- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElEvEn11
senior tag
No igen. Ha megpróbálnánk számokkal dobálódzni, akkor szerintem több milliárdos nagyságrendű konzumer piacról lehet szó, amivel szemben szerintem néhány százmilliós nagyságrendű lehet azoknak a számítógép felhasználóknak, vagy építőknek a száma, akiket érdekel a diszkrét grafikus megoldás a továbbiakban is.
Én még azt is megkockáztatnám, hogy az IGP-s platformok egészen a középkategória felső sávjáig fognak tolódni. Ez akár egy-két éven belül is igaz lehet.
Tényleg nem tudom eldönteni, hogy örüljek-e ennek, vagy sem. Egyfelől ez könnyebben elérhető általános célú desktop gépeket prognosztizál. Másfelől ösztönzi az integrált piacokat is, vagyis a mobil és hordozható gépek is erősebbekké válnak a grafikus területen is, mindezt egy az egyre nagyobb fokú miniatürizálással társítva. Harmadrészt meg azon aggódom, hogy ha ezek valóra válnak, akkor a diszkrét grafikus megoldások, akár játékra, akár grafikus munkára, akár 3D alkalmazásokhoz, akár pedig videós utómunkálatokhoz, olyan drága megoldásokká válnak, hogy az valóban megfizethetetlenné válik a kisebb vállalkozások számára, mint Én is. Ez pedig semmiképpen sem nevezném jónak, hiszen így csak a nagyobb és tőkeerős vállalatoknak lesz bármi esélyük megmaradni megint. Bocs, de ez már így is elég off lett! -
ElEvEn11
senior tag
A bőven alatt azt a réteget érted, ami a viszonylag szűk "IT-hozzáértő" kategóriába sorolható? Mert egyébként a konzumer felhasználók 99%-ának tök mindegy, hogy mi van a gépben, csak "legyen kép". Innen nézve pedig az is teljesen mindegy a felvevőpiac nagy részének, hogy milyen a videókártya. Ha pedig éppen integrált, költséghatékony a megoldás, akkor még ösztönzőleg is hat, hogy azt vásárolják meg inkább. Tehát a "bőven", valójában igen kis réteget jelent.
Röviden: az IGP-re sokkal nagyobb kereslet lesz és így rögtön megteremtődik hozzá az igény is. Ahogy azt korábban már Abu is írta egyre inkább a platformoké a jövő. Az más kérdés, hogy ez most sajnálatos, vagy örömteli változás-e. Meg fogjuk tudni.
-
dabadab
titán
"Meg valamit emlegettek, hogy ezek a gagyi 2x0 kártyák nagyon melegszenek a szivárgási áram miatt."
Ami fogyasztasi adatokat (ezt nem konnektornal, hanem mar a tap utan mertek, szoval ez a kartya tenyleges fogyasztasa) lattam a 210-rol, az alapjan ez nem tunik igaznak (meg mondjuk azt se ertem, hogy az itt emlegetett 30 W-os fogyasztas honnan van, itt 13 W a maximum).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest