- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
csak hogy meglegyen itt: ennek a további derivációja lehet ha intel-amd cserét csinálsz, hogy a sysprepelt cucc is elhal, valami "xyz.sys" fájlra dob kékhalált, azt törlöd vagy átnevezed és jobb lesz.
viszont ekkor ha eleget próbálkoztál lesz egy olyan hogy bent ragad egy reg bejegyzés, és safe modeban is "setup cannot continue" endless loop lesz. ekkor fogsz egy linuxos live usb-t, és chntpw-vel átírod az xyz útvonalon "SetupInProgress"-t 1-ről 0-ra.
-
-
Robert07
aktív tag
Egy régi gépedbe beteszed a floppy-t és megosztod hálózaton
-
-
JetiRulez
őstag
Ez hasznos lehet. Elmentem.
-
válasz
juhaszattee #45 üzenetére
nem, az USB3-ról azért tudott butulni a gép mert a
BIOSUefi vezérelte, ami után átadta az OS (telepítőnek) a vezérlést ő meg mrá nyögött hogy hoppá nem tudja a többi file-t felfosni mert nincs sehol se semmi -
nahh a jó öreg 2,5 éves Vista dübörög továbbra is
-
válasz
juhaszattee #41 üzenetére
Tudod mi volt a gond? az hogy USB3.0-ból bootoltattam volna....
USB2.0-ba rakva jó lett, mehetett VOLNA a telepítés! de sikerült helyre hozni a Vistát!
egyik cimbim javasolta egy köcsög hosszú sort bekellett írni a parancsorba, (a 939es géppel botolva) vagy 20percig kapart a hdd-t vissza rakva jó is... legyalult minden drivert, lényegéeb mintha egy szűz telepítés lett volna... a telepített progik megmaradtak, igaz a háttér és a tálcám az ugrott, a háttér 1sec alatt visszaállítható a tálcának kell pár óra mert vagy 60 ikon volt kint de ez legyen a legnagyobb gond
-
puttputt
őstag
Sokan megmondtátok már nekem itt a PH-n, hogy szeretem magam szopatni...
(ugyebár a hülye agyament ötleteim mitt, lásd legutóbb Win3.11 alatt cd-t írni ami összejöt)
Mi meg időnként jól utánad csináljuk....
Most nincs lehetőségem semmi érdemlegeset ideírni (a témához), nadecsatalánmajd.
Addig is, hajrá.De, mégis:
- Ha IDE-vel volt az első telepítés, akkor az AHCI nem szokott mindig tuti lenni. Tapasztalat. Az IDE viszont általában keresztbe-kasul futott nálam.
- Mást szintén nem tudok elképzelni, mint lassú de gyötrelmes driver-pucolás. Mindenféle. Amit csak lehet. Drive-ról, külsőről bootolás után. Mondjuk "formázd le", azt a "másik" Win-t.
-
hurrá nem lát merevlemez vezérlőt a win7sp1 telepítő
viszont amikor a drivert be akarnám tallózni látja az összes hdd-t hogy is van akkor? -
aranyapám bootol pendriveról csoda
-
agyam eldobom RAID kártyát nem lát az alaplap, pendriveról nem bootolja be a telepítőt bezzeg a 939es csont nélkül felbootolja
-
najóvan van egy bootolható win7 pendrivom, meglássuk, feldobom azt barátkozok vele
-
-
-
-
juhaszattee
csendes tag
ez a frissítés elég nyakatekert megoldás, meg lehet próbálni, szerintem nem fog működni, inkább reinstall (bár én egyből ezzel kezdtem volna, de tudom te szereted magad sz*patni
)
bevallom utoljára xp-t frissítettem, de az úgy meghalt, hogy azóta nem szórakoztam ilyenekkel...
-
válasz
juhaszattee #27 üzenetére
és vajon nem lehetne úgy frissíteni a Vistát hogy megmaradjon a régi?
szerk: akkor leszedem azt a"flopy"-s drivert -
najó srácok ez nem nyert
következő tipp?
tudom USB-ről telepítsek köcsög Win7-et, fujj de gyűlölöm -
juhaszattee
csendes tag
de.. ennél a lapnál már csak sata3 van, egy vezérlőn van az összes port. vagy a déli hídba integrálva vagy egy külön chip vezérli őket, felrakni meg nemakarja mert a 939es lapon meg nincs olyan vezérlő...
ha új telepítést próbálnál, lehet ugyanitt elakadsz, mert nem fogja a telepítő látni a hdd-t, kérni fogja a vezérlő driverét és utánna már tudnád telepíteni(régen ez floppyról ment, szerintem vistában már lehet usbről vagy másról is beolvasni)
-
-
dabadab
titán
"ha szűz Win Vistát telepítenék fel, nyakamt rá hogy felmenne"
En meg fogadni mernek ra, hogy install kozben ugyanigy kekhalalozna.
"illetve a másik hogy ha fent van a driver és visszadobom a hdd-t a fatal1ty-be akkor a HDD IDE vagy AHCI módba legyen?"
Mindegy, ha mar van driver, akkor nem kell IDE moddal vacakolni.
-
válasz
juhaszattee #21 üzenetére
csak marvell sata3 driver van, semmi más, nem lehetséges hogy az összes satát az a szar vezérli?
megnéztem az asrock honlapján, ott isszerk: találtam még külön inf fileokat a marvell könyvtárba de aszondja hogy nem támogatott ennél ez a telepítési típus... szal minnyá restart azt vissza rakom a hddt-t és meglássuk
-
válasz
Sweet Lou 6 #19 üzenetére
próbáltam AHCI módba is igen, driverből egyiket se próbáltam mert nem töltött be a Win.. most egy másik alaplappal indítottam a HDD-t felraktam egy marvell sata3 drivert majd mindjárt vissza rakom azt meglássuk, nyakamat rá hogy nem lesz jó
-
káz van srácok!
This Utility is not for this platform üzenettel elszállszerk: várjatok kézzel elindítottam az all in one drivert lehet így jó lesz
-
okés, egy pillanat
de akkor egy kérdés addig is: ha szűz Win Vistát telepítenék fel, nyakamt rá hogy felmenne, pedig akkro még nincs feltelepítve a sata driver, akkro az meg hogyan?
illetve a másik hogy ha fent van a driver és visszadobom a hdd-t a fatal1ty-be akkor a HDD IDE vagy AHCI módba legyen? -
juhaszattee
csendes tag
hát legelsőnek megpróbálhatod felrakni az új lap drivereit és imádkozni h csak ennyi legyen a gond és nem ütközik senki senkivel...
régi driverek leszedéséhez én valamiféle driver cleanert használnék, google-ben találsz szerintem sokat, bár én csak nvidia drivert kapartam le vele, arra kiváló volt, nemtom alaplap pucoláshoz mennyire ideálisak ezek a progik...
-
Sokan megmondtátok már nekem itt a PH-n, hogy szeretem magam szopatni... (ugyebár a hülye agyament ötleteim mitt, lásd legutóbb Win3.11 alatt cd-t írni ami összejöt) Ezt is összehozom/zuk, csak azért is
na szóval beraktam a 939-esbe a HDD-t be is töltött mostmár a "nagy" gép HDD-jéről indított Windows alól vagyok ittcsont nélkül bekajálta ezt az alaplapot/gépet is!
Akkor kövi lépés mi legyen? pucoljam le a régi lap drivereit? na de honnan/hogyan? mert az nincs a programok eltávolításánál -
kraftxld
félisten
3 lehetséges megoldás van:
1, a régi gépen életre lehelled a windows-t addig amíg az új alaplap storage driver-jét feltelepíted
2, kézzel "beinjektálod" az új lap sata driver-ét a windows-odba egy boot cd-ről.
3, Shadowprotect IT edition, ami megcsinálja ezt automatán. (3500 USD/év) ha nagyon nem megy az első kettő és küzdessz mint malac a jégen aztán sehogyse megy akkor végszükség esetén talán át tudok dobni egy 3 napos verziót belőle.
-
válasz
juhaszattee #10 üzenetére
csak ugye csökentettel nem indul
najó kikapom a HDD-t, berakom egy 939-es gépbe mert az már össze van rakva, és akkor megpróbálom abból leszedni a drivereket, illetve telepíteni ennek a driverét.. jahh sztem is az lesz a gond hoyg túl új a lap már neki, azért kajolta be az ix38at mert az még belefért ez meg már nem -
juhaszattee
csendes tag
nah ez egy jó kérdés ilyet még nem próbáltam..
én csökkentett módban indítanám az F8-at nyomkodós módszerrel majd ott szépen minenféle drivert törölnék eszközkezelőből ami a laphoz kapcsolódik, meg valami driver cleanerrel végig kéne mászni rajta, mert az eszközkezelőben szerintem nem lesznek ott a 790-es lap driverei...
még az is megoldás lehet, amit dabadab írt, hoyg az új lap drivereit, főleg a stata vezérlőt feltelepíted a régi lappal és hátha elindul
-
dabadab
titán
Nincs benn a Vistaban a driver valami SATA vezerlohoz, nekem is ezt csinalta, amikor egy PCI-e-s IDE kartyarol akartam bootolni.
A megoldas az, hogy visszarakod arra az alaplapra, amin elindul, telepited a drivert es ugy teszed at.kraftxId meg onnan tudta, hogy ha bootolasnal kekhaloz az atkoltoztetett Windows, akkor kb 100%, hogy ez a hibakod - ez olyan kozismert, hogy meg en is tudom, aki 1995 ota szinte csak Linuxot hasznal (elotte meg C64-et)
-
válasz
juhaszattee #7 üzenetére
muszáj ezt a windowst bebutultatni hogy kipucoljam? úgy nem jó ha másodlagos HDD-nek teszem be egy másik gépbe?
-
juhaszattee
csendes tag
Ha jól emlékszem én is így jártam amikor abit is7-e2-t raktam az asrock p4i65g helyére. Bár ott csak a sata odd zavart be, de szerintem nálad a 790-es lap megmaradt drivere okozza a gondot. (esetleg az ix38 is benne lehet a buliban, érdemes lenne azt is lekaparni valahogy)
-
válasz
juhaszattee #5 üzenetére
zsír és tényleg köszi
na ember legyen a talpán aki ebből tudja miatoszvan:
STOP: 0x0000007B
elég ennyi vagy kéritek még a zárójelbe egy halom ugyanilyen marhaságot is?szerk:
kraftxld! Honnan tudtad? akkor te neked ez mondd valamit -
válasz
juhaszattee #2 üzenetére
régi lapot vissza nem rakom az nem kis meló lenne megint
de inkább akkor kiszedem a hdd-t azt rátolom arra a lapra kint az asztalon összerakva
kraftxld! Télleg nem tudom mert fél másodpercig nem látom, bevág valami kék hátterű valamit, kb a kép 1/3-át töltheti ki az "információ" majd indul is újraszerk: amúgy igen az lesz, valamelyik másik gépemet kell flopyzásra befogni de jó is volt a 790FX DFI, úgy kezelte az is meg a 64bites Vista is az 5,25-ös drive-ot mint az álom
-
kraftxld
félisten
0x0000007B a hibakód?
-
juhaszattee
csendes tag
Első tippre régi lap vissza, majd csökkentett módban az összes drivert leszedni, esetleg valami driver cleanert is alkalmazni a 790-es lap maradékának lepucolására, majd kikapcs és ezután próba az új lappal. Szerintem összezavarta a 790-es driver a 990-es lapot, bár ez csak tipp. Floppyra sok tippem nincs, én egy P2-t rendszeresítettem erre a feladatkörre
-
Mellékesen javasolhattok valamit, hogy oldom meg a Flopy meghajtót is mert Flopy csati sincs a lapon...
na jó tudom USB.-s Flopy.... csak éppen az 5,25-ös USB-s Flopy-t még nem gyártott le senki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged