- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
ezt a békénhagyás dolgot egyáltalán nem értem.
a debian abban (is) a legjobb, hogy nyom nélkül el lehet takarítani róla, ha felraktál valamit. ettől volt sztár a csomagkezelője 10 évvel ezelőtt is, amikor egy xp-ből gyakorlatilag nem lehetett gyári cuccokkal kipucolni a feltelepített programokat. és akkor nem beszéltünk a még régebbi időkből, ahol pl. a fileopen dialogboxot gyakorlatilag minden program lecserélte, amelyiket feltelepítetted. az egy rossz vicc volt. -
-
bambano
titán
csak az ember nem pazarol 300 gigát a diszkből w7-re, hanem elég a negyede is... azt is a diszk végéből kapja.
na ezt nem lehet rendesen megoldani a recovery cuccokkal. ráadásul ha nem figyelsz oda, hogy mit rakjon fel, akkor nem is tudod normális méretűre összehúzni az ntfs-t.
az a telepítő rendszer egy ipari hulladék.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nagyszüleimet Debian elé ültettem, igaz ők nem tudnak ennyit, csak neteznek vele.
Nálad:
-abevjava, erre akkor megvan a válasz, a sun féle javát pakold fel.
-email kliens, ügyfélkapu, netbank, ezek webes cuccok, egy Firefox v. Chromium minden oprendszeren azonos
-open/libre office, szintén minden asztali Linuxnál megvan, általában fel is van telepítve alapértelmezésben -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Melyik java verzió kell hozzá? Pl. a Debianon alapból egyik sincs telepítve, más Linuxok meg gyakran az OpenJDK-t szokták felrakni, de azzal pl. nem megy a Minecraft.
Szóval a sun fél java csomagot javaslom felrakásra. sun-java6-jre, azt hiszem a non-free tárolót engedélyezni kell hozzá az etc/apt/sources.list fájlban.
Speedfire: akk. először a gépet kellene ott megnézni.
-
lapa
veterán
a netbank nem mindegy milyen. smart kártyás netbank pölö nem megy, mert nincs linuxos plugin rá.
akárhogy is, azért egy xp virtuális gép szerintem része az alapvető felszerelésnek. és bár magában az 512 bőven jó ilyen alap dolgokra, a winnel együtt az nagyon darálós lesz.
@bambano: szerintem a network manager leginkább verziófüggő lehet. korábban 10.04-en totál használhatatlan volt, hozzád hasonlóan jártam el. aztán mittomén egy éve újratelepítésnél adtam neki egy esélyt és tökéletesen kezeli azóta is a lant, wlant, adsl-t, vpn-t meg mobilnetet több carrierrel is. szóval valamit alkottak rajta, mert jelenleg teljesen korrekt.
az egyetlen bajom, hogy a keyring ami a wlan / wwan jelszót-pint tárolja nem nyílik ki smart kártyás auth-ra, jelszót kell pötyögni. persze ki lehetne nullázni, de nem lenne túl szép.
kár, hogy gps támogatás nincs benne, arra marad a wvdial (+ gpsd + tangogps) kapcsolgatni.
-
rt06
veterán
szinten igy vagyok vele, asztali gepre szerintem nekem joideig marad meg a windoze
jelenleg munkam is megkoveteli (adobe software), illetve szoktam jatszani is, s lassuk be, ezen a teren a linux (barmennyire is allitjak egyesek az ellenkezojet) nem szerepel tul jol (mielott barki elkezdene gyozkodni, nem, nem akarok quake wars-sal, meg tokom tudja mivel jatszani - starcraft-ozni akarok, meg dota-zni, meg diablozni, meg killingfloor-ozni, meg cs-zni, meg ut-zni, meg millio olyan dolgot, aminek csak windoze port-ja van)emelle viszont van par sajat linux-os gepem (es nem sajat, de altalam felugyelt) is, amikre akkor sem tennek windoze-t, ha fegyverrel fenyegetnenek, mert arra, amilyen feladatok azon gepek latnak el, szamomra jobb valasztas a linux
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest