Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Qualcomm" 2/16 és 3/32 - KENZO
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
-
Freddycom
őstag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Mi volt a baja?
Más: Nekem is érezhetően gyengébb az akksi, nekem másfél éves a telefon.
-
Most nekem is kevesebb a SOT, mint korábban, de még nem tudom, hogy a MIUI9 miatt, vagy esetleg eleve csökkent az akku kapacitása. Ez utóbbi is lehetséges, bár csak decemberben lesz 1 éves a telefon.
szerk.: meg amit mostanában tapasztalok, hogy töltéskor vagy ha nagyon felmelegszik a telefon (pl. navigáció közben), a kijelző jobb felső sarkában megjelenik egy sárgás folt. Kollégám telefonján viszont már fixen látszik a folt, ráadásul nagyobb is. Ilyet tapasztaltatok?
-
ux1
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A samu note-ban 7 hónap volt az akksi. Aztán púpos lett....
-
Lacopapi
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nah,kicseréltem gond nélkül,48%-ról indult (egész jól bírta eddig az állásban),feltöltöm,azután meglátom mit virít...persze,az,hogy eredeti-e vagy csak vmi hamiskás,csak hosszabb távon derül ki. Az tény,hogy nem hajszálpontosan olyan,mint ami a készülékben volt,innentől heveny imádságok körítik napjaimat
A régebbit 73%-on nyugdíjazom egyelőre. Járulékosan kicsit kipucoltam a cuccot,már nem ártott neki.
Majd referálok az akksiról később...napokkal később
...érdekes,lehet,hogy csak placebo,de ez az akksi ki-be mintha kicsit felrázta volna a készüléket. Gyorsabbnak tűnik valamelyest.
-
golyós
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nekem is annyi, de tavaly márciusi a telefon, szerintem az aksi is haldoklik már.
-
ktommy91
addikt
Nohon-t érdemes venni, azt tudja azt amit ráírtak, gyári minőség. [link]
-
Lacopapi
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ebay...lutri,tudom,de úgy tűnik normális az eladó. Most nézem csak,hogy 2016-os kiadású az akku,bár igaz,nem volt használva,lehet,mégis megnézem,feltöltöm,kipróbálom. Igaz,nálam túl sok különbség aligha lesz.
-
Lacopapi
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Éppen most jött meg az akksi amit rendeltem - de valahogyan még nincs kedvem cserélni,mert voltaképpen jó az eredeti is, 5,5-6 órákat tud. De azért nem árt a tartalék...pláne,hogy szerszámokat is mellékeltek

Jah...MIUI 9 Global 7.9.15.Beta Agni 10.8 kernellel....éjszakai fogyasztás konzekvensen 1-2 % -
ktommy91
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az is lehet hogy szimplán csökkent az akku kapacitása, az enyémen is érződik hogy 1.5 éves.
-
WhiteWalker
nagyúr
Mostanában kezd egyre gyatrább lenni az akku időm...Ma kb 3.5 óra volt a SOT 36%-os akkunal. Ráadásul kevesebbet is használtam mint nyáron...

Létezik hogy kellene egy tiszta telepítés , vagy wipe cache/data törlés nem ártana ? -
evooo
aktív tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Hát, a LOS 15 már az.
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Meglett a probléma forrása!!!
Ha vesztek MiBand2-t, NE vegyétek meg a Mi Band Tools alkalmazást!!!
Global stable-t raktam fel clean installal, majd elkezdtem visszapakolni hármasával az appokat, és kiderült, hogy az nem hagyja aludni a telót. Jelenleg 8 óra alatt, amíg alszok 5-6%-ot merül, ami nekem már fasza.
Szépen megy doze-ba is, szóval most elégedett vagyok! 
-
evooo
aktív tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Csak a GPS folyton elveszti a jelet, navigálni nem lehet így....
Ha javítják, én is visszateszem.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kocsisdavid5
üzenetére
Én igen. Nem rossz, de az unofficial LOS 15 jobban bejön.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a nitrogen os béta verzióját? Mert elméletileg android 8.0 alapú -
martin555
aktív tag
válasz
martin555
üzenetére
remélem énsem feszítem itt túl a húrt hogy leírom eddig mi az a rom-ban ami még kérdéses, nem tudom melyik fagyasztásánál akadtam el:
miui_HMNote3ProGlobal_V8.5.6.0.MHOMIED_afe9fee927_6.0
(locked lett a teló, MI unlock passwordot kérte be, de valszeg az alatte levő "keretrendszer" framework lefagyasztása miatt hiába ütöttem be a jelszót, nem vette be)
ezek vannak még benn amit "nem használok, hadd ganyézzam már ki" alapon nekem felesleges:
léci bárki bármit tud ezekről, mondja már el mi mivel függ össze, melyik kukázható.
"biztonság" system/priv-app/SecurityCenter/SecurityCenter.apk
miui biztonsági összetevők system/app/GuardProvider/GuardProvider.apk
SpacesCore system/app/Spacescore/SpacesCore.apk
Spacesmanagerservice
MSA: system/app/SystemAdSolution/base.apk "AD" ? reklám cucc???
uniplay service system/app/milinkservice/milinkservice.apk
SSCM system/app/sscmserviceaztán az ominózus MI fiók.. system/app/xiaomiaxxount/xiaomiaccount.apk
lehet hogy maga a rom úgy van beállítva hogyha ezzel nem tud kommunikálni, locked a teló?biztonsági szolgáltatás plugin system/app/securityadd/securityadd.apk
secure spaces agent system/app/spacespolicy/spacespolicyapp.apkaztán ez micsoda: com.miui.mipub system/priv-app/mipub/mipub.apk
biztonsági rendszer komponens system/app/securitycoreadd/securitycoreadd.apk
MIUI SDK system/app/miui/miui.apkés a xiaomi SIM aktiváló szolgáltatás (wakelock detector toplistás) system/app/xiaomisimactivateservice/...apk és xiaomi aktiválás xiaomiserviceframework.apk
cloudservicesybase.apk
networkassistant2.apk (ez lehet ami átkapcsol mobil adatra ha rossza wifi, ha engedélyezve van?...) tipp..smsextra.apk
-
Bóti
senior tag
válasz
Lacopapi
üzenetére
Szia!
Az elég jól hangzik.
Én folyamatosan telisírtam a fórumot az akkuidő miatt...
Épp most flasheltem fel a fastboot-os V8.5.6-ot, meg leszedtem az agni 10.7 kernelt (amit Te is említettél).
Most bootol, rakok fel egy TWRP-t, meg az agni-t, aztán Magisk-kel rootolom szerintem..
Remélem helyreáll az akkuidőm végre, mert már nagyon elegem van, hogy fél éve szívok ezzel.
Bekapcsolt kijelzőnél full normális a merülés (kb 15% óránként), de az idle bitang rossz (2-4% óránként).
Annyi ROM/kernel párost kipróbáltam már, hogy lassan kihullik az összes hajam...
Hátha ez beadja.
Root Neked is van? -
öregSZEM
csendes tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Köszönöm segítséged és bocsánat, hogy most jelentkezem. De a munkám ..
Összefoglaló valóban nem jutott eszembe a kérdésemig, de betudható az ijedségemnek, és a nem hozzáértésemnek. Sajnos kezdő leszek mindig a mobilitás terén, de azért próbálkozok. Ami meglepő volt a számomra, az a telefon melegedése. Ez normális Flastboot módban? Mármint a töltési melegedéshez képest? -
-
-
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Nekem valamelyik - már nem tudom,melyik rom,talán Oreo... 4850 mAh -t írt,bár úgy lenne

-
Milestone2
nagyúr
Van, akit éjszaka is fontos, hogy elérjenek. De ha ez a személy nem Te vagy, akkor valóban megér egy próbát, hogy "hálózatkeresgélés" nélkül is ennyit eszik? Ha igen, nem a keresgélés okozta. Ha nem, akkor olyan helyre kell tenni, ahol nem "futkározik feleslegesen a hálózat után".
-
Egy éjszaka alatt 20%-ot merül s telefon. Mondom baj van. Semmi app. H+ -on van elég eldugott helyen ez lehet a baj?
-
martin555
aktív tag
válasz
Lacopapi
üzenetére
szia, ez van fenn:
miui_HMNote3ProGlobal_V8.5.6.0.MHOMIED_afe9fee927_6.0
úgy állítottam be a wifi-t hogy bekapcsolva tartás "soha" és mégis telibe van a csík hogy wifi mindig be volt kapcs.
(lehet hogy maga az a bug hogy "nem" méri a battery mérő a wifit, a wifi maga kapcsolgatva van?... .....)
infó csak, pár link ahol olvasható, ki mit távolított el a romból és mekkora sikerrel:
...én a scriptes megoldást nem használom, hanem link2SD és root-tal kézzel uninstallálom és reboot, ha nem jó, visszatérek egy előző mentéshez.
-
martin555
aktív tag
válasz
martin555
üzenetére
hello Urak,
az "normális", hogy legujabb MIUI globál romban, a wifi nem kapcsol ki, annak ellenére hogy bekapcsolva tartás " soha" ?
a rom "kikönnyítést" továbbra is próbálom még.. bár elég nyűgös a restore, de sajna valamiért nálam becsípődött, hogy amire nincs szükségem, hadd kukázzam már le..
a xiaomi aktiválás (és/vagy a xiaomi sim aktiváló szolgáltatás) pld jelentősen mocorog, wakelock felébresztés.
na meglátjuk. üdv!
-
trebrona
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére
De nyitás után nem választottad le a fiókodról?
#27348-ra ment.
-
golyós
addikt
válasz
Milestone2
üzenetére
Horgászom, így adta magát az avatar :-)
Majd a lányom szinkronizálását letiltom, 10 éves múlt, nincs olyan fontos dolga még.
Sokat videózik, meg amúgy is unja már, hogy a nővére levetett telefonjait kapja meg 8gb tárhellyel.40ért meg ez a legjobb megoldás. (Redmi 4 X vagy A, mindig keverem) -
DMG
senior tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Na igen akkor ezért nem ment, a tiltás új infó, de a telefon szétszed módszer sem ment a szervízben legalábbis azt mondták, úgy meg én nem próbálkoztam, csak mondtam nekik, hogy nézzék meg, megy e.
Köszönöm! Akkor nem béna vagyok csak kevés az infom, edl tiltás kapcsán.

-
DMG
senior tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Köszönöm!
edl-be nem enged be a telefon, úgy rémlik ehhez BL-t kell nyitni, hogy oda be tudjak menni (Jelenleg egy 4X-ről beszélek) vagy rosszul emlékszem? Fastboot-ba bemegy, de onnan nem akar menni a flash.
rég volt már dolgom zárt BL-el ezért vagyok kicsit megzavarodva.
-
golyós
addikt
válasz
Milestone2
üzenetére
Lányomnak szeretnék karácsonyra egy Redmi 4-et, ezek szerint nem kell arra is engedély csak hozzáaom a telefont a fiókomhoz és nyithatom is mert már kaptam engedélyt az én telefonomra?
( bocs a hülye kérdésért, de nem vokt egyszerre 2 telefon a családban csájomiéktól ) -
Milestone2
nagyúr
Igen kivették.
Nem, nem nyitni kéne, hanem telefont szétszedni és teszponttal EDL-ben tenni.
Bár lassan már azt is letiltják majd.
És akkor már sehogy.
DeepSleep kábelt már letiltották tudomásom szerint.Valahogy el kell érjék, hogy a webshop ne nyúljon hozzá, de úgy is hozzá fog...
Így aki nem gyárival kapja, az szív mint a torkos borz... -
arfer
senior tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Köszi! Valahol azt olvastam, hogy az újabb ROM-okból kivették a fastboot-ból az EDL módba léptethetőséget zárt BL mellett. Ez igaz? Vagyis ha van egy bootloop-os telóm, előbb nyitni kéne, hogy EDL módba tehessem. Na ez nem világos nekem, az ilyen helyzetet hogy lehet megoldani.
-
Milestone2
nagyúr
Akkor még egyszer...
...van egy halott telefonod: minek akarnád nyitni?
...vagy egy bootloopos telefonod, zárt BL-lel, ahol a rendszerben nem lett összekapcsolva a telefon a mi fiókkal a fejlesztői beállításokban: nem lehet nyitni. EDL módban kell feléleszteni, majd felélesztés után nyitni a BL-t.
...van egy halott/vagy bootloopos telefonod a polcon, amire megkaptad régen a nyitási engedélyt (már itt én is hülyeséget írok, mert nem a telefonra kaptad meg, hanem a mi fiókodra) és veszel egy új telefont, amit nyitni szeretnél: havonta egy új készüléket hozzáadhatsz a mi fiókodhoz, és ha a developer opcióban összekapcsoltad, majd kivártad a 72 órát, már nyithatod is az új készüléket. -
arfer
senior tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Gondolom úgy érti a kérdést, hogy egy téglázott telefonon (tégla helyett legyen inkább bootlop-os
), amivel korábban nem léptem be a Mi fiókba, lehet-e BL-t nyitni. Ezt mondjuk én is szeretném tudni. Vagyis: a telón való Mi fiókba belépés nélkül lehet-e BL-t nyitni... -
Trianta
tag
Az miért van, hogy a SIM 2-re másolt névjegyek törlődnek, ha a SIM 2 le van tiltva aztán engedélyzve?
-
DMG
senior tag
Sziasztok!
Egy félig meddig off kérdésem lenne, annó én megkaptam a bootloader nyitáshoz az engedélyt, az accountomra. Ezzel én havi egy BL-t nyithatok kérdés, hog yezt bármilyen xiaomi telefonra használhatom, vagy csak arra a Redmi Note 3-ra amin anno megkértem? Egy 4X-et esetleg tudnék nyitni vele?
Másik kérdés, ha egy telefon tégla, akkor még van esély ezzel BL-t nyitni?
Köszönöm!
-
Folee
tag
Érdemes 8.5.3-ról 8.5.6-ra frissíteni? A mostanival is teljesen meg vagyok elégedve.
-
martin555
aktív tag
válasz
Heavyrain
üzenetére
ja, kamera ügyben azt vettem észre, GLOBAL miui ban nem tud 4K ban videózni a gyári app?
nem mintha sokat fenyegetne a veszély hogy 4K ban videózzak.
valaki javaslota viszont itt a SNAP CAMERA-t, nagyon jó, HDR is, meg minden, nekem pipa, próbáld meg.
a fókuszálás "folyamatos" vagy "automatikus", asszem van "video" mód is, engem is idegesitett hogy valamelyik lassú, áttettem egy másikra,, nem tom fejből.. próbáld meg.. pipa lett így, nekem.
üdv
-
Lacopapi
addikt
A (tegnap),legújabb Agni kernel valami elképesztőre sikeredett...a 8.5.2-es 6.0.1 androidos stable MIUI alá téve éjjel 8 óra alatt 1% -ot csökkent a kapacitás mindössze. Szinkron bekapcsolva,nincs takarékos mód,egyszerűen csak letettem. Készenléti időre pirospont,de napközbeni fogyasztás is teljesen rendben van.
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok, a kamerán hogy lehetne segíteni?
Videózás közben állandóan újrafókuszol, ami még nem is lenne baj, de elég lassan csinálja. -
golyós
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nekem pont ugyan annyit tud mint a többi rom : sosem jön össze 6 óránál több SOT.
A memóriát viszont jobban eszi: 1,3gb-nál nincs több pedig minden be van zárva-állítva. -
Trianta
tag
A névjegyzékben szereplő adatokat hogyan lehet áthelyezni a google-fiókról a SIM-kártyára?
-
WhiteWalker
nagyúr
Tudja valaki milyen lett az akku ideje a 7.9.7 GD romnak? Romlott e az előzőekhez képest vagy vállalható?
-
-
martin555
aktív tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Lacopapi és Milestone2 ! köszi!! megvan!! király!!! bódóttá.
-
öregSZEM
csendes tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Kérhetnék egy pici tájékoztatást, hogy hol járhattam és innen hová jutottam volna. Kénytelen leszek tanulni.
-
öregSZEM
csendes tag
Hát nem is tudom, mert nyomkodtam az oldalán mindent,és minden variációban. De lahet az idegeskedés gátolt, viszont most OK, és van öröm...
-
Aethelstone
addikt
válasz
Milestone2
üzenetére
Nekem is sikerült egyszer

-
öregSZEM
csendes tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Köszönöm a gyors reagálásotokat.
Hangerő le + Power hosszan nyomva után újraindult.
Bevallom megijedtem, mert ilyen még nem produkált. De köszönöm, mert újra működik. -
öregSZEM
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni Not 3 Prom-al kapcsolatban:
Nemrég zsebből kivétel után azzal szembesültem, hogy a kijelzőn Fastboot felirat és a nyuszi szerel kép fogadott. Telefon enyhén meleg, töltöttségi szint kb.: 20% volt. Talán egy hete frissítettem a MIUI Global Stable V8.5.6.0 -ra.
Láma vagyok a mokoláshoz, ezért valami szájbarágós segítséget szeretnék kérni a telefon felélesztéséhez, újra használhatóvá tételére.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Lacopapi
addikt
válasz
martin555
üzenetére
Első kérdésre a válasz : a beállításokban tiltsd le a lockscreent (képernyőzárat),vagy kapcsold ki,már nem emlékszem,melyik megy a globalban.
Energiatakarékosság tekintetében amit lehetett,úgy tűnik megtetted,ezeken túl már csak a kernel csere-módosítás,finomhangolás lehetne opció.
Állapotsornál nem tudok ilyen megoldást,de ettől még lehet,majd az okosabbak segítenek
-
martin555
aktív tag
válasz
martin555
üzenetére
ami elég jól baxxa az akkut (wakelock detector root) szerint, az pld a Xiaomi aktiválás.
rom-ban kettő cuccot találok ebből, xiaomi aktiválás (xiaomiserviceframework.apk) és xiaomi sim aktiváló szolgáltatás, xiaomisimactivateservice.apk
jegelte v törölte-e esetleg valaki ezeket a romból ?fejreáll a cucc tőle v sem?
köszi
-
martin555
aktív tag
válasz
blod001
üzenetére
hello urak, kérem engedjétek meg hogy a 20 forintos (eurós?) kérdések óráinak keretén belül megkérdezzem:
MIUI global rom van fent, root-oltam is. hogyan lehetne megoldani hogy a fizikai bekapcsoló gomb megnyomására feloldódjon a képernyő? ne kelljen ujjal felhúzni a lock screent?
mik a legfontosabb energiatakarékossági beállítások? a VOLTE kikapcsoltam, a wifi keresés mindig: kikapcsoltam, a bluetooth -scanningot nem találtam meg, 6 os androidban emlékeztem ilyenre hogy valahol az is kikapcsolható. wakelock detect ROOT cuccal is nézegetem, közben.
(rom-ból a nem kellő cuccokat is kiganyéztam, google filmek, google könyvek, hangouts, ez -az).
és azt még hogy lehetne megcsinálni hogy az állapotsorból ("fentről") lehúzva, a wifi, GPS, stb egyéb kapcsolókból ne csak az első sor, hanem rögtön az összes jelenlen meg?
hálás lennék ha valaki tudná ezeket.
közben azon vagyok, XDA és MIUI fórumokon összeszedni a ROM-ból biztonsággal eltávolítható appok listáját összeszedni, mi az amitől még nem áll fejre, ha eltávolítom, de nem használom. nyilván sűrűn BACKUP-olok TWRP-ben.
üdv.
-
blod001
tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Szombaton raktam fel amikor már elvileg az újra feltöltött volt fent.

-
Milestone2
nagyúr
válasz
blod001
üzenetére
Kétszer töltötték fel újra hibák miatt, kehet letölteném újra a romot a helyedben...
-
blod001
tag
Legújabb EU weekly MIUI9 van és ma már harmadjára random rebootol-t a telefon a zsebemben.
Más nem tapasztal ilyeneket? -
Trianta
tag
OFF:
Vettem egy bluetooth transmittert (4.0), amivel a TV hangját hallgatom bt fülhalgatón. Működik jól kivéve hogy a hangot mono-ban küldi a fejhalgatóra (ha kábelen összekötöm a fölhalgatóval akkor sztereó). Létezhet ilyen hogy "mono" (mindkét oldal szól, de monoban) vagy valamit még állítgatni kellene rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Interactive Brokers társalgó
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A régebbit 73%-on nyugdíjazom egyelőre. Járulékosan kicsit kipucoltam a cuccot,már nem ártott neki.
, most hogy kerestem , azt sem tudtam melyik utángyártott "márka" legyen... 

Szerinted direkt nem?