Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fall-N

veterán

válasz sz.balazs.95 #66 üzenetére

Neked. De hogy jön a Fairphonehoz az iOS és az Apple? Tőlem adhatna 20 év frissítést, akkor sem vennék Apple eszközt. Felét sem tudja amire nekem szükségem van és túl zárt. Inkább veszek két-három évente új telefont, minthogy legyen egy iPhoneom.

Másrészt már írtam, hogy itt nagyon OFF mivel a Fairphonera sosem lesz iOS ismert okokból. Amit nyújt ez a telefon Android fronton az meg teljesen korrekt. Úgyhogy ömlengj máshol a csodás iOS-ről.

Egyébként is idiotaság az állandó hitvita, mert manapság mindkét rendszer bőven kiforrott lett már régóta és az egyedi igények amik számítanak. Akinek megfelel a rendszer amit az Apple megtervezett annak ott az iPhone. Aki a szabadságot akarja az meg vesz Androidos telefont. Megjegyzem mivel már bőven jók a középkategóriás telefonok, addig én egy iPhone árán akár háromszor is cserélhetek telefont, ami ugyanúgy frissül folyamatosan. Amúgy is sokan megunjuk két év alatt és egyébként sem adok ki rá 2-300ezer Forintot.

• GreenGoblin

őstag

Van hátránya a Lineage OS-nek de több előnye van mint hátránya.

• raveinT

tag

Nézd, én egyik "oldalon" sem állok, azt veszem mindig ami épp ár/érték arányban nekem megfelel. Custon romokkal nem foglalkoztam, csak a gyártó által kiadott OS-ről nyert tapasztalatokról szóltam mindkét készülék esetében.

Azokból pedig azt a következtetést vontam le, hogy inkább legyen csak 2-3 évig támogatott a készülék, de utána is funkcionális, mint hogy rányomnak még egy verziót, amit viszont már nem bír el, és hasznavehetetlen lesz.

Előbbivel még tud mérlegelni az ember, hogy a felhasználói szokásai mellett belefér-e neki, hogy már nincs security patch (aki csak telefonál és böngészik, azaz pénzügyeit nem telefonról intézi, annak pl. nem egetrengetően fontos a legfrissebb security patch), vagy vesz másik készüléket. Utóbbinál viszont nincs tényleges döntési lehetőség, mert már egy sima contact list megnyitása is csigalassúvá vált.

Elhiszem, hogy neked androidon voltak hasonló rossz tapasztalataid, nem is vitatom ezeket.

Persze a legjobb ha minél tovább kap minőségi frissítést a felhasználó, brandtől független. Ebben mindenki egyet tud érteni szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák