Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz kenwood #1069 üzenetére

"Az absztrakcio fejlesztheto,de csak akkor,ha van egy alapod." Talán csak az értelmi fogyatékosok esetén nincs meg ez az alap. Éppen ezért szinte mindenki fejlesztheti az ilyen készségeit. Ugyanez érvényes a rajzolásra, kézügyességre is.

Érdekes ezt állandó jelleggel olvasni, hogy mindent a génekre, velünk született képességekre, adottságokra fognak az emberek. A rejtélyes gének meg a sors miatt kövérek, buták, nem jutnak előre, nem tudnak ezt/azt csinálni, miközben a gének, adottságok körülbelül ott kerülnek képbe, mikor kihoztad magadból a közel abszolút maximumot adott téren, és így is hátrányban vagy valakivel szemben, aki ugyanezt tette. Ehhez néhány ezer órát kell csak beleölni az adott tevékenységbe.
    1."Nem tudok rajzolni, nincs hozzá tehetségem" - Beszereztél hozzá minőségi oktatóanyagot és gyakoroltál 2 éven keresztül napi 2 órában? Nem. Akkor honnan a *@+#-ból tudod, hogy nem tudsz rajzolni?
    2. "Nem tudok táncolni, nincs ritmusérzékem" - Jártál tanfolyamra, gyakoroltál mellé magadnak heti 4 órában 2 évig és utána jutottál erre, vagy úgy hogy egyszer elmentél a sulidiszkóba és nem érezted az ütemet?
    Folytathatnám. A "nem tudsz megtanulni programozni" kérdésnél sem ott a probléma, hogy gének, meg alacsony iq-t örököltünk a szülőktől, inkább ott, hogy ha mondjuk élete első 20 évében nem használta az agyát az ember aktívan ilyen jellegű gondolkodásra, tanulásra, akkor utána nehezebben megy, mert nincs hozzászokva. Egyébként szerintem minden megtanulható úgy, hogy jobban tudd csinálni, mint az emberek 95%-a, akármilyen szinten legyél is jelenleg, mindösszesen az eddigi életedtől, tevékenységedtől, mindennapjaidtól függően ez néha kevesebb, néha több nehézséggel jár. Csak nagy általánosságban mindenki kishitű és nem tudják, hogy kezdjenek hozzá ezekhez a dolgokhoz.

törölt tag

válasz wjbhbdux #850 üzenetére

Biztos van ilyen is, ráadásul más országban is, de azért feltételezem, hogy a nagyobb magyar kiskerek árai hasonlóan fognak alakulni, ahogy az a múltban is történt.
    Megnéztem a GTX 970-et, és a megjelenéskori árfolyamokat ($, €), valamint a hazai debütáló árakat, és az előző számítási módszerrel valóban kijött az, ami itthon megjelenéskori ár volt, amivel az 1070-re is számoltam. Ha nagyon nem változtatnak semmin (például azért, mert közben kiderül, hogy a Polaris 10 280$-ért csak kicsivel lesz gyengébb az 1070-nél :R ), akkor erre a 135-155-re tippelném most az 1070-et, amiből esik majd 10-15k 1-2 hónap alatt. (314 Ft-os €-nál mindez)

törölt tag

válasz Cane #843 üzenetére

? :D
    Pont most írtam le, hogy pcx-en közel annyiért vannak a hardverek, mint neweggen és amazonon. Megnéztem, i5 6500, GTX 960, mindkettőnél 2-3 ezer Ft a különbség. Ez meg messze van az € árfolyamával számított+kisker haszonnal megtoldott árnál, ami kb. 10 ezer Ft különbséget jelentene. Ezt kérdeztem, hogy erre mi a magyarázat? Nem látok mást rá, mint amit az előző hsz-ben már említettem.

törölt tag

válasz deicide #841 üzenetére

Ezek alapján, amit elmondtál, és a jelenlegi árfolyamokkal számolva a megjelenéskor kb. 135-155k között kell mozogni az 1070-nek nálunk.

törölt tag

válasz deicide #841 üzenetére

Ez a konkrét MSI GTX 970 Gaming jelen pillanatban is ennyiért van amazonon. De furcsa valóban, hogy a többi 970-es 320-340$ környékén mozog.

törölt tag

válasz Cane #830 üzenetére

Ez nem magyarázat a felvetésére, mivel a 373$, amit említ, szintén jelenlegi ár. Egy jelenlegi külföldi árat hasonlít össze egy jelenlegi hazai árral, korrekt módon, mindegy hogy mikori a termék, és hogy kiegyenlítődtek az árak.

A felvetésére a valódi magyarázat, hogy ő az MSI Gaming 970 LE(!) változatot nézi iponon, a normál az jelenleg 107k ugyanitt. Viszont még így is olcsóbb, mint ha 373€ + kiskerek haszna lenne a számítási módszer, ami 117k + kisker haszon ár lenne. Szóval rendben, hogy szerintetek így zajlik a számítás, de akkor ez miért nem érvényes a jelenleg piacon lévő termékekre? Néha nézem, van amit szinte egy az egyben lehet a jelenlegi külföldi $ árakról váltani forintra. Példa: i5 6500 205$ neweggen, amazonon, átváltva 56.800 Ft, pcx-en ez most 59.000 Ft. Jóval a 205€ (64.600 Ft) alatt van. Szóval én őszintén kérdezem, mert nem tudom, mit nem veszek számításba. Ahogy nézem, csak annyi lehet, hogy itthon a kiskerek jóval nagyobb haszonnal próbálják értékesíteni a megjelenéskor, mint amennyi indokolt lenne a beszerzési árhoz képest. Gondolom ezért esik gyorsan 1-2 hónap alatt az ára a termékeknek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés