- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okosórát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
-
zerone
tag
Ma nem annyira az Android, mint az iOS, régen sokkal nagyobb volt a különbség. Pl a teljes képernyős gesztusokat, meg sok mindent egymásról nyúltak
Mondjuk én már egy ideje nem vagyok power user, nem hiszem hogy nagyon furcsának fog tűnni. Nézegetek boltokban mai Android telókat, szokatom magam.
-
d@vee
őstag
Gyári óra alkalmazás. Elég gáz, de 3 mp alatt orvosolható másik óra leszedésével a Play áruházból.
Nekem kamera app néha nem indul el. Simán nincs kép. Kilépés és futó alkalmazásoknál kilövés segít.
Szoftveres bakik vannak, de várjuk a frisssítéseket.
Eddig még ezekkel együtt is tetszik, akksi király, nem lassult be egyszer sem, a noccs nélküli kijelző remek tartalomfogyasztásra és a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasó is frankón működik.
A motorikusan kiemelkedő kamerától eddig mindenkinek leesett az álla, aki nem látott még ilyet élőben :D -
NemMo
őstag
válasz
undercover #887 üzenetére
Milyen alap alkalmazások nem mennek?
-
Totyi722
csendes tag
Na nekem is feladták végre a telefont
Többiek akik Mi Global Store-ból rendeltek?
-
ghiottone
nagyúr
válasz
undercover #889 üzenetére
Az kétségtelen. Amúgy én ezt gondolom a Mi A3 alapjának, amit talán a nyáron kiadnak. Valószínűleg maradok a stock közeli andoidon - Pixel 3a-t teszteltem és nagyon rendben volt, csak kell a duál sim, így most Oneplus 6T-t keresek.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
undercover #887 üzenetére
Pár napig gondolkodtam a Mi 9t-n, de mindig arra lyukadok ki, hogy a Redmi Note 3 Pro, Mi 5s és Mi 8 után nem lesz újabb Xiaomim. Nem nekem való a MIUI, romolni meg már nincs kedvem
-
undercover
őstag
Azért így a kommenteket olvasva vannak hibái a telefonnak. Az, hogy nem mennek alap alkalmazások nem túl bizalom terjesztő. Annyira nem is olcsó nem tudom így Best buy-e.
-
silvergod
őstag
kiváncsi leszek mennyit mernek rádobni az új szinekre a xiaomishopnál +5000ft szerintem garantált.
-
szuladam
aktív tag
Kizárt, hogy lejjebb menne a hazai ára.
Gondolom ők is Kínából rendelik, kb hasonló áron azaz 95 körül. Hasznot kell, hogy rakjanak rá egy 20-25%ot, az már reális, és persze ott a (hivatalosan kéne) vám és az áfa kötelezettségük. Ha így számoljuk, akkor a magyar 120-130e ft egy korrekt és reális ár érte egy gmsből. (És biztos lehetsz benne, hogy nem kallódik el a csomag, nem fogják meg a vámon, és egy kicsit, de egyszerűbb a gariztatása) Ha Kínába nem lesz még ettől is olcsóbb (60-70e ft) akkor itthon se számítson senki, hogy lejjebb menne az ára. És mivel egy új telefonról van szó, ami nagyon keresett (flagship killer 2.0) kizárt, hogy olcsóbb legyen, max 1 év múlva.(Jó, az hogy a "sufni gmsek" hol nyerészkednek, meg mit tudnak "lefaragni" (vám és áfa mentesség, stb stb persze ne számoljuk bele
a fentiek csak az elméleti, hivatalos nem feketézős gondolatmenet)
-
szabi__memo
nagyúr
Csakhogy a kicsi 64es van itthon 118tól amit meg én mondok az nagyobb ami még 140 és valóban volt mostanában még jobb akcióban is..
Szerintem itthon nem lesz ennyiért sosem, de még a környékén sem. De ne legyen igazam.
Viszont a garanciális intézés és annak a lassúsága nagyon nagyon visszatart -
-cobra-
aktív tag
válasz
szabi__memo #880 üzenetére
Mi9 itthon megvan 120 körül, persze NEM hivatalos storeból.
Nemrég Mid Year Sale-ben 100ért volt kapható GB-n, most visszament 120ra. -
-cobra-
aktív tag
válasz
szabi__memo #866 üzenetére
Én is nagyon filózok, hogy mi legyen.
Gearbestről kb 95-ből kijön áfa mentes szállítással, ami jelentősen kevesebb mint az itthoni 120-as ár.
Viszont ha megnézem a külöldi és itthoni Mi9 árakat, akkor ott már nincs olyan nagy különbség. Lehet érdemes várni 1-2 hetet/hónapot és közel ugyanannyiért megkapjuk itthon is? -
Helltak
őstag
válasz
ghiottone #875 üzenetére
A hang korrekt, de azért nem egy Samsung csúcs, fókusz szerintem rendben van.
Drive-ban van fent egy hajókázós videó, ahol sirályokat videóztam.Szuladam:
Igen, néha lehetett bemozdulás :/
Szerintem is nagyon szép képeket lő, teljesen elégedett vagyok vele.
140e Ft körül, újonnan nem tudnék jobbat ennél.Laci laci:
Na remek hír! Amiatt én is nyitnék bl-t.
Várjuk az infókat -
titko
tag
Én most rendeltem meg a Turbado-ról. Vettem már tőlük telót ez lesz a 3. Kiváncsi vagyok. Kell a jó üzemidő.
-
Helltak
őstag
Nyaralás alatt, volt időm tesztelni a kamerát.
Maximálisan elégedett vagyok vele! Van gyari és Gcam-al készült is.
link -
PowerBuldog
veterán
válasz
szabi__memo #871 üzenetére
Itthon bárkinél hamarabb megjelenik egy új xiaomi készülék mint a hivatalos forráson keresztü. De ezt már többször kifejtették, hogy mi az oka.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
laci laci #870 üzenetére
És csak 30-40% a felár.
Az a másik problémám. Én is csak itthon veszek, de most ekkora különbség már nagyon nagy. Amazon jó lenne abban jobban bízok de ott megintcsak drága és ami kellene (128-as) az nincs is.Egyébként a xiaomi azt mondta 1-2 hete hogy 9t is egyszerre várható július elején a 9-el együtt de már hónap végét mondanak.. Lehet hónapokig nem lesz ez sem
-
szuladam
aktív tag
válasz
Már kb 6 gms shop is árul 9t -t. 1-2 év garanciával. Szóval kapható itthon .
-
laci laci
addikt
válasz
Nekem is ez a filozófiám. Mindig itthon veszek. Itthon hivatalosan még a mi9 sincs.
-
laci laci
addikt
válasz
szabi__memo #862 üzenetére
Szimplán csak jó indulatból osztottam meg.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
szabi__memo #862 üzenetére
checkoutnál a priority line alatt ott az eu priority line dpd - ez nem az? Nagyon rég rendeltem már a gearbestről.
-
laci laci
addikt
[link]
Akciós Kódok: MI9T64BLUE vagy MI9T 64BLACK, MI9T 128BLUE vagy MI9T128BLACK -
laci laci
addikt
válasz
PowerBuldog #853 üzenetére
Pár progihoz kell, szaturációhoz is, vagy viper4android, stb..
Mizoli válasz. Még nincs hozzá custom rom csak GSI, azt meg még nem akarom használni..
-
SybenX
őstag
-
winston88
csendes tag
-
mizoli
addikt
Még egy érv a root mellett, ami mindenkinek fontos lehet.
Lehetővé válik custom recovery (manapság leginkább TWRP) használata, amivel a teljes rendszert, adatokkal együtt le lehet menteni. Ha bármi probléma adódik, a mentésből minden helyreállító, pontosan úgy ahogy a mentéskori állapot volt.
Ha ilyen hosszú ideig használtál iPhone-t, lehet, hogy furcsa lesz az Android. Ebből a szempontból jó választás a MIUI, van némi hasonlóság
-
mizoli
addikt
Hogy miért kell a root, az messze vezet, és nem feltétlenül csak technikai vonatkozásai vannak.
Pár szóban (magánvélemyény):
Aki szereti saját maga irányítani a dolgait, és fontos neki a magánélet védelme, annak kell a root.
Aki szereti rábízni magát másokra, annak nem kell.Nem csak custom romokhoz kell root. Pl. a MIUI bloatware gyűjteményt másként nem lehet tisztogatni. Vagy hatékony reklámblokkoláshoz is root kell. Ha nem akarod, hogy bármelyik -akár általad telepített alkalmazás- "hazabeszéljen", akkor is kell. De akár egy egyszerű filkezelő is roottal jó. Vannak olyan lehetőségek, alkalmazások, amik csak roottal elérhetők, kinyílik a világ
Custom ROM lehet gyorsabb, de lassabb is. A custom romok nagy előnye, hogy AOSP közeliek, nincsenek tele szeméttel, és a jobbak nagyon sokat tudnak, teljesen testreszabható kb. minden.
A Xiaomi meg azért jó, mert egész jó vasat gyárt, egész jó áron
-
zerone
tag
Tényleg, miért “kell” a root? iPhone-om van 10+ éve
ez lesz az első értelmes Android telefon.
Szaturációt ha jól néztem, nem lehet root nélkül állítani? Azt lehet hogy tekerném.
Custom ROM gyorsabb?
-
laci laci
addikt
Eddig bírtam ki,hogy ne rootoljam.
-
nfsu17
veterán
Akinek van Digi SIM-je, majd ki tudná próbálni, hogy megy-e a Mi 9T-vel?
A VoWifi és a VoLTE főleg, mert alapesetben biztos megy a 2G/4G.Még annyit esetleg lehetne kérni, hogy mivel új készülék, lehetnek bugok is benne, esetleg user errorok, vagy csak egyszeri hibák....hogy ha beírtok valami hibát, de közben lett rá megoldás, akár csak ti "bénáztatok", akkor egy új hsz-ban megírnátok a megoldást?
Hetek óta keresem a megfelelő mobilt, de mindig ide kötök ki. (Mi 9T lenne).
De ha ilyen alapvető hibák vannak, hogy a hívásazonosítós menünél hibára fut, vagy az előlapi kamerát nem jól ismeri fel...oké, 1.0 edition, de pont ezek miatt azért lehet nem váltanék rögtön.
Gondolom mást is érdekel a mobil (és a hibái, meg az előnyei), szóval ne miattam írjátok le feltétlenül, hanem a később jövők miatt is.
Köszi.
Bármit írtok, majd szívesen olvasom.
Képek is jöhetnének.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Dani8904 #846 üzenetére
Szia, tudja, ott írja, de Magyarországra nem szállít, bár ha lenne mailboxde címed akkor Magyarországra szállítással 346,39 euró lenne a vége. Spanyol amazonról pedig szállítással együtt 352 2év garival a 6/64-es.
Szerk: A Malaysia-t nem is néztem, akkor még lehet plussz áfa, vagy vám is a Német behozatalra.
-
Dani8904
újonc
Sziasztok ez vajon [link] tudhat B20 ,egész jó az ára .
-
Dani8904
újonc
-
zerone
tag
A másodikban lentebb van egy kép (Fully fit the phone) ami mutatja hogy lekerekítve rámegy a szélén túlra, kérdés az mennyire felel meg a valóságnak. Mondjuk egy orosz vevő szerint hozzá törve érkezett a fólia
de ki tudja, mit csinálnak a csomagokkal egy orosz postán...
Hátlapja miből van ennek a telónak, törős/karcolódós? Régi teknőchátú iPhone óta nem volt nálam egy se tok nélkül, karcolódott mint az állat de az még műanyagból volt. Maiaknál nem tudom mennyire necces tok nélkül használni.
-
bear_
aktív tag
Az elsőhöz oda van írva, hogy 2mm-el kisebb, mint a tènyleges kijelző méret, mert így “case friendly”.
Szerintem nézd meg más telefonok topikjában, hogy milyen üveget ajánlanak, aztán rendelj valami jól beválltat. Ilyen teljesen fedőset meg szerintem nem nagyon fogsz találni a hülye kijelzőkerekítés miatt, fizikailag képtelenség rárakni a fóliát. Iphonera talán van olyan ami fedi a széleit is, de horror áron. -
zerone
tag
válasz
laci laci #803 üzenetére
Tud valaki igazán jó fóliát rá, ami teljesen takarja az előlapot, vékony, jól érzékel vele a teló stb? Nem tudom, milyen kapok hozzá, rendelnék még egyet külön. Ez a kettő jónak tűnik elsőre: [link] [link]
Alapból milyen a telefon fogása? Ha nem csúszós akkor lehet hogy nem is tennék rá tokot csak fóliát ami ráhajlik az előlap szélére teljesen... mennyire jó megoldás ez? Eddig a telefonjaimon csak tok volt, fóliát nem szerettem, be is törtem mindet
egy AMOLED kijelző viszont olyan drága hogy nem akarok kockáztatni.
-
Siriusb
veterán
Böngésztem ali-n az ajánlatokat. és találtam egy ilyen kiírást:
When two SIM cards are used simultaneously, the primary SIM can support 4G+/ 4G / 3G / 2G calls and data while the secondary SIM can support 3G calls only. Two CDMA SIM Cards can not work same time, when one choose 4G Network, another SIM Card no Signal.
Xiaomi Official Store
Ez igaz, csak az első SIM tudja a 4G-t? -
ghiottone
nagyúr
válasz
szabi__memo #823 üzenetére
64-est láttam én is csak.
-
Whist
aktív tag
Amúgy a fekete és a karbonfekete két külön szín,nem? Utóbbi kevésbé csúszós? A tavalyi Poco F1-ből indulok ki ahol az Armored edition volt valami ilyesmi
-
ghiottone
nagyúr
válasz
szabi__memo #818 üzenetére
Igen és rájöttem, hogy a fekete ugyan csúszik, de kékben van + a 2 éves garival együtt is jó áron van.
-
zerone
tag
válasz
PowerBuldog #813 üzenetére
Bátortalan/buta kérdés: nézitek az order státuszát, ugye? Mert nekem pl. az Ali egy darab mailt nem küldött valamiért sem a rendelésről, sem az order státuszáról most. Viszont a státusz már Awaiting delivery, mellette a Track Order gombbal és a DHL oldalán is látható.
-
ghiottone
nagyúr
Spanyol amazonon a mai napról átrakták 29-re az elérhetőséget. :(
-
silvergod
őstag
Aki kintről rendelte,az megirhatná majd hogy akkor átment e a dhl-es szállítással a vámon,minden egyéb plusz költség nélkül, vagy megfogták esetleg.
-
kertesz.d95
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap én is csatlakoztam a táborhoz egy 64 gb MI 9T-vel. Honorbuyrol rendeltem kedden reggel, szerda délután már a kezemben volt! DHL expres hozta olasz raktárból, összeges 116k-ba állt meg szállítással.
Eddig nagyon elégedett vagyok, piszok gyors már ez a snapi 730 is.
Kijelző ebben a pusztulat 35 fokos verőfényes napsütésben is hibátlanul látható.
A gyári óra viszont nekem is leáll, de 2 sec alatt szedtem le playrol egy másikat.Nap végére remélem tudok egy akksi időt, eddig fényévekkel jobbnak tűnik mint a régi redmi prom.
-
Whist
aktív tag
Már a Kingteltől is rendelhető a 6/64 fekete változat:
-
zerone
tag
válasz
PowerBuldog #805 üzenetére
Nekem elég a 64, nem nagyon játszom rajta, meg nem vagyok heavy user. Lehet hogy a 128-asból kisebb a készlet vagy több a megrendelés.
-
-
zerone
tag
Nekem feladták tegnap (2 nap után) az Aliexpress Mi Global Store-ból rendelt Mi 9T-t.
DHL
Origin Service Area:
GATWICK - TAKELEY - UK
Destination Service Area:
BUDAPEST - BUDAPEST - HUNGARYgondolom ezzel EU szállításnak számít.
Új hozzászólás Aktív témák
ma 48 megapixeles kamera, OLED kijelző beépített ujjlenyomat-olvasóval, bivalyerős hardver és kedvező ár. A csúcsmobilok ellen szánják az új szériát.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest