Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aldork

csendes tag

válasz aldork #123 üzenetére

Hoppá, elfelejtettem, hogy már régen írtam ezt a kérdést a fórumba, sorry... :DD

• bolcsodal

addikt

válasz aldork #114 üzenetére

128GB/8GB Business változatot sikerült megcsípnünk egy hete kb. (kb 599 dolláros áron).

Alapvető különbségek a 64GB/4GB változattal összehasonlítva:

1. Win10 Pro fut rajta a dobozból kivéve.
    2. Dupla háttértár ami gyorsabb is (eMMC vs NVMe?)
    3. 4GB vs 8GB RAM. No comment.

Már ez a három különbség is nehezen összehasonlíthatóvá teszi a két készüléket. Én egyetértek a legygakoribb véleménnyel, nem érdemes a kisebbre pénzt áldozni.

Nekünk a Pro verzió fontos volt a Bitlocker miatt, ha ez nem szempont a non-Business verzió olcsóbb egy hajszállal.

Néhány gondolat a használatba vételről:
    1. Online account-tal jelentkeztünk be. Az első lépések problémamentesek voltak.
    2. Főleg irodai használatra és e-book olvasásra használjuk. Játék nem szempont.
    3. A készülék képernyőátlója/tömege is szempont volt. Ez döntött a Surface Pro (Core M3/4GB RAM) változattal szemben ami csak kb 200 dollárral volt drágább (nyilván discount árról beszélünk).
    4. USB-C nincs a kisebbik Surface Pro-kon.
    5. A billzet még úton van, Surface Pen-re nincs szükség.

Ami tetszik:
    1. Hihetetlenül könnyű, még a Surface Pro-khoz képest is. Ha ez fontos, akkor érdemes elgondolkondi rajt.
    2. Gyors, reszponzív windows felület.
    3. Látványos akkuidő (e-book olvasáshoz király).
    4. Produktivitásra kihegyezve, bár a billzet még úton van, ígéretesnek tűnik.

Ami nehézség:
    1. Appok hiánya. Leginkább az E-pub readerek sűrűsége a töredéke a Google Play-en találhatónak.
    2. Google ökoszisztéma érthető okokból nehezen integrálható, de azért a Google-app-al kompatibilissé lehetett volna tenni (laptopon símán fut). Itt is inkább a Google Books a fájó hiányosság.
    3. Youtube app-ok sem rohannak feléd tárt kezekkel. Böngészőből pedig tudjuk, hogy nem ugyanaz az élmény.
    4. A legújabb 1803-as Windows-ból kivezették a "HomeGroup" szolgáltatást. Megosztott könyvtárak kezelése nehézkessé vált.
    5. EDGE....no comment. Firefox fut rendesen azért. Chrome-ot nem próbáltam (nem az én cuccom).
    6. Nehéz rá védőtokot találni, ami kompatibilis a billzettel.

Röviden talán ennyi.

Folyamatos teszt alatt a cucc, ha van kérdés szóljatok.

Új hozzászólás Aktív témák