- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Bárhonnan nézzük, a vendégekről húzza le az extra lóvét az APEH.
Ha nem lenne jatt, szó sem lenne arról, hogy abból adózni is kell. De miután van, hát építsük be gyorsan a számlába.
Nem a kiszolgáló személyzet bűne, mint ahogy nem a taxisoké, benzinkutasoké, egyéb jattos szakmáké.Induljunk a kályhától.
Voltak ugye a különböző munkák, és volt köztük jó pár, amely jattos volt. Nos, ahol csurrant a lóvé, ott bizony a havi bér nem volt magas, hiszen a jattból bőven megéltek.
Aztán eljöve a gyönyörű új korszak, és adóköteles lett még az a pénz is, amit ajándékba adtunk a pincérnek, benzinkutasnak, szerelőnek.
Aztán milyen alapon adóztatták meg azt a pénzt, amelyért én már megdolgoztam, és honorálni akartam vele a személyzet kitüntető figyelmét?Jó maradok a témánál.
Van szervízdíj. Van. Valami okos kitalálta, hogy a pincérek ne tudják számolatlanul lenyelni a jattot.
Akkor viszont miért viszi ki a pincér úgy a terminált, hogy nincs benne a fogyasztás összege? Csak azért teszi, hogy tegyél még extra pénzt a számlára, amelyben már eleve felszámolták a borravalót.Szerinted nem arcátlanság?
-
Vakegérke
félisten
Állítólag létezik olyan, hogy szervízdíj. Magyarán beépítik a számlába a borravalót. Ez már önmagában lehúzás, hiszen nem kérdeznek meg, hogy akarsz-e adni, kötelezővé teszik.
A másik dolog pedig az, hogy ha a terminálba engedsz plusz pénzt beütni, az a tulaj kasszájába vándorol, nem a pincér zsebébe. Hogy kap-e belőle, az más kérdés, de nem őt jutalmazod személyesen.Az pedig személyes véleményem, hogy pofátlanság a személyzet részéről, hogy biankó viszik oda a terminált, magyarán elvárják, hogy extra pénzt adj azért, amit becsülettel megfizetsz, és még a kötelező borravalót is (szervízdíj) rászámolták.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Blindmouse #56 üzenetére
Nekem már csak a kenyeresnél, meg a zöldségesnél van készpénz forgalmam. Náluk is csak azért, mert nincs termináljuk.
-
Vakegérke
félisten
Neked malacod volt. Anyámat egy vidéki kisboltban verték át. Húszezressel fizetett, kétezresből kapott vissza. Reklamált, a tulaj meg elhajtotta, hogy zárásnál úgyis kiugrik a különbözet.
Nem ugrott ki.
Mi viszont az öcsémmel másnap pusztán véletlenül arra jártunk, és beugrottunk. Mosolyogva kérdeztük a tulajt, hogy reggelre ugye meglett a különbözet?
Meglett. -
Vakegérke
félisten
Mióta Net számlacsomagom van, nem voltam még bankfiókban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EREDETI HP Tonerek ( 641A fekete , 641A Magenta , 415x cyan-magenta-fekete-sárga , 142a )
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest