Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tkazmer

addikt

válasz Vakegérke #60 üzenetére

passz, biztos beépítik, de alapvetően én nem nagyon szoktam a számla tételeit végignézni.
    ugyanakkor én úgy szoktam meg, hogy adok borravalót, innentől kezdve meg nem érdekel, hogy melyik kormány mikor milyen szervízdíjat, adót, járulékot és hasonlót talál ki, én úgy élek, ahogy én szeretnék. szintén nem érdekel, hogy a pincér kapja a borravalót vagy a tulaj épít belőle medencét, én a komplett szolgáltatásért adtam többletet, ennek csak része a pincér, az pedig a szolgáltató dolga, hogy kit hogyan honorál. nekem az étterem/söröző és hasonló dolgokhoz hozzá tartozik a borravaló, és ezen nem fog változtatni legfeljebb az, ha nem lesz pénzem étterembe/sörözőbe járni. az meg, hogy mivel fizetek (kp vagy kártya) csak technikai kérdés, itt az elvről és a szokásról van szó.

• tkazmer

addikt

válasz Blindmouse #56 üzenetére

ha kártyával fizetek, nem ácsingózik mindenki borravalóért.
    étteremben, kávézóban, sörözőben szokás adni, vagy legalábbis én szoktam, és még sosem volt arra példa, hogy úgy jött volna a terminált hozó pincér, hogy előre beütötte a számla egyenlegét.

• tkazmer

addikt

válasz Dany007 #14 üzenetére

de ez egy értelmes embernél olyan szinten minimális előny, hogy nem éri meg még az éves kártyakezelési díjat sem
    huhh, köszi, tényleg, értelmetlen lény vagyok, hogy ha esetleg elmegyek otthonról több, mint egy napra, mondjuk nyaralni, rokonokat látogatni szerte az országban, világban, bármi, akkor nem viszek magammal sok tíz vagy százezer forintnyi kp-t, mert az fun, hanem bankkártyát használok.
    tényleg baromság, hogy ahelyett, hogy számolgatnám az aprót, cipelném a coinoktól súlyos pénztárcát, inkább odaadom a bankkártyámat a pénztárosnak, és nem kell egy valag szinte semmire nem jó 5-10-20Ft-ossal szaladgálnom. (valljuk be, ahol egy ebéd ott kezdődik, hogy közel 1000Ft alaphangon, egy kifli 20-40Ft, 5-10-20Ft-osoknak az ég világon semmi értelme, csak nehezek...).

a nap mint nap használt bankszámlám dombornyomott kártyával, sms értesítéssel, netbankkal stb. évi ~15e-ben van nekem, ez nem pénz ahhoz képest, amennyi előnye van. persze elfogadom, hogy te soha nem mész el otthonról, szeretsz a postán várakozni, és rendkívül konzervatív vagy pénzügyek tekintetében, na de hogy én lennék az értelmetlen, hát...

Új hozzászólás Aktív témák