- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
kenwood #1069 üzenetére
"Az absztrakcio fejlesztheto,de csak akkor,ha van egy alapod." Talán csak az értelmi fogyatékosok esetén nincs meg ez az alap. Éppen ezért szinte mindenki fejlesztheti az ilyen készségeit. Ugyanez érvényes a rajzolásra, kézügyességre is.
Érdekes ezt állandó jelleggel olvasni, hogy mindent a génekre, velünk született képességekre, adottságokra fognak az emberek. A rejtélyes gének meg a sors miatt kövérek, buták, nem jutnak előre, nem tudnak ezt/azt csinálni, miközben a gének, adottságok körülbelül ott kerülnek képbe, mikor kihoztad magadból a közel abszolút maximumot adott téren, és így is hátrányban vagy valakivel szemben, aki ugyanezt tette. Ehhez néhány ezer órát kell csak beleölni az adott tevékenységbe.
1."Nem tudok rajzolni, nincs hozzá tehetségem" - Beszereztél hozzá minőségi oktatóanyagot és gyakoroltál 2 éven keresztül napi 2 órában? Nem. Akkor honnan a *@+#-ból tudod, hogy nem tudsz rajzolni?
2. "Nem tudok táncolni, nincs ritmusérzékem" - Jártál tanfolyamra, gyakoroltál mellé magadnak heti 4 órában 2 évig és utána jutottál erre, vagy úgy hogy egyszer elmentél a sulidiszkóba és nem érezted az ütemet?
Folytathatnám. A "nem tudsz megtanulni programozni" kérdésnél sem ott a probléma, hogy gének, meg alacsony iq-t örököltünk a szülőktől, inkább ott, hogy ha mondjuk élete első 20 évében nem használta az agyát az ember aktívan ilyen jellegű gondolkodásra, tanulásra, akkor utána nehezebben megy, mert nincs hozzászokva. Egyébként szerintem minden megtanulható úgy, hogy jobban tudd csinálni, mint az emberek 95%-a, akármilyen szinten legyél is jelenleg, mindösszesen az eddigi életedtől, tevékenységedtől, mindennapjaidtól függően ez néha kevesebb, néha több nehézséggel jár. Csak nagy általánosságban mindenki kishitű és nem tudják, hogy kezdjenek hozzá ezekhez a dolgokhoz. -
Dare2Live
félisten
válasz
kenwood #1024 üzenetére
"En idegbajt kapok a "ha tanultal volna,jobban keresnel" dumatol,mert ha mindenki diplomas,es jo meloja van, akkor ki szedi ossze a szemetet az utcan?"
De mivel nem mindenki tanul jól így igaz a "ha tanultal volna,jobban keresnel" duma.
A dolog másik vetülete, hogy a csodás kapitalizmus/technologiai fejlődés... egyuk hozománya, hogy "egyre kevesebb olvasni se kell tudnia szövőasszony kell és egyre több képzett technikus/mérnök". -
törölt tag
válasz
kenwood #1008 üzenetére
Alapból is megbecsülöm a dolgaimat, de annál fájdalmasabb volt szembesülni vele, hogy ez jótékonysági intézmény volt az nVidia felé. A 7800 GTX azért el-elfogyott FHD-n, viszont rövid időn belül jóval olcsóbban megkaptam azt a teljesítményt, ami már elég volt nekem. És nem azért tartottam magam hülyének, mert megvettem a GTX-et, hanem azért, mert nem láttam előre, hogy mi lesz a vége.
Most, hogy végre megtörtént csíkszélességváltás, talán megint felpörög a piac. Ezért ha valaki 4K-ban is oda akar csapni, annak a kezdetben drága 1080 elég hamar felejtőssé válik szerintem. Ennek tudatában érdemes megvenni vagy nem megvenni a kártyát.
Nekem egyébként 4K-ban is elég lenne a teljesítménye, a Witcher 2-nek is például csak most álltam neki.
-
Dare2Live
félisten
-
Hogyne számítana. Hogy csak az előbbi autós példánál maradjunk, ha a Ferrari kihozná a teljes műszaki specifikációját a LaFerrarinak, elképzelhető, hogy lenne néhány olyan cég a világon, aki az alapján le tudná gyártani, de kurva sok munka lenne neki és kurva sok pénz. A főzött ROM meg kb olyan, mintha egy láncfeszítőt meg egy kicsit komolyabb féket akarnál tenni a Csepelre. Nem kell hozzá nagy tehetség, csak egy kis utánanézés.
Az előbbi igaz a driverre. Az egy mérnöki csúcsmunka, brutális mennyiségű munkaóra van benne. Lehet, hogy ha nyílttá tennék, akkor össze lehetne szedni egy mérnökcsapatot, aki bele tudna úgy nyúlni, hogy a végeredmény még jó is legyen, de az hétszentség, hogy nem ingyen hajigálnák utánad, mint egy fostos főzött ROM-ot, hanem keményen megkérnék az árát.(#870) xRagna
Nem is arról lehet szó, hogy visszafogják, inkább az, hogy rengeteg munka azokat is optimalizálni. Nyilván megvan a prioritás, hogy melyikre mennyi erőforrás jut. A legújabbat biztos, hogy pengére csinálják, a régebbi szériába meg fektetnek annyi energiát, amennyi marad.
Sokan nagyon el vannak itt tévedve. Az optimalizálás nem annyi, hogy belerak két sort a kódba, hogy OPT=TRUE és akkor patent lesz a kártya, a régebbieket meg ugyanígy egy kódsorral visszafogják. Rengeteg meló faszán optimalizálni, az erőforrások meg végesek. Ha valami nem kap akkora prioritást, akkor nem tudják annyira kifaszázni, ennyi a dolog. -
Lehetne, ha egy driver és egy android ROM között nem lenne akkora különbség műszakilag, mint egy Csepel bicikli és egy LaFerrari között
(#832) oAcido
Én csak azt tudom, hogy volt egy ismerősöm, akinek 970-ese volt, nekem meg 780Ti-m és benchmarkolgattuk játokokban ugyanolyan beállítások mellett és elég leheletnyi volt csak az enyémnek az előnye. Nem csak a legújabb játékoknál néztük. -
Már leírtam ebben a hozzászólásomban is:
Anno nyers erőben a 780Ti is ott volt, mint majdnem kb a sima 980, és rendesen a 970 felett volt, viszont játékokban már inkább csak pariban volt a 970-el és elmaradt a 980-től. Mert nem volt hülye az nV, hogy a 700-as szériára is ugyanúgy optimalizálja a drivereket, különben ki venné a kártyát?
Tuti, hogy ez lesz most is. Lehet a 980Ti nyers erőben nem sokkal maradna le az 1080-tól, de ez megint egy másik architektúra és biztos, hogy a driverekkel max valahova az 1070 szintjére lövik csak be. Az sem lesz valszeg rossz, de lehet az a fajta user, aki megvette anno a 980Ti-t is, nem elégszik meg ennyivel.Ha erősebb nem is lesz az 1070 a 980Ti-nél, azért nagyjából fej fej mellett lesznek, nem sokkal lesz az 1070 lemaradva játékokban. Én legalábbis mernék rá fogadni.
-
rocket
nagyúr
A 80%-os piaci reszesedes miatt mondhatjuk, hogy sajat maguk konkurenciai is, mert az nem eleg, ha lecsipnek az AMD ~20%-bol, a sajat ~80%-bol is minnel tobb embert kell valtasra birni, ez meg lassabb termekekkel nem menne.
A jelenlegi helyzetben most visszaut nekik, hogy a kategoriahoz kepest a GTX970-980Ti nagyon jol fogyott, igy lehet az AMD ellen eleg lenne egy kisebb ugras (ezt meg most se tudhatjak 100%-ig biztosan, hogy pontosan hol lesz az AMD teljesitmenyben) ,de maguk ellen nem.Mivel 28nm-en ragadtak a GPU-k evekig, es elnezve a GP104 meretet es az igert TDP-ket, van boven tartalek az architekturaban 16nm-en, igy attol nem kell felniuk, hogy tul koran, tul magasra tettek a lecet, amit aztan nem tudnak a kesobbiekben atugrani.
-
stratova
veterán
Ez baromi nagy haszon lenne->lesz NV részéről (most elég finoman fogalmazok ugye?) és egészen addig tart, amíg rá nem kényszerül nagyobb/drágább lapka bedobására vagy árcsökkentésre a megfelelő válasz megérkezésekor. Mert meg kell hagyni baromi jó a marketingjük, tényleg szórakoztatóbb volt hallgatni a bemutatójukat.
AMD most max. a 970 ársávra igyekszik rástartolni [299$], mivel csak a GTX 970-ből rengeteg fogyott.
NV most kb. olyan áron adja majd a GTX 1060TI-t [329$] amennyiért megjelenéskor a GTX 970-et adta. -
nubreed
veterán
Az AMD szerintem nem fog belerondítani most ebbe. Nem is akarnak. Az új Polaris széria bevallottan mainstream kártyák lesznek, amíg az 1070/1080 a felsőkategóriában versenyeznek, teljesen más piaci szegments megcélozva. Az AMD-nek csak 2017 -ben lesz válasza erre a Vegával. Nagyon csodálkoznék ha mondjuk az r9 490 olyan jól sikerülne, hogy megszorongatná mondjuk az 1070 -et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest