- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#04824576 #121 üzenetére
Szertintem az nem vicces, hogy úgy akarsz versenyt, hogy a másik fogja vissza magát. A Turing Super sorozat a bizonyíték, hogy az Nvidia így is visszafogja magát, mindezt 12nm-en. Inkább az AMD-t kéne ostorozni, hogy ne csak a world first marketingre menjenek, hanem le is kéne valamit tenni az asztalra, ami valós versenyt eredményezne.
-
válasz
#04824576 #116 üzenetére
A reakcióm arra volt ,hogy te leírtad hogy Nvidia bénázhatna és akkor AMD kapna levegőt és leírtam miért nem bénázhat. Hát pontosan ezért amit te is leírtál, mert Nvidiának folyamatosan olyan GPU kat kell gyártania, ami gyorsabb mint a konkurencia.. AMD nyerjen úgy levegőt, hogy jó terméket gyárt és kész.
Ha nvidia még egyszer elkövet egy FX fiaskót az neki egyben a véget is jelentheti. -
válasz
#04824576 #110 üzenetére
az x86 licenszet nem elég birtokolni, hanem indokolni is kell mire kell neked, azaz gyártatnod és forgalmaznod kell X86 CPU-t.
kapott nvidia egy időben lehetőséget ha jól tudom hogy gyártson CPU-t x86 alapon,de baromi nehéz és értelmetlen úgy behozni egy procit hogy versenyképtelen vagy a konkurenciával.
Senki nem fog azért venni Nvidia CPU-t , mert az Nvidia és gyengébb teljesítményt kapjon azonos áron vagy hogy ne kompetens termék fejlesztésébe és újításaiba rakjon bele dollármilliárdokat. saját Chipset kell hozzá, külön alaplapokkal, és el kell érni minimum a konkurens gyártók CPU inak a teljesítményét olcsóbban úgy, hogy ne legyen plagium gyanú mögötte.
AMD és Intel 40-50 éves múltra tekintenek vissza CPU gyártásban,. minden lehetséges licenszet birtokolnak vagy kerezstlicensz megállapodással használnak esetleg hibrid CPU val meg ott az ARM, Huawei, Apple,Samsung még nehezebb oda betörni.... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
#04824576 #91 üzenetére
"(#90) Hokuszpk: És gondolod, hogy mikor az AMD végre beérte, sőt, néhol meg is haladta az Intel CPU-k szintjét, majd egy kis pénzért hagyni fogja, hogy újabb konkurenciája legyen?"
szerintem van az a penz.
mondjuk az NV vallalja, hogy negyedevenkent ugy fizet, hogy megnezik az AMD aktualis penzugyi eredmenyet, es ha az negativ, akkor kiegeszitik +$50M nyeresegre, ha pozitiv, akkor viszont arra a negyedevre fizetnek $50M -et.
* a szamok termeszetesen hasrautesszeruek, a konstrukcio a lenyeg. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
#04824576 #86 üzenetére
"Az intel nem társult velük, és feladják?"
nem arrol volt szo, hogy az Intel nem tarsult. Az Nvidianak kidolgozott 486 vagy Pentium kategoriaju ( reg volt, az elso XBOX kornyeken ) kompatibilis procija volt. Utotte volna az akkori csucs Intelt. Akkor emlekeim szerint még nem volt az AMD64 miatt keresztfuggoseg az Intel/AMD kozott, szoval csak azon mulott, az Intel zold utat ad-e az NVnek a gyartashoz. Es a mai napig valamiert nem ad. Az AMD -tol talan meg most is megtudnak venni kilora az X64 licenszet, csak perpill az X86 ( Intel ) nelkul loturot sem er. Mondjuk ez utobbi lassan valtozhat, ahogy az X64es oprendszerek nem futtatnak 16 bites kodot, elobb-utobb eljutunk odaig, hogy a mezei X86 32 bit is kikopik.
-
TTomax
félisten
válasz
#04824576 #78 üzenetére
Szépen körbecáfoltad magad.Az kevés ha az AMD lefarag a lemaradásból,mert így még mindig nyomott áron kell adnia a cuccait ergo a profit elmarad,másrészt nem szabad az intelt az nvidiaval keverni.Az nV sokkal rugalmasabb,amire a legjobb példa,hogy két gen után át tudnak menni a samsunghoz aminek az eredményét majd ismét meg lehet nézni 7nmen.Jövőre jön a következő gyomros,amire az alacsonyabb csíkszélességbe való menekülés sem lesz megoldás,tudja jól ezt az AMD is,nem véletlen reformálják a GCN-t már most,csak ennek a hatásait talán ha két gen. múlva fogjuk érezni,az pedig vagy 4év még...
-
válasz
#04824576 #71 üzenetére
A konkurencia utolérés esete szép lenne, csak éppen az nVidia kb. két-három év lépéselőnyben van. Miközben több pénze van R&D-re és övék a piac elsöprő többsége. Ha lépéskényszerben lennének, feltehetően ők is megpróbálkoztak volna egy idejekorán kiadott 7nm-es Turing-al. Valahogy úgy, ahogy az AMD számára egy tesztlabor volt a Radeon VII. De abszolúte nincsenek rászorulva, hogy kapkodjanak...
-
válasz
#04824576 #71 üzenetére
Pont a másik topikban erről diskuráltunk.
Ezzel az a gond, hogy Nvidia nem engedheti meg magának ezt. AMD is és Intel is egy olyan koncepcióban gondolkozik együtt amibe Nvidia nem tud részt venni.
Azaz saját CPU hoz saját GPU, egybetokozva egybecsomagolva akár szabványosított összeköttetésekkel amihez Nvidianak nincs szabadalma.
Itt kb le is húzhatják a rolót.
Ha kell a navi 30 akkor azt majd megveheted Ryzen 5000 mellé és ugyan így az Intelnél ez az elképzelés.
Elég furcsa ezt leírni a mostani helyzetben, de kiszolgáltatott a helyzet több szemszögből Nvidiának Windowson, kivéve ha ARM utat nyer desktop gaming PC ben,de ebben bízni nagyon nehéz. -
válasz
#04824576 #40 üzenetére
versenypiacon úgy lehet nyerni szusszanásnyi időt hogy jó termékeket gyártanak, mert az a vevőknek sose jó, ha abból profitál egy cég, hogy a másik bénázik.( lásd Intel)
AZ nem vezet igazi fejlődéshez szerintem.( ezzel nem azt írom, hogy az AMD termékei rosszak lennének, mert Vega is és RX is jók szerintem, hisz majd minden Pascalnak konkurenciát nyújtottak, az más, hogy piacrész szerzéshez ez kevés)
Most éppen 2,5 évig volt a piacon a Pascal, ami elég hosszú idő.
Nvidia nem Intel, ők fejlesztenek és előre terveznek. Már szerintem legalább 2 generációval előre gondolkoznak és nem tartom kizártnak, hogy lesznek közös projektjeik egyéb területeken is,főleg hogy Ampere szerintem professzionális piacon is váltani fog pár kártyát, mondjuk a Teslákat is akár. -
válasz
#04824576 #31 üzenetére
Elég jól teljesített a GTX kiskártyáknál állítólag,A GTx 1050 -1050TI-t ők csinálták.
Elég ambiciózus cég, mint Nvidia, szerintem jó páros lesznek.Én nem félek attól, hogy nem sikerül jól a gyártás, sőt, kifejezetten örülök, hogy váltanak.
Nvidiának van elég tapasztalata ilyen téren, hogy segítsék őket, meg frankón terveznek is, jól jön ez mindkettő cégnek.
Szerintem ha Ampere jól sikerül jön a chiplet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Quadro FX 570 eladó
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest