Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
Az viszont nem okés, hogy akinek problémája van, arra ráfogod:
- olyan alkalmazást teszek fel
- problémás memóriakártyát használok.Mire alapozod ezeket az "érveidet"? Milyen alapon mondod, hogy nem az oprendszer hibája, ha lagol az egész? Miért nem volt problémás ugyanez a kártya 4.4.4. alatt vagy Note 3 alatt? Miért tartalmaz az 5.1.1 hibajavításokat, ha nincs benne hiba? Hagyjuk már ezt az ész nélkül védését a Samsungnak, sok-sok cikk, blog, fórum bejegyzés panaszkodik a belassulásokra, akadásokra stb. Biztos én találtam ki. És bocs, a telefonod nem bizonyíték arra, hogy minden szép és jó, hanem az enyém arra, hogy ez azért nem egészen így van. Jó, én használom, igen, nekem csak 1 Gb szabad helyem van a device memoryn, míg neked lehet, hogy annyi van használva. Nekem takarítás után 9 Gb szabad helyem van egy (egyébként Samsung hátha akkor nem fikázod láttatlanban ) 32 Gb-os sd-n. Igen, használni szeretném a telefonomat, amit 240 ezerért vettem, a megjelenés napján. Igen csúcsteló, igen akadásmentesen.
-
Sword
őstag
"soha ne legyen rosszab rendszer a telefonjaimon, mint fut most a note 4-en az 5.0.1."
Úgy látom tényleg minden igény függő. Ilyen lagos, akadó, másodpercekig semmire sem reagáló telefonom még nem volt. Meg talán olyan sem, amelyik konkrétan haldoklik, ha naponta legalább egyszer nem restartolom. Igen, volt már factory reset. Nem, nem szeretnék megint, x havonta.
Memória, sd: lehet, hogy olcsóbb az sd, de még olcsóbb ha megvan és csak átdugom az új telóba. Tehát nem a 8-15 ezer ft a különbség, hanem 30 és annyiszor, ahányszor telefont veszek.
Ezek meg (másnak is szól) bocs, de nem érvek: nem játszom, nem tárolom a fényképeimet, zenéimet a telefonon, tehát másnak sem ott kéne, ergo bőven elég a 20 Gb is. Pff... Ne már. 250-300 ezres telefonról beszélünk...
-
iko1972
csendes tag
A fülhallgató csatlakozója arra való, hogy ki-be húzogasd, feszegesd, nem fog letörni soha. Sem a mini sem a micro USB nem tartós dolog. Utoljára a Nokiának volt igazi töltésre való csatlakozója. Én valóban használom munkára a telefonomat, csak hétvégén van olyan, hogy kibírja egy napig egy töltéssel (Pont most pittyent, hogy 15%). A füllhalgatóról jut eszembe, amikor a HTC lespórolta a jacket a HTC Pro-ról, és én ugyanúgy kiakadtam, mint most, azzal hurrogtak le az akkori fórumtársak, hogy dehát a szép dizájnt hogy elcsúfítaná az a ronda lyuk a tetején. És szerintem a Note 5 hátlap ragasztva lesz, szervízbeni akku csere után már nem lesz olyan, mint előtte. Azért nem lesz cserélhető az akku, hogy ezzel is arra vegyenek rá, hogy kidobd 1-2 év után. Még annyit, hogy mivel ez munkaeszköz, és nem ékszer, ezért én használom, és nem vigyázok rá.
-
Chrys_
addikt
Van hordozható akkum, eszembe nem jutna magammal cipelni, amikor egy teljesen feltöltött tartalék akku sokkal kisebb és nem kell a telefont valamilyen eszközzel összekötni.
Ha a második akku is lemerült, akkor már tényleg kell hálózati töltés, vagy az akkupakkról töltésDe ha csak 1 napról van szó, akkor egy tartalék akku a zsebben sokkal jobb megoldás, tapasztalat.
-
SX Wave
aktív tag
Érdekes, az ismerőseim többsége inkább azon van kiakadva, hogy egy töltéssel egy napot se bír ki a telefon. Nem tudják és nem is érdekli őket hogy hány mAh az aksi, viszont az igen, hogy jobb lenne ha többet bírná...
Értem én hogy ez egy trend most (magok, RAM, vékonyság), de majd pár év múlva megint azzal fognak kampányolni, hogy hány mAh az aksi és hány napig bírja, mert nagyon nagy újítások már nem tudnak a telefonokba pakolni, így megint előtérbe kerülnek a lényeges dolgok. -
-
SX Wave
aktív tag
Ez mind szép és jó. Örvendetes dolog hogy az új generációs hardverek kevesebbet fogyasztanak, viszont elszomorító hogy folyamatosan lécsípnek az akku méretéből. Pedig ha nem tennék, akkor ezzel az új hardverrel sokkal hosszabb üzemidőt is elérnénk, aminek a többség azért örülne és nem annak a megspórolt 2mm vastagságának.
-
e-newsee
addikt
De azért mind tudjuk, hogy a Samsungok nem a Note miatt fogynak.
Hanem mert telefossa a piacot a gyár a kütyüivel. Ha bemész egy boltba, akkor látsz egy polcot csupa különböző Samsunggal, meg egy másik polcot 25 különböző gyártóval. Így nem nehéz piacot nyerni, hogy kihasználják az egységsugarú vásárló szellemi képességeit (mert valljuk be, abból van a legtöbb), aki ha telefont akar venni, mindenhol egy túlárazott Samsunggal találkozik minden árkategóriában. Fogalma sincs róla, és nem is érdekli, hogy ugyanazért a pénzért gyorsabb, használhatóbb, időtállóbb telefont is kapna.
A telefonfogyasztó társadalom ugyanolyan, mint amit anno Vágó Pista mondott a Legyen ön is milliomos kapcsán. Az emberek 90%-a nem érdekelt a magasabb szintű tudás elsajátításában. Ez volt a lényege. És a Samsung is erre épít. A többi gyártó is, de ők a legdurvábban. Szerintetek annak a pár száz embernek csinálnak telefont, aki itt a fórumokon dünnyög, hogy miért nem újabb proci van benne? Nem. Ők annak a sok százezer embernek gyártanak, akik arra verik magukat, hogy amíg nézem a kijelzőt, addig nem kapcsol ki. Hűha!Bocs a kifakadásért, de bár összességében nincs nagy bajom a Samsung telefonjaival, de a marketingpolitikájuktól felfordul a gyomrom.
-
Janeway7
csendes tag
Értem, hogy neked nincs szükséged az sd kártyára, de mennyiben jelentene számodra hátrányt, ha a lehetőség a többiek számára továbbra is megmaradna? Egyébként a note 4-ben a class 10-es sd kártyáról azonnal betöltődnek a filmek/képek. Apropó: a több mint 2000 kép csak a Camera mappára vonatkozott. A telefonon (pontosabban az sd kártyán) ennél jóval több van (összesen kb. 8000). Egyébként az amazonon korlátlan tárhelyem van. De attól még miért ne lehetne ennyi kép a telefonomon? Eltérő felhasználói szokások. Én sem piszkálom azokat a felhasználókat, akik megvesznek egy ilyen kaliberű telefont, amin max. 5 alkalmazást használnak és a telefonjuk kong az ürességtől. Az ő dolguk. A note széria azonban eredetileg nem az ő igényeik kielégítésére készült. Ezzel a húzással a Samu a régi lojális vásárlóit vágja pofon csak azért, mert szerintük így jobban néz ki a telefon. A lassulás duma nagyobbrészt marhaság, de másképp nem tudnák megmagyarázni, hogy miért fodultak szembe saját korábbi elveikkel. Szerintem.
-
Sword
őstag
"az emberek jelentős hányadának a 32 GB tárhely is bőven elég"
Aham... Ez király, amikor mindenki azon picsog, hogy nincs bővíthetőség, akkor jön egy ilyen mondat
S4-nél (16 gb) is ezt hallgattam, aztán megjött 9 gb szabad tárhellyel, mert a Samu belakta magának. Marhára nem elég. Kiemelik, hogy milyen fontos dolog a fényképezés, csitrillió pixel, az ehhez tartozó file mérettel. De a képeid már nem fognak ráférni a 32 Gb-ra. Nekem nem sok játékom van, 5-10, abból 2-3 gigás méretű (ezek is úgy nőnek egy telefonon, hogy az nem igaz. Pár éve a pc-men nem voltak ekkora játékokVan 4-5 gigányi zeném (nem, nem elég 1-2 cd 128 kbit-es mp3-ba kódolva), navi térképekkel stb. Megeszem a telefon és a micro sd 32-32 Gb-ját is.
Kicsit átfogalmazva: az emberek jelentős hányadának a 32 GB tárhely nem vagy éppenhogy elég. Akiknek "bőven" elég, azok nem Note 5-re pályáznak. És, hogy elkerüljük, hogy mindez az egész egy megmondóember nyilatkozata legyen, hozzáteszem, hogy szerintem.
-
Sword
őstag
Én is így jártam most a Gear S-emhez, addig Samuhoz vagyok kötve, amíg meg nem makkan az óra.
Egy fél okot sem találtam, hogy miért cseréljek Note 5-re Note 4-ről. Engem nem győztek meg. A Nagyobbik Edge tetszik, de az S Pen-t nem dobnám el.
Úgy gondolom hagytak egy kis helyet maguknak egy Nagy edge + Pen mozgáslehetőséggel, ha nagyon nem mennének a telók, kidobják ezt a kombót is a piacra, ha még nem lenne elegendő számú Samu variáns. Persze ennek következménye, hogy Note 4-re még mindig nincs normális Lolli, csak ez a vacak 5.0.1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest