2018. június 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Xiaomi Redmi Note 3 Pro - teljesítménytúra

Az eddig is remekelő Redmi Note 3 még erősebb hardvert, nagyobb felbontású kamerát és microSD kártyaolvasót kapott a mutatós fémház és a hatalmas telep mellé.

Hirdetés

Bevezető

Mit tesz a Xiaomi, ha jól fogy egy készüléke? Sikerben lubickolás helyett inkább arra gondol, hogy nem mindig lesz ez így, ezért mindent megtesz azért, hogy a siker a következő generációváltásig folytatódjon. Ez nem egyszer az adott Redmi „Pro”, vagyis „professzionális” változatában materializálódik, ilyen-olyan extrákkal a teljesítmény vagy a specifikáció terén. A Pro elnevezést egyébként sokszor nem is hangsúlyozza a gyártó, és ha az ember felnéz a remekül sikerült Redmi Note 3 kínai honlapjára, ott egy helyen találja meg az eredeti, MediaTek Helio X10-es és a frissebb, Snapdragon 650-es kiszerelést.

A Redmi Note 3 Pro pont úgy néz ki, mint a sima változat
A Redmi Note 3 Pro (felül) pont úgy néz ki, mint a sima változat [+]

Mélyebben kutakodva azért előkeríthető a Pro jelző, a gyártó mégis inkább a snapdragonos variáns komplettebb adatkommunikációs palettáját hangsúlyozza, hiszen az minden kínai mobilos frekvenciát támogat. A nálunk használatos FDD-LTE lista is bővült a B5-ös (850 MHz) és a B8-as sávval (900 MHz), a főleg vidéken elterjed B20 (800 MHz) azonban továbbra is hiányzik a palettáról. Senki ne gondolja persze, hogy pár extra frekvencia itt, egy-két megahertz pluszteljesítmény ott, és máris kimerültek a különbségek: a Note 3 Pro jócskán felturbózza az amúgy is sikeres alapreceptet.

Pont ugyanolyan a fogása is
Pont ugyanolyan a fogása is [+]

Az összetevők, amelyek megmaradtak: a fémházas kivitel, a 4000/4050 milliamperórás akkumulátor (az utóbbi a tipikus érték), az ujjlenyomat-olvasó, az infra, a fejlett adatkommunikációs felhozatal és a jó ár. A profi recept sajátja a 16 megapixelesre növelt kamera, a microSD kártyafoglalat és a hatmagosra csökkentett Qualcomm rendszerchip. Nem kell azonban megijedni: a Snapdragon 650 a négy Cortex-A53-as processzormag mellett két jóval erősebb Cortex-A72-eset is bevet, illetve az igen decens Adreno 510-es GPU-t, úgyhogy sokat várunk a teljesítménytől.

A hófehér doboz oldalt nem is jelzi, hogy a Note 3 Pro változata lapul benne
A hófehér doboz oldalt nem is jelzi, hogy a Note 3 Pro változata lapul benne [+]

A hófehér dobozka, amelyet az EuStock.hu juttatott el hozzánk, különösebben nem is jelöli, hogy a Pro változat lapul a fedél alatt, a Snapdragon rendszerchipet az apróbb, alul elhelyezett feliratok buktatják le. A készüléket kiemelve és egy pillanatra félretéve egy microUSB kábelt, egy 2 amperes Doogee töltőfejet (az ázsiai szabványú eredeti a fenti webshop esetében lett erre kicserélve), egy SIM-tűt és némi leírást találtunk. A pakkba nem fért bele egy Piston füles, az Note 3 Pro árazását meglátva azonban megbocsátható ez a hiányosság.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.