- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #183 üzenetére
szerintem van, ha nem expert setuppal rakod fel, akkor ugyanúgy sudózik, mint a buguntu. de ha írsz jelszót a rootnak, leszokik róla.
-
bambano
titán
ezt a békénhagyás dolgot egyáltalán nem értem.
a debian abban (is) a legjobb, hogy nyom nélkül el lehet takarítani róla, ha felraktál valamit. ettől volt sztár a csomagkezelője 10 évvel ezelőtt is, amikor egy xp-ből gyakorlatilag nem lehetett gyári cuccokkal kipucolni a feltelepített programokat. és akkor nem beszéltünk a még régebbi időkből, ahol pl. a fileopen dialogboxot gyakorlatilag minden program lecserélte, amelyiket feltelepítetted. az egy rossz vicc volt. -
bambano
titán
és ez tényleg egyéni vélemény volt.
első kérdés, hogy minek kínlódjon az ember két oprendszerrel? amit szerverre rakok, az legyen a desktopon is, különben nem veszem észre, hogy a szerveres cuccaimmal baj lesz.freebsd... lassan eljutnak oda, hogy végre tudnak támogatni több procis rendszert. de ha neked freebsd kell, miért nem azt használod desktopon is?
persze, lehet g5-öt kukázni, de akinek nem elég a g5 teljesítménye? egy normálisabb teljesítményű pc meg ugyanolyan kategóriás mac ára között van vagy 3x szorzó, és nem gombokból van a szorozni való szám se.
Ha azt mondtad volna, hogy neked 20 év szívás után (hehe, nincs is 20 éve linux meg windows használható verzióban) jobb a macosx, úgy értem, neked, akkor elfogadnám a véleményed. De azt mondani, hogy mert neked jó, biztosan mindenki másnak is az a jó, az rotfl.
-
bambano
titán
válasz
CPT.Pirk #159 üzenetére
csak debianozok, semmi mást nem használok, mert nincs annyi időm, hogy szórakozzak velük. ami nem meló, azzal nem foglalkozom. a melóban pedig debianok a szerverek.
ja, annyiból nem igaz ez, hogy mostanában elkezdtem routereket moddolni, ott nem debian van, hanem hekkelt openwrt -
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Vakegérke #126 üzenetére
egyrészt elég a netinstallt, másrészt ha az nem tetszik, akkor az első telepítő cd-t.
ebből érdemes megkeresni a nonfree verziót, mert lehet, hogy a gépedben olyan ethernet kártya van, amihez nonfree firmware kell.az ubuntu 11.04 lts szerintem nem maradt meg neked lehetőségként, mert olyat nem adtak ki.
azon kívül, hogy nincs rá aktív fejlesztés, meg támogatás, kell még érv ellene?
rakd fel a debianból annyit, amennyit sikerült, majd a többit kidebuggoljuk a debian topicban. de számíts rá, hogy hálózaton elég sokat letölt.
-
bambano
titán
válasz
Vakegérke #107 üzenetére
minek neked egy olyan linux, ami:
- öreg, mint az országút
- nem is nagyon látszik benne a távlat
- nincs hozzá elég cucc
- nincs kitől segítséget kérni, ha elakadsz?ez utóbbi a legnagyobb probléma vele, bajod van, azt mondod, hogy uhu, néma csend, mert senki nem használ olyat. egyedül maradtál.
szerintem debian, abban tudsz leghamarabb segítséget kapni és a legnormálisabban összerakott disztró.
-
bambano
titán
csak az ember nem pazarol 300 gigát a diszkből w7-re, hanem elég a negyede is... azt is a diszk végéből kapja.
na ezt nem lehet rendesen megoldani a recovery cuccokkal. ráadásul ha nem figyelsz oda, hogy mit rakjon fel, akkor nem is tudod normális méretűre összehúzni az ntfs-t.
az a telepítő rendszer egy ipari hulladék.
-
bambano
titán
"amúgy nagyobb profizmust várnék itt emberektől
visszaolvasva egyből az a válasz, h win-es játék csak windóz alatt megy és slusz-pasz amit én egyből tudok cáfolniérdemi segítséget kérek nem pedig sablon, használhatatlan válaszokat"
meggyütt a főnök, apercben álljon mindenki vigyázzba...
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #91 üzenetére
persze
egyébként most lett publikus, hogy találtak egy 0napot a debianos mysql-ben. még egy szög a mysql koporsójába... -
bambano
titán
válasz
Speeedfire #88 üzenetére
igen, azért tereltem át a trollkodós topicba a kérdést, hogy elkanyarodhassunk
-
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #84 üzenetére
a mongodb nem sql szerver, nem helyettesítője sem a mysql-nek, sem a postgresnek.
a gpl-es mysql-ben sokáig nem volt tranzakciókezelés (nem emlékszem, most van-e), ergo az nem adatbáziskezelő. szóval a három emlegetett cuccból egyedül a postgresql az, ami megfelel az sql alapú adatbáziskezelő fogalomnak.Azt külön nem értem, hogyha a sebesség meg hatékonyság kedvéért kihagyták a tranzakció kezelést, miért lett mégis lassabb, mint a postgresql, amiben van.
-
bambano
titán
speedfire kollégával beszélgetünk a phpmyadminról, az a véleményem, hogy olyat ne rakjunk fel. egyrészt:
- annyi ismert bug van benne, hogy mindig keresik a keresőrobotok, és elég gyakran találnak is
- ezen keresztül rendszeresen felnyomnak webes alkalmazásokat.másrészt: a név végében van az, ami miatt ide hoztam a témát: myadmin. mysql admin. sosem értettem, minek használnak mysqlt, buta, lassú, mostanában a fejlődésével is gondok vannak, szóval minek? főleg, hogy ott van a postgresql, mint választási lehetőség.
-
bambano
titán
én még nem láttam, hogy lenne ennyi esze, mert vagy pppoe-t próbál vagy wifit.
olyat nem próbál, hogy van a wlan kártyád, azzal megcsinálja a wifit, felmegy az ap-ra, utána ugyanazon a kártyán az élő wifis kapcsolaton keresztül megint elkezdi a hálózatot építeni, csak most pppoe-vel.erre egy jó megoldás van, network manager kuka, terminál, ifconfig.
-
bambano
titán
nekem nem a unity az elsődleges bajom az ubuntuval, hanem az, hogy mindenre csináltak grafikus wizzardokat, amiknek a jelentős része nem működik. tipikus példája a network manager. klikkelsz, minden szép és jó, majd egyszer eltűnik alólad a net, mert megint elkezdett okoskodni a wizard. és akkor kezdheted előröl a beákllítást, ahelyett, hogy a munkával foglalkoznál, ami miatt ott vagy.
nem véletlenül szoktam rá, hogy első mozdulattal kilövöm a manager daemont, akkor eltakarodik a taskbarról az ikonja és utána az van, amit mondok, nem az, amit találgat.
-
bambano
titán
válasz
Szten Márs #31 üzenetére
valóan nem vélemény volt, hanem beszólás.
-
bambano
titán
fedoraban még mindig sendmail van?
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #6 üzenetére
kb. mindent elbarmoltak benne, amit a debianban rendesen megcsináltak. a határidő nyomása alatt meg csak hulladékot tudnak összerakni.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #1 üzenetére
ubuntut csak ellenségeknek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest