- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Godmax
tag
válasz
lajthabalazs #147 üzenetére
Üzleti tranzakciókra jó, nem a kisembernek. A képletben a kisember a bányász. Nem mindegy, hogy bitcoinban fizetsz ki valamit 1000huf tranzakciós díjért mondjuk 1mrd-ot, vagy nézd meg mennyiért tudnád ugyan ezt az összeget simán csak átutalni. Nagyságrendekkel több pénzért. De ez csak 1 apró jósága a dolognak, rengeteg ilyen van ami egyértelműen nem mikro tranzakciókra való. A BTC nem arra van, hogy a bányász megéljen belőle, noha sokan ezt teszik. Ez utóbbi csak egy jelenség, nem maga a "dolog".
-
Godmax
tag
válasz
#74018560 #106 üzenetére
Igen, de gondolom nem eszetlenül rátoltál a kártyádra, hanem finoman belőtted amit elbír. Én azokról beszélek akik felcseszik a csúszkát aszt' had szóljon.
De most tényleg sokan lehetnek akik ezzel fűtenek így nyár elején.
Viszont ez a bányászós dolog szerintem 1-2 évig meglesz most. Nem arra számítok, hogy bedől az egész, hanem pattog majd a labda a különböző valuták között. Szerintem az lesz, hogy most ez a jó, most az, holnap emez... Nem beszélve a még nem is létező újakról, plusz egyre több VGA-s kód lesz. -
Godmax
tag
válasz
#74018560 #104 üzenetére
Igen, de a kolléga arra gondolt, hogy (ok, hogy erre lettek kitalálva) kevésbbé "kopik". Ezért vélhetően hosszabb élettartam várhatő tőlük. Különben nekem személy szerint a lassan 40 életévem alatt egyetlen CPU-m, GPU-m nem ment tönkre soha az életben. Ventiket kellett cserélni, de az eszközt soha. Úgy gondolom, hogy elbaszni az otthoni user bassza el azzal, hogy combosat "tuningol" rajta 5fps-ért és szétégeti a kártyán valamelyik verélőt, jellemzően a memória környékét. Vagyis egyetértek, óvatos kikérdezés után lehet én is szívesebben vennék bányász VGA-t amin esetleg azonnal cserélem a hűtést, esetleg ezt alupozíciónak felhasználva még olcsóbban is tehetem.
-
Godmax
tag
Nana, azért aki komolyan, ésszel bányászik az nem gyalázza ám a kártyát, sőtt! Alulfeszelve megy a jobb fogyasztásért, ami így alig melegszik. Az rx470 pl 49W-ot fogyasztva csinál 21 MHs-t 50C°-max-on . A ventik 30%-on. Ez séta ennek a kártyának. Játék közben csúcsokban 65-70C° és 80W+ fogyasztás.
Vagyis ésszel bányászva kíméletes üzem.
Persze ezt nem tudhatod, hogy hogyan használták, szóval... csak mondom. -
Godmax
tag
Szeintem, mivel a bányászat nagyon kevés processzor munkát igényel, simán reális az, hogy aki napi több órát dolgzik a gépével vagy filmet néz, esetleg csak netezik az bedob egy ilyen kártyát és bár nem 24/7-ben, de sokat bányászhat úgy, hogy meg sem érzi a folyamatot. A mellette lévő VGA-val még játszhat is párhuzamoan nyugodtan.
Miért ne? Ha hasznot hajt, nem? -
Godmax
tag
Ethereum ma egy rx470 kártyával kb 400%-os haszonnal bányászható. Sima otthoni pc, nem spéci rig. Vagyis 100 forint áramból 500 forintot keresel. 24/7 ben ez havi kb 30k huf.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest