- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Ny
senior tag
válasz
#56573440 #98 üzenetére
"mert annyira izgi. gondolom kiengedték az amdnél addig dobozban tárolt porított instant gpu tervezőket, és hipphopp csináltak pár jó szériát. valószínűleg ez lehetett."
Az lehetett, hogy ezen a piacon igazából csak egy nagyon-nagyon szűk réteget érdekel, hogy az adott termék milyen. Az emberek többségét csak az ár/telj. arány érdekli. Így ha egy termék gyengébb, mint a konkurenssé, akkor rányomnak egy olcsóbb árcímkét.
Vagy akár az is lehetett, hogy az nv elkezdte a fermi fejlesztését, és minden másban egy kicsit kiengedett."és hipphopp csináltak pár jó szériát."
Egyébként honnan veszed azt, hogy csináltak egy-két jó szériát? Gyak végig rosszabbak voltak a radeonok a gf-eknél. Csak olcsóbban adták őket.
-
rumkola
nagyúr
"A nettó veszteség 141 millió dollárra rúgott."
"Az NVIDIA az aktuális negyedévben 193 millió dollárt költött a meghibásodott termékek cseréjére,"Köze nincs a ferminek a veszteséges negyedévhez...
Oliverda ne viccelj már kérlek. A 8800GTX,GTS és a GTS250 nincs a 4850-el egy szinten szerinted?
-
rumkola
nagyúr
válasz
Oliverda #115 üzenetére
nem igazán érdekelnek a tesztek
természetesen a 8800gtx-re, gt-re ill. 512-es GTS, gts250-re gondoltam (nem a gts320-ra)felesleges táblázatokat bambulni, akinek voltak ezek ill. 4850/70 is az tudja miről beszélek
SLI-ben 4890 szinten vannak....
am vártam hogy egy nv topikban betámadjanak az amd userek, nem is a ph lenne (SAJNOS) ha nem ez történt volna
-
Oliverda
titán
"Nem mellesleg az NV volt az a cég, aki lerakta a 8800-as sorozatot 3 éve. Az a kártya még ma is 4850-es szint."
Nézz meg pár tesztet ezzel kapcsolatban mert ez így meglehetősen sántít. Esetleg ha SLI-re gondoltál akkor az itt-ott már valóban 4850 szint de az újabb (~1év) játékoknál már ez sem igaz annyira.
Amúgy a számok magukért beszélnek. A cég saját maga által kiadott hivatalos jelentés mutatja a veszteséget és nem itt pattant ki valakinek a tollából.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GTX 460 nem veszteséges. A GF100 a problémás lapka. Másrészt a BFG kiemelt partner volt, míg a Zotac nem. A kiemelt partnereknek kötelező nagy mennyiségben rendelni. Harmadrészt a Zotac a PC Partner tulajdona, így kvázi házon belül gyártat, a BFG mögött nem állt senki. A Sapphire is a PC partner tulajdona, de nincs sok közük a Zotachoz.
Eléggé egyértelmű, hogy a fermi eddig nem hozott sok pénzt, sőt. Ha a BFG csődje, és a veszteséges negyedév után sem fogadod el a tényeket, akkor azzal tényleg nem lehet mit kezdeni. Ettől függetlenül én vagyok az, aki fikázza a szegény fermit, mert ez a rendszer akkor is üzleti siker mi?
Ha te mondod.
-
vzsryl
nagyúr
Én egyszer vettem ATI-t, és nem is gondoltam arra, hogy van egy 8800-as szintű ATI-m. Egyszerűen csak megvettem, mert az árához képest az volt akkor a legerősebb (új kellett és a GTS250 5k-val drágább volt). Nem hiszem, hogy túl sokan lettek volna olyanok, akik azért végigmentek a HD2900XT-->HD3870-->HD4850-es szinten, hogy végre beérjék a 8800-at. Én legalábbis nem láttam ilyenre példát.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Retekegér #111 üzenetére
Nem mellesleg az NV volt az a cég, aki lerakta a 8800-as sorozatot 3 éve. Az a kártya még ma is 4850-es szint. Aki akkor megvette aranyba foglalja az NV nevét, miközben a másik oldalon lement a 2xxx, 3xxx, 4xxx generáció mire beérték. (aki ati-t vett, 3x fizetett)
Most meg itt a 460 ami olyan veszteséges, hogy csuhaj. A vevőnek sem éri meg az 5850 árcédulájához hasonlítva.
D
Másrészt a fermi fika abu szájából fura (bfg beomlása, mert veszteséges szar a fermi), miközben a Zotac (sapphire, aki a legnagyobb amd gyártó ugyebár), több GTX modellt is árul saját maga konkurenciájaként. Jaaa, lehet mégsem olyan veszteséges mint ahogy azt állítja valaki?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Paul Striker #83 üzenetére
Hát ez nem éppen jó hasonlítás .
Már miért ne lenne? Azért mert a prociknál is volt rosszabb ár/teljesítmény mutatóval rendelkező széria, az még nem azt jelenti, hogy ne értenének a CPU gyártáshoz, vagy ne lenne jövőjük.
Különben mért lenne baj ha tönkremenne az Nvidia?
Lelassulna a technikai fejlődés, nem kellene évente új videokártyát vennetek, hanem csak kb 5 évente. Mért jó ha minden évben kivesznek zsebetekből 50-100 ezer Forintot? Szerintem pusztuljon csak az Nvidia !Lol, egyrészt nem mindenki költ évente új VGA-ra és/vagy nem 50-100 ezer forintot, másrészt megfizetnéd annak az árát, ha csak egy szereplős lenne a piac, hiába "kellene" kevesebb alkalommal beruházni rá.
-
-
Hát a képminősége fényévekkel volt jobb a GF256-énál (annál még a TNT2 is szebb képet adott). GF256-ról váltottam 8500-ra, asszony megérdeklődte, hogy letöröltem-e a monitort (természetesen nem)? Ráadásul a 8500-ből voltak olyan verziók is (kizárólag a 64 megások), amelyek nemegyszer a GF4Ti4200-at is elverték sebességben is (persze ritka is volt, meg drága is).
-
Angel1981
veterán
Nem vagyok meglepve a hír hallatán - és gondolom nem vagyok egyedül.
-
-
Nagyon el vagy tájolva. Itt egy teszt a társoldalról, még a Radeon 8500 idejéből. Itt meg a Radeon 9700 korából.
Ekkor volt kakában az ATi, de nagyon, mégis csúnyán porolták a konkurrenciát, persze legfőképpen az R300-as GPU-val (Radeon 9700 és derivatívái). Ez volt az az időszak, amikor az ATi ismét magára talált és azóta is versenyképesek, most meg már a rivális fölé kerekedtek. Gondok a HD2xxx sorozat idején voltak utoljára, mert nem voltak képesek kihozni a chipből a benne rejlő erőt. Ekkor lépett az AMD a képbe, aki - ha jól tudom - a Transmeta-nál dolgozó mérnökök segítségével bírták munkára a HD3xxx sorozatot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az ATI sosem ment csődbe. Az AMD azért vette meg őket, hogy tudjanak platformot kínálni. Minden cégnek van egy olyan csoportja, akik több évre előre elemzik, hogy mit kell csinálni, vagy mi lesz a kedvező pozíció. 2005-ben az Intel és az AMD is a rendszerszintű integárciót látta ésszerű lépésnek, ami lényegében mindent a prociba elv. Az AMD-nél az volt a gond, hogy csak procijuk volt, így két lehetőség állt fenn. Fejlesztenek egy GPU-t, vagy egy másik céggel közösen fejlesztik az APU-kat. Így merült fel az NV és az ATI neve, akik GPU-t fejlesztenek. Mindkét gyártóval voltak tárgyalások, de végül az AMD úgy döntött, hogy csak akkor lehet felvenni a harcot az Intellel, ha cégen belül tartanak minden fejlesztést, és a mérnöki gárdát is összevonják. Innentől kezdve döntöttek úgy, hogy bevásárolják magukat az ATI-val a GPU-piacra. Az ATI közelébe nem állt ilyen kor a csődnek, de nyilván a vásár nekik is jól jött, mert ők is szoptak volna, az integrálással.
rumkola: Jó lesz az 25 milliónak is.
[link]
-
rumkola
nagyúr
válasz
LurkerSheik #97 üzenetére
"Az amerikai Védelmi Minisztérium kutatásokért felelős részlege (DARPA) 25 milliárd dollárért megbízta az nVidiát azzal, hogy olyan, grafikus csipekre épülő szuperszámítógépeket tervezzen, amelyek akár ezerszer gyorsabbak lehetnek a mostaniaknál. "
25milliárd B+
lol az egész cég ennek a felét nem éri, dedurva.... -
törölt tag
hmm mondasz valamit. tehát akkor csődbement, megvették. és? utána mi történt? kifejtenéd? mert annyira izgi. gondolom kiengedték az amdnél addig dobozban tárolt porított instant gpu tervezőket, és hipphopp csináltak pár jó szériát. valószínűleg ez lehetett.
az nv meg azért nem olyan kis vállalat, megvehető lenne ahogy bármi a világon. pénz kérdése az egész.
-
nVidia halálhíre elég nagy badarság...
Van azért ott tőke egy rosszul sikerült széria miatt nem bukik meg egy ekkora cég.
Maradjon többszereplős a piac, nekünk az a lényeg.Ám nemrég olvastam
hírmorzsa...
A mostaniaknál ezerszer gyorsabb szuperszámítógépet épít az nVidia
itt már az Intel-el együtt partyznak
Megdöntené Moore törvényét az amerikai hadseregAz meg a másik, hogy a Geforce gyengélkedése ellenére sem az AMD-Ati t bízták meg ezekkel épp
-
fagy53
nagyúr
Nem az ATi-ról van szó, azt valóban megvette az AMD, hanem két évvel ezelőtt a HD3xxx idejében az AMD állt a csőd szélén több okból, melyből az egyik a grafikus kártyák piaca volt. Akkoriban a favorit az nV G92 GPU-ja volt, amelyről persze több bőrt is lehúzott az nV, míg meg nem jelent a HD4xxx széria, amely betette a kaput és a sort folytatta a HD5xxx, amely rivális híján aratott a piacon a legtöbb kategóriában.
Most nyílott lehetőség az nV számára, hogy két év után talpra álljon a kisebb Fermi lapkákkal. -
Sir Ny
senior tag
Az Ati nem versenyképes senkivel. Illetve ár/arányban a legjobbak, hiszen nem is gyártanak semmit. Csődbementek, megvették őket, kész.
Ez lesz az nV-vel is. Az nV nagyon kis cég a többiekhez képest, el tudom képzelni, hogy akár egy intel, akár egy alma, akár egy HP, akár egy oracle jól bezabálja reggeliként. Persze csak ha masszívan veszteséges lenne az nV, ami nem lesz. Ha pedig nyereséges, akkor a részvények értékei emelkednek, és a részvényesek hülyék lennének megválni a részvényeiktől. De ha veszteséges lesz, mondom, akkor ugyanúgy felvásárolják, mint az Ati-t, és más néven dobja piacra a kártyáit. -
-
Sir Ny
senior tag
Jaj, mennyi rövid emlékezetű ember.
Mi az, hogy az Ati nagyobb szarban volt, de túlélte? Mi az, hogy évekig döglődött, de talpraállt? Az Ati nem állt talpra, hanem megvették őket. Ez lesz az Nv-vel is. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
Paul Striker #86 üzenetére
+ a homályos textúrák (pl. Metro 2033-ban) is a múlté lenne. Hát igen, lehet éppen jobb is lenne nekünk mint most
.
-
Giot
addikt
Nem áll olyan gyenge lábakon az nV hogy ez most megrogyassza. Az előttem szólókkal is 1et értek az ATi volt már nagyobb gondban mégis talpra állt. Nem is akárhogy! Az nV-nek most a jövőkeresés a lényeg mert kicsúszhatnak a VGA piacról ha nem tudnak valamit kezdeni. Mert ez a Fizixes csiki-csuki hülyeség szerintem ezt ők is látják. Muszály több lábon állni egy ekkora cégnek is. Csak erősítgessék a másik lábukat is
. Meg kíméljék meg az ilyen Fermi-s "hibáktól" a Gamer piacot meg magukat is.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Paul Striker #83 üzenetére
Annyi előnye lenne annak ha kivonulna az nV a gamer piacról, hogy végre nem menne a baromkodás a physx-el meg a játékfejlesztők lefizetésével, viszont elég megnézni, hogy alakult a HD5000-es széria ára egy gyenge konkurencia mellett, ha még ez is megszűnne szerintem nem lenne jó senkinek, bár engem nem különösebben izgat, rég óta nem játszom már, jó nekem az igp is...
-
Paul Striker
csendes tag
válasz
Retekegér #45 üzenetére
Hát ez nem éppen jó hasonlítás
.
Különben mért lenne baj ha tönkremenne az Nvidia?
Lelassulna a technikai fejlődés, nem kellene évente új videokártyát vennetek, hanem csak kb 5 évente. Mért jó ha minden évben kivesznek zsebetekből 50-100 ezer Forintot? Szerintem pusztuljon csak az Nvidia!
-
törölt tag
ne legyetek már naívak lol. majd pont az nvidia fog csődbe menni
-
kpal
nagyúr
Itt a 460-as valamit javithat a statisztikán kapósnak tűnik itt a PH-n legalább is egyre többen veszik sőt vannak akik sli-be.
-
Alister71
nagyúr
A GTX 460 alázni fogja az Ati 5700-es szériáját ha megfelelő ár szegmensbe érkezik.
-
JoolsNOS
veterán
-
Srodney
senior tag
Ez az!!!kinek volt ez váratlan? már nemis számolom ezen a nyáron már vagy az 5dik ilyen rossz cikk az nvidiával kapcsolatban,és még engem anyáznak hogy nem fognak a zöldek befuccsolni,hát dehogynem!!!....az ati jó kártyákat csinál,de szart se támogat,az nvidia a fizixével meg bekaphatja,meg a 2**-as kártyákkal mert egyik se jó semmire.talán ezek a 4**asok vmire viszik.
-
JoolsNOS
veterán
És ez kinek volt váratlan?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Előbb utóbb lenne más konkurencia a piacon, ettől én nem félek.
Max. akkor, ha már egy meglévő chipgyártóra alapoz. Mert csak úgy felépíteni egy ilyet a semmiből kicsit hosszú idő ám.
Mi lenne ha az Intel felvásárolná az NV-t
Lehet sz.pna egy darabig, mint az AMD az Ati felvásárlása után. De erre nem sok esély van szerintem.
-
Akkor félthetnénk az AMD-ATI-t a fennmaradástól...
Igazából ha az AMD feljönne olyan 40-50%-os piaci részesedésre a CPU szegmensben, akkor még jó is lenne, végre az intel is tudna civilizált grafikai megoldásokat szállítani - plusz az nvidiás mérnökgárdával simán megcsinálnák a Larrabee-t is.
Egyelőre az a "baj", hogy az nvidia nem eladó, és ha ügyesek lesznek a tegrával és a profi kártyáikkal, akkor nem is lesz az.
Mindenesetre az segíthetne egy kicsit a piacon, ha nem fújna ennyire egymásra az nv+intel (esetleg keresztlicenszelnének, úgy is lehetne nv grafika intel procikba integrálva - persze ezt az intel nagyon nem akarja, mert akkor megjelenne a piacon egy újabb x86 gyártó, ami akár jobb cuccot is tehet a piacra, mint ő.)
#62: a pereskedés még nem ok arra, hogy ne bizniszeljenek egymással
a jó házasságban is vannak veszekedések
-
ZIL
tag
Igazából az NV-nek, most az lenne a legtutibb mentőöv, ha beházasodnának a VIA-val. Minden meglenne ami a túléléshez, fejlődéshez kell. Technológia, tapasztalat, licenszek, mérnökgárda... Aztán mehetne az adok-kapok tovább teljes gőzzel, immáron minden fronton egyszerre.
-
Atom_Anti
senior tag
és Joachim21:
Akkor így még lehet esélye túlélésre, az tényleg nagy piac lehet
! Viszont 5%-kal kevesebb eladással számolni a diszkrét kártyák piacán nagyon optimistának tűnik. Na mindegy, érjen valahogy oda az Nvidia hogy teret hódítson Tegrájával!
joi29:
A gyártók viszont (többnyire) tudják mivel érdemes felszerelni laptopjaik, megkönnyítve a vásárlók dolgát. A GF104 pedig igen nehéz szülés volt, már tavaly ősszel kiadhatták volna...
-
joi29
őstag
válasz
Atom_Anti #47 üzenetére
Nem lesz itt semmi gond, a tudatos vga vásárlók ugyanis kissebességben
vannak, méghozzá nagyon.
A egyszeri mugli bemegy a boltba és messze nem érdekli hogy, hogy áll
a részvény piac vagy, hogy a gyárak bevétel kiadás mérlege egálban van e.
Sőt sokszor még az sem érdekli hogy 10~15%-al gyengébb terméket
vásárol vagy épp egy generációval öregebbet.
Az egyszeri muglik ugyanis az alapján vesznek vga-t hogy:
a mikulás, a húsvéti nyuszi meg a feltámadós csávótól azt hallotta,
hogy a zöld vagy a piros a jó és ezt meg ezt vegye és az jó lesz.
Ez 10/8 x így van, és az hogy az Intel X bevételre tesz szert és
számítások szerint ő ad el legtöbb gpu-t így vagy úgy
( amiknek tizede nincs játék vagy multimédiás célokra használva ) ,
az a játék célokra gyártott vga-k piacát még jó 2~3 évig nem érinti.
És emlékezzünk csak vissza fél vagy egy éve minden hír arról szolt, hogy
az Nvidia kivonul a vga piacról erre puff neki, kiad egy olyan kártyát
amely ár/érték tekintetében alá fűt a divatos 5k-es Radeonoknak.
Vagy nem így van? -
mrhitoshi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #53 üzenetére
persze, de szerintem ez a legvalószínűbb, ha akkora nagy szarban lenne az nV akkor már rég felvásárolták volna
-
Joachim21
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #53 üzenetére
Az arab felvásárlások nagy nyilvánosságot kapnak a judeo-médiától, de a felvásárlók között a legalávalóbb még mindig Izrael, csak ezt szépen elhallgatják a kezükben lévő TV-k, és hírportálok.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48 üzenetére
nem csak arabok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Atom_Anti #47 üzenetére
Annyira gyors visszaeséssel nem kell számolni. Éves szinten 5%-kal kevesebb eladással számolnak a diszkrét kártyák piacán az elemzők. Nyilván ez a piac önmagában nem fog eltartani egy céget sem, de kiegészítőnek jó. Mindenkinek alkalmazkodnia kell az új igényekhez. Az NV-nek az jelenti a nehézséget, hogy a fő bevételforrásukat érinti a PC átalakulása.
Nem is kell tudni, hogy mi a Tegra. Elég ha a gyártók rendelik a chipet.
Az átlagember azt sem tudja, hogy az ARM-ot isszák vagy eszik, de szinte minden telefonban ott van.
(#46) FRENK1988: Maga akarni fizetni magas ár kártyánként?
-
Rabbitf_24
addikt
kicsi haszon, kicsi eladás,sok probléma => veszteség...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Atom_Anti #47 üzenetére
Először is ne Magyarisztánból indulj ki. Másodszor nem az a lényeg, hogy mennyit adnak el, hanem hogy mekkora haszonnal.
Ezek lassú dolgok a kihalás épp olyan lassan megy végbe, mint a fejlesztés. A nagy összegek miatt nagy a rendszer tehetetlensége. Ha annyira nagy szarban lenne az nV, mint gondolnád már őket is vennék az arabok, mert egy ekkora nevet veszni hagyni hatalmas hülyeség.
-
Atom_Anti
senior tag
Tegrát nagyon sokan még azt sem tudják mi az és az is kérdéses még hogy mennyire lesz népszerű. Nem tartom valószínűleg hogy egy ekkora hatalmas cég bekövetkező bevétel kiesését tudja tompítani a Tegra, mikor elveszti a vga piacot laptop fronton, majd hamarosan desktop fronton is. A Fusion, Sandy Bridge pedig nagyon itt van a kapuban (még idén) + HD6000 a desktop fronton.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MittuDomain_ #40 üzenetére
Az csak egy egyszerű update, ami a driver megfelelő működéséhez kell. Sokan kaptak a hibás GPU-kból, de az NV nem akarta őket visszahívni, ezért elhallgatták, hogy mi volt a baj, és nem is hozták nyilvánosságra a hibás termékek listáját. Gyakorlatilag semmi esélyed, hogy kiderítsd jó, vagy rossz GPU-d van a notiban.
Ha valóban ki akarod nyírna, akkor a Furmark állandó futtatása nem megoldás. Szakaszosan kell futtatni, vagyis elindítani, a GPU felforrósodik, majd ki kell lépni, hogy a hőmérséklet lecsökkenjen. A hibás kötéseknek ez a hőingadozás okozza a vesztét.
Ez utalhat valamilyen hibára, de nem hardveres hibának tűnik.
(#41) Atom_Anti: Az NVIDIA is tökéletesen tudja, hogy hol van jövőjük. Ezért fejlesztik a Tegra lapkát.
Nagyon sok kedvezőtlen körülmény kellene, hogy a cég belátható időn belül tönkremenjen, az persze nyilvánvaló, hogy a PC számukra elvesztette a prioritást.
-
válasz
antikomcsi #5 üzenetére
-
MittuDomain_
őstag
Hát, ez nekem igenis nyilvánosságra hozásnak tűnik (a link úgy született hogy kiválasztottam a kártyám), bár fura hogy ha jól emlékszem nem csak a dell, hanem a sony és a hp is érintett volt; az nV mégis csak a dellekkel riogat.
Az enyém pont hogy nincs köztük (Inspiron 1520), cserébe tudom hogy az xps-ek echt ugyanezt a gpu-t kapták.
Mondjuk az "erősen javallott" tényleg nem egyenlő az "ezekbe szart raktunk"-kal, de nincs tőle túl messzePlusz a fent említett hanghatás (hotfix utáni) is erre utal; azt is el tudom képzelni csak azért ezeket a gépeket sorolták fel, mert a többiben, ami "erősen javallott" gpu-t kapott, több tartalékkal rendelkezik a hűtés. (Megjegyzem nem biztos, de úgy rémlik már akkor is megvolt az nV kényelmes usereknek csinált gpu-monitorozója, és az rántotta le nekem a szerinte a kártyához való frissítést, ami aztán a zajt csinálta.)
Igazad van benne, hogy nem hozták nyilvánosságra a dolgot, erre én is emlékszem, de nagyon dilemmázom mi legyen. Futtassam a furmarkot 24/7-ben az általad leírt metódussal?
Az még a jó vga-t is kicsinálhatja. Aztán lehet nem lesz semmi baja, egy hét múlva meg nem látom a kijelzőt.Erről jut eszembe, 2,5 év alatt eddig háromszor csinálta, hogy bootképernyő még volt, de aztán a bejelentkezésnél fekete képernyő fogadott. Közben gond nélkül ment a gép, be tudtam jelentkezni a TAB-TAB-JELSZÓ-ENTER paranccsal, és csippantott hogy csatlakozott a wifire. De csak a reset segített, utána viszont semmi baj nem volt. Se csökkentett mód, se a "Windiws súlyos hiba után állt helyre", semmi.
Egyszerűn nem küldte ki a jelet, ez utalhat gpu hibára?
Nem érintkezős gond volt, hajtogattam össze-vissza a kijelzőt a zsanérokon, és nem hozott változást. -
siriq
őstag
NV nem fog csodbe menni egyhamra. Szoval felesleges temetni. Ennyi. A kov. negyedebben sokkal rozsasabb lesz a helyzet. Meg akkor is ha jon a HD6000-s szeria.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Atom_Anti #33 üzenetére
A példádban az a vicc, hogy az általad felsorolt 3 gyártó csak VGA-kat gyártott, míg az Intel nem gyárt VGA-t, csak az épphogyelég integráltakat, mint eddig. VGA terén egyedül az ATI ellenél nV-nek.
A másik, hogy a 3DFX a Glide-ba bukott bele, mert épp olyan zárt volt, mint a GPU-PhysX, és időben ugyanazt az utat is járta be.
De két dolgot fontos kiemelni! Először, hogy a 3DFX-nek a Glide-on kívül semmije sem volt, míg az nV ma már több lábon áll, lásd Tegra, Quadro, Tesla, stb...
Másodszor, hogy az ATI/AMD ennél jóvalta nagyobb szarban volt és még mindíg itt van.a leggyengébbnek mennie kellett.
A 3DFX meegoldása a Glide-al akkoriban a legerősebb volt a három cég közül.
Pusztán a cégek méretét tekintve pedig most (is) az ATI/AMD a leggyengébb.
-
fagy53
nagyúr
Egyetértek, így látom én is. Korai még temetni az nV-át, ráadásul mint a közelmúlt AMD árai mutatták ez nem lenne senkinek sem jó.
Emlékszem, nem is olyan régen még az AMD temetésére készülődtek sokan és láss csodát a HD4xxx kihúzta őket a sírból.
Üzenem a fanoknak, hogy fogjanak össze gondolatban és imádkozzanak, hogy végre a PC VGA piacon lábra álljon a megroggyant nV, mert a színektől függetlenül együtt sírhatnak, ha nem.. -
mrhitoshi
veterán
nem tudom, mit kell itt a jövőt nézni, mivel már most is cudar világ van, b@szott drága minden, szóval ezt elég nehezen lehet le küzdeni, és ha most nem fog lépni az Nvidia, akkor lesz búcsú
-
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
megint én #23 üzenetére
Valami olyasmi vagyok
. Lásd az Nvidia, ATi, 3dfx esetét 2000-ben. Már akkor sem ment 3 nagy cég együtt, a leggyengébbnek mennie kellett. Nem lesz ez máshogy most sem, ha csak az Nvidia nem tud átintegrálódni valami másba. Valószínűleg nem fog tudni mert túl gyorsan közelegnek a bajok
.
-
X-Master
tag
Akkor is nVidia!!
drága, de tudja a Physixet,
melegszik, de télen kevesebbet kell fűteniA rossz tulajdonságainak is megvannak ám az előnyei
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MittuDomain_ #27 üzenetére
Ha hibás konstrukció a notiban a GPU, akkor alapra kell raknod a hűtést és lenyomsz rajta pár furmarkot. Úgy kell csinálni, hogy futtatod két percig, majd megvárod, hogy visszahüljön a termék. A rossz kötések erre nagyon érzékenyek. Nem fogják azonnal megadni magukat, de idővel rájönnek, hogy nincs értelme ellenállni.
Egyébként biztos vagy benne, hogy a GPU-d hibás kötést használ? ... mert az NV szándékosan nem hozta nyilvánosságra a hibás termékek listáját, hogy a felhasználók ne nyírják ki őket a gari előtt.(#28) Integra: Pedig van már forgalomban ilyen cucc. Asszem a Foxconné.
-
milbo
aktív tag
Bár GF2 volt az utolsó zöld kártyám, sajnálnám ha bedőlnének. Én nem vagyok egyik oldal fanatikusa sem így jött ki a lépés. Jelenleg a 460-as nagyon tetszik ár/érték arányban, ha a 6-os ATI nem hoz előrelépést nézek magamnak egy ilyet. Azért hogy jelenleg veszteségük van, temetni még korai lenne a céget. Az viszont nekünk nagyon nem lenne jó ha bármelyik gyártó monopol helyzetbe kerülne. Szóval hajrá NV, ne hagyd magad!
-
boeing
őstag
Nehéz lesz innen fel jutni,de semmi se lehetetlen.
-
Integra
titán
most én vagyok figyelmetlen vagy tényleg nem láttam tegra2-es terméket még a piacon???
nehogy aztán véletlen a zintel vegye meg az nv vga részlegét..
-
MittuDomain_
őstag
Hááát, nem fűlik hozzá a fogam, főként a tárhely gondok miatt.
(A HDDn is van 2 bad sector, de nem tudom hova kimenteni a 160GB adatomat)
Már érdeklődtem a szervíznél a bad sectorok okán, azt mondták hozzam be és seperc cserélik ha igazam van /DELL szervíz rulz/, viszont a vga-val tuti nélkülöznöm kéne egy ideig.Egyébiránt, ha mégis rászánom magam, mivel lehet "kinyírni" a VGA-t?
Letakarni a szellőzőt+izzítani a kártyát stb? Nálam komolyan nincs semmi gond, fém az egész alja, ez még a "régi iskola", rendesen összerakott ír gép.Ha viszont mégis muszáj, inkább most; ebben is igazad van.
[Más kérdés, van-e szerinted/szerintetek lehetőség arra, hogy a kis 160as vinyó helyett egy 320/500/640es, esetleg 5400as helyett 7200es kerüljön bele, természetesen ráfizetéssel. Illetve uilyen vga-t fogok kapni helyette, vagy esetleg vele egyenrangút, hiszen ez már nem forgalmazott termék.
A teljesítmény növekedését sem bánnám, de a kisebb csíkszélessg mindenképp üdvözlendő lenne. Plusz CAD is kell - munka - , tehát maradjon benne kraft erre is. (Azért Quadro nem kell) Utóbbi miatt kérdem, ha nyomnak elém egy listát hogy 8600M GT nincs, melyiket kérem, mit javasoltok./
Ill szerintetek mxm modulos a VGA? (Gyárilag úgy vannak lecsavarozva a takarók, hogy képtelen voltam kinyitni a proc/vid cardosat, pedig úgy erőlködtem hogy megkarcolta az alját ahogy kiugrott a csavarhúzó; csak a memóriás ment.) Az lenne a legjobb.
Nézzétek el nekem a láma kérdéseket, újonc vagyok, na.]
Bocs a litániáért
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
t72killer #24 üzenetére
Persze, és ezen minden bizonnyal dolgoznak is, de a telefongyártók is látták, hogy a mobil szegmens nem a Windows terepe lesz. Innentől vált nagyon nehézzé a Tegra szerepe, ami eléggé kötődött a Windows-hoz.
Ezt egyébként az NV is elismerte. Igor mondta nekem a budapesti látogatásának alkalmával, hogy az első generációs Tegra egyetlen hibája az volt, hogy a Microsofthoz kötődött. A Tegra 2 már jobb rendszerre épít. -
-
megint én
őstag
Ne haragudj nem az a főcélom hogy sértegesselek, de ekkora baromi marhaságot...
Mivan a piac nem bír 3 céget? Mi vagy? Gazdasági elemző vagy mi? Nézz már körbe Hányan gyártanak minden féle terméket A sima építőanyagtól kezdve a műszaki cikkekig minden tömve van cégekkel Hányan gyártanak pl monitort (kb 20an) ... Vga-t meg gamer piacra 2en... És miért is kéne mennije? mert volt 1 chipje ami nem igazán jó?!?!Grat!
Azt meg hogy melyik a jobb. Hát 100+100 topicot meg lehetne tölteni a vitával. De szerintem akkor is NV+intel a legtutibb gamer config. És ez amióta az eszemet tudom így is volt! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem a Tegra még az első generáció hibájától szenved (már úgy értve, hogy még mindig kicsi az elterjedtsége). A hardver jó volt, de az NV az MS-sel pacsizott. Ez marha jó döntésnek tűnt akkor, de mára kiderült, hogy a Windows nem je erre a piacra. A Tegra 2 már az Androidhoz húzódik. Mivel az Android egyre népszerűbb, így sikerekre lehet számítani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV szerintem nincs olyan rossz helyzetben. Látható, hogy a fontos üzletágak növekednek. Azt kellene elérni, hogy a Tegra még ennél is gyorsabban növekedjen. Gyakorlatilag a gondot most ez jelenti, amit fokozatosan veszítenek el a PC-s piacon, azt jelenleg a Tegra nem tudja pótolni.
-
pottyantós
aktív tag
Egyből a GF104-el kellett volna kezdeni, és akkor most olyan árverseny lenne, hogy öröm nézni!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MittuDomain_ #12 üzenetére
Pedig az a jobb megoldás, mert most még kicserélik. Az anyagfáradással meg nem lehet mit kezdeni, csak húzod a halál idejét, inkább legyél túl a garin.
-
MittuDomain_
őstag
Nem tetszett a cikk vége.
Nekem is 8600M GT van a laposban 2008ból, és még bírja a VGA, de parázom hogy pont a 3 év gar után 1 nappal becsődöl. (Persze mikor megtudtam hogy gebasz van, feltettem a hotfixet, azóta pörgeti is rendesen a ventit, kb -10-20 perc üzemidő)
Sajna csak akkor cserélik, ha halott, direkt kinyírni meg nem szeretném. -
DeltaPower
addikt
remélem a következő generációjuk már életképes lesz, akkor lentebb mennek az árak.
-
Atom_Anti
senior tag
Novemberre pedig már bejelentve a HD6000 széria. Ami azt jelenti hogy nem sok jó vár az Nvidiára. Igaz 3 nagy gyártót; (Intel, AMD, NVidia) nem is bírhatja el a piac, szóval az utóbbinak menni kell hamarosan
.
-
atti_2010
nagyúr
Az Nvidia saját sírját ássa az olyan húzásokkal mint hogy ne működjön Ati kártyával együtt, a Pisi X csak az ő kártyájukon működjön stb. Nagyon vertek a belüket hogy milyen jóban vannak az Apple-val most mégis az AMD-től vesznek GPU-t és processzort is, a tavaly is kiürítették a 4xxxx raktárkészletet.A vigyori fűrészelősnek lassan beérik a sok elbaltázás, el lehet adni a sportkocsit és az Apple trikót is le lehet vetni.
-
antikomcsi
veterán
Már rég "dícsértem" ezeket az írásokat, de ez most megérdemli. Nekem már csak Kiszel Tünde hiányzott belőle, meg a Gesztesi házaspár.
-
Mustaros
aktív tag
Remélem tanul az Nvidia ebből... ha meg nem akkor -1 cég , ha már egyszer egy rakás szar.
-
gyiku
nagyúr
eleg lassan sullyed ez a hajo.
-
Hátigen, a kiút a sokkal olcsóbban gyártható, semmi felesleget nem tartalmazó chipeken keresztül vezet + amilyen gyorsan csak lehet, csíkszélességet csökkenteni, különben temethetjük az egyik VGA gyártót...
Ja, és haladni kell a korral, nyomatni az alsó+középkategóriás DX 11-es megoldásokat asztali és notebook fronton, lehetőleg alacsony fogyasztással (elvileg ez lesz a GF108). Ezekkel az ATI már fél éve piacon van, már mediamarktban is HD 5650-nel szerelt notikat reklámoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest