- Google Pixel topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Poco X6 Pro - ötös alá
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
Uram,ezt nem én találtam ki.
Matematikus volt ez igaz,a Játékelmélet közgazdaságtanból,fűződik a nevéhez.
Az első "tárolt program elve" komputer készítésekor az alapokat ,ő tette le,az Eniac nevű computert is ,névéhez fűzik.
Ha jól tudom a 40 -es években a magyar tudományos egyetemmel értekezve tették le a computer alapjait,aminek az embri agyat,modellezték,persze az akkori agyról szerzett tudásukkal. -
zither
csendes tag
-
orbano
félisten
kérdésedben a válasz. a feladat nagyságára tekintettel!
vedd a híres 2^64 műveletszámot, amit elvégezni lehetetlen, legyen akármilyen gyors számítógéped.
10^11 neuronnal számolva, O(n^3) műveletigénnyel: 10^33 ~= 2^99 nagyságrendű alapműveletet igényel. Ez már erősen "súrol" nemrég említett fizikai korlátokat -
Gilthanas
aktív tag
Jogos! Erre valoban jo, csak legtobbszor nincs forrasmegjeloles.
Jim Tonic: A viszavagasod nem kommentalnam csak pontoznam: 5 bol 2 pont jar erte.
Telefonrol az ember nem szorakozik ilyennel ez egy forum. Mellesleg a kommunikacio, mint folyamat addig helyes amig a masik fel megerti mit akarsz mondani (elmeleti szinten persze)
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem keverik az FMRI-n làtható aktív régiókkal. Az meg egyértelmű, hogy nem lehet aktív minden régió egyszerre, maximális glükózfogyasztással. Fizikai és kémiai akadályai vannak, ráadásul gazdaságtalan is lenne. A természet minimalista.
Ezt látták a tévébe' és ez maradt meg. Meg amikor ez a Lucy-s urban legend születetett, szerintem még alig tudták az egyses régiók szerepét, így jött ez a tévhit.
Amúgy az emlék pipa, gép ebben sokszorts jobb. Álom egy evolúciós maradék, feltehetőleg az emlékek rendezgetése, melléktermék... felesleges lemásolni. Az érzés ösztönös része is pipa. Az, hogy eljut-e az öntudathoz, na az már emberi. Mindig a halas példát hozom fel... egy fejletlenebb idegrendszerben a fájdalom nem is tudatosul úgy, mint az embereknél, mert nincsen meg az a rendkívül komplex pályarendszer. Feltehetőleg csak ösztönösen reagálnak rá, ahogy a bacik pl.
A kreativitás az, amit elképzelni sem tudok, hogyan lehetne lemásolni. Egyszer sikerülni fog, lenne is pár ötletem hozzá. Mondjuk nem biztos, hogy annyira kéne siettetni. Lassan így is rettentően sok emberi muka helyettesíthető... a kreatív lenne a vég
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest