Új hozzászólás Aktív témák
-
Szólista
senior tag
Inkább itt kérdezzél.
-
Dr.Zoo
őstag
Nem találtam jobbat, így marad ez, hátha olvassa valaki...
Szóval téma adott, nekem az OTP-vel lett teli a puttonyom, így 15 év után, és keresek valami alternatívát...
Bankolási szokásom eléggé "meredek", ezt nem szeretném megváltoztatni, mert nekem így tökéletes..
Minden hónap elején kiveszek KP-ben sacc 220-250e froncsit, egy havi csoportos átutalásom van 6.5 e értékben (net+TV) picipénzért veszek ezt-azt az ebay-ről. Asszonnyal ketten használnánk, Ő is kap valamennyit, bár épp veszélyeztetett terhes, szóval nem sokat.
Olvasom a kiszámoló blogot, a bankkalkulátort, nem vagyok sokkal okosabb, a K&H-nál lenne 1 illetve 2 (számlafüggő) ingyenes KP felvét, (összeghatár nélkül) de ha jól rémlik valami 1630 ft. a havidíja?Létezik egyéb alternatíva is, amit eddig nem vettem észre?
Segítséged előre is megköszönve,
Üdv:
Z
-
beleszólok
senior tag
válasz
Blindmouse #69 üzenetére
Nyugi, már az MKB-t is megvették...
(jó, tudom, már két éves a topik) -
Expulso
tag
válasz
Blindmouse #69 üzenetére
ezt biza ismét jól kifogtad.. készítsd a sót.
-
Expulso
tag
'hétfőn nyitok egy másik banknál számlát, átutalom, és megszüntetem, a fiókot lerombolom, és felhintem sóval...'
de jót nevettem ezen.
hogy ON is legyek, én személy szerint sosem kísérleteztem - egyszer csak Raiffeisen-es lettem és azóta ott vagyok. év elején szoktak komolyabb összeget levonni, az van hogy érzékenyen érint.. de ettől függetlenül meg vagyok elégedve velük.
..nem olvastam végig az összes hsz-t, végül hol kötöttél ki?
-
dabadab
titán
válasz
Blindmouse #6 üzenetére
Nekem ugy tunik, hogy messze a Citibank adja a legjobb felteteleket, hitelkartyabol is a Citilife a legjobb. Mondjuk hibajuk persze nekik is vannak: a devizaarfolyamuk nem a legjobb, a netbankjuk rettenetesen gagyi (mondjuk mukodni mukodik, csak... gagyi) meg relativ keves fiokjuk van, de mondjuk utoljara akkor kellett bemennem, amikor szamlat nyitottam (hitelkartyigenyleshez hazhoz kuldtek egy emberuket).
[ Igen, van hitelkartyam, sot, devizahitelem se, megse erzem magam hulyenek
]
-
tkazmer
addikt
válasz
Vakegérke #60 üzenetére
passz, biztos beépítik, de alapvetően én nem nagyon szoktam a számla tételeit végignézni.
ugyanakkor én úgy szoktam meg, hogy adok borravalót, innentől kezdve meg nem érdekel, hogy melyik kormány mikor milyen szervízdíjat, adót, járulékot és hasonlót talál ki, én úgy élek, ahogy én szeretnék. szintén nem érdekel, hogy a pincér kapja a borravalót vagy a tulaj épít belőle medencét, én a komplett szolgáltatásért adtam többletet, ennek csak része a pincér, az pedig a szolgáltató dolga, hogy kit hogyan honorál. nekem az étterem/söröző és hasonló dolgokhoz hozzá tartozik a borravaló, és ezen nem fog változtatni legfeljebb az, ha nem lesz pénzem étterembe/sörözőbe járni. az meg, hogy mivel fizetek (kp vagy kártya) csak technikai kérdés, itt az elvről és a szokásról van szó. -
Thome
veterán
válasz
Blindmouse #64 üzenetére
Figyelj, próbálok segíteni alternatíva felhozásával. Van többféle "csomag", nézz utána, hogy neked valamelyik esetleg szóba jöhet, szimpatikus-e, aztán vagy kukázod, vagy átmész hozzájuk..
-
Blindmouse
senior tag
Voltam olyan helyen, ahol kihozták a számlát, mondom itt valami nem stimmel. Hát persze, 15%-ot felírtak szervízdíjként a számla végére, persze előre csak az utolsó oldala szólt az étlapnak. Utánna egy forint borravalót nem kaptak.
Cib: oké, én is le tudom írni elég sok bank nevét, de nem sok információt mondtál.
-
válasz
Vakegérke #62 üzenetére
"Aztán milyen alapon adóztatták meg azt a pénzt, amelyért én már megdolgoztam, és honorálni akartam vele a személyzet kitüntető figyelmét?"
Amíg nem volt, addig az volt a baj, hogy "nekikmiértnemkelladótfizetni? köcsögbanda!!!négy!""Akkor viszont miért viszi ki a pincér úgy a terminált, hogy nincs benne a fogyasztás összege?"
Mert előbb a kártyát kell lehúzni és aztán beírni az összeget."Csak azért teszi, hogy tegyél még extra pénzt a számlára, amelyben már eleve felszámolták a borravalót."
Nem."Szerinted nem arcátlanság?"
Nem. -
Vakegérke
félisten
Bárhonnan nézzük, a vendégekről húzza le az extra lóvét az APEH.
Ha nem lenne jatt, szó sem lenne arról, hogy abból adózni is kell. De miután van, hát építsük be gyorsan a számlába.
Nem a kiszolgáló személyzet bűne, mint ahogy nem a taxisoké, benzinkutasoké, egyéb jattos szakmáké.Induljunk a kályhától.
Voltak ugye a különböző munkák, és volt köztük jó pár, amely jattos volt. Nos, ahol csurrant a lóvé, ott bizony a havi bér nem volt magas, hiszen a jattból bőven megéltek.
Aztán eljöve a gyönyörű új korszak, és adóköteles lett még az a pénz is, amit ajándékba adtunk a pincérnek, benzinkutasnak, szerelőnek.
Aztán milyen alapon adóztatták meg azt a pénzt, amelyért én már megdolgoztam, és honorálni akartam vele a személyzet kitüntető figyelmét?Jó maradok a témánál.
Van szervízdíj. Van. Valami okos kitalálta, hogy a pincérek ne tudják számolatlanul lenyelni a jattot.
Akkor viszont miért viszi ki a pincér úgy a terminált, hogy nincs benne a fogyasztás összege? Csak azért teszi, hogy tegyél még extra pénzt a számlára, amelyben már eleve felszámolták a borravalót.Szerinted nem arcátlanság?
-
Vakegérke
félisten
Állítólag létezik olyan, hogy szervízdíj. Magyarán beépítik a számlába a borravalót. Ez már önmagában lehúzás, hiszen nem kérdeznek meg, hogy akarsz-e adni, kötelezővé teszik.
A másik dolog pedig az, hogy ha a terminálba engedsz plusz pénzt beütni, az a tulaj kasszájába vándorol, nem a pincér zsebébe. Hogy kap-e belőle, az más kérdés, de nem őt jutalmazod személyesen.Az pedig személyes véleményem, hogy pofátlanság a személyzet részéről, hogy biankó viszik oda a terminált, magyarán elvárják, hogy extra pénzt adj azért, amit becsülettel megfizetsz, és még a kötelező borravalót is (szervízdíj) rászámolták.
-
Thome
veterán
Cib?
-
tkazmer
addikt
válasz
Blindmouse #56 üzenetére
ha kártyával fizetek, nem ácsingózik mindenki borravalóért.
étteremben, kávézóban, sörözőben szokás adni, vagy legalábbis én szoktam, és még sosem volt arra példa, hogy úgy jött volna a terminált hozó pincér, hogy előre beütötte a számla egyenlegét. -
Vakegérke
félisten
válasz
Blindmouse #56 üzenetére
Nekem már csak a kenyeresnél, meg a zöldségesnél van készpénz forgalmam. Náluk is csak azért, mert nincs termináljuk.
-
Vakegérke
félisten
Neked malacod volt. Anyámat egy vidéki kisboltban verték át. Húszezressel fizetett, kétezresből kapott vissza. Reklamált, a tulaj meg elhajtotta, hogy zárásnál úgyis kiugrik a különbözet.
Nem ugrott ki.
Mi viszont az öcsémmel másnap pusztán véletlenül arra jártunk, és beugrottunk. Mosolyogva kérdeztük a tulajt, hogy reggelre ugye meglett a különbözet?
Meglett. -
Drenadar
veterán
És nem az, az elmúlt időszakban amire visszaemlékezek nem adtak vissza rosszul.
szerencsés vagy. szerintem jó páran jártunk már úgy, hogy félre lett nézve a címlet, vagy csak a pénztáros úgy gondolta tuti nem tűnik fel neked. Én jártam már úgy. És nem sarki kisboltban, hanem tescoban. A "néni" ott verte a mellét, hogy én bizony 500-ast adtam és nem 5000-est. Én meg mondtam neki, hogy jó, hívja a főpénztárost, rovancsolást kérek. Látszott az arcán a csalódottság, hogy én ilyen "eljárásokat" ismerek. És végül persze a főpénztáros volt aki elnézést kért, és ő volt az aki visszaadta a maradék 4500ftot is. persze ez kb 10 percbe tellett, a mögöttem állók nemtetszésüket fejezték ki és a pénztáros is vágta a pofákat. Jó nem tehetek róla, szerintem 4500ft sok pénz. (arra legalábbis, hogy csak úgy elajándékozzuk...)
És abban tuti igazam van, hogy egy alkalmazott miatt a teljes iparágat leírni balgaság.
Még jó hogy nem egyből az életkedved ment el és az emberiségbe vetett hited. Már lehet valahol egyedül nomádként élnél a civilizációtól messze. -
Dany007
veterán
Oké, lehet igazad van, de amíg ezek ilyet megengedhetnek maguknak, addig én nem kérek belőle.
És nem az, az elmúlt időszakban amire visszaemlékezek nem adtak vissza rosszul.
De remélem az is feltűnik, hogy nem én panaszkodok a bejegyzésben, sem a hsz-ekben. Nekem eddig is és ezután is megfelel az a pénzkezelési forma amit használok. A készpénz használattal nincs semmi érdemi problémám. -
Drenadar
veterán
válasz
Blindmouse #50 üzenetére
én meg utálom a hiteleket. meg a devizahiteleseket. el lett nekik mondva, árfolyamkockázat... jó nem baj, kérik.
tudom sokszor hallottátok már...
de ha bárki valamilyen kockázatot vállal akkor utána már nincs joga siránkozni. ha felteszem minden pénzem a pirosra és utána megyek panaszkodni hogy vesztettem, mert nyernem kellett volna? -
Drenadar
veterán
nem hallottál még arról, hogy valakinek rosszul adtak vissza? mert öregem az KP-s fizetés. Kártyánál ilyen nincs.
És már megint kevered a fazonnal a szezont (csak hogy legyen változatosság is).Kamuból megigényeltettek veled egy hitel mellé még egy hitelt (egy kártyát) és ezért csesztek át és ezért nem akarsz számlát. Szíved joga. Ugye még csaj nem baszott át, mert akkor maradnak a pasik ezzel a logikával élve...
Irónia ON :Igen vannak kártyaadatlopások jah... meg egyik filmben láttam hogy egy embernek elvették a teljes személyazonosságát! az is durva volt... és BÁRKIVEL megeshet. igen. meg a szomszéd is azt mondta és a tvben is benne volt... bizonyám. Irónia
ff
Bocsi csak ezek a párhuzamok kiakasztanak...
Szíved joga hogy nem használsz semmilyen bankot szerencsés is vagy mert nem mondja a munkáltatód hogy kell és kész. de ne terjeszd itt az igét, hogy az mennyire szar. megértjük hogy át tudott cseszni egy hitelügyintéző (bónuszt kapott azért hogy igényeltetett veled egy hitelkártyát is) máskor jobban nézz utána, és nyugodtan panaszkönyvet is kérhetsz meg főnököt, a szabályok tiltják az árukapcsolást. de most komolyan. bizonyám. attól hogy az ügyintéző azt mondja... attól még nem biztos hogy az úgy van. -
Dany007
veterán
válasz
Blindmouse #44 üzenetére
Na várjál, elmesélem mikor utáltam meg a bankkártyákat
Lehet egyedi eset, de engem kiakasztott.
Tavaly előtt a lakáshitel miatt muszáj volt nyitni egy számlát a banknál, hogy azon keresztül utaljuk a havi törlesztőt. Viszont ehhez a kártyához járta ajándékba(! ez fontos) egy hitelkártya is 500.000 forintos kerettel. Természetesen jó borsos kamatra, így eldöntöttük, hogy nem kérjük. Na ilyet nem lehetett, ezt mindenképpen meg kellett kapnunk. "Hiszen ajándék"Oké, eldöntöttük, hogy amint meglesz meg is szüntetjük, hiszen nem akarunk ilyesféle hitelekbe belemenni véletlenül sem.
Telt múlt az idő, de a kártya csak nem jött. Egyszer csak jött egy papír a banktól, hogy az egyenlegünk mínusz 8.000 forint. Nem is értettük miért, hiszen a hitelrészletet befizettük. Még picit többet is, hogy a levonások miatt ne kerüljünk mínuszba. Mert vannak pluszban levonások rendszeresen.Aztán kiderült, hogy nem a hitelre nyitott bankszámla van mínuszban, hanem az ajándék hitelkártya számlája van mínuszban levontak valami éves kártyahasználati díjat vagy nemtommit. Felhívtuk a bankot, hogy mégis hogy képzelik, hogy az "ajándék" hitelkártya hogy lehet mínuszban, amikor még meg se kaptuk! Azt mondták ez van sorry.
Úgyhogy elmehetnek a p**ba az ajándék kártyájukkal, amit még meg se kaptunk de már mínuszban van. Úgyhogy amint megjött megszüntettük a fenébe az egészet. Az persze még további 3.000 forintba került. Így az ajándék kártya amit sose használtunk több, mint 10.000 forintunkba került. Szép kis lehúzás.De nem csak erről van szó. Ott van pl Tildy esete. Talán egy éve volt már, nem emlékszem, de mesélte, hogy a bankjánál történt egy kis "gebasz". Bedöglött a banki rendszer ezért nem tudta használni a kártyáját vagy két napon át. Se pénzt felvenni se fizetni nem tudott vele. Szegénynek meg alig volt valami kp-ja, két napon át azt se tudta miből fog kaját venni magának.
Aztán arról meg még nem is beszéltünk, amikor valahogyan megszerzik a kártya és / vagy személyes adatokat. És mondjuk a kedves bank 1-2 hét késéssel értesíti az ügyfelet. Ilyen most volt nemrég, az IT Café is megírta.
Amúgy az IT Café is tele van ilyen és hasonló hírekkel.A másik meg ha megnézed a bankkártyások panaszkodnak a legtöbbet a pénzügyeik intézésével kapcsolatosan. Lásd a saját bejegyzésed. Mert én még nem láttam olyat, hogy valaki azért panaszkodik mert készpénzt használ. Biztos van ilyen is, de ha körbenézel itt a fórumon vagy máshol, akkor azt látod, hogy a kártyások panaszoknak ilyen-olyan okokból, készpénz miatti bejegyzést meg még nem olvastam.
-
Dany007
veterán
válasz
Blindmouse #44 üzenetére
Most ezzel mire célzol? Amint írtam már próbáltak betörni - nem hozzánk - ilyen ajtóval ellátott lakásba és közel sem sikerült. Ezzel szemben anyámék lakásának ajtaját kézzel betudtam nyomni. Ha kicsit nagyobb erővel feszülök neki, akkor tuti átszakítom a borítást. Szóval nem muszáj mindenen a fogást keresni...
"Másrészt milliókat bankban tartani megint fasság, arra vannak olyan befektetések amiknek hozama (kamata) is van."
A lényeg az volt, hogy milliókat én sem tartanék otthon.
"Meg százezreket sem tartanék a párna alatt."
Mért mi történik vele? Komolyan azt hiszed, ha betörnek hozzád akkor az lesz a legnagyobb bajod?
Amúgy van rá megoldás. Biztosítás. A mi lakásunk 4,7 millióra van biztosítva. És ez csak a berendezési tárgyak, plusz a betörés elleni biztosítás. Mindez kemény évi 6 ezer forintért.Én elismertem a bankkártya előnyeit, csak leírtam miért nincs rá szükségem.
-
Blindmouse
senior tag
-
Drenadar
veterán
válasz
Blindmouse #41 üzenetére
én is gyűlölöm... ennél jobban csak azt mikor postára kell menni. nagy a tömeg és ha enyhe kint az idő akkor is fűtenek ezerrel, a posta alkalmazottak lekezelő stílusban kommunikálnak, mintha még mindig valami főhivatal lenne a posta. Már rég ki kellett volna halnia... levelet/csomagot felesleges rájukbízni, kártyával nem lehet fizetni náluk (csak kp-t felvenni... NEM, kurvára nem ugyanaz...) és gyűlölöm mikor egész nap itthon vagyok, majd kimegyek a postaládához és ott a cetli, hogy a postás nem bírt megtenni 2métert hogy megnézze itthon vagyok-e és máris én mehetek a levél után. De szerencsére rajta van a feladó és általában nem is megyek érte...
-
tkazmer
addikt
de ez egy értelmes embernél olyan szinten minimális előny, hogy nem éri meg még az éves kártyakezelési díjat sem
huhh, köszi, tényleg, értelmetlen lény vagyok, hogy ha esetleg elmegyek otthonról több, mint egy napra, mondjuk nyaralni, rokonokat látogatni szerte az országban, világban, bármi, akkor nem viszek magammal sok tíz vagy százezer forintnyi kp-t, mert az fun, hanem bankkártyát használok.
tényleg baromság, hogy ahelyett, hogy számolgatnám az aprót, cipelném a coinoktól súlyos pénztárcát, inkább odaadom a bankkártyámat a pénztárosnak, és nem kell egy valag szinte semmire nem jó 5-10-20Ft-ossal szaladgálnom. (valljuk be, ahol egy ebéd ott kezdődik, hogy közel 1000Ft alaphangon, egy kifli 20-40Ft, 5-10-20Ft-osoknak az ég világon semmi értelme, csak nehezek...).a nap mint nap használt bankszámlám dombornyomott kártyával, sms értesítéssel, netbankkal stb. évi ~15e-ben van nekem, ez nem pénz ahhoz képest, amennyi előnye van. persze elfogadom, hogy te soha nem mész el otthonról, szeretsz a postán várakozni, és rendkívül konzervatív vagy pénzügyek tekintetében, na de hogy én lennék az értelmetlen, hát...
-
Dany007
veterán
válasz
adalbert1 #36 üzenetére
Betörés esetén ahogy előttem is írták nem az otthon tartott kp lenne a legnagyobb veszteség.
Másrészt sajnos ebből a fizetésből túl sokat amúgy sem tudok félretenni.
Másrészt acéltokos hat ponton záródó ajtónk van. Ahogy itt a lakóparkban mindenkinek. Nem holmi kertvárosi üvegberakásos műanyag szar. A tűzoltók alig tudták betörni egy korábbi tűzesetnél. Plusz az elmúlt hat évben egyetlen egy betörési kísérlet volt itt a lakóparkban. Szerencsétlen teljesen lebontotta az ajtót, de bejutni nem tudott. Plusz ha mégis betörnének maga az ajtó többe kerülne nekem, mint amennyi megtakarításom vanAmúgy ja, pármillió forint esetén már én is bankszámlán tartanám a pénzem. Viszont úgy már az éves lekötött kamat is érne valamit. De ettől asszem még egy jóideig nem kell tartanom.
-
Dany007
veterán
Én is csak a bankszámláról meg a hozzá járó bankkártyáról beszéltem. Ahogy a bejegyzés is. A dolog nem veszélyes. Persze amennyiben nem lopják el az adataidat, de ilyen egyenlőre csak ritkán van. Meg persze kényelmes a használata. Sok esetben van lehetőség hitelkeretre is. Összességében számomra továbbra sem nyújt semmi olyat, amiért én számlát akarnék nyitni.
Fizetésem kp-ban kapom. Utalni évente max 1x szoktam, de lehet még ritkábban. Arra az éves talán 5%-os (?lekötetlen?) kamatra meg nincs szükségem. Tudatosan vásárolok, mindig csak annyi pénz van nálam, amennyit el fogok költeni. Meg persze egy minimális plusz "ha valami közbejön" dolgokra. Így az "instant get pénz" lehetőség sem jelent számomra előnyt. Havonta egyszer elmegyek a postára, és feladom az összes csekkemet. Ami kb 5 és 10 perc közötti időt vesz el az életemből. Mivel munkából hazafele útba esik a posta, így aztán végképp nem okoz problémát bemenni. Sokszor van lehetőségem munka közben megejteni egy postai kört, ilyenkor meg aztán végképp nincs kiesett idő. Market szempontjából tényleg jól jöhet az utalás, de egyenlőre tökéletesen megvagyok az ingyenes programokkal és így legalább kevesebbet költök.
Netes vásárlás esetén pedig az utánvét nekem ugyanolyan kényelmes, megrendelem, futár kihozza, kifizetem kp-ban és viszlát. Előre úgyse utalnék, még cégeknek sem, nemhogy mondjuk pl. itt a hardveraprón.Na, nem tudom mit hagytam ki, lehet még van valami, de most más nem jut eszembe. Remélem ezek után már érthető, hogy nekem mért nincs szükségem bankszámlára. Nem vagyok összeesküvés hívő
se nem féltem a pénzem a banktól vagy a hackerektől, egyszerűen nekem szükségtelen.
-
Drenadar
veterán
van akinek hátrány, van akinek mérgelődés, de attól, hogy vannak rossz bankok, amikkel nem lehet olyan jól járni, balgaság a felvetés, hogy nincsen jó bank
Mondjuk nem értem mitől lepődöm meg, amikor még mindig van olyan személy aki szerint a kártyás fizetésért fizetni kell. 2012-ben... nc.
-
Drenadar
veterán
Nekem bejön az Axabank oldala...
-
BITBOYS
addikt
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
Menj át az OTP-hez, visszasírod majd az MKB-t
-
Vakegérke
félisten
Mióta Net számlacsomagom van, nem voltam még bankfiókban.
-
Drenadar
veterán
én is az axát ajánlom a legkorrektebb bank. Elég sok ügyet intéztem velük, és csak egyszer voltam bent a fiókban ügyet intézni. (és nem, nem a számlanyitás volt az!)
kp-t én nem szoktam felvenni mert hogy minek? párszor előfordult, 4-5 éve vagyok náluk és tényleg csak a számlanyitási díj volt náluk, asszem 6K volt. már csak a kamatok ezt visszahozták... és nincs ilyen hülye megkötésük hogy ha jó sok pénz jön a számládra csak akkor nyalnak segget... szerintem MO-s fizetések még mindig nem tartanak ott hogy bárki élni tudjon a citis, raiffaisenes stb "nullás" szolgáltatással. (ahol teszem hozzá, ha egyszer elmarad a X ezres jóváírás azt is megbánod hogy megszülettél) -
Én most az AXA-nál vagyok, 0 Ft-os számlavezetési díj, 0 Ft-os utalás, és elég magas kamat, készpénzfelvétel összeg nagyságtól független fix díj (na igen ez baj, de nem sűrűn veszek fel pénzt, ha meg igen akkor 1x felveszem és kész) . 1 negatívuma van, hogy számlanyitás díj van, de 1 év után már visszahozza az árát bőven.
-
Dany007
veterán
Na jó, de ez egy értelmes embernél olyan szinten minimális előny, hogy nem éri meg még az éves kártyakezelési díjat sem
Hiszen egy bizonyos összeg mindig van nálam. Nem sok, de pont az olyan helyzetekre, ha valami nagyon(!) kell, akkor megtudjam venni. Egyéb más esetben pedig tudom, hogy mit akarok venni, mennyibe kerül és annyi pénz viszek magammal. Amúgy is igyekszem tudatosan vásárolni, az előre kitalált és párommal megállapodott költekezésen túl sohasem megyek / megyünk.Volt nekem is bankszámlám. 14 éves korom óta.
Sőt volt amikor 3 is volt egyszerre (diákmunka miatt). Aztán mikor elkezdtem melózni, itt ugye kp-ra kaptuk a fizetést. A számlám meg csak úgy volt. Volt rajta pénz is persze, de egy idő után már feltűnt, hogy egyáltalán nem használom. Közben viszont vonták le az éves kezelési költséget meg a fene tudja még mit. De pár év alatt több ezer több,mint 10k gyűlt össze levonásban ilyenek miatt.
Aztán k**va mérges lettem, bementem, kivettem a maradék bent lévőt és megszüntettem a számlát. Azóta sem történt olyan eset (mert ez kb 6 éve lehetett), hogy csak egy kicsit is szükségem lett volna a kártyára.Szerk.: nyilván kártyában az a jó, hogy ott van minden pénzed kéznél. És nyilván senki nem fogja az egész fizetését magával vinni a közértbe vásárláskor. De épp ezért írtam, hogy tudatos vásárlónak tartom magam. Ezért szükségtelen, hogy az egész fizetésem mindig nálam legyen.
Amúgy nem akarom összerondítani a topicot, csak már több esetben is feltűnt, hogy az emberek panaszkodnak a bankokra és azok szolgáltatásaira. Természetesen - mint jelen esetben is - érthető okból. Pont nem tudott kivenni az ATM-ből. Lenyúlták a banki adatait (hackerek), beszart a banki rendszer a hipermarketben ezért nem tudott fizetni, vagy fél órát kellett sorban állni. Lószart se kamatozik a pénze, több az aktuális levonás... stb... Viszont azt még nem hallottam, hogy valaki készpénz miatt panaszkodott volna.
-
Dany007
veterán
Egyáltalán minek bankban tartani?
Főleg olyan minimális összegeket, mint az itthoni átlag fizetés...
Csak azért kérdezem, mert rengeteg problémát hallok a bankokról, illetve az azzal kapcsolatos pénzügyi tranzakciókról. Kp esetében nincs ilyen gond.
Persze tudom, van aki eleve utalva kapja a fizetését... De nálunk pl lehetett kérni, hogy kp-ban kapjuk meg minden hónapban. -
Nem tudom mennyi a bevételed, Raiffesiennél ha havi 125ezernél több érkezik a számládra, a díjnullázó számlacsomagot is igényelheted.
Ez jóformán mindenféle díjaktól mentes, (legalábbis ha nem kérsz papír alapú elszámolást, ill. netbankkal használod).
Úgy emlékszem, (van ehhez táblázat), de a többi banknál a díjnullázás feltétele több, mint 125ezer Ft.A PSZÁF oldalán meg van egy ilyen, az alján letölthető linkkel:
pszaf.hu/fogyasztoknak/alkalmazasok/bankszamla_ktgszam -
Ringman
félisten
jokamat.hu
bár nem biztos, hogy minden banki ajánlatot tartalmaz.
most 2havonta érdemes utaztatni a pénzed, új pénzre mindig jobb kamatot adnak -
hoffman_
nagyúr
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
Nekem knh-nál volt egy számlám mkb student előtt. Übermega dombornyomott, Holdon is érvényes kártya, ingyen utalás, minden mi szem szájnak ingere. Egyetemistaként sok hasznát vettem annak amit nyújtott... Le is mondtam a havi 600huf + évi 6k kártyadíj ellenében. Viszont - a nagy csavar - ha neaggyisten jól megy a sorod, és kapsz 150k-t havonta fizetésképp a kártyádra, akkor varázsütésre ingyenessé válik a cucc, nincs havidíj.
mod:
Ja, sajna a kp felvétel csak 4x volt ingyenes, de hogy saját vagy más banknál is, azt már nem tudom.
-
baluka26
veterán
válasz
Blindmouse #6 üzenetére
Én mondjuk Studentben vagyok MKBnél (minden ingyen), a lekötésem 5 évre van, évi kb 8%-os kamattal (negyedévente jóváírás), azonban könnyen likviddé tehető. Legfőbb szempont volt befektetésnél a kockázat után
-
Blindmouse
senior tag
Ennél azért egy fokkal jobb a mostani MKB karrier csomagom, ott 95 Ft a számlavezetés, és 40Ft az utalás, abból azért jobban kijövök. Jelenleg a Citybank TOP-nál tartok, az ingyen minden, és dombornyomott kártya jár hozzá.
Ha valaki mást is érdekel, a PSZÁF honlapján van költségszámoló:
[link]
De sajnos nagyon sok mindent nem vesz figyelembe. Lekötés kamat, lekötés nélkül kamat satöbbi, pedig az is fontos lenne.Mert ugye inkább fizetek a lekötés után, ha cserébe mondjuk fél százalékkal több kamatot kapok a lekötés nélkülire, de végül jobban megéri.Baluka: Felőlem az lenne a legjobb, ha egy fiókja sem lenne és mindent online lehetne intézni.
-
kraftxld
félisten
Nem tudom, hogy létezik-e még, már több mint 3 éve nem jártam magyar bankban
Anno az Erste-nél volt olyan számlám, aminek 500Ft volt a díja, 2 db kpfelvét ingyenes, és netbankon keresztül ingyen utalás minden belföldi számlára más bankba is. -
baluka26
veterán
Majd máshol még így sem jársz
-
Blindmouse
senior tag
?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged