- iPhone topik
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Qualcomm" 2/16 és 3/32 - KENZO
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
Sziasztok.
Mostanában azt csinálja a másfél éves teló, hogy egyszer csak fél nap alatt lemerül akár 90-ről 10%-ra úgy h közben hozzá sem nyúl senki.Mivel keveset használjuk, 8-9 napot simán kibír némi telefonálással, kivéve ha hipp-hopp lemerül...az appok között semmit sem látok, ami hirtelen sokat fogyasztana.
Romot újrahúztam miflash-el, full gyalulással.
Netán vmi hardveres hiba lenne? Más már nem jut eszembe.Találkozott már vki ilyennel? -
stingy2
senior tag
Sziasztok.Másfél évig tökéletesen működött a teló, de pár napja 30%-ot fogy naponta az akksi úgy, hogy gyakorlatilag nincs használva.
A legújabb global stabil volt rajta, de most visszatettem updaterrel az egyel régebbit, amivel még jó volt és nyomtam egy FR-t, de semmi.
EDL-be nem megy le, legalább is nem villog a piros led, igy nem merem flashelni.
Esetleg találkozott ilyennel már vki? -
stingy2
senior tag
Sziasztok.
Olyan problémám van, hogy 8.1.1.0 stabil van a telón, és nem talál frissítést. Eddig mindig sikerült az updaterrel frissíteni, most csak kiírja, hogy nincs frissítés, pedig nyilván van. találkozott már vki hasonlóval?
(net van) -
-
stingy2
senior tag
válasz
schawo #22055 üzenetére
Megoldás rém egyszerű: be kell menni a helyi kínai étterembe, és megkérdezni a tulajt/szakácsot, szóval a kínait, hogy hogy ejtik.(csak mert én megtettem, és sáomi, de nyilván az eltérő hangképzés miatt nem a megszokott s, hanem valami lágyabb, én ki sem tudtam úgy ejteni, pedig próbáltam.
)
-
stingy2
senior tag
válasz
< CyberBob > #21595 üzenetére
Szvsz az ftp nem titkosított protokoll, szóval nem túl biztonságos, főleg ha a 21-es portot használod.
Én nem a beépítettet használtam, megvettem a FolderSync-et kemény 700 ft-ért.(van free is)Ez rengeteg felhőszolgáltatást, több protokollt támogat.Majd beállítottam sftp kapcsolatot, amit a nas is támogat, és a portot átírtam 21-ről vmi nagyon másra.(pl.43871) csak arra figyeltem, hogy ne olyan legyen, ami dedikálva van vmilyen alkalmazásnak, folyamatnak.(80, 443 stb..)
Utána beállítottam automatikus szinkronizálást a nassal, és megvolt a saját felhőm, 4 TB tárhellyel, ami a kb. sose fogy el kategória.Azért is jó, mert úgy állítottam be, hogy naponta egyszer szinkronizáljon, csak wifin, így még kevesebbet is fogyaszt, mintha a xiaomi szervereire tolná az adatokat, ami eléggé akkugyilkos tud lenni néha. -
stingy2
senior tag
válasz
hgabor19 #21132 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy a vásárlók 99%-a nem azért vesz egy telót, hogy 2 naponta romokat cserélgessen rajta, hanem hogy használja.
Itt a fórumon viszont felülreprezentált ez a kisebbség. Aki megvette és teljes megelégedettséggel használja miui-val a telefonját, mint pl én is március óta, az minek írogasson ide naponta, hogy hű de jó kis teló?
Egyébként GS van rajta, a 7-es és a 8-as is teljesen jó, soha semmi gond nem volt eddig.
Pl. a céges samu s5-től ha ránézek kiver a víz, random újraindul, fagyogat. Sáomi eddig egyszer nem csinált ilyet se GS 7, se 8 verzióval.
Ki is írtam magam vagy fél évre megint -
stingy2
senior tag
válasz
bozarjoska #20376 üzenetére
8.0.5.0 GS elfogadja (2x kipróbáltam)
-
stingy2
senior tag
Pár napja frissítettem miui8-ra a telót, azóta lefeleződött az üzemidő.(FR megvolt)
Megpróbáltam visszaflashelni a 7-et, de fastboot módban hibát dob, edl-be meg nem tudom lemegy-e, mert nem villog a piros led.(így nem merem ráengedni a miflasht)
Ha nincs más mód, ki kell nyitnom a bl-t. Van vhol vmi leírás, hogy nyitott bl-nél hogy tudok romot cserélni?(gondolom egyszerűbb, mint zártnál) És jó lenne, ha vissza is zárna utána.Köszi -
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
Úgy tűnik, tegnap visszavonták a global stable 8.0.1.0 nightlyt. Ma már nem ajánlotta fel a frissítést.(még szerencse, hogy miután egyszer megszívtam, már nem telepítgetek kísérlti sw-ket)
Még mindig nem értem, mi a francért küldözgetik ki gs-re a bétákat, mikor ezt a rendszert általában az telepíti, akinek fontos a stabilitás -
stingy2
senior tag
válasz
littlemole #13608 üzenetére
Nekem global stable van fenn(zárt bl). telefonálásra csak voip-t használok, és eddig semmi baj nem volt vele.
Itthon wifiről tökéletes, bluemobil kártyám van, 4G városban megy, ez is ok, 3G minden verziója szintén jó.
Külföld:szlovákiába járok gyakrabban, ott Telekom üzletek free wifijét használom, tökéletes.
Pár hete voltunk nyaralni, Szerbiából és Montenegróból is tökéletesen tudtam itthoni számokat hívni voip-on szállodai, éttermi stb. wifikről.
Stuntcalls-t használok Yourdialerrel. Szerbiából a roaming díj vmi 360ft/perc lett volna, így meg kijött a vezetékes 70 fillérből.13609 dredbiro
én Montenegróba telefonnal navigáltam le magam. Here-t használtam offline módban (nem akartam roaming adatforgalmi díjat fizetni), tökéletes volt.Indulás előtt letöltöttem a szükséges térképeket és ennyi, megtaláltam mindent vele.
13613 Zsozsoka 74
külföldre? -
stingy2
senior tag
válasz
< CyberBob > #13310 üzenetére
Ha gyári global stable van a telefonon - és nem annak csúfolt webshopos valami- akkor fel lehet tenni updaterből a global dev-et.(legalább is pár hónapja én így tettem fel)
-
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
válasz
gusthy #12647 üzenetére
Annyival árnyalnám a képet, hogy Magyarországon nem hozhatnak forgalomba olyan telót, amin nincs magyar nyelv. Tehát, ha webshopos rom volt rajta, ami magyar nyelvű, akkor hiába cseréli gyárira, mert kiderül a turpisság
A webshopos romot nehéz lesz rátenni, ha nem adják ki.
Akkor lehet nyerő a dolog, ha a magyar nyelvű global devvel vette, amit meg kétlek.
Egyébként meg meg kell kérdezni a boltot, hogy nekik mi a gyári? A saját romjuk, vagy a gyártó romja? -
stingy2
senior tag
Úgy tűnik , visszavonták a 7.5.3.0 global stabilt? Most láttam, hogy az 1el régebbi van ismét a hivatalos oldalon:[link] 7.3.7.0.ezmeghogyez?
-
stingy2
senior tag
válasz
pvt.peter #12130 üzenetére
A stabilban vagy lesz magyar, vagy nem, majd kiderül, viszont ha gyári global stable-el kéri, arra updaterből mehet a global dev, ami már most is majdnem teljesen magyar.Az eustockos romot meg csak miflash-el lehet előbb gs-re cserélni, ami azért okozott már itt pár embernek meglepetést
-
stingy2
senior tag
válasz
hupisom1 #12074 üzenetére
ok, ha a Portokat-(Portok(com és lpt)- nyitod le, nincs ott a qualcomm hs-usb...)?
Mert az előbb feltett képen az usb vezérlőket nyitottad le.
csak azért kérdezgetem, mert közben megnéztem a telómat, és minden ok volt.adb. mi pcsuite van fenn, és ott volt a portok közt a qcomm) nekem w10 64 bit van -
stingy2
senior tag
válasz
littlemole #11723 üzenetére
Mire gondolsz az Internationallal? Létezik egy Taiwannak gyártott b20-frekin is működő, de azt nem lehet gyakorlatilag beszerezni- próbáltam taiwani webshopból, de nem jött be.
A spemallnál- meg mindenhol- ez van:[link]
kb ilyen van mindenkinek itt.(vagy a 2/16-os verzió)
van még egy mtk procis verzió, de arra nincs global rom, csak kínai, meg egyéb tulajdonságai miatt is felejtős. -
stingy2
senior tag
válasz
blod001 #11720 üzenetére
Pár hónapja azt írták az en.miui.com fórumon, hogy először global stable-t kell miflash-el feltenni, majd ezután updaterből mehet a global.dev.
Itt viszont már volt, aki azt írta, hogy felflashelte a global dev-et miflash-el anélkül, hogy előtte a global stable-t feltette volna.
Innen neked kell eldönteni, hogy ezt választod, vagy maradsz a "gyári" módszernél. -
stingy2
senior tag
válasz
beyruth82 #11632 üzenetére
tákolt webshopos romot akartál kinyitni a hivatalos sáomi progival?
gondolom nem olvastad el, hogy hivatalosan romot csak china dev-vel, vagy global dev-vel tudsz nyitni.(pedig elég régóta itt vagy már a fórumon)
gondolom azzal se voltál tisztában, hogy az eustock nyitott bl-lel küldi, de nem hivatalos nyitás, hanem vmi házi barkács megoldás?
ezt írtad:"no need to unlock this device"- nem szükséges kinyitni ezt az eszközt szabad-fordításban.
eustockról:
"További információ haladó felhasználóknak:
Bootloader állapota: Nyitott"
szvsz mielőtt építőipari alapanyagot csinálsz belőle- szerencsére qcomos telónál ez elég nagy kihívás- olvasgass kicsit
mondjuk eustockos srácok normálisak, ha gáz lenne, beszélj velük akár itt a fórumon is. -
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
Most a kínai stabil van rajta.
Zárt bl-nél előbb miflash-el fel kell tenni a global stable-t, majd utána lehet updaterből feltenni a global dev-et.
Nyitottnál twrp kell, de ezt nem ismerem, nem nyitottam ki bl-t, mert eddig bejött a global stable.zeno79
ez jó hír, így 1 lépésben is fel lehet tenni.dredbiro
pár órája tettem fel, eddig kb. ua. mint az előző.miui fórumon se írtak rosszat róla, ezért is frissítettem. -
stingy2
senior tag
"Akkor is a webshoppal bokszoljam le, ha ok az o reszuket 100% ban teljesitettek? "-igen? nocsak , nálad a teló?
amíg nincs, addig nem teljesítettek. nyilván egyszerűbb a dhl-lel lerendezni itthon, mint a kínaiakkal 15.000km-rel arrébb, én csak a jogi helyzetre próbáltam rávilágítani -
stingy2
senior tag
"Jeleztem nekik, irasban is hogy barmilyen jellegu kart, legyen szemelyi vagy egyeb, a DHL el szemben tartok fenn jogilag is.
Kivancsi leszek mi lesz a kimenetele."- semmi. Te nem a DHL-lel állsz szerződéses kapcsolatban. Csak a jóindulatukon múlik. Te a webshoppal állsz jogilag kapcsolatban, "hivatalosan"csak velük tudsz bármit intézni.A DHL-is velük áll szerződéses kapcsolatban.Attól, hogy te vagy a címzett, még jogilag semmi közötök egymáshoz a dhl-lel.(csak a tisztánlátás végett írtam)
Végső esetben ott a paypal, aztán a webshop meccseljen a futárcéggel.szerintem -
stingy2
senior tag
válasz
A tumi #10990 üzenetére
Én az akkuidő és a snapdragon miatt vettem xiaomit.
gondolom egy 2,3ghz-en pörgő mtk egy 3000-es akksival nem fog annyit bírni, mint a rn3pro.
de mindenkinek más a preferenciája.a 6 magos 650-es is elég(egyenlőre) mindenre.amúgy nem tudom, egyáltalán kihasználja-e vmi a 10 magot? -
stingy2
senior tag
Miflash-el tudsz visszaflashelni régebbi fastboot romot(akár kínai devet,stable-t,global stable-t,csak global devet nem).Nézd meg az összefoglalóban a részleteket.
Más: nekem most először csinált olyat, hogy hozzá se nyúltam a telóhoz, és 2-3 óra alatt 10%-ot merült, majd visszaállt normál fogyasztásra.Nem tudom mit csinálhatott a háttérben, ami így ette az akkut?
Azt én is megfigyeltem, hogy kb.30% töltöttségnél, v alatta van hirtelen megugró fogyasztás, meg többet van ébren.Aztán ha feltöltöm, megint altatja magát.Mondjuk kb. nem érdekel, mert így is hetente töltöm. -
stingy2
senior tag
úgy tűnik, a 46 évemmel suhancnak számítok itt, pedig azt hittem...
szóval fastboot romot innen:[link]
csak válaszd ki a telódnak és ízlésednek megfelelőt.
global dev-et nem lehet miflash-el felrakni. először fel kell flashelni a global stable-t miflash-el, majd utána azonnal updaterből feltenni a developert.
nem olyan bonyolult ez, nekem ez az első okostelóm, és még egyszer sem sikerült hibázni a romolásnál, pedig mikor én csináltam, még csak az angol(Muz_paray féle) leírás volt, Criminal mester csak később fordította magyarra.azzal már tényleg gyerekjáték -
stingy2
senior tag
válasz
balika8.8 #8762 üzenetére
Nekem is ez a rom van fenn, de semmi gond az sms-sel és a váltással.(tegnap pont láttam, mikor a tescoban 1-2 percig váltogatott 3g, H+, 4g, E közt folymatosan, mert gyenge volt a jel)
Locale-nál melyik országot állítottad be?
Csak azért kérdezem, mert miui fórumokon asszem Indonéziánál problémáznak folyamatosan, hogy nincs 4g, mert a gyártó vmi törvényi szabályozás miatt ott letiltotta.De lehet máshol is bekavar, nem tudom, csak egy tipp.(én mindig Ukrajnára állítom) -
stingy2
senior tag
válasz
Freddycom #8715 üzenetére
Nekem addig csinálta ezeket, amíg ki nem kapcsoltam szinte minden szinkronizálást.Miui szinkron teljesen letiltva, google-nál is minimális szinkron.
(szinte csak a telefonszámokat szinkronizálja a google-lal, xiaomi szerverekkel meg semmit)
Ezen kívül az összes nem használt -főleg google -alkalmazást is tiltottam.(hangouts,drive,chrome,maps...)
Hetente 1x szinkronizál a teló a NAS-sal, és ennyi.
Ahogy vki már írta, a settings/wifi/advanced settings/scanning always available-t is érdemes kikapcsolni.
Azóta csak az időjárás app akad be néha. -
stingy2
senior tag
válasz
beyruth82 #8009 üzenetére
Az eustockon - ahogy én értelemezem- 2 rom közül választhatsz:
1, a 7.2.3.0-ból főzött magyar nyelvű, sohasem frissülő rom.
2, gyári 7.2.3.0 global stable, nincs benne magyar , de folyamatosan frissül, fejlesztik, jön hozzá a Miui8, és kis szerencsével talán az android M is. -
stingy2
senior tag
Létezik vmi értelmes, reklámmentes önmagától frissülő wether app a telóra?
A gyári csak manuálisan frissül, -amit már megszoktam- de kb egy hete már be is ragadt, és nem engedte alvó állapotba a telót.
(és lehetőleg olyan kellene, ami szikrázó napsütésben nem azt írja, hogy thunderstorm.) -
stingy2
senior tag
Van egy nem túl jelentős, de igen idegesítő problémám.
Valamilyen backupból a teló rendszeresen visszaáll egy régebbi állapotra.(a beállítások egy része)
Pl kikapcsolja a mobilnetet a beállításokban, otthon a 2,4-es wifire csatlakozik, pedig átállítom 5GHz-re, és
a 2,4-es adatait törlöm. De mindig visszaáll.
Minden miui szinkron kikapcsolva, google fiókban kb. 1 hete töröltem minden régebbi backupot. És ma megint visszaálltak a régi beállítások. Hova menthette még el ezeket?
Ja, azt vettem észre, hogy reboot után csinálja. Esetleg vmi ötlet?(#7453) odium
Lehet, nem erőltetném ezt a frissítést. Ezt a verziószámú kínai stabilt felfüggesztették, mert bugos.[link](ok, tudom, hogy ez a global stable, de ez is béta.szvsz ha meg vagy elégedve a mostanival, addig várnék, amíg kiteszik hivatalosan az en.miui.com-ra) Csak azért írtam, mert én már szívtam meg béta stabillal.
-
stingy2
senior tag
Megmutattam mi az egyetlen mód, amivel le tudod cserélni a gányolt romot.
Ha ez neked nem építő, akkor semmi.Webshopos romot hogy akarsz nyitni? Max.sörnyitóval....
Nincs egyszerűbb, meg más, meg updater.Ha olvasgattál volna, tudnád.Én kérek elnézést#7327 golyós
nekem sincs még semmi -
stingy2
senior tag
Mobiltelefon + jó minőségű fotó kb. vicc kategória,néhány spec.esettől eltekintve.
Ugyanazok a tapasztalataim, mint Neked: mobillal pont akkor nem lehet képet készíteni, amikor kellene: félhomály, mozgó cél, nagy távolság.
Hogyan vegyem rá a gyereket, hogy a szülinapi tortán délután az udvaron fújja már el a gyertyákat, mert csak mobillal tudom fotózni. Vagy szólok neki az uszodában,versenyen, hogy álljon már meg, mert lefotóznám
A 40 ezres Nikonom rommá ver minden telefont, már csak az optikai zoomja miatt is. -
stingy2
senior tag
válasz
menyhartlevi #7304 üzenetére
Fastboot romot töltöttél le?
-
stingy2
senior tag
válasz
menyhartlevi #7298 üzenetére
Ez a china stable (nekem is azzal küldte a spemall).Teljesn jó, csak le kell szedni a kínai appokat, ha nem szeretnél tyúklábas alkalmazásba botlani.1-2 azért maradni fog így is.
Google nincs, azt telepíteni kell, ha akarod használni.
Global stable-t én Miflash-el tettem fel, mert az a kevés kínai app is zavart, ami fennmaradt a telón. -
stingy2
senior tag
Spemall most igen jó áron adja a telót.
Minden költséggel, (tréfamentes szállítás+2év spanyol gari) 212,84$, árfolyamtól függően kb.59.500ft
Ez is kell hozzá:[link] -
stingy2
senior tag
válasz
< CyberBob > #7263 üzenetére
Ujjlenyomat olvasó tökéletes, nálam kb havonta hibázik 2x.(vizes ujjat tényleg nem szereti)
Gmail bejelentkezés nyilván nem működik ujjlenyomattal, csak az email/jelszó párossal, de ha arra gondolsz, hogy csak ujjlenyomatolvasás után oldja fel pl. a gmail appot, akkor természetesen működik. Meg a többi beállított appal is. -
stingy2
senior tag
válasz
Trianta #7129 üzenetére
A gyári global stable-ben és dev-ben alapból benne vannak a google appok.
A telepített programok a dev-ben magyarok lesznek, ha a nyelveknél beállítod a rendszer nyelvének a magyart.
A stable-ben morelocallal lehet megoldani, hogy a telepített appok(amiben van) magyarok legyenek. -
stingy2
senior tag
1, jól gondolod
2, elvileg igen.elvileg, mert sáomiéknak szokása kitolni stable béta romot, aztán ha updatelsz rá, majd kiderül, hogy bugos, akkor nem tudsz mást csinálni, mint a régebbit visszaflashelni.
de ezt kivédheted, ha nem automatikus update-re állítod a telót, hanem manuálisra, és ha kijön egy frissítés, azt addig nem teszed fel, amíg a hivatalos oldalra [link]ki nem került.oda bétákat nem tesznek ki.
Nem tudom, mekkora hátrány a 6-os hiánya, nincs összehasonlítási alapom.
1 simmel használom, nálam még nem volt hálózatkimaradás, március eleje óta. Global stable-lel használom én is. -
stingy2
senior tag
válasz
Trianta #6952 üzenetére
én is a spemalltól rendeltem. nyitottam egy ticketet, és ott megírtam, hogy gyári rommal küldjék.(nem mail, chat). rögzítették, és végig ott is volt a rendelésnél a feljegyzés.gyári rommal küldték.
akkor még nem volt global rom, ezért kínai stabillal jött. ha beírod, hogy global stable-el küldjék, és szerencséd van, lehet még a romokkal sem kell bűvészkedned.mit értesz túlbonyolítás alatt? amit egy videón látsz 5 és fél percben, azt azért nem olyan egyszerű 2 mondatba sűrítve leírni úgy, hogy mindenki megértse
.(és így se sikerült elsőre mindenkinek végigvinni a folyamatot)
-
stingy2
senior tag
válasz
Trianta #6927 üzenetére
Rá ne flasheld a telóra amit Milestone2 linkelt, mert tégla lesz, aztán lehet edzeni az életre keltésén.
Először innen tedd fel a "Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download"-t.
[link]
Nekem ez van fenn és tökéletes, mondjuk én se nyitni, se rootolni nem akarom.
Google alkalmazások gyárilag benne vannak, kínai app szinte semmi, az is törölhető.
Amennyiben mégis a global developer kell neked, akkor miután miflashel felflashelted az előbb linkelt global stable-t, utána updaterből tedd fel a dev-et így:[link]
Közben legyen net a telefonon, mert ha nincs, nem tudja ellenőrizni a rom-ot, és nem telepíti.(nyilván ez a dev-re vonatkozik)ezt most találtam:"This version supports both 32 & 64 bit PC but Window XP does not supported, you need to have at least "[link]
Ezek szerint a legújabb miflash támogatja a 32bites wint.
CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!!!! -
stingy2
senior tag
válasz
Milestone2 #6730 üzenetére
Nem keverted össze, csak pontatlanul fogalmaztál.
Ezt írtad:"Developer ROM esetén nincs magyar nyelv. Global esetén még a miui v5-ből ottmaradt elavult kb 30%-nyi magyar nyelv töredékkel. "Akkor csak a tisztánlátás végett, RN3pro, sd esetén:
Nincs semennyi magyar sem(nem is volt): china stable; china dev; global stable.
Van némi magyar(ami nekem inkább zavaró volt, mint előny): global developer.
"A legtöbb Globalban van maradvány magyar nyelv." ez így megtévesztő, stable-ban nincs, dev-ben van.
#6716 Giinos
ne megkérd a spemallt, hanem ha megrendelted, nyiss egy ticketet, és abba írd a kérésed.ekkor csinálnak egy feljegyzést, ami végig ott lesz az adatlapodon.
email, chat simán elfelejtődik. -
stingy2
senior tag
válasz
Milestone2 #6631 üzenetére
így szvsz lassan a crowdin projekt is el fog halálozni, hiszen minek fordítsanak az asztalfióknak...
-
stingy2
senior tag
válasz
AcélAgyar #6534 üzenetére
2 hónapja van meg, még nem robbant fel
Global dev. és stable rommal használtam legtöbbet, és alapvetően semmi probléma nem volt, nincs vele.
Nálam az egyel ezelőtti rommal a voip app.csonttá fagyasztotta, de a mostanival jó, és az azelőttiekkel is jó volt.Hang nekem megfelel, akkuidőben ilyen hw-el nem nagyon találsz jobbat.
Gyári romokat lehet cserélgetni miflash-el (még),ezért ha vmi nyűgje van az egyiknek, ott a másik, v a régebbi.
A gyári romok frissülnek, de nincs magyar bennük.(kivéve global devben egy hangyányi)
Az Eustockos magyar rom nem frissül, de magyar.
Ha kicikínai is azt akarja, akkor vmelyik következő global dev-től benne lehet egy teljes magyar fordítás, ha kiadják végre, akkor kiderül. -
stingy2
senior tag
en.miui fórumon írták, hogy global dev-et nem szabad miflashel feltenni. először global stable-t kel felflashelni, miflash-el, majd a dev-et updaterből kell feltenni.
és itt, az összefoglalóban is benne van:"A global developert nem szabad flashelni, brickelheti a telefont."
tudom, ez már neked nem segít, csak azért írtam, hogy más ne próbálja meg, csak ha szeret veszélyesen élni. -
stingy2
senior tag
Kicsit paráztam a frissítéstől, mikor írtad, hogy milyen gyorsan merül, de csak nem bírtam ki.Nálam eddig kb. ua. mint a 7.2.3.0.
[link]
17 p. van a kijelzőben és a fotó előtt pár perccel váltott 99-ről 98%-ra, tehát kb 7-8%/nap, ha csak telefonálok vele. Lehet, csak szerencsém van, de eddig üzemidő gond nem volt, csak a 7.2.5.0-val a hálózatváltási gond, de az itt már nincs. -
stingy2
senior tag
Updateltem a legfrissebb globalra (7.3.2.0).Remélem nem lesz annyira rossz az akkuhasználat, mint ahogy fentebb írták.Viszont ha mégis, akkor mehet vissza az előző, mert szerencsére az edl-t meghagyták.
Amit még láttam, hogy belekerült a román nyelv, és locale-nál Romania.
Tehát nem lehetetlen új nyelvet betenni a global stabilba se.(gondolom romániában sincs hivatalos forgalmazás).(#6298) Hoszy13
Gyári romokkal nincs semmi különös probléma.Global stable-t és developert használtam rajta.Max. annyi hogy akinek kell a magyar nyelv, annak nem lesz teljes az öröm, mert stable-ben nincs, dev-ben meg csak mutatóba rakták bele.Viszont folyamosan kapnak frissítést, ellentétben a webshoposakkal.
-
stingy2
senior tag
válasz
Milestone2 #6212 üzenetére
A stabil verzióba is várható a magyar?Nem csak a dev-ről volt szó, hogy abba talán beteszik?
-
stingy2
senior tag
Az új 7.3-as romnál az edl mód megmaradt? Csak azért kérdezem, mert a 7.2.5.0-át le kellet szednem, mert a hálózatváltást wifi és mobiladat között rosszul kezelte.Ha az új 7.3-as romot felteszem és ez a bug megmaradt,akkor lehet vhogy downgradelni?
-
stingy2
senior tag
Arra mi lehet a megoldás, hogy ha vakuval fotózok, akkor minden kép homályos, mert nincs szinkronban a villanás és az expozíció?
A legújabb 7.2.5.0 rommal eljutottam odáig, hogy szinte alig merül az akku- ha keveset használom, akkor napi 7-8%- de kb semmi sem működik rajta. Úgy tűnik, az optimalizálást is túlzásba lehet vinni -
stingy2
senior tag
A legfrissebb global stable rommal (7.2.5.0) tapasztaltam: otthon wifire van csatlakozva a teló és minden ok.DE ha elmegyek vhova, és használni szeretném a mobilnetet, akkor egy ideig -vagy egyáltalán - nem reagál, nincs adatkapcsolat. Ez azért kellemetlen, mert a hívásaim 95%-a voip.
Lehet ezen vmi beállítással változtatni, vagy tegyek vissza régebbi romot? A 7.2.3.0 jó ilyen téren? -
stingy2
senior tag
Ez a kínai stabil rom.Még béta, azért nincs kinn hivatalosan.Egyébként mintha erről -pontosabban a Mi5-re kijött 7.3.2.0-ról - írták volna, hogy ha felteszik, utána nem megy le a teló edl módba, így nem lehet miflash-el flashelni másik romot rá zárt bl-nél.
Ha esetleg felteszed, megnéznéd, hogy van e flashelés után edl mód? Köszi. -
stingy2
senior tag
válasz
Heavyrain #5869 üzenetére
vagyunk itt páran, akik zárt bl-en cserélgetjük a gyári romokat, tehát feltehető rá a global stable.(én pl legutóbb 4 napja flasheltem fel rá a dev.után)
usb debuggingot engedélyezted developer settingsben? fastboot romot próbálsz flashelni? pl innen:[link]?
Van engedélyed bl nyitásra?(gondolom nincs, ha most kaptad meg a telót, és a miunlock azt írja ki, amit írtál.)
Új hozzászólás Aktív témák
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
- GTA VI
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Könyvajánló
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vallás
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest