.
ON: Pont nemrég vettem 650Ti-t, erre másnap kijött a hír, hogy jön a gyorsabb változat
Elfogadnám.
Bár úgy látom, dollárban drágább lesz, mint a 7790. Meglátjuk, kis hazánkban hova kerül a palettán. -
myckie2
őstag
140W? Hát kíváncsi vagyok a tesztekre.
-
Sondi1986
addikt
Ha úgy vesszük hogy ez 1030MHz-en egy szinten van a HD7850-el.
Akkor a HD7850-ből is csinálhatnának Boost-osat.
-
Mans20
addikt
Várjuk a tesztet)
-
Bull1
aktív tag
És mégis lett Boost-os verzió. Eh.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest