Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
1. Nem vagyok okostudós, ezt a szót se én találtam ki.
2. Hány ember által megfogalmazott alaptételt cáfoltak már meg emberek és direkt írtam bele az embert, mert egyrészt az ember hibázhat, másrészt nem ismeri az univerzumot, mindig csak a jelen pillanatából kiindulva próbál megfelelő szabályokat megfogalmazni, ami később a tudásunk bővülésével kiderül, hogy már elévült (hiányos), vagy teljesen hibás és nem kell annyira az időben visszamenni, hogy találj pár ilyen esetet és nem, nem fogok példákat mondani, ott van a Google.3. Igazából nem, csak megemlítettem és elmondtam mire lenne jó (tehát nem kéne évekig kattogni rajta) és hogy itt pont a "fölös alatt mit értesz fogalmam sincs, ha csak nem arra gondolsz, mikor azt mondtam hogy ott van benne amit megtermel, de ha tudod hogy működik egy generátor (mi történik a réz tekercsekben), akkor nincs olyan hogy fölös és hogy a semmiből termelődő sem. Amúgy zárjuk már le, legalább egyikünknek legyen annyi esze, köszönöm.
-
Alteran-IT
őstag
Pont te beszélsz?
emelhu: Tervezés és akarat kérdése, de egyébként minden megvalósítható.
Egyébként a valóságban tényleg megnézném, mert én is kételkedtem benne, de annyira logikusnak tűnik, viszont ameddig nincs ilyen megépítve, addig nem lehet azt mondani, hogy jó, illetve hogy hülyeség.
Régen is sok minden hülyeség volt, ami ma már van, tehát aki maradi és minden lehetetlennek tűnő dolgot lefikázz, az menjen valami kolostorba távol a tudománytól, mert aki a tudomány embere, illetve hisz a tudományban az tudja, hogy szinte nincs olyan, hogy lehetetlen, maximum jelenleg még nem megvalósítható. Itt befejeztem. -
emelhu
aktív tag
Az ilyen 'csodagenerátor' hívőkkel az a legnagyobb baj, hogy a hallottakat nem szokták a tapasztaltakkal ütköztetni. Lehet, nem is figyelnek a valóságra, ez a gond.
Pl. aki bicajozott már (és odafigyel) az tapasztalta, hogy ha bekapcsolja a dinamót (felkapcsolja a lámpát), akkor nehezebb tekerni.
Innen valós(!) fizika tudás nélkül (pl. "utálta" a képleteket, de "érzi" a valóságot) tudja az ember, hogy hiába akarná egy motorral megforgatni a dinamót, amihez az áramot persze a dinamótól kapja, akkor a többlet áramhoz még nagyobb erővel kellene forgatni a dinamót, amit "érezni lehet" hogy a motor nem képes leadni.Ha ennyire egyszerű lenne, már Jedlik Ányos is perpetum mobilet gyártott volna.
-
Alteran-IT
őstag
Nem úgy hit kérdése, ahogy azt értelmezed, de nincs kedvem elmagyarázni neked.
Ha meg ez a szakmád, kérlek valósítsd meg, ha nem tudod, akkor vagy nincs ilyen megoldás, vagy egyszerűen nem értesz hozzá.
Egyébként meg mit írjak neked, amit nem fikázol ki véletlenül? Én azt mondtam, hogy láttam erről írtakat és már többször is hallottam róla és jól hangzik, azt hogy igen is megvalósítható, nem én állítom és nem terveket írtam, csak a már akkor felvetett problémákat közöltem (ellenállás, mágnesesség, de örülök hogy nagy örömmel tölt el téged, hogy ezen a két fogalmon annyit pattoghatsz).
Itt tényleg nevetséges valami, de inkább az amit te csinálsz egy egyszerű közleményből, még egyszer elmondom, nem az én tervem, nem én ötöltem ki, akkor meg mit okoskodsz? Ha azt mondom, hogy pl. igen van a politika meg annak egy változata, akkor abba is belekötsz, mert pl. nem értesz egyet vele, de közöltem hogy van ilyen, ráadásul pont a közlőt szidod? Ez már nem a lőjük le a hírnököt is korszak, úgy hogy kicsit gondolkodj már el, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest