- iPhone topik
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atom_Anti
senior tag
és Joachim21:
Akkor így még lehet esélye túlélésre, az tényleg nagy piac lehet
! Viszont 5%-kal kevesebb eladással számolni a diszkrét kártyák piacán nagyon optimistának tűnik. Na mindegy, érjen valahogy oda az Nvidia hogy teret hódítson Tegrájával!
joi29:
A gyártók viszont (többnyire) tudják mivel érdemes felszerelni laptopjaik, megkönnyítve a vásárlók dolgát. A GF104 pedig igen nehéz szülés volt, már tavaly ősszel kiadhatták volna...
-
Atom_Anti
senior tag
Tegrát nagyon sokan még azt sem tudják mi az és az is kérdéses még hogy mennyire lesz népszerű. Nem tartom valószínűleg hogy egy ekkora hatalmas cég bekövetkező bevétel kiesését tudja tompítani a Tegra, mikor elveszti a vga piacot laptop fronton, majd hamarosan desktop fronton is. A Fusion, Sandy Bridge pedig nagyon itt van a kapuban (még idén) + HD6000 a desktop fronton.
-
MittuDomain_
őstag
Hát, ez nekem igenis nyilvánosságra hozásnak tűnik (a link úgy született hogy kiválasztottam a kártyám), bár fura hogy ha jól emlékszem nem csak a dell, hanem a sony és a hp is érintett volt; az nV mégis csak a dellekkel riogat.
Az enyém pont hogy nincs köztük (Inspiron 1520), cserébe tudom hogy az xps-ek echt ugyanezt a gpu-t kapták.
Mondjuk az "erősen javallott" tényleg nem egyenlő az "ezekbe szart raktunk"-kal, de nincs tőle túl messzePlusz a fent említett hanghatás (hotfix utáni) is erre utal; azt is el tudom képzelni csak azért ezeket a gépeket sorolták fel, mert a többiben, ami "erősen javallott" gpu-t kapott, több tartalékkal rendelkezik a hűtés. (Megjegyzem nem biztos, de úgy rémlik már akkor is megvolt az nV kényelmes usereknek csinált gpu-monitorozója, és az rántotta le nekem a szerinte a kártyához való frissítést, ami aztán a zajt csinálta.)
Igazad van benne, hogy nem hozták nyilvánosságra a dolgot, erre én is emlékszem, de nagyon dilemmázom mi legyen. Futtassam a furmarkot 24/7-ben az általad leírt metódussal?
Az még a jó vga-t is kicsinálhatja. Aztán lehet nem lesz semmi baja, egy hét múlva meg nem látom a kijelzőt.Erről jut eszembe, 2,5 év alatt eddig háromszor csinálta, hogy bootképernyő még volt, de aztán a bejelentkezésnél fekete képernyő fogadott. Közben gond nélkül ment a gép, be tudtam jelentkezni a TAB-TAB-JELSZÓ-ENTER paranccsal, és csippantott hogy csatlakozott a wifire. De csak a reset segített, utána viszont semmi baj nem volt. Se csökkentett mód, se a "Windiws súlyos hiba után állt helyre", semmi.
Egyszerűn nem küldte ki a jelet, ez utalhat gpu hibára?
Nem érintkezős gond volt, hajtogattam össze-vissza a kijelzőt a zsanérokon, és nem hozott változást. -
-
MittuDomain_
őstag
Hááát, nem fűlik hozzá a fogam, főként a tárhely gondok miatt.
(A HDDn is van 2 bad sector, de nem tudom hova kimenteni a 160GB adatomat)
Már érdeklődtem a szervíznél a bad sectorok okán, azt mondták hozzam be és seperc cserélik ha igazam van /DELL szervíz rulz/, viszont a vga-val tuti nélkülöznöm kéne egy ideig.Egyébiránt, ha mégis rászánom magam, mivel lehet "kinyírni" a VGA-t?
Letakarni a szellőzőt+izzítani a kártyát stb? Nálam komolyan nincs semmi gond, fém az egész alja, ez még a "régi iskola", rendesen összerakott ír gép.Ha viszont mégis muszáj, inkább most; ebben is igazad van.
[Más kérdés, van-e szerinted/szerintetek lehetőség arra, hogy a kis 160as vinyó helyett egy 320/500/640es, esetleg 5400as helyett 7200es kerüljön bele, természetesen ráfizetéssel. Illetve uilyen vga-t fogok kapni helyette, vagy esetleg vele egyenrangút, hiszen ez már nem forgalmazott termék.
A teljesítmény növekedését sem bánnám, de a kisebb csíkszélessg mindenképp üdvözlendő lenne. Plusz CAD is kell - munka - , tehát maradjon benne kraft erre is. (Azért Quadro nem kell) Utóbbi miatt kérdem, ha nyomnak elém egy listát hogy 8600M GT nincs, melyiket kérem, mit javasoltok./
Ill szerintetek mxm modulos a VGA? (Gyárilag úgy vannak lecsavarozva a takarók, hogy képtelen voltam kinyitni a proc/vid cardosat, pedig úgy erőlködtem hogy megkarcolta az alját ahogy kiugrott a csavarhúzó; csak a memóriás ment.) Az lenne a legjobb.
Nézzétek el nekem a láma kérdéseket, újonc vagyok, na.]
Bocs a litániáért
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- OLED monitor topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Nyaralás topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest