- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hermetrikus #185 üzenetére
Mi érdeke lenne a bankoknak használni a blockchain technologiát?
-
törölt tag
válasz
hermetrikus #182 üzenetére
Valós felhasználás elterjedtségének nincs köze az árfolyamhoz, ha minden felhasználóra jut 100 spekuláns...
Exponenciális elterjedtés (a spekulások körében) mit von maga után? Azt, hogy egy idő után elfogynak az új belépők és a kártyavár összeomlik.
Sok év alatt semmi látványosat nem fejlesztettek ki, mi ebben a forradalmi én se értem.
A gyors utalást meg a bankok 5 perc alatt le tudják koppintani ha nagyon akarják.
Monetáris politika sátánizálása meg vicc kategória. -
törölt tag
válasz
lajthabalazs #163 üzenetére
Ezt én is pont így látom!
És kiváncsi vagyok eddig hány embernek hozta vissza a hardware befektetését a bányászat. Mert igaz, hogy a mai árfolyam mellett ~4 hónap az elméleti megtérülési idő, de mióta van ilyen magas árfolyam? 1 hónapja?
Ebből nagy szopó lesz a bányászoknak is ... gamerek majd örülnek az occsó kártyáknak
-
törölt tag
nezd meg a feherorosz gdp-t es inflaciot. Egyaltalan nincs kozte kapcsolat.
Öntsünk tiszta vizet a pohárbaAz GDP növekedés és infláció közti pozitív kapcsolat többnyire igaz, DE NEM MINDIG. Igazából ez egy 2x2-es matrix (vagy 3x3-as, ahogy vesszük) és a hosszútávú befektetési döntéseknél (asset allocation) alapvető fontosságú megállapítani, hogy a GDP és az infláció merre tart egymástúl függetlenül.
Nem az inflalodas miatt vagy ellenere lesz olcsobb, hanem mert javul a technologia es no a gyartas volumene
Core inflationbe nem véletlen nem számolják bele a csúcstechnológiát. Élelmiszer, energia árak alakulása reálisabb képet ad az inflációról. Amúgy egyetértek azzal, hogy a technológia javulásával még ezek előállítási költsége is csökkenthető, ami deflációs "nyomásként" manifesztálódik (tehát nincs köze a tömeggyártáshoz, szimplán a termelékenység hatékonyságához).csicso82 Remélem jó sokan pofára esnek és majd tele lesz az apró és bagóért próbálnak majd megszabadulni a kártyáiktól.
Ebben biztos lehetszpittbaba Na így működik a bitcoin is. Nem kell ezt túlmisztifikálni. Magában semminek nincs értéke, de onnantól, hogy valaki(k) azt mondják, nekik ér valamit, már van.
Erről van szó!Nincs semmilyen fundamentális érték, ergo az árfolyam csak a spekulációtól függ. Ha pedig a bekerülési ár elég magas (sokan későn vesznek), akkor elég csak kicsit esni az árnak és máris mindenki bukóban van. 70 milliard market capnál ez már előre könyvelhető, mert nem fog jönni még 70 milliárd, hogy kimentse az előző 70 milliárdot, aztán meg még 140
Az intézményi befektetők olyan messze állnak a BTC-től mint a tűztől!
Egyébként egyes stock exchange oldalakon már lehet adni-venni a bitcoint a részvények mellett, szóval ez elég biztató dolog a jövőre nézve.
Tehát ha gerappas zacskót is tudtál volna venni a nyakkendős bankárodtól / dealeredtől, az nagyon bíztató lett volnaMicsoda logika
-
törölt tag
Amúgy nem lenne nehéz megoldani a BTC fenntarthatóságát, elég lenne az összes p0rnhub oldalt kötelezően fizetőssé tenni és csak BTC-ben lehetne fizetni
-
törölt tag
válasz
lajthabalazs #153 üzenetére
Csak hát az arany elektronikában és ékszerészetben felhasznált kereslete viszonylag állandó
Az elektronikában érthető miért (amúgy ez csak a kitermelt arany 15%-át viszi el max). Az ékszernél meg nem működik a logika, hogy minnél olcsóbb, annál több kell belőle, mert ha megy fel az ára az a jó és akkor kell még több(Ez van a bitcoinnál is).
Nézd meg hova beesett az arany a 2000-es forduló környékén. Ott se fogta meg semmi...
Egyébként ez van most a platinánál is. Szóval ennyit arról, hogy a nemesfémek "tartják az árukat". Extrém bullsh!t kategória. -
törölt tag
válasz
lajthabalazs #147 üzenetére
Lehet hogy az arany aktuális árfolyamát a spekulánsok rángatják, de az, hogy a gazdaságban szükség van rá, összefüggésben azzal, hogy hogyan alakul a kitermelés adja azt a tartást, ami miatt még mindig befektetésként tekintenek rá. Ha megnézel egy , az arany ára szinte követte az olajét, de a DOW-val is eléggé szinkronban van, ami nekem azt mondja, hogy mélyen be van ágyazva a gazdaságba. Ehhez képest a Bitcoin-t kizárólag a spekuláció irányítja.
Nem akarlak elkeseríteni, de láttam részletes statisztikát fizikai arany kereslet-kínálatról, de köszönő viszonyban sincs az árfolyam alakulásával. A spekulatív tőkemozgás annyival nagyobb bármilyen valós keresletnél, hogy mindent elnyom....... Az, hogy lekövette a DOW-ot egy darabig csak annak köszönhető, hogy volt egy hibás paradigma miszerint a pénznyomtatás inflációt szül, mert mindenki csontra beszopott, mert semmi nem lett belőle és az arany mint inflációs hedge egy szimpla buborékká vált. Engem az aggaszt a BTC kapcsán, hogy itt is a központi bankok "káros tevékenységére" hivatkoznak, ami netto bullsh!t, üvölt a hülyeségtől, persze az átlag user nem érti, hogy miért
Godmax Szerintem ha utalni akarnál 1Mrd-ot, akkor cigánykodás helyett kifizetnéd a banki jutalékot, minthogy olyan technológiára bízd magad, ami nem rendelkezik semmilyen backup lehetőséggel egy hibás utalás esetén.... és itt egyetértek lajthabalazs-al az illegális tevékenységen és a spekulátorokon kívül én se látom kinek lenne jó ez a rendszer .....
Arra lennék kiváncsi, hogy a bitcoin forgalomnak mekkora része bonyolódik tőzsdéken, vagy coinpayment-en
Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy senki nem költ ETH-et valódi szolgáltatásra jelenleg; a network hash rate pedig aránylag egyenletesen növekszik, ergo nem tudja más felverni az árat, csak a spekuláció.+amit sokan nem vesznek észre: ahogy leáll a bányászat, mert már nem profitábális / nincs több bányászható coin, az árak nem hogy felmennek, de be fognak esni a semmibe. Vége a jó hangulatnak.
-
törölt tag
válasz
#57795584 #124 üzenetére
Kripto valutát senki nem fog hozzád vágni, még a jézuska se
Ha mást számolnának a kártyák, az már rég kiderült volna. Ez nem egy black box.
Biztonság = nem tudják ellopni a kriptovalutát, hamis tranzakciókat indítani stb.
Azt mondjuk én se értem, hogy a kriptovaluta forgalma és a network hash rate között mi tartja fenn az egyensúlyt?
Pubszon tapasztalat? Ha igen, érdekelne hogy jött ez ki.
-
törölt tag
Procikból mindig olyat vettem, amit jól lehet húzni és utána +50%-os OC-vel használtam őket.
VGA kártyát meg nem lehet elrontani a gyári software tuninggal, mert annyira kevés plusz feszt lehet adni neki meg inteligens módon le is szabályoz... gyakorlatilag minden órajel max alatt van kicsivel, ahol pont nem fagy ki. És nem fagy ki, mert le lett tesztelve
-
törölt tag
válasz
#32839680 #108 üzenetére
Egyszer mindennek vége lesz. Sokat gondolkoztam mi lesz az a pont, amikor majd a trend megfordul. Ez lehet cyber támadás, állami szabályozás, de rájöttem egy sokkal kézenfekvőbb dologra: majd ha ideiglenesen beesik az ár és elkezdik eladni az emberek a bányász rigeket (ami persze kutyának se fog kelleni), akkor lesz egy olyan fokú kiábrándultság az egészből, hogy sose megy fel utána. Érdekes módon most pont a bányászatban rejlő profitlehetőség az, ami hajtja fel az árat, mert aki hallja, hogy Józsi keresett a bányászattal, de maga nem ért hozzá, az inkább vesz. Na ennek lesz vége hamarosan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest