Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zseko

veterán

válasz PuMbA #37 üzenetére

A változással nekem sincs bajom, de szerintem is ez a 'modern' ui inkább röhejes visszalépés lett mint előre. Például én nem mindenben szeretem a szögletes dolgokat. Nem azt mondom, hogy legyen minden kerek, de a win7 startmenüje nekem még mindig sokkal jobban bejön így, hogy az ikonoknak nincs háttere, mint a tízesé, ahol minden alá oda van erőltetve egy 'kockaháttér'.
    Mobilon még elmenne, bár ott is kiröhögtem mikor először megláttam egy wines telefont (a menükre gondolok, a kezdőlapos élőcsempéket elismerem, hogy jól néznek ki), pc-n viszont... Másik, részben hasonló dolog a win10-es 'modern' ikonok (a vonalrajzokból állókra gondolok), mobilon ezek már valóban kurva jól mutatnának (vagy mutatnak, win10-es mobilt még nem láttam, de gondolom áthozták erre is), de pc-n szintén nevetséges, mert nem illik össze az egész rendszerrel, mivel az egész egy tákolmánynak néz ki, mint például a gépház, az se egységes, van beállítás amit az új, van amit a régi helyen lehet elérni (van, amit meg már egyáltalán nem lehet elérni, mert kiszedték.)
    Ettől függetlenül nem mondom azt a win10-re, hogy nagyon szar, mert stabilan és jól működik, sőt a startmenüben az élőcsempék például kifejezetten tetszenek, de hogy az én szememnek ocsmányul összegányoltnak néz ki az egész, az fix. Bármelyik linux porig alázza.
    És hogy legyen valami kapcsolódási pont is a cikkhez :D, a DX12 miatt tettem fel. És fent is marad, mert jól működik, ugyanazon a hardveren gyorsabbnak érződik. Csak szarul néz ki, de végülis a legtöbbet úgyis a TC/Opera/Steam valamelyikét látom :D

• sb

veterán

Elég baj az, hogy hasonlítanak... Nem a design az elsődleges szvsz, hanem a használhatóság, ergonómia. Ebben pedig sajnos az új UI-k fele szarabb mint a régiek, a másik fele meg jobb, de így is kevés.

Nem neked címezve:
    Mondom ezt úgy, hogy önmagában a w10-zel semmi bajom nincs. Classic Shell és w7 óta nem változott a start menüben egyetlen elem sem, ami a w7 alap menühöz képest is kiegészített és egyedi. Pont.
    Ezen kívül a több meg ugyanaz, csak gyorsabb, jobb. Hogy piros vagy zöld az kevésbé zavaró. Akkor van gond ha az ergonómia sérül de az alap win ilyen szempontból talán még pár apró ponton vérzik csak.

Programból, app-ból kéne jóval több használható. Pl. hogy nincs normális minialkalmazás, csepme, widget, tök mindegy hogy nevezzük... ebben az ultramobil OS-ek fényévekkel előbb vannak. A desktop sokaknak szent persze de egy testre szabható jó widget naptár, task list, akármi... azért elég alap elvárás és hasznos cucc.

• Duck663

őstag

A különféle alkalmazások próbálják átvenni a Win 10 egyszerű formáit, hogy jobban illeszkedjenek az OS kinézetéhez, de azért van jó néhány olyan alkalmazás ami az egyszerű elemekből valóépítkezésből sokkal többet kihoz, mint a Win 10.

Mobilon mi próbál hasonlítani a Win 10-re? Most előkaptam a telefonom, de egy alkalmazást nem találtam, ami még csak hasonlítani próbált volna a Win 10-re. WP meg mit akar a 0.0000001%-os piaci részesedésével? A M$-nál meg vajon mi a khm-ért nem kérdezik meg saját maguktól, hogy mi az oka a nevetségesen alacsony piaci részesedésnek. Nem, nem a kevés alkalmazásszám, ez piszkosul téves következtetés.

Nincs a változással semmi bajom, sőt szeretem is. Egy korábbi hozzászólásban írtam is róla. De én csak azokat a változásokat szeretem, amik előre visznek!

(#39) Abu85: Köszi. Legyen is, minden szépen Vulkanizálódjon be.

Új hozzászólás Aktív témák