- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"A tv valójában 50 FPSel üzemel az interlaced üzemmód miatt, akkor van gond amikor inerlacedből deinterlacedet csinálnak és vagy szellemképes lesz, vagy eltüntetik valamelyik kockát és akkor ugrálni fog a kép, főleg nagy terek oldalirányú mozgatásánál feltűnő."
Normális tévé ilyet nem csinál! Egy valamirevaló deinterlacing az 50i-ből olyan 50p-t gyárt, ami mindkét félképet (fieldet) alapul veszi, de csak ott fésüli össze az eredeti felbontás megtartása érdekében, ahol nincs mozgás, ahol pedig van, ott fejlett megoldásokkal pótolja a hiányzó sorokat.
Ezt egyébként ma már minden PC-s GPU is tudja. (Ezért nem kellene a tévés ripeket 25p-re butítani... Nem is értem, hogy képes valaki 25 fps-sel Forma 1-et vagy bármilyen más sportot nézni. Egy nagy villogás és reszelés az egész.
)
-
alvaro
senior tag
De marhára nem mindegy, hogy 60-ról 55 vagy 30fps-re esik adott esetben. Márpedig a vsync kapásból 30-ra húzza le, minden átmenet nélkül. Triple buffering esetén nincs ekkora esés, mert van még buffer, amibe lehet renderelni, de az meg egy újabb frame-nyi laget ültet a rendszerbe. Aminél szerintem a tearing is jobb... és én nem vagyok hardcore gamer. Továbbra is tartom: a G-sync szerintem jó dolog, nem is értem, miért csak most jutott valakinek eszébe.
-
jacint78
addikt
Nem fog megtorpanni, mert, ha egy picit késik csak a képkocka, akkor nem kell megvárni a következő frissítést. Márpedig most meg kell várnia, ami miatt nagyon megtorpan. Nem tűnteti el a jelenséget, de lényegesen csökkenti. Mivel a PC nem fix hardver nem tudják megcsinálni a világon lévő 120000 konfigurációra az optimalizálást.
Elkezdene valamit számolni, de fogalma sincs, hogy mikor lesz látható, egyáltalán, honnan fogja tudni, hogy a tárgy mikori helyzetét rajzolja le?
A játék sebesssége nem az FPS-re van szinkronizálva, az az észkerék volt a 486-osok idejében..
-
huskydog17
addikt
"Már csak azért is parasztvakítás mert az alapvető problémát a hirtelen FPS változást nem szünteti meg, mert az szoftveres probléma."
Igen, ezt csak jó optimalizálással és skálázódással lehetne elérni, ami ma már egyre ritkább sajnos.Ja amúgy az előbbi posztomat kiegészíteném:
A Displayportot az AMD a Radeon HD 3000-es szériától (2007), míg az NVIDIA a GeForce 9600 GT (2008) óta támogatja. Akkor miért is beszélünk Kepler exkluzív feature-ről? Elképesztő, hogy megint mennyire hülyének nézik az embereket.#52: Igen tudom, hogy a Double V-Sync 30-ra csökkenti a sebességet és éppen ezért írtam, hogy ilyen esetben legalább nem lenne sírás a 40 FPS miatt.
Ilyet alkalmaztak anno a NFS: The Run esetében és szintén ilyen lesz az idei NFS-ben is. "Autós játékba minek 60 FPS?" -
Rebourne
aktív tag
-
dezz
nagyúr
60 és 120 között csak erre alkalmas monitoron változhatna. Max. 60 Hz frissítésű monitoron ugyanaz lesz, mint eddig: vagy 60 fps-re korlátozzák az fps-t, vagy kikapcsolt V-Sync mellett jön a tearing.
(#51) huskydog17: A double V-Sync az, amikor nem 60, hanem 30 fps-re van korlázozva a frissítés... Gondolom, a dinamikus pedig az, amikor valamilyen időközönként kapcsolgatja a kettőt. Ez nem feltétlen jobb megoldás.
-
jacint78
addikt
Gondolkodj mielőtt lehülyézel.. Ha a monitor fixen 60Hz-en megy és a kártya nem képes 60FPS-re, akkor hogy oldják meg, hogy minden képfrissítésre jusson egy következő képkocka? Csak akkor rakja ki ugyanazt a képkockát kétszer, vagy többször, ha nem képes újabbat renderelni, mire eljön a következő képfrissítés és ezen másképp nem lehet javítani, egy standard monitor áramkörét nem lehet csak úgy kedv szerint összevissza frissítgetni.
Ha ennyire nem értesz hozzá, ne szólj bele és ne hülyézz le másokat, főleg, ha te írkálsz hülyeséget.
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motoros topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyaralás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trónok harca - Game of Thrones (sorozat)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest