- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Ebben nincs semmi csoda. Ezt hívtam artifact fetish-nek az imént.
Attól, hogy te meg mások ezt asszociálod a film-es kinézettel attól még kevesebb/gyengébb/rosszabb. Ilyen a mákos kép is a fekete-fehér is, meg akármilyen zaj/torzítás is amit az emberek megszerettek.
Olyan mintha azt mondanám, hogy az 128-as mp3 a zene érzet, mert sokáig halgattam olyat a lossless meg sterill/műanyag.
Egyébként próbáltam, és meglehetősen nem tetszett amikor visszatértem. (Mert a gépem nem bírja az interpolációt magas minőségbe és/vagy sok az interpolációs artifact)
-
mzso
veterán
Ehhh.... Szépen belinkelsz dolgokat aztán olyan dolgokat vonsz le amik nincs benne.
"leköveti a mozgó objektumok útját, hogy a megfelelő pozícióba állíthassa a szemet."
Ez még korrekt is"ha csak villanásokat kap a szem, az agy leszimulálja a többit,"
Ezt honnan a halálból szoptad? Az van leírva, hogy érzékelésileg kitölti azt a részt amikor elalszik a kép. Magyarul nem tűnik fel, hogy elalszik a kép. (afterglow) Semmi féle szimulációról nincs szó.
Emellett az egész nem cáfolja azt, hogy vibráló lesz a kép elmosódottság helyett, amit eddig is mondtam. Meg azt sem, hogy ebből kifolyólag jöhet a fejfájás.
Azt írtad még, hogy csökkenti a darabosságot. Nem tudom mit értesz darabosság alatt, de ez az egész a homályt csökkenti. (A darabosság az inkább szaggatottat jelent, legalább is homályosságnak még senki sem használta) Ezt nem is vitattam.
-
ddekany
veterán
"A fimesek túlnyomó többsége eddig is és ezután is 24 fps-ben gondolkodott és gondolkodik. Eddig kb. 1, azaz egy darab mozifilm készült 48 fps-sel és a nézők többségének nem jött be, azt mondták, olyan volt, mintha nem is a filmet nézné, hanem tévéközvetítést a forgatásról."
Elég hülye egy szituáció, mert a mostani kijelzőkön viszont, legalábbis számomra, iszonyat zavaró a szaggatás. Én egyértelműen úgy vagyok vele, hogy inkább a szappan opera hatás mint a szaggatás. Mióta bírja a gépem izomból, fel is tettem az SVP-t. Mondjuk ilyen alapon végül is van választásom. Ám ez nem annyira rózsás azért, mert legalább is az SVP mozgás interpolációja nem tökéletes. Elég érdekes dolgok tudnak történni a háttérhez képest mozgó objektumok széleinél. Meg néha egyes képrészeken "beszaggat", mint ha nem találta volt ott meg, hogy mi hova mozgott, és mivel minden más általában finoman mozog, pláne beszól rá az agyam.
-
mzso
veterán
" A fimesek túlnyomó többsége eddig is és ezután is 24 fps-ben gondolkodott és gondolkodik."
Ez még mindig ugyanaz amit eddig írtam: megszokás. A filmesek meg annyit értenek az egészhez, hogy "fú ez más"."Eddig kb. 1, azaz egy darab mozifilm készült 48 fps-sel és a nézők többségének nem jött be, azt mondták, olyan volt, mintha nem is a filmet nézné, hanem tévéközvetítést a forgatásról."
Emlékeim szerint azt hozták fel leginkább, hogy látszik, hogy mű a maszk meg a díszlet. (mert nem fedte el a motion blur)
"A 24 fps, megfelelő BFI technikával megdolgoztatja a fantáziát, kevésbé lesz tőle valóságosnak ható a film. Más szóval, álomszerű. (Szoktál te álmodni?)"
Ez egyre nagyobb kamuzás. Most már a fantáziát is megmozgatja... Az az "álomszerű" még mindig inkább csak elmosódott. Az álmok nem elmosódottak.
-
mzso
veterán
"Most meg jobban akarod tudni, mi a jó/nem jó a 24 fps-ben, mint a filmes szakma és a filmrajongók 99%-a..."
Természetesen ez is légből kapott "statisztika".
Tök mindegy, hogy egy vagy tízmilliárd ember mondja, hogy lapos a föld attól még hülyeség.
Az alacsonyabb fps mindaddig rosszabb mint a nagyobb amíg el nem éri a megkülönböztethetőséget. Az hogy milyen áll-intellektuális nagyokosságot hoznak fel az emberek a megszokott dologhoz való ragaszkodásuk "igazolásához" mit sem számít. -
mzso
veterán
Nem valami specifikus. Motion blur-rel kapcsolatos gyűjtemény. Melyik mondja azt, hogy BFI-vel nem nő a villódzás, darabosság érzete?
"Fantazmagória? Azért mondják egyszerű élő videó szerűnek, olcsó tévés szappanoperásnak, "hiperrealisztikusnak" a magas fps-es filmet, ugye?
"
Mondani lehet sok mindent. Jó szó lenne rá az artifact-fetish. A magas fps-ű film meg szimplán felsőbbrendű.
-
mzso
veterán
"Az ilyen #165-ös féle téves és megalapozatlan tényállítások előtt jobb lenne kicsit tájékozódni."
Épp most erősítetted meg...
"Ha csak rövid időre látjuk a mozgásfázisokat, az agy kitölti a közöttük lévő "űrt", mintegy megpróbálja kitalálni, mi történik a két fázis között"
Valami tudományos alap/referencia? Vagy ez is olyan szánalmas fantazmagória mint az álomszerű, hű de remek alacsony fps film élmény.
-
dezz
nagyúr
Ja igen: moziban is alkalmazzák a BFI-t, csak nem 1x felvillantva, mert úgy ~24 Hz-en villogna, hanem 2-3x. Bár így többször látjuk ugyanazt a mozgásfázist, ezért nem lesz olyan folyamatos, mint 1x felvillantva, viszont még mindig folyamatosabb, mintha nem lenne "szünet" két képkocka között, miközben a villogás mértéke sokkal kisebb.
-
Reggie0
félisten
Mondjuk erdekes dolog ez a BFI. Az aktiv shutteres 3D-nel sokan arra panaszkodnak, hogy vibral, pedig mukodesi elvebol adodoan gyakorlatilag az nativan tamogatja a BFI-t, csak a szemenkent ellenfazisban jon. De a lenyeg, hogy egyesek latjak a vibralast, igy a 120Hz-es monitorokon a BFI ugyan ezt fogja eredmenyezni.
-
Zeratul
addikt
Másrészt benne van a pakliban, hogy így, hogy nem lesz nyomás a fejlesztőkön, hogy próbálják egy jobb konfiggal tartani a 60 fps-t, nem elégednek-e majd meg jóval kevesebbel.
Ez szvsz eddig se zavarta nagyon a fejlesztőket, sőt, emlékszünk ugye a krájshit 2 re ahol leteszelálta az óceán és a föld alatti ojectumokat?
-
huskydog17
addikt
"Akkor talán mégsem működik olyan jól a double V-Sync, mint írtad."
Miért is? Pont a Double V-Sync miatt volt a NFS: The Run esetében 30 FPS a felső korlát és ugyanezt fogják most eljátszani a Rivals esetében is.
Az idézőjeles mondatot úgy értettem, hogy az EA-nél valamiért így gondolkodnak, ezért tettem idézőjelbe, de azt hittem ez elég egyértelmű volt, na mindegy. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest