- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
iko1972
csendes tag
Alapvetően költői lett volna, de rögtön jött a Samsung-fan válasza: nem TV, nem kell rajta filmet nézni, tehát nem merül le, úgyhogy minek is akkucsere lehetőség, nem fényképező, nem kamera, akkor minek bele sd kártya, nem távirányító, minek bele infra, de legalább jó drága, lehet vele villogni és szép is, üveg hátlapja van! Nem az a gazdag, akinek drága, hasznos cucca van, hanem ha drága és használhatatlan.
-
doooo
veterán
Hát ha segítséget meg sem próbálsz kérni, (nem a szervizre gondolok) akkor ne csodálkozz, hogy nem tudod mi a probléma. Vagy vegyél egy másik telefont, és felejtsd el az átkozott Samsungot egy életre. De az akkor sem a megoldás, hogy jössz és kijelented, hogy az összes Note 4 szériahibás, és használhatatlan. (még ha "ezer éves" tapasztalattal is rendelkezel)
-
doooo
veterán
Én nem beszéltem programokról. A normális(abb) működést viszont bátran általánosítom a Note 4 eszközökre, mert általában (ami azt jelenti, hogy a természetesen vannak kivételek) nem úgy működnek mint a tiéd. Egyébként megpróbáltad esetleg szervizbe vinni, vagy megkérdezni valakit, aki jobban ért az ilyesmihez?
-
arra alapozom, hogy nem általános hibáról van szó, ami mindenkinél jelentkezik, hanem sok embernél okés, és csak egy hányadnál problémás, meghatározott (részint érthető) okok miatt, de ezt mint írtam, igény esetén a te telefonodon is prezentálom.
a net már csak olyan, hogy mindenre találni hasonulást, a pozitívumok mellett a negatívumokra is, de ez is legfeljebb azt igazolja, hogy bizonyos feltételek mellett adódhatnak hibák, de ha egyszer alapban okés a rendszer, akkor tovább kell menni a hiba keresésében.
elég, ha többen használnak például egy problémás külsős alkalmazást, máris találsz társakat problémára.
az semmit sem bizonyít, hogy egy alkalmazás vagy memóriakártya okés volt korábbi telefonon és/vagy rendszeren, hiszen több tekintetben is eltérések mutatkozhatnak, amik hibalehetőségek.
a felhasználó és a külsős dolgok hibalehetőségek, amiket nem gátol meg az sem, hogy milyen drágán vette valaki a telefont, mert az nem mindenre megoldás.
nem csak a samsungot védem, pont úgy nem használok sony...stb. telefonban sem olyan memóriakártyát, amit eltérő gyártós készülékben és/vagy más verziójú rendszer alatt formáztam le, telepítettem rá alkalmazást..stb., mert nem vagyok a magam ellensége, de pláne nem akarom ok nélkül a gyártót/rendszert szidni.
ilyenkor gondolom azt virtuálisan, hogy igen, jöjjön csak eztán a note 5 és minden más telefon memóriakártyás bővíthetőség nélkül, mert néhány hibalehetőség kizárásra kerül legalább és a végén csak a nem megfelelően optimalizált külsős alkalmazások maradnak a probléma kosarában. -
szó nincs ilyesmiről, írtam, hogy elfogadom, ha valakinek nagyobb tárhely vagy bővíthetőség kell.
az viszont nem okés, hogy sok embernek nincs gondja a rendszerrel, hanem csak egy töredéknek, erre a legjobb bizonyíték, hogy megmutatom a telefonomat, milyen szépen fut rajta a rendszer, aztán a tiédet is újrahúzom - nem csak gyári visszaállítást csinálok - és megmutatom, hogy azzal sincs gond, de aztán ha valahogy alávágsz, mert olyan alkalmazást húzol fel, problémás memóriakártyát teszel bele...stb., arról már nem direktben a rendszer tehet... -
nem csak igény függvénye, iphone 5s után használom a note 4-et, feltűnne, ha annyira akadós...stb. lenne, nem vagyok igénytelen ilyen tekintetben.
mostanság csak hétvégén kapcsolom ki, illetve indítom újra a telefont, hétfőtől péntekig folyamatosan megy és eszébe sem jut akár amiatt is lassulni vagy akadni 5 nap egyhuzamban történő működés után.
a gyári visszaállítás sem megoldás nálad, ha egy külsős alkalmazás okozza a problémát, ami mindig visszahúzásra kerül.
szoftveres problémád van, rendbe kell tenni, nem direktben a lollipop tehet róla, ha egyik vagy másik alkalmazás, ami kitkat alatt talán még okés volt, az újabb android verzióra esetleg nem sikerült már úgy ráfaragni a fejlesztőknek.
memóriakártya is okozhatja a problémát, elég akár néhány hibás címzés is, leformázhatod azt is a telefonnal és utána tegyél rá vissza minden szükségeset, de ez hamar kiderül, ha memóriakártya nélkül nem problémás a telefon működése.
az ár(kategória) ilyen tekintetben nem mérvadó, rengeteg más területről is lehet példát hozni, hogy nem az határozza meg, valakinek elég a kétszemélyes gépkocsi is, az emberek jelentős hányadának nem kell vonóhorog a járművére...stb. -
soha ne legyen rosszab rendszer a telefonjaimon, mint fut most a note 4-en az 5.0.1.
az s4 16 GB részint más tészta, azért a kapcsolódó 32 GB telefonok ~2.5x szabad tárral rendelkeznek.
akinek kevés a 32 GB verzió, az ebben a kategóriában vehet nagyobbat is, a memóriakártya bár olcsóbb, de több tekintetben kompromiszumos is a telefon saját tárához képest.
tudom magamról, hogy én inkább a minimum tárat elvárók kisebbségéhez tartozom, aztán van a túlnyomó többség, akik ~10-20 GB igényűek, végül a másik szélsőség, akiknek sokkal több kell, de ők szintén csak elhanyagolható réteg az összhöz képest, legalább is én így tapasztalom.
bevallom, attól azért dobtam egy virtuális hátast, mikor olvastam a fórumon, hogy valaki csak fényképből 2000 darabnál is többet tárol a telefonján...
szoktam fényképezni, de az megy fel a felhőbe, amint alkalom nyílik rá, ha kevesebb adatmennyiségről van szó, akkor mobilnetről, ellenkező esetben másolom a notira vagy a telefonról wifi útján az online tárra.
rengeteg zeném van - "hivatalból" sok GB érkezik havonta -, de a telefonon jellemzően csak 1 GB környéki 320-as mp3 egyszerre és igény szerint cserélem a meghallgatni szándekozott tartalmat, felhőben a telefonról is akár.
jelenleg mindössze egy külsős alkalmazás van telepítve, a szülínapos igo kiadás.
ezért nem érdekelne, hogy bővíthető a note 5 vagy sem, ha az kellene, de még a 16 GB iphone 4s és 5s verziók is kiszolgáltak így.
ettől persze elfogadom, ha valakinek kevés a 32 GB táras telefon, vagy akár még a 64 GB is már, de abban azért mernék fogadni, hogy nem ők vannak többségben.
ehhez jön az, amit már korábban is írtam, érdemes lehet kivárni a kapcsolódó kritikákkal, mert amely célközönséget és ahol most megcéloztak adott note 5 verzióval, az okkal nem az eu. -
Kasya
nagyúr
Ertem, hogy mas a felhasznalasi szokasod. Ettol fuggetlenul nem hiszem hogy a tobbsegnek hasznalhatatlan lenne a mindennapokban a kinalt szeria, csak mert nem bovitheto.
Jomagam 2-3 jateknal tobbet nem hasznalok egy idoben, mert azok is eleg idot rabolnak. Azok se tobb mint 50-500MB koztiek. A tobb gigas jatekok nem is tudom milyen kategoria, de nem hiszem hogy sok kellene a telefonra ami letudja kotni az embert.
A Spoti az autoban es fulesen tokeletes. Otthon mas a szituacio, de ha "radio" kell, akkor is ezt veszem elo.
4K videokat (eleve videokat) en nem csinalok. Napi 200 kepet csinalok, az nekem a legfontosabb. Nap vegen meg felmenti felhobe.... Hetente meg egyszer uritek...mikor rendezem, katalogizalom a kepeket. Akkor mar torlom is oket a telefonrol, hisz minek maradjon rajta.Nyaralast ketlem hogy ne birna ki akar a 32-es, de a 64-es varians se.
Anno, mikor par giga belso tarhellyel adtak a telefonokat ez ertheto volt, hogy sd kartya kell. Sok mas funkciot eldobtak a telefonbol az elmult evekben, amik neha neha koszonnek csak vissza egy egy modellben. Akinek a bovithetoseg fontos, a kategoria ara magas, tud mas telefont valasztani. Bar az IPhone felhasznalok is megvannak valahogy.
(#119) SX Wave: TuneIn ami nem hajlando rendesen bufferelni pl. nem hasznaéhato autopalyan folyamatosan. De mondjuk a Spotit vegighallgatom egy Siofok Debrecen tavon minden szakadas nelkul.
A filmezes nekem nem elmeny kulonosebben. A heti YT feliratkozasaim megnezem, esetenkent Twitch-re bealszom ha ugy jon ki az este, de videot streamelni mobilnetrol tenyleg durva dolog hosszu tavon. -
Kasya
nagyúr
Pedig jól mondja. Ebben a kategóriában már a net csomag elvárt az előfizetéshez. Így a zene nem foglal helyet, mert streamel az ember. Vagy a gps is tud online menni, aminek a fogyasztása igen csekély.
A képek is bőven ráférnek. Továbbá ott is van már automata felhő mentés opció.A játékok mennyisége lehet gond. Bár én ekkora és ennyi játékot fölöslegesnek tartok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- RAM topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest