- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Nem a linux minőségbiztosítására gondoltam, hanem a saját vásárlóiknak a felhasználói élményére. Ott meg a support szempontjából pont az az optimális, ha nem kétes minőségű nyílt csomagokra alapozok, hanem a saját kitesztelt megoldásaimra.
Driver szempontjából meg igazából, jobban belegondolva nem is az a megoldás, ha megtiltja a fejlesztő a zárt driver használatát. Elég szimplán közölni, hogy hivatalosan csak a Nouveau driver támogatott és minden más esetben a bugokkal forduljanak az nVidia-hoz. Ezek nem annyira megoldhatatlan dolgok. Linuxon meg azért nem lvl1 felhasználók vannak, akik nem tudják mérlegelni, hogy milyen hardvert érdemes vásárolni egy szoftver gondtalan működése érdekében.
Persze megint más kérdés, hogy fejlesztői oldalról, pláne Linux esetén az nVidia abszolút fölényben van pont a "fragmentációt okozó", kiszámítható működésű szoftveres környezete miatt. Ez ellen meg az AMD és Intel csak úgy tud fellépni, ha kínálnak jobbat, aminek meg költségvonzatai vannak.
"A Vulkan marhára nem diktatórikus módon született. [...] Emiatt fel sem merült semmilyen más alternatíva."
Ez ilyen ildemokratikus demokrácia? Amúgy nem negatív hangszínben említettem a diktatórikus bevetetést. A Római köztársaságban is hajlandóak voltak rövid időre lemondani a demokráciáról szükség esetén a gyorsabb döntéshozás érdekében.
Sajnos az olyan kritikus modulok esetében, amelyek minden disztribúciónak a részét képezik, muszáj elfogadni, hogy nem tudnak mindenkinek megfelelni. Bár nem tudom milyen csomagokat érint az nVidia drivere, ránézésre nem sok pont van a rendszerben, ami a wayland működését a kernel felől befolyásolná.
Azonban egyfajta (legegyszerűbb) kompromisszum lehetne akár az is, ha a Wayland megszabná a követelményeket eredeti és cserélt csomagok esetén. Ebben a koncepcióban tényleg egyszerűen visszavezethető lenne az nVidia-ra, ha valami gáz van, nem vinne el plusz erőforrást.
mod: vagy konkrétan a Wayland-ben cserél ki csomagokat?
-
leviske
veterán
Ez a homokozós dolog számomra nem egy értelmezhető válasz.
Én a lépéseikből inkább azt vontam le, hogy minőségbiztosítási célok állnak a háttérben. Abban pedig igazából senki nem akadályozza meg a közösséget, hogy az AMD és Intel (esetleg még Qualcomm, ARM, Imagination, Google) kooperációjában lefektessenek egy szabványt és onnantól csak azt támogassák. Akkor az nVidia meg pisloghatna, ha a kártyáin hirtelen csak a Nouveau használatával "futnának" az alkalmazások. Szóval mint írtam, itt nem lehetetlen helyzetekről beszélünk, csak az iparági összefogás hiányáról és a közösségben uralkodó fejetlenségről. Néha kell egy kis diktatórikus gondolkozásmód, mint ahogy a Vulkan is született.
(#177) morgyi: A Linux szépsége, hogy olyanra faragod, amilyenre akarod. Igazából azoknak az igényeknek az alapja, amiket megfogalmaztál, már rendelkezésre áll a rendszeren a KDE és a Qt formájában. Csak használni kell őket.
-
leviske
veterán
Miért ne akarnák, hogy a Linux 1% fölé jusson? Ha így lenne, megtehetnék, hogy csak a Quadro és Tesla kártyák kapnak támogatást alatta. Pláne nem törnék magukat, hogy Ők legyenek az legjobbak támogatás terén.
Nehezen hiszem el, hogy bármi érdekük fűződne a Windows piaci helyzetének fenntartásához.
Ráadásul, ha jól értem, akkor a fragmentáció annyiból áll, hogy a nVidia drivere lecserél pár csomagot saját fejlesztésűre, míg az AMD és Intel megoldása nem? Ennél azért nagyobb kihívásokkal is megtudnak küzdeni a fejlesztők, ha kell.
Abban már nem hiszek, hogy lesz Linux éve. Én magam is kiszerettem már belőle. Járható opciónak azonban nem lenne rossz arra az esetre, ha a Microsoft esetleg egy későbbi frissítésben már a pop-up reklámokat is a Windows 10 részévé teszi. (Jellemzően indulat linux-felhasználó vagyok, pár órás/napos jelenésekkel.
)
-
Igen, én is pont ettől tartok, hogy egy DX11-es program majd hirtelen nem fog működni, mert valami olyat szeretne, ami csak a Win10-ben van
Az már egyéni preferencia, hogy ki akarja a legjobb élményt, és ki éri be a tartalékossal.
Bizony, vannak igénytelen népek. Pedig van, hogy a legjobb élmény akár 2 vagy 3 FPS-sel is több. Az pedig... na az... na az aztán nem mindegy!
(#162) Gyuri27: nem akarok vallási vitát indítani Win10 kapcsán. Nekem nem tetszik a filozófiája, úgyhogy majd akkor váltok rá, amikor elkerülhetetlen lesz.
-
Szerintem Te nem érted. Az emberek jelentős része sz**ik a legjobb élményre meg a legújabb frissítésekre, csak a játékokkal szeretne játszani. Ha DX12 only, akkor goto Win10. Ha van DX11 vagy Vulkan, akkor hurrá Win7/Win8. Kétélű a dolog, mert van, akit ezzel át lehet csábítani a 10-esre (hurrá MS), de van olyan is, aki nem veszi meg a játékot sem (pl. én és a Deus Ex Go). És már vissza is jutottunk a $$$$-hoz
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- BestBuy ruhás topik
- Fotók, videók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest