- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
válasz
Just_Reboot #257 üzenetére
Ezek szerint nem RAM kérdése, ha direkt csukja be, akkor is amikor van még benne szabad RAM. Becsukná 32 Gb mellett is.
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
Azt hittem költői a kérdés
Laikusként egy erős nemet válaszolnék.
De ezt már majdnem mindenki belátta, kivéve egy-két "elvakultan védem a Samsung leghülyébb döntéseit is" emberkét, akik próbálnak még győzködni, hogy jobb is az, ha nem lehet beledugni sd-t, mert még beledugnál.Egyértelműen nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy az ember a saját igényeinek megfelelően képes dönteni. Ha van sd foglalat eldönthetem (amit beleraktak maximum 15 ft-ért), hogy használom vagy nem használom. Ha nincs, nincs ilyen döntési lehetőségem. Kb. mint a vasárnapi bolt zárvatartás.
-
Sword
őstag
Jól néz ki egy-két funkció az S-Pen-nel. Kíváncsi vagyok, hogy ami csak szoftveres, azt megkapjuk-e a Note 4-re. Pl. ezt a kikapcsolt képernyő melletti irkálást (mondjuk elég fura dolog, hogy csak akkor aktiválódott a funkció, miután visszatette, majd megint kivette az SPen-t a srác, talán a gombra rá lehetne tenni egy két nyomás - aktiválódjon feature-t).
-
Sword
őstag
Én inkább ezt használtam jegyzetelésre, az igaz, hogy picit nagyobb, de nekem nagyon bejött, főleg OneNote-tal:
Samsung XE700TNote 4-el inkább egy-egy mondatot írtam, de ami miatt a legjobban szeretem a pen-t az a szövegkijelölés. Sokkal jobban megy vele, mint ujjal. Valószínűleg nem használom ki eléggé a tulajdonságait, kíváncsi lennék, hogy mire használjátok ilyen rendszerességgel.
-
Sword
őstag
Gondoltam, hogy nem a kérdésre válaszolsz, hanem huszadszor ugyanazt elmondod
Szervíz: hard reset, factory restore.
Megcsináltam már. Ennnyi. Az ÉN (és természetesen senki más) pechem, hogy olyan app kombókat használok, amik lehalasztják a telót. Reménykedem az 5.1.1-ben, mert kb. ugyanezekkel a progikkal 4.4.4-ben nem voltak ilyen bajom.
Na, de ez már régóta off. Befejeztem. -
Sword
őstag
Mivel itt páran úgy gondoljátok, hogy jobban értetek (mindenkinél) hozzá, ezek után bátran kijelenthetem, hogy nem lenne túl hasznos. Kb. ezer éve használok Androidos, IOS rendszereket talán annyira értek hozzá, hogy el tudjam dönteni egy rendszerről, hogy jó vagy nem jó. Remélem a szervízt poénból írtad.
Biztos nálatok olyan sem fordult elő, hogy néhány óra alatt merült vagy 50%-ot a telefon, majd kiírta a részeltezésnél, hogy 1% android, 1% cella 1% képernyő és még 2-3 ilyen érték, összesen vagy 6% összeadva. Jól megmagyarázta, hogy mitől merült le (ilyet pl. még egy telefonnál sem láttam eddig).
-
Sword
őstag
És ugyanez fordítva is igaz. Tehát aki x programot használ, annak mindnek lehal a telefonja egy nap használat után? Ne általánosíts légyszi
Valószínűleg a kettő (vagy egyszerre több) alkalmazás összetett problémájával van probléma, egymás nyűgjeit erősítik. Alapjában véve az oprendszernek kéne tudni kiszűrni vagy legalább észlelni, ha egy vagy több alkalmazás vállvetve egymással megfektetik. Közel biztos vagyok benne, hogy 5.1.1 után megszűnnek a problémáim, mint ahogy 4.4.4 alatt sem voltak... csak győzzem kivárni. -
Sword
őstag
Az viszont nem okés, hogy akinek problémája van, arra ráfogod:
- olyan alkalmazást teszek fel
- problémás memóriakártyát használok.Mire alapozod ezeket az "érveidet"? Milyen alapon mondod, hogy nem az oprendszer hibája, ha lagol az egész? Miért nem volt problémás ugyanez a kártya 4.4.4. alatt vagy Note 3 alatt? Miért tartalmaz az 5.1.1 hibajavításokat, ha nincs benne hiba? Hagyjuk már ezt az ész nélkül védését a Samsungnak, sok-sok cikk, blog, fórum bejegyzés panaszkodik a belassulásokra, akadásokra stb. Biztos én találtam ki. És bocs, a telefonod nem bizonyíték arra, hogy minden szép és jó, hanem az enyém arra, hogy ez azért nem egészen így van. Jó, én használom, igen, nekem csak 1 Gb szabad helyem van a device memoryn, míg neked lehet, hogy annyi van használva. Nekem takarítás után 9 Gb szabad helyem van egy (egyébként Samsung hátha akkor nem fikázod láttatlanban ) 32 Gb-os sd-n. Igen, használni szeretném a telefonomat, amit 240 ezerért vettem, a megjelenés napján. Igen csúcsteló, igen akadásmentesen.
-
Sword
őstag
"soha ne legyen rosszab rendszer a telefonjaimon, mint fut most a note 4-en az 5.0.1."
Úgy látom tényleg minden igény függő. Ilyen lagos, akadó, másodpercekig semmire sem reagáló telefonom még nem volt. Meg talán olyan sem, amelyik konkrétan haldoklik, ha naponta legalább egyszer nem restartolom. Igen, volt már factory reset. Nem, nem szeretnék megint, x havonta.
Memória, sd: lehet, hogy olcsóbb az sd, de még olcsóbb ha megvan és csak átdugom az új telóba. Tehát nem a 8-15 ezer ft a különbség, hanem 30 és annyiszor, ahányszor telefont veszek.
Ezek meg (másnak is szól) bocs, de nem érvek: nem játszom, nem tárolom a fényképeimet, zenéimet a telefonon, tehát másnak sem ott kéne, ergo bőven elég a 20 Gb is. Pff... Ne már. 250-300 ezres telefonról beszélünk...
-
Sword
őstag
Egyébként a piac majd beárazza ezt az elméletet, szóval beszélgessünk pár hónap múlva, akkor kiderül, hogy mik voltak az elvárások. Ha a Samu szárnyal és nem bírnak annyit gyártani, mint amennyit megvesznek a népek, akkor elhiszem, hogy felesleges úri huncutság a 32-nél nagyobb tárhely
Nekem mindenesetre volt S4-em, Note 3-am, van egy szoftveresen erősen elhanyagolt Note 4-em és ilyen feltételek mellett nem lesz Note 5-öm vagy Edge +-om.
Azt hiszem akkor szállok be a buliba, ha az általam várt kombó Samuéknál a Note 5 edge lesz, bővíthetőséggel vagy 32-es áron 64-es modell. A cserélhető akksi nem érdekel. Ha cserélni kell két évente, akkor beviszem szervízbe és kifizetem érte a kért 1500 ft-ot. Bár két évig ritkán van meg egy telefonom -
Sword
őstag
Nekem a felhő csak backup, nem elsődleges tárolás (kb. 150 Gb felhő regem van). Arról nem is beszélve, hogy nem így működik a telefon, hiszen vagy belső tárhelyre vagy sd-re ment. Nincs "csak" felhőbe mentés. Én külföldre sem viszek már hd kamerát vagy fényképezőt, jön a telefonom velem. Az aktuális év képei vannak csak rajta, a korábbiak nincsenek, de 200-300 ezer ft-os kütyüről beszélünk, ne akarj meggyőzni, hogy nyaralás előtt töröljem a korábbi képeimet, hogy elférjek. Külföldön pedig egyáltalán nem biztos, hogy le tudok húzni bármit is a felhőből vagy fel tudok tolni oda.
Én használok mindent abból amiket írtál, ettől függetlenül mondom, hogy nem kívánom, hogy a telefon gyártója mondja meg, hogy csak 5gb-os mobilnet csomaggal lesz használható a telefon. Ugyanezeket a szövegeket hallgattam a 16 gb-os S4-nél, hogy minek annyi, amikor ott az SD (arra nem lehetett programokat telepíteni jellemzően vagy csak a kicsiket) és ott a felhő. Azóta 2x akkorák lettek a nagyobb progik, tolják az arcunkban a 2K, 4K videofelvételi lehetőségeket, miközben a tárhely visszalép. És mindezt egy 250 ezres kütyün. Ühüm.
Ha nem full offolnánk már, akkor mesélnék a streamelt zenékről is kicsit, amikor a Spotify-on megpróbálsz meghallgatni valami régóta szeretett zenét és valami idióta teljesen más hangzású számot találsz a megszokott helyett. Ekkor szépen visszanyúlsz az eltett mp3, flac zenéidhez, feltolod az sd-re és hallgatod. Ingyen és nem havi 1500 Ft-ért. -
Sword
őstag
"az emberek jelentős hányadának a 32 GB tárhely is bőven elég"
Aham... Ez király, amikor mindenki azon picsog, hogy nincs bővíthetőség, akkor jön egy ilyen mondat
S4-nél (16 gb) is ezt hallgattam, aztán megjött 9 gb szabad tárhellyel, mert a Samu belakta magának. Marhára nem elég. Kiemelik, hogy milyen fontos dolog a fényképezés, csitrillió pixel, az ehhez tartozó file mérettel. De a képeid már nem fognak ráférni a 32 Gb-ra. Nekem nem sok játékom van, 5-10, abból 2-3 gigás méretű (ezek is úgy nőnek egy telefonon, hogy az nem igaz. Pár éve a pc-men nem voltak ekkora játékokVan 4-5 gigányi zeném (nem, nem elég 1-2 cd 128 kbit-es mp3-ba kódolva), navi térképekkel stb. Megeszem a telefon és a micro sd 32-32 Gb-ját is.
Kicsit átfogalmazva: az emberek jelentős hányadának a 32 GB tárhely nem vagy éppenhogy elég. Akiknek "bőven" elég, azok nem Note 5-re pályáznak. És, hogy elkerüljük, hogy mindez az egész egy megmondóember nyilatkozata legyen, hozzáteszem, hogy szerintem.
-
Sword
őstag
Én is így jártam most a Gear S-emhez, addig Samuhoz vagyok kötve, amíg meg nem makkan az óra.
Egy fél okot sem találtam, hogy miért cseréljek Note 5-re Note 4-ről. Engem nem győztek meg. A Nagyobbik Edge tetszik, de az S Pen-t nem dobnám el.
Úgy gondolom hagytak egy kis helyet maguknak egy Nagy edge + Pen mozgáslehetőséggel, ha nagyon nem mennének a telók, kidobják ezt a kombót is a piacra, ha még nem lenne elegendő számú Samu variáns. Persze ennek következménye, hogy Note 4-re még mindig nincs normális Lolli, csak ez a vacak 5.0.1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest