- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElEvEn11
senior tag
No igen. Ha megpróbálnánk számokkal dobálódzni, akkor szerintem több milliárdos nagyságrendű konzumer piacról lehet szó, amivel szemben szerintem néhány százmilliós nagyságrendű lehet azoknak a számítógép felhasználóknak, vagy építőknek a száma, akiket érdekel a diszkrét grafikus megoldás a továbbiakban is.
Én még azt is megkockáztatnám, hogy az IGP-s platformok egészen a középkategória felső sávjáig fognak tolódni. Ez akár egy-két éven belül is igaz lehet.
Tényleg nem tudom eldönteni, hogy örüljek-e ennek, vagy sem. Egyfelől ez könnyebben elérhető általános célú desktop gépeket prognosztizál. Másfelől ösztönzi az integrált piacokat is, vagyis a mobil és hordozható gépek is erősebbekké válnak a grafikus területen is, mindezt egy az egyre nagyobb fokú miniatürizálással társítva. Harmadrészt meg azon aggódom, hogy ha ezek valóra válnak, akkor a diszkrét grafikus megoldások, akár játékra, akár grafikus munkára, akár 3D alkalmazásokhoz, akár pedig videós utómunkálatokhoz, olyan drága megoldásokká válnak, hogy az valóban megfizethetetlenné válik a kisebb vállalkozások számára, mint Én is. Ez pedig semmiképpen sem nevezném jónak, hiszen így csak a nagyobb és tőkeerős vállalatoknak lesz bármi esélyük megmaradni megint. Bocs, de ez már így is elég off lett! -
ElEvEn11
senior tag
A bőven alatt azt a réteget érted, ami a viszonylag szűk "IT-hozzáértő" kategóriába sorolható? Mert egyébként a konzumer felhasználók 99%-ának tök mindegy, hogy mi van a gépben, csak "legyen kép". Innen nézve pedig az is teljesen mindegy a felvevőpiac nagy részének, hogy milyen a videókártya. Ha pedig éppen integrált, költséghatékony a megoldás, akkor még ösztönzőleg is hat, hogy azt vásárolják meg inkább. Tehát a "bőven", valójában igen kis réteget jelent.
Röviden: az IGP-re sokkal nagyobb kereslet lesz és így rögtön megteremtődik hozzá az igény is. Ahogy azt korábban már Abu is írta egyre inkább a platformoké a jövő. Az más kérdés, hogy ez most sajnálatos, vagy örömteli változás-e. Meg fogjuk tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Parfüm topik
- HBO Max
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Klaus Duran: 2025 dude
- Anime filmek és sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest