- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
Sokan megmondtátok már nekem itt a PH-n, hogy szeretem magam szopatni...
(ugyebár a hülye agyament ötleteim mitt, lásd legutóbb Win3.11 alatt cd-t írni ami összejöt)
Mi meg időnként jól utánad csináljuk....
Most nincs lehetőségem semmi érdemlegeset ideírni (a témához), nadecsatalánmajd.
Addig is, hajrá.De, mégis:
- Ha IDE-vel volt az első telepítés, akkor az AHCI nem szokott mindig tuti lenni. Tapasztalat. Az IDE viszont általában keresztbe-kasul futott nálam.
- Mást szintén nem tudok elképzelni, mint lassú de gyötrelmes driver-pucolás. Mindenféle. Amit csak lehet. Drive-ról, külsőről bootolás után. Mondjuk "formázd le", azt a "másik" Win-t.
-
juhaszattee
csendes tag
ez a frissítés elég nyakatekert megoldás, meg lehet próbálni, szerintem nem fog működni, inkább reinstall (bár én egyből ezzel kezdtem volna, de tudom te szereted magad sz*patni
)
bevallom utoljára xp-t frissítettem, de az úgy meghalt, hogy azóta nem szórakoztam ilyenekkel...
-
juhaszattee
csendes tag
de.. ennél a lapnál már csak sata3 van, egy vezérlőn van az összes port. vagy a déli hídba integrálva vagy egy külön chip vezérli őket, felrakni meg nemakarja mert a 939es lapon meg nincs olyan vezérlő...
ha új telepítést próbálnál, lehet ugyanitt elakadsz, mert nem fogja a telepítő látni a hdd-t, kérni fogja a vezérlő driverét és utánna már tudnád telepíteni(régen ez floppyról ment, szerintem vistában már lehet usbről vagy másról is beolvasni)
-
dabadab
titán
"ha szűz Win Vistát telepítenék fel, nyakamt rá hogy felmenne"
En meg fogadni mernek ra, hogy install kozben ugyanigy kekhalalozna.
"illetve a másik hogy ha fent van a driver és visszadobom a hdd-t a fatal1ty-be akkor a HDD IDE vagy AHCI módba legyen?"
Mindegy, ha mar van driver, akkor nem kell IDE moddal vacakolni.
-
juhaszattee
csendes tag
hát legelsőnek megpróbálhatod felrakni az új lap drivereit és imádkozni h csak ennyi legyen a gond és nem ütközik senki senkivel...
régi driverek leszedéséhez én valamiféle driver cleanert használnék, google-ben találsz szerintem sokat, bár én csak nvidia drivert kapartam le vele, arra kiváló volt, nemtom alaplap pucoláshoz mennyire ideálisak ezek a progik...
-
kraftxld
félisten
3 lehetséges megoldás van:
1, a régi gépen életre lehelled a windows-t addig amíg az új alaplap storage driver-jét feltelepíted
2, kézzel "beinjektálod" az új lap sata driver-ét a windows-odba egy boot cd-ről.
3, Shadowprotect IT edition, ami megcsinálja ezt automatán. (3500 USD/év) ha nagyon nem megy az első kettő és küzdessz mint malac a jégen aztán sehogyse megy akkor végszükség esetén talán át tudok dobni egy 3 napos verziót belőle.
-
juhaszattee
csendes tag
nah ez egy jó kérdés ilyet még nem próbáltam..
én csökkentett módban indítanám az F8-at nyomkodós módszerrel majd ott szépen minenféle drivert törölnék eszközkezelőből ami a laphoz kapcsolódik, meg valami driver cleanerrel végig kéne mászni rajta, mert az eszközkezelőben szerintem nem lesznek ott a 790-es lap driverei...
még az is megoldás lehet, amit dabadab írt, hoyg az új lap drivereit, főleg a stata vezérlőt feltelepíted a régi lappal és hátha elindul
-
dabadab
titán
Nincs benn a Vistaban a driver valami SATA vezerlohoz, nekem is ezt csinalta, amikor egy PCI-e-s IDE kartyarol akartam bootolni.
A megoldas az, hogy visszarakod arra az alaplapra, amin elindul, telepited a drivert es ugy teszed at.kraftxId meg onnan tudta, hogy ha bootolasnal kekhaloz az atkoltoztetett Windows, akkor kb 100%, hogy ez a hibakod - ez olyan kozismert, hogy meg en is tudom, aki 1995 ota szinte csak Linuxot hasznal (elotte meg C64-et)
-
juhaszattee
csendes tag
Ha jól emlékszem én is így jártam amikor abit is7-e2-t raktam az asrock p4i65g helyére. Bár ott csak a sata odd zavart be, de szerintem nálad a 790-es lap megmaradt drivere okozza a gondot. (esetleg az ix38 is benne lehet a buliban, érdemes lenne azt is lekaparni valahogy)
-
juhaszattee
csendes tag
Első tippre régi lap vissza, majd csökkentett módban az összes drivert leszedni, esetleg valami driver cleanert is alkalmazni a 790-es lap maradékának lepucolására, majd kikapcs és ezután próba az új lappal. Szerintem összezavarta a 790-es driver a 990-es lapot, bár ez csak tipp. Floppyra sok tippem nincs, én egy P2-t rendszeresítettem erre a feladatkörre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyenes az Epic Store-ban a The Operator
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest