Új hozzászólás Aktív témák
-
hermetrikus
újonc
válasz
#74018560 #183 üzenetére
"Valós felhasználás elterjedtségének nincs köze az árfolyamhoz, ha minden felhasználóra jut 100 spekuláns"
Ez egy többszörösen visszacsatolt folyamat. A nagy kilengések az árfolyamban médiaérdeklődést generálnak, és ez bevonzza az újabb érdeklődőket - és a technológiai befektetőket is, akik az alkalmazásokat inkubálják. Az igaz, hogy amíg nincsenek hasznos alkalmazások, addig a növekedés spekulatív.
Mint írtam, a jöv. év ebből a szempontból vízválasztó lesz, amikor sok rendszer a tervek szerint áttér az éles működésre. Akkor kiderül, hogy mennyire használhatóak; ha sikeresnek bizonyulnak, akkor a buborékot feltölti a valós érték, ha nem akkor kipukkad. Egyes banki elemzések még hosszabb átmeneti idővel számolnak. Addig marad a hullámvasút."Sok év alatt semmi látványosat nem fejlesztettek ki, mi ebben a forradalmi én se értem."
Az egész egy forradalmi technológiával kezdődött, csak erre senki fel figyel, megállnak ott hogy 'bitcoin' (a multik persze már odafigyelnek rá).
A bitcoin működését a blockchain technológia teszi lehetővé, a kriptók csak alkalmazásai a blockchainnek, ami emellett, vagy éppen ezzel összekapcsolva hatalmas lehetőségeket rejt. Ez azonban szemléletmód váltást igényel, ami sosem egyszerű és gyors folyamat.
Szóval a blockchain az igazi nagy dobás, technikai szempontból nézve a kriptók ennek a farvizén eveznek, illetve az úttörői a technológiának. Ha a blockchain sikeres lesz, húzza magával a kriptókat is, mivel ezek jelentik a blockchain pénzügyi közvetítő közegét.
Itt most el kell vonatkoztatni a bitcointól, ami a jelen állapotában egy eléggé korlátos rendszer, az Ethereumbanm, illetve a hozzá hasonló technológiájú rendszerekben sokkal nagyobb lehetőségek rejlenek. A bitcoin közösségen áll, hogy a technikai lemaradást képesek-e ledolgozni.
A lényeg: blockchain + kriptovaluta + smart contract. Ezek külön-külön is fontos technológiák, amik transzformatív erővel bírnak a gazdaság valamely területén, de összekapcsolva mutatják meg az igazi erejüket."A gyors utalást meg a bankok 5 perc alatt le tudják koppintani ha nagyon akarják."
És már koppintják is, elkezdtek körvonalazódni a különböző banki frakciók, akik mindegyike a saját blockchainjét gründolja, vagy beáll valamelyik mögé. Azt majd az idő eldönti, melyik lesz sikeres, a technológia érlelődése szempontjából viszont ez hasznos folyamat, mert kineveli a döntéshozók, a pénzügyi és műszaki szakemberek olyan generációját, akik már a blockchainben gondolkodnak és dolgoznak. És ez hatással lesz a teljes blokkchain világra, és áttételesen a 'külső' világra is."Monetáris politika sátánizálása meg vicc kategória."
Ez már kezd lejárni. A kezdeti időszakra ez talán jellemző volt, de ennek vége pl. a Ripple-vel, vagy az Ethereum Alliance-al. A hardcore, anarchista bitcoin fanok persze támadják is emiatt ezeket, de hát ők már nem sokat számítanak. -
pittbaba
aktív tag
válasz
#74018560 #161 üzenetére
Egyébként egyes stock exchange oldalakon már lehet adni-venni a bitcoint a részvények mellett, szóval ez elég biztató dolog a jövőre nézve.
Tehát ha gerappas zacskót is tudtál volna venni a nyakkendős bankárodtól / dealeredtől, az nagyon bíztató lett volna
Micsoda logika
Jah teljesen igazad van, ezt hülyén fogalmaztam meg... valaki előző hsz-ban írta ellenérvként, hogy hát még sehol nem lehet kapni normális stock exchange oldalon.. erre reagálva írtam, hogy ez annyira negatív, amennyire pozitív érv (semennyire), abszolút semleges az egész történetet tekintve.
Szóval jah, mind jól tudjuk, ha ugyanazt a sz*rt öltönyös embertől kapjuk egy csilli-villi üzletben (pl beats fülhallgató) akkor a tömeg hajlandóbb értéket tulajdonítani neki, ellenben ha ugyanazt a csöves árulná a plédjére lerakva az aluljáróban, már senkinek nem kell, viszont ettől még bármikor meginghat a piac, mert amire támaszkodik (termék) az valójában semmit sem ér
Ahogy mondtam, én nem hittem a bitcoinban, de úgy néz ki a sok aranylázas hite többet ér a mienknél, így fel kell ülni a lóra.
Egyébként ha mindent így fogunk fel, ahogy itt magyarázva van, akkor az ember ingatlant se vegyen, mert jöhet egy meteor vagy egy háború és lebombázzák, és akkor majd semmit sem ér. Ilyen felfogással nem lehet befektetni. Nincs nulla kockázatú befektetés, ami meg is térül egy életen belül XD Azt mondják ha nem akarsz kockáztatni, vegyél államkötvényt. Hát lassan jobban hiszek a btc-ben, mint a Magyar államkötvényben XD
Más: 4,5 hónap a megtérülése mostani árfolyamon/és videokártya árakon egy rignek, ha két kártyát teszel bele akkor is, ha 6 kártyát akkor is, viszont ez után nem mindegy hogy havi 100 vagy 300 000 Ft jön össze tisztán. Én azt mondom, kizárt, hogy ez bebukjon az elkövetkezendő időszakban, szóval ha csak egy évig megy a dolog, már megdupláztam egy millió forintot. Hülyének is megéri, csak kell alaptőke. A történések szépen mozgatják most az AMD és az Nvidia árfolyamokat is, érdemes lehet arra is figyelni
-
Reggie0
félisten
válasz
#74018560 #161 üzenetére
Na vegre latom nem csak en tanultam kozgazt
Amugy hir:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/mar_indiaban_is_legalis_a_bitcoin.254281.html -
lajthabalazs
senior tag
válasz
#74018560 #152 üzenetére
Azt gondoltam, hogy az arany forgalmának a jelentős része spekuláció, de eddig abban a megnyugtató hitben éltem, hogy legrosszabb esetben is el lehet adni az aranyat egy processzorgyártónak, vagy egy ékszerésznek ezért van egy szint, ami alá nehezen eshet, és hosszútávon, a hisztik és az buborékok közt ez az alsó vonal, az arany igazi értéke tartja az árfolyamot.
Az az aggasztó, hogy a bitcoin-nál nem látszik ez a vonal: hiányzik a fundamentum. A hozzászólók közül senki sem tudott olyan valós előnyt mutatni a fiat devizákhoz képest, ami indokolná az értéknövekedést. Az egyetlen igéret, hogy ha ma megveszed, később drágábban fogod tudni eladni ("store of value"). És az ilyen marketing még sosem vezetett semmi jóra.
-
Pubszon
veterán
válasz
#74018560 #127 üzenetére
Ezek a saját adatok, jelenleg 1 kártyával.
4 kártyával kicsivel jobb lenne.
A GPU órajele és TDP-je vissza véve, memória húzva kicsit.
Dual mining esetében amit még pascallal keres, fedezi az áramköltséget.
Itt 2x1070 és 2x1060. -
Godmax
tag
válasz
#74018560 #106 üzenetére
Igen, de gondolom nem eszetlenül rátoltál a kártyádra, hanem finoman belőtted amit elbír. Én azokról beszélek akik felcseszik a csúszkát aszt' had szóljon.
De most tényleg sokan lehetnek akik ezzel fűtenek így nyár elején.
Viszont ez a bányászós dolog szerintem 1-2 évig meglesz most. Nem arra számítok, hogy bedől az egész, hanem pattog majd a labda a különböző valuták között. Szerintem az lesz, hogy most ez a jó, most az, holnap emez... Nem beszélve a még nem is létező újakról, plusz egyre több VGA-s kód lesz. -
Godmax
tag
válasz
#74018560 #104 üzenetére
Igen, de a kolléga arra gondolt, hogy (ok, hogy erre lettek kitalálva) kevésbbé "kopik". Ezért vélhetően hosszabb élettartam várhatő tőlük. Különben nekem személy szerint a lassan 40 életévem alatt egyetlen CPU-m, GPU-m nem ment tönkre soha az életben. Ventiket kellett cserélni, de az eszközt soha. Úgy gondolom, hogy elbaszni az otthoni user bassza el azzal, hogy combosat "tuningol" rajta 5fps-ért és szétégeti a kártyán valamelyik verélőt, jellemzően a memória környékét. Vagyis egyetértek, óvatos kikérdezés után lehet én is szívesebben vennék bányász VGA-t amin esetleg azonnal cserélem a hűtést, esetleg ezt alupozíciónak felhasználva még olcsóbban is tehetem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest