- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
"kemény 10% difi"
"sz@ros pár száz mhz-ek"Jah tök lényegtelen dolgok ezek!!
(igaz h más kevesebbért is procit cserél vagy még lapot is vele khmm intel..
)
Zen2 -nél a leggyengébb és legerősebb proci között sincs GHz-es eltérés frekiben még OC mellett sem, sőt még Zen és Zen2 között sem , csak sz@ros pár száz mhz-ek. Ezek alapján akkor minden mindegy vegyük az olcsóbbat...
Én kérek elnézest hogy az én véleményem eltér a tiédtől. -
DraXoN
addikt
ez kicsit olyan mint az a végtelen ciklus amiben vagyok:
0. FXem van, "8 magos", de 4.1 az én példányom "vége"..
1. szerezzek be jobbat ami mondjuk bírja a 4.6-4.8Ghz tartományt? bár ez lutri sikerül-e kifogni (az alaplapom valószínű bírná), de, azért az akkora ugrás nem lenne relatív teljesítményben és ezen kívül..
2. nem éri meg az FX-be pénzt rakni, menjek inkább újabb platformra, de...
3. a mostani teljesítménye is elegendő arra amire használom "még" nem érzem igényét a sok-sok forint elégetésének egy új gépbe (bár akarok valami változást mert már "unalmas", hogy nincs vele semmi), de ...
4. kevés pénzből változás lehetne egy jobb FX cpu (csak a "poén kedvéért kimaxolni a dolgot"), de FX nem éri meg, legyen akkor mondjuk egy "öreg xeon valami" (egyszálasban kb. hasonló az alacsony órajel miatt, de van neki sok-sok többlet szállja a 8-10 magos "szörnyeinek")? de ez is sok pénz elégetésével járna, még ha az FX maradékát el is adom, akkor is van egy "megbízhatatlan kínai" alaplapom az esetben (az FX lapom meg pont igen jól felszerelt példány, kár lenne veszni hagyni).....és innen elölről a 0. helyzetből ... ebben szenvedek vagy 3-4 hónapja .. de nem jutok dűlőre ...
Úgyhogy most az van, hogy "megvárom" amíg kevésnek érzem... (bezzeg másoknak már pár ryzen/intel stb. konfigot összeraktam, csak az enyém egy "lelet"
)
a magam részéről úgy vagyok vele, hogy a 30-50% teljesítményben való előrelépés hiánya esetén nem feltétlen éri meg sokat rákölteni valamire ... persze, modern ryzen vagy intel rendszerrel ez bőven meglenne ... de mégsem érzem még szükségét, mert amivel játszok (úgy 2-3 hetente) az bőven elszalad a gépen, ha kell bírja normálisan a programozási feladataimat (jobban mint a munkahelyi gépem, az most majd cserélve is lesz)..
még kivárok ... minimum amíg nem cserélem a munkahelyi gépemet és akkor "összemérem" megérné-e az otthonit is cserélni (az ősz végét várom még ki a cserével, akkor költözik az "iroda" így nem gond a pár nap esetleges kiesés).. -
Noukoum
veterán
Írtam is hogy normális boltoknál is megvan még a ~25e difi! Persze hogy jó processzor, felsőkategóriás gépekbe most is megéri venni. Néhány hónap és biztosan csökken az ára De szerintem gamingre ár/érték arányban a 2600 az abszolút nyerő. És akkor nem csak játékban erős a proci, hobbifeladatokra is bőven alkalmas (képszerkesztés, videószerkesztés stb) mindezt 40-42ezerért. Intel 8.gen előtt ennyiért, egy nem alap non k 2/4 i3 at kaptál
persze régen volt, vagy nem is olyan régen?
-
sb
veterán
A render jól skálázódik és 100%-os kb. a kihasználás, szóval ott +20-30% lett volna.
De napi használatban nagyon sokat jelent kevés mag mellett a HT.Mindenesetre renderre nem itt hibádzik a sztori az biztos.
Oda még a 6-8 magos procik is kevesek, 16-tól már lehet valamit kezdeni.
Mobilban meg ugye itt eleve elvérzik a történet. Opel Corsával szántani... mérsékelten lehet vele.
(Annyi nyilván azért beleférne notin is, hogy 4-6 maggal azért hatékonyabb. Alacsony órajelen sokkal jobb fogyasztással hatékonyabb a proci és a render ezt ki is tudja használni a jó skálázódással.
2 mag 25W-ból felturbózik 4GHz-ig. 4 mag meg mint írtam 3GHz-en elvan 25W-ból. Az azért jóval erősebb így.) -
Silenzio
addikt
Ez a csoda.
https://www.archlinexp.com/archline-xp/about-archline-xp
Én Adobe Premiere-rel vágok, ahhoz kell a 32 Giga RAM, sőt még kevés is, de ilyen őrületes faszságokat még én se láttam, mint amiket ez a program képes művelni. Lazán eltüntet komplett lerenderelt tárgyakat, ha kifut valami erőforrásból. És évről évre rosszabb.
Hogy ne offoljam szét a topikot: Én csak 2012-ben váltottam Intelre, előtte vagy 15-20 évig mindig AMD-m volt. De az Ivy Bridge fogyasztásához képesti tudása miatt inkább kiperkáltam 300 ropit. Azóta voltam gazdag, voltam földönfutó, volt, hogy el kellett adnom a számítógépem, hogy legyen mit enni. Most abszolút nincsenek nagy igényeim, egy 7 éves leselejtezett Ivy gépre tértem vissza, HP irodai gép i7 3770-nel. Eddig a 1060-nal elég volt mindenhez, játékhoz is, de a vágáshoz nagyon kéne a RAM sávszél, így lehet 7 év óta először új gépet veszek. Ez a 3600-as Ryzen még épp beleférhet a keretbe, nagyon tetszik.
-
sb
veterán
2/2 felállással az egy Celeron. Az is tök használható kis netezős/irodai gép, de azért nem villám. Itt a HT is rengeteget számít. Sokszor többet mint a natív HT ereje, mert egyszerűen már 2-nél több szálra van optimalizálva a program, nomeg fut mellette az OS és egy rakás más szolgáltatás.
Én biztos nem kapcsolnám ki...A render meg főleg nem a terepe. Mondjuk ott inkább a natív HT gyorsulást kapod csak inkább (átlag használatban meg simán megkockáztatok egy 30-60%-ot). Viszont cserébe ugye a leginkább cpu-igényes alkalmazás kb.
-
Geller72
veterán
"16gb ramom és 500-as 860 evo-m van, 4 magossal sem volt villám a render, de két magossal nyugodtan lemehetek sétálni a kutyával, nem lesz kész mire visszaérek ( : ramot alig eszi, 8gb is bőven sok neki, ami a ramot is eszi az a photoshop pl"
-Két mag vicc, eleve tök felesleges beszélni róla, ha renderelsz, elég nagy hiba ilyennel nekiállni egyáltalán.
4 natív magtól kezdve nem lesznek problémáid, 4/4HT-el meg főleg nem. Neki azzal az i7-el biztos hogy nem a CPU a szúk keresztmetszet. Nálad a két mag biztos. A ramod meg arányosan a használt/rendelkezésre álló szálakkal használja. Azaz 2 maggal persze hogy nem fog beszippantani annyit, mint 8 szálon, ez evidens."de, pont a cpu a szűk keresztmetszet" - Nálad, mert nevetséges 2 maggal állsz neki ilyennek.
. Minden mag/szál mellé én 1 GB ramot rakok eleve. Ha render van, vagy bármi más, ami RAM specifikus, akkor szál/magx2 RAM.
Tegyél be egy 8 magos/szálas i7-et a 8GB ramod mellé és máris nem lesz sok.
.
De ez már nagyon off. -
Geller72
veterán
Amíg én kezelem a peccseket és a BIOS-t, addig ez a része nem hat meg. A többi sem, mert jelen pillanatban olyan VGA-m van, aminél egy 8600 is túlzás lenne, így a 8700-at ha HT szintjén kiherélem, még mindig erősebb procim marad, mint egy 8600.
. És mivel nekem egy 1060 is elég FHD-ra, ha váltok, akkor majd 1070 körülre - még ott sem lesz CPU limitem valszeg azokkal a játékokkal, amikkel én játszom FHD-n.
A "játszós" gépen meg nincs cpu killer MS patch, és nem is lesz.
. Azaz egy jó darabig még nekem nem lesznek problémáim ezzel az egésszel.
-
Pont ebben kezdtem el gondolkodni tegnap este én is, miután elkezdtem olvasni az ASRock fórumát a sok problémáról, amit a B450 + 3600 kombó okozhat.
Nem is emlékszem már, mikor volt számomra szuper procis teszt PH!-n, szerintem nem is érdemes hosszan rugózni azon, hogy most se lett kiváló; sok hasznos infó mégis leszűrhető belőle, vagyis egynek jó. Elég nagy a net, sok helyről nézi magának össze az ember az egyes procikról való véleményét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged