- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
7770 az 1.5 éves? ejha, erről nem tudtam...
Én az alaplapot 2008-ban vettem, meg a videokártyát is. Procit kicsit később cseréltem, de az alaplap miatt semmilyen új energiatakarékossági cucc nem megy rajta.
SB az olyan 2011 felé lett normálisan kapható, szóval jó lesz az a 3 év.Úgyhogy még mindig teljesen értelmetlen a hasonlításod.
-
yarsley
aktív tag
Az alaplap arabol kijon egy H61 meg egy G850 (talan vagy 2kval dragabb). A proci arabol meg egy 7750-en ha kb a A8 3870 araval lesz egyenlo az uj trini ara. Ha kicsit dragabb lesz, akkor a 7770/550ti is kijon belolle (marpedig abu i3-as arszintett emlitett, abbol meg kijon).
-
miresz
veterán
Igen elég húzós szerintem is,és ráadásul pont az nincs is ami kellett volna. F2A85-M PRO
-
T_Stark
őstag
Már itt is vannak a drágaszágok [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lesz Trinity a következő hetekben?
Én nem tudok róla.
-
-
.mf
veterán
válasz
FireKeeper #132 üzenetére
Grafikai téren az Ionos duál-Atomtól azt vártam, hogy azért legalább egy 500MHz P3 gépigényű Morrowind fusson rajta, de ahhoz is túl gyenge volt. Láttam a teszteket a mobil trinityről, de inkább alábecsülöm és legyen pozitív a meglepetés, mint egy jókora pofáraesés
Abu: UT3-at azért gondoltam, hogy maxon viszi, ha alacsonyon még az emlegetett atomos is tűrhetően vitte (egy kisebb órajel-emelés után).
S csak megerősíteni tudnám a kolléga kérését, bár szinte biztos vagyok benne, hogy amúgy is össze fogjátok mérni a kisebb dGPU-kkal. Engem inkább az érdekelne, hogy az A6, A8 és A10 (tehát nem csak a legnagyobb, mert ált. az első tesztek mindig csak arról készülnek) hogyan teljesít egy 64xx, 65xx, 66xx és 7750 kártyával összevetve. -
FireKeeper
nagyúr
ezek szerint mar nalatok van teszten?jo lenne a megjelenes napjan mar igazi phs tesztet is olvasni rola. valami kozep kategorias VGA sebessegevel remelem ossze lesz hasonlitva referencia gyanant (pl 7770). dual graphics-et is csinaltok? vagy meg nem szabad errol beszelned?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az UT3-at a Trinity APU-val ki lehet maxolni simán. Ezt onnan tudom, hogy a Llanón is meg lehetett csinálni. Az új játékokban kell kompromisszumokat kötni, de ott is egy részén, mert ugye azok sem fejtenek ki megegyező terhelést. Sebességet nem mondok, de a Torchlight 2-t 3xFull HD-ben is küldi.
-
.mf
veterán
válasz
FireKeeper #130 üzenetére
Mint számítógép, egy univerzális eszközre. HTPC-nek kiváló, netezős-böngészős gépnek, házi- vagy személyes szervernek is jó, de ha kedvem szottyan egy-két gyors körre, akkor valami nem-legújabb, grafikailag nem túl intenzív játék is fusson rajta alacsonyabb beállításokkal, ne kelljen ehhez a nagygépet bekapcsoljam. Tisztában vagyok a korlátaival, nem vér-gémer gépet várok, csak annyit, hogy mondjuk UT3 vagy WoT vagy TDU vagy hasonló normális grafikai beállításokkal fusson.
-
.mf
veterán
válasz
FireKeeper #58 üzenetére
A válasz egyszerű és prózai. Változnak az idők.
Amikor a HTPC mint kategória megszületett, a nem-DVD-s, máshogy kódolt / tömörített filmlejátszás, valamint a nem-CDs, mp3-ba vagy flacba vagy más formátumba átrippelt zene lejátszása volt a cél, amire a számítógép volt az egyetlen eszköz (n.b. az xbmc x-e, az xbox is egy normál asztali gép volt más köntösben). Jött a HTPC, ami teljes gépnél kisebb, halkabb, kevesebbet fogyaszt.
Viszont: azóta megjelentek a fejlett média-lejátszók, amik már fHD h264 filmekkel is megbírkóznak, így erre már nem kell egy azokhoz képest nagy, drága, sokat fogyasztó gép. Azonban egy számítógép nem csak erre jó, most már inkább az vesz ilyet, aki arra is használná, amit egy olyan lejátszó nem tudna.mITX-szel sokkal kisebb méretben ki lehet hozni egy gépet, mint mATX-szel. Bővíteni nem sokat kell, usb-s wifit és tunert is kapni. Hűtés is megoldható, főleg eleve kisebb teljesítményű, majd még UC, UV procinál.
-
pakriksz
őstag
én szoktam videot tömöríteni (egyébként egy 95w tdps- athlon II x4.el, régi alaplapban ami még nem tud magonkénti fesz és órajelvezéslést, egy régebbi 95w tdps nemjó idle fogyasztású videokártyával, 4 giga rammal, és 2 7200-as vinyóval, és az egész idleben 70w-al megelégszik, maxon 160w-al), de valahogy annyi nem jön össze hogy 24/7-ben menjen a film tömörítés...
A "kutatásokat" már ha azt kutatják amit mondanak, nem sokan nyomják be, mert azért annyira sok fölösleges pénzük nincs hogy a villanyszámlát és a csúcson gyötört gép gyakoribb cseréjét fizessék. -
pakriksz
őstag
tuningolt bulldozert hasonlítasz nem tuningolt prcoihoz?
Jó hogy nem hasonlítasz össze fogyasztásban egy kisautót egy nyerges vontatóval
Nem azért veszi meg a gépet hogy idleben menjen, hanem azért amikor nem abban megy, legyen póver és ő legyen a faszagyerek, és mert azt hallotta hogy az jó. (mit gondolsz miért veszik a 4 magos procikat mikor az is ritka mint a fehér holló ha 2 magot ki tud használni egy játék?) Mert tudod akármilyen hácégémer az ember, nem lehet 24/7 -ben játszani, mert árt az egészségnek (halált okoz mint ahogy a wowos kínaiak már bizonyították).
-
Prof
addikt
-
Prof
addikt
válasz
atti_2010 #113 üzenetére
Semmi trendi nincs abban, hogy az elmű lenyúlja a jónépet.
[link]
800W 1 VGA-val prime alattÉs akkor még nem beszéltünk arról milyen drága tápot kell egy ilyenhez venned.
Nekem bőven jó egy i5 100W-al kisebb fogyasztással azonos fps-ekkel azonos áron. Kell a francnak drága i7.
i5-2500k 129 W CPU load, Buldozer 210 W CPU load.Vennél egy olyan autót ami 10litert fogyaszt X millióért amikor van olyan ami csak 6-ot ugyanennyiért?
-
Prof
addikt
válasz
matteo_szg #81 üzenetére
A meghackelt villanyórát mint követelményt se felejtsd ki
-
dezz
nagyúr
válasz
atti_2010 #94 üzenetére
Vicces, hogy te azért is y-nal írod a Kaveri-t (miközben mindenki más i-vel).
(#96) juzer78: Jelenleg annyit lehet biztosan tudni, hogy a Kaveri FM2 rev.2 foglalatba jön. A hétköznapi neve nyilván FM2+ lesz... Ez azt sejteti, hogy valamiféle kompatibilitás lesz a két foglalat között. A különbség szerintem a PCIe3.0 lesz: a Kaveri FM2-ben 2.0 módban működik majd, FM2+-ban pedig 3.0-ában (elektronikailag ez megoldható). Más, komolyabb architektúrális különbséget nem látni. (Ellentétben a Llano -> Trinity váltással.)
Egyébként itt van egy néhány nappal ezelőtti cikk a témában (egy elvileg AMD-s slide-dal): AMD Socket FM2 bear the Kaveri APU
(#100) Enszuke: Hogy jön ide a Llano?
-
juzer78
tag
Jelenleg is 2 magos a rendszerem, igaz hogy nem egy mai darab, de 2 magosra nem váltanék egészen biztos, jelen pillanatban csak a kényszer vihet rá, hogy vegyek valamit. Jelenleg is Intelem van, szóval nem vagyok elzárkózva az Intel elől, a gondom csak az IGP-vel van, azok szolidak és igen halovány támogatással. Egyik ismerősöm eladta a videókártyáját, és az IGP-t akarta használni, hát nem sikerült, még böngészésre sem, rendszertelenül újraindult a gép, hiába bios frissítés, különféle driverek... úgyhogy vihette vissza... ha nyersen csak a sebesség lenne a döntő, akkor egyértelműen Intel, de nekem fontos a szoftveres támogatás is. Igazából amit megvárnék az a Haswell és a Kaveri... csak nem tudom, hogy a gép kibírja addig vagy sem.
-
T_Stark
őstag
-
Tomcat
őstag
válasz
matteo_szg #81 üzenetére
Ha megnézed az adatlapomat akkor láthatod hogy most is egy ilyen konfigot hajtok már több mint egy éve. A proci ugyan novemberben került bele, de így is durván 1 év eltelt mióta ezt összeraktam.
Most hogy így jönnek ki az újabb FX-ek gondoltam hogy kiadnak újabb lapokat is alá a gyártók, de semmi hír arról hogy bárki is adna ki újabb AM3+-os deszkákat amik frissebbek és jobban felszereltek mint a jelenleg is kaphatók. Pedig akár egy UD9-es Giga lapot én bevállalnék szívesen. -
miresz
veterán
..érdekes jelen pillanatban az ASRock levette az FM2-es lapjait a honlapjukról.
-
juzer78
tag
válasz
atti_2010 #94 üzenetére
No ez az, én is csak akkor ha tudnám követni az előbb felvázoltakat... engem az sem zavarna, ha a jelenlegi gépet kellene használnom még 1 évig, mert eddig nem volt vele gondom és bármiylen fura ugyan nem egy mai darab, de mindent visz... a probléma, hogy nem sikerült még kiderítenem, hogy mi okozza a problémát, a memóriát jónak jelzi a memtest, a LinX simán fut, nem jelzi, hogy a procival lenne gond, marad még az alaplap, de azt nem tom más procival és memóriával tesztelni... illetve az eszközillesztők, azokból most mindent leszedtem és csak azok vannak fent amit a windows alapból felrak, catalyst van fent ami külsős és slussz.
-
juzer78
tag
válasz
atti_2010 #92 üzenetére
Lehet azért nagy a titkolózás, mert valami nagy dologra készülnek, bár a Bull után annyira nem hiszek én ebben... igaz az új vezér elég tökösnek tűnik, reméljük jól lőtte be az irányt... talán hogy ennyire elhúzták a Trinity-t lehet csak jövő őszre jön a Kaveri GCN 2.0-val?! Egyszer majd csak kiderül...
Jaj igen, most olvasom, hogy Október 2-án jön a Trinity.
-
atti_2010
nagyúr
Azt hogy ennyire titkolóznak én sem tartom jó ötletnek de mit csináljunk ez van, amúgy a téma engem is érdekelne mert ha nem megy bele az FM2-be a Kavery nem nagyon vennék Trinityt, inkább akkor várok de hát november -december még messze van, amúgy meg rengetegen találgatják ezt a dolgot azért is mondtam hogy ha kiderülne valami azt azonnal megírják az számtech oldalak.
-
juzer78
tag
válasz
atti_2010 #90 üzenetére
Ez nem annyira titkos információ szerintem, az hogy felépítésben milyen lesz az igen, hogy hány mag, a GCN-ből mi... de hogy kompatibilis lesz vagy sem, vagy milyen mértékig az nem, sőt még eladás ösztönző is lehet, mert a juzer (mint én is) azt mondja veszek most egy jó alaplapot, telepakolom rammal, és veszek egy kis Trinity-t majd ha jön a kaveri abból meg veszek egy jobbat. De most ehelyett az lesz, hogy várok, (amíg a gépem bírja) ez pedig nekik nem jelent bevételt... Nem kell mindent annyira titokként kezelni... a Haswellről is jönnek már az infok, de az az Ivy-k árazásából kiindulva, nem az én pénztárcámra lesz méretezve. A legolcsóbb 4 magos, 45e... és ez a legolcsóbb...
-
atti_2010
nagyúr
Viszont ha belegondolsz egy HD 7770 7W fogyaszt IDLE az azért nem a világvége, voltak idők mikor egy VGA 30-40W is megevett miközben csak ücsörgött a házikóban, na akkor jól jött volna egy ilyesmi.
juzer78 Nincs azzal semmi baj hogy kérdezel de ilyenkor még felesleges hiszen ezeket az infókat a gyártók ebben a fázisban még elég szigorúan őrzik, ha valaki mégis megtudná az szempillantás alatt elterjedne a netten.
-
Srodney
senior tag
válasz
atti_2010 #52 üzenetére
silánynak az de lesznek még jó pár lapok abból kiindulva hogy az asrock bőségesen ellátja a piacot temérdek lappal!
mivan???msi és giga???hagyjuk oké...már ránézésre ver az asrock,a minőségről meg már ne is beszéljünk...megelőlegezem jóhiszeműen hogy a giga és az msi is mind trágya lesz...
-
Zanik
addikt
Mikor az nVidia megcsinálta a notebook-oknál az Optimust, már kezdtem reménykedni, hogy nem megoldhatatlan dolog ez a dedikált/integrált GPU-k közötti váltás, és talán majd asztali platformoknál is megoldható lesz valahogy, hogy a dedikált GPU csak akkor menjen, ha tényles szükséges. Aztán persze Intelék beintettek az nVidiának, mert nem tetszett nekik, hogy nem a sima IGP-s notik fogynak!
És tudom, hogy a desktop hanyatlik és már nem olyan fontos a gyártóknak, de akkor is kitalálhatna valami jót az AMD, ha már egyszer APU-t is és csúcskategóriás dedikált GPU-t is gyártanak. -
matteo_szg
őstag
Otthoni tuningos CFx-es géphez ott van az AM3+ platform a 990FX lapkakészlettel és az FX processzorokkal.
Már forgalomban vannak az ASUS-nál az R2.0-s 990FX-es lapok, amik több ponton javultak az elődökhöz képest, illetve out-of-the box támogatják az új FX procikat is. Mivel nincs új lapkakészlet ezen a platformon - egyébként nincs is szükség rá szvsz -, ezért nincsenek nagy horderejű alaplap bejelentések sem.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
atti_2010 #78 üzenetére
sztem meg pont hogy blood steve csalogato: "huuu lehet nezni multimeterrel a feszt, de kemeeeeeny"
Tomcat: 10 monitort hajtasz, vagy mi a szosz? netan tuning vilagrekordra keszulsz? ha ilyen extrem epenis novelo dolgokra vagysz, neked talaltak ki az lga2011 platformot, csak tudd megfizetni...
-
atti_2010
nagyúr
Inkább Kaverit vennék, de nagyon sanszos, hogy kényszerből vennem kell majd valamit (megmagyarázhatatlan újraindulásokat produkál a gépem, memtest86 ment vagy 10 kört nem talált problémát, na mindegy)... szóval pl PCI-Express 3 hogy lesz megoldva? Meg lesz egyáltalán?
Abu sem egy jós ember, amikor az AMD kommunikálja vagy "kiszivárog valami" majd megírja egyelőre csak pletykaszinten arról van szó hogy FM2+ ban jön a Kavery de belemegy az FM2 -be is csak a PCI-E 3 hiánya lesz a különbség, amúgy ezek úgy november-december környékén szoktak kiderülni, a PCI-E 3 meg egyelőre egy haszontalan dolog mivel semmi nem tudja kihasználni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #75 üzenetére
Ezek inkább a memória feszültségének beállításánál jönnek jól valamint az északi hídnál mert ezek elég kényesek a beállított feszre, persze hogy meg lehet lenni nélküle de ha tuningos lap akkor miért ne lehetne rajta ha segít a beállításokban, hogy Blood Steve nem tudja mire használni az egy másik kérdés.
-
juzer78
tag
Abu85: Te mindig jól informált vagy
, remélem tudsz ezzel kapcsolatban is valamit, szóval most jön a Trinity FM2-be, a maga tudásával, majd jövőre jön a Kaveri, ezek vajon kompatibilisek lesznek egymással? Inkább Kaverit vennék, de nagyon sanszos, hogy kényszerből vennem kell majd valamit (megmagyarázhatatlan újraindulásokat produkál a gépem, memtest86 ment vagy 10 kört nem talált problémát, na mindegy)... szóval pl PCI-Express 3 hogy lesz megoldva? Meg lesz egyáltalán? Elég lesz egy friss bios a Kaverinek? Vagy alaplap is kell? DDR4 még felejtős ugye? Mert egy ilyet feltöltenék jó sok rammal, és pár évig megint elfelejtem, hogy foglalkoznom kell ilyenekkel... vagy esetleg érdemesebb várnom, ha bírja a gép, hátha lesz valami hivatalos info ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm...
-
Tomcat
őstag
Ezek a lapok elég soványak nekem. Céges gépnek sok, otthoni tuningos CFx-es gépnek meg mind kevés. Ezektől nem lesz jobban felszerelt változat? (10 fázisú VRM, 4*x16 PCI-ex, 8*SATA3 port, stb.) Vagy nincs ilyen jól felszerelt kiadás tervben sem? Esetleg lesz egyáltalán még valami újítás az AM3+-hoz vagy maradnak a meglévő több mint 1 éve piacon lévő alaplapok és ennyi, nem lesz semmi új a továbbiakban?
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
atti_2010 #74 üzenetére
Rendben. Én mondjuk nem azzal vitatkoztam, hogy az a bizonyos MSI lap nem jobb, mint bármelyik, a cikkben szereplő Asus (biztosan az, igazából meg sem néztem), hanem hogy szerintem a Vcheck pointokra nincs semmi szüksége a userek 99%-ának.
Persze meg lehet cáfolni az állításomat, csak akkor indok kellene, hogy miért is kell nekem (vagy másnak) otthon a lehetőség, hogy műszerrel méregessem a procinak adott feszültséget. Úgy gondolom hogy tuningoláshoz bőven elég, ha a BIOS-ban ki tudsz olvasni egy "szoftveres" értéket, illetve tudod növelni és csökkenteni azt bizonyos lépésközönként. Mi van akkor, ha mondjuk 1.650 V-t akarok beállítani és a BIOS ezt is jelzi nekem, de a valóságban csak 1.648 voltot kap a proci? Megmondom: semmi.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #73 üzenetére
Nem, de ugyanazon a lapon van és az ember az egészet nézi egybe.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #71 üzenetére
Egyszerű parasztvakítás az egész. Ha te mondod, gondolom a méretes hűtőborda hőcsővel a DR.Mos is mind mind parasztvakítás.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
atti_2010 #70 üzenetére
Ja, az nem ér semmit.
Eddig valahogy mégis tudtak tuningolni az emberek, hiába nem volt vcheck point a lapokon. Egyébként sem kell tudnod a hajszálpontos értéket, ahhoz hogy a procit húzhasd. Erre maximum extrém tuningosoknak lehet szüksége, de még nekik sem feltétlenül. Egyszerű parasztvakítás az egész.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #69 üzenetére
Az inkább tuning lap és aki olyat vesz az szívesen használja, a szoftveres mérés sokszor egy kalap sz@rt sem ér.
-
V.Dave
senior tag
mindenki ezt szeretné és ennek így is kéne működnie évek óta de mindkét proc igyártónál ez megoldhatatlan probléma. Intelnél még elnézhető, mivel nem gyártanak vga-t, de hogy AMD-nél is, ez már elfogadhatatlan. Szerintem ez a technikai probléma a paraméterekkel 2012-ben már rég leküzdhető lett volna. Én egész más sejtek a háttérben, mint pl hogy a harmatos turks gpu-kat is vigyék a vevők azért működik csak azzal.
-
Zanik
addikt
Jól hangozna ez a Dual Graphics, de azért még vannak vele szemben fenntartásaim. Ugyanis én nagyon örülnék, ha tudnék olyan hardvert építeni, ami netezésnél/irodai munkánál elketyeg APU-ba integrált GPU-val, viszont ha játszani akarok, akkor a dedikált VGA kártyában lenne elég kraft Full HD-s mókázáshoz (ha nem is maxon!).
Ha meglehetne ezt oldani Dual Graphics-szal, akkor tuti váltanék. -
miresz
veterán
válasz
FireKeeper #2 üzenetére
A F2A85-M PRO neken is bejön. Az elrendezése is tetszik. Eddig ez a befutó.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A tuningproblémák elsődleges oka az volt, hogy nem lehetett aszinkronban hajtani a HC-t, másrészt az IGP-nek a K-s modellek kivételével fixálva volt a szorzója, harmadrészt mókoltak a gyártástechnológiával is, hogy működjön a chipeken a CPU és az IGP is, lehetőleg egyszerre. Tehát a probléma nem állt összefüggésben az architektúrával, a Phenom II-ket 45nm-en is sokkal jobban lehetett tuningolni.
-
beef
őstag
Az F2A85-M táblázatban 2 DIMM slot szerepel, míg a képen jól láthatóan 4 van.
Vagy a playboy retusálói dolgoztak megint, vagy elírás -
FireKeeper
nagyúr
en meg azt nem ertem, hogy htpcnel hogy jon szoba a sok tabos bongeszes meg a jatek. az arra valo hogy az ember filmezzen rajta, zenet jatszon, arra brazos is untig eleg.
azt meg megint nem ertem hogy miert baj a microatx. jobban el lehet ferni, bovitesi lehetoseg is marad, es huteni is jobban lehet.
szerk: sztem meg az atnevezesesdi felhozasa a flame keltes, na mindegy. a jelemlegi generacival meg azert nincs kompatibilitas mert tok mas a uarch (vliw vs gcn)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #55 üzenetére
Az MSI-n van Vcsek point, a Gigán meg valami újfajta Mosfet és nagyon szép minkét alaplap.
-
.mf
veterán
válasz
FireKeeper #51 üzenetére
Köszönöm, hogy Te is jobban tudod, hogy nekem mi kell, mint én magam
Ionos duál-Atomom van, még egy herélt platformra, mint amilyen a Brazos is (márpedig az, bármennyire is szépítjük), nem vágyom. Néhány durvább fHD film akadozgat, a böngészés sok tabbal döcögős, főleg, ha flash kerül a képbe, valamint még a régi (2000-es évek eleje) játékok, amik erősen proci-erőre építenek egy szálon, azok is kifognak a prociján. Inkább egy erősebb proci masszív UV és UC mellett, mint egy olyan, amiből eleve hiányzik a nafta.
Egy olyan konfighoz pedig, ahol nincs bővítőkártya, minek kéne mATX méret?Átnevezés: nagyon kell ám megint a flém-keltés... említettem én egy szóval is a konkurenciát? Odaírtam, hogy a jelen generációból nincs alsó ill. alsó-középkategóriás kártya, amilyen kaliberrel a proci együttműködik, így teljesen tiszta sor, hogy a jelen generációval nincs dual graphics.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
atti_2010 #54 üzenetére
miert mit vartal? v-check pointot? 250wattos VRM-et? karacsonyfadisz ledsort? netan uv aktiv csatikat? vagy meleg hogolyot?
minden rajtuk van ami egy nem extrem tuningosnak kell, es szerintem kinezetre is pofasak. elrendezesuk is jo.
az egyetlen amit en is kevesellek az a venti csatlakozok szama. -
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #53 üzenetére
Hát az lehet de elég szürkék, semmi ami felhívná a figyelmet magára de nem is rossz, tehát olyan szürke közepes, nem erőltették meg magukat.
-
Srodney
senior tag
most már az asrock is dobta a lapokat biztosan sokan vártak rá...
-
.mf
veterán
Lemaradtam valamiről? Érkezett 76xx / 75xx / stb szériás AMD kártya? Naugyehogyugye? De lehet, hogy a kedvedért kiadják majd ugyanazokat 6xxx kártyákat 7xxx-néven, és akkor majd örülhetsz.
Egy erősebb kártyánál könnyen lehet, hogy a throughput már korlátozná a teljesítményt. Valamint egy olyan kártyához az IGP már nem sokat adna hozzá.---
S a mITX lapok hol maradnak?
Sztem oda lenne a legérdekesebb a Trinity, kiváló htpc- és lájt-játékos gép lehetne belőle kis méretben és fogyasztással.
-
atti_2010
nagyúr
-
törölt tag
Na, ez az. Tehát mondhatni, jó marketing az 64 GB ott a címkén, de kihasználni a gyakorlatban majd csak később lehet, már ha beérik egyáltalán a DDR4 előtt...
Viszont ha a HP-nak van 32 GB-os modulja, akkor létezhet 16-os is. Az más tészta, hogy szerintem ezek sem mennének asztali konfigban, regiszteres, fully buffered lévén.
-
törölt tag
válasz
nigrablack #39 üzenetére
Nem, hisz a Dual Graphics legerősebb diszkrét tagjának sincs CrossFire hídja. [link]
Csak Dual Graphics, vagy csak kétutas CrossFireX mód van ezeken a lapokon. Már ha jól értettem, hogy a kettőt vegyíteni akarnád. -
endre1989
csendes tag
UP
-
nigrablack
csendes tag
Trinity mellé dualGraphics crossfire?
Működik ez? Csak kérdezem.
Amúgy mini ITX lapok is jöhetnének már nagyon. -
subaruwrc
félisten
na, várjuk a lapokat szeretettel
-
törölt tag
válasz
matteo_szg #28 üzenetére
Hát rendben, akkor várunk, amíg frissíti a listát, mert most jelenleg:
Memory/Device Support
0 files foundLetöltve az ATX-es manual-jét, rábukkantam egy QVL-re a 26. oldalon. Ott viszont mindjárt az alcím alatt felsorolja, hogy csak 1-2-4-8 GB modulokat fogad, másrészt egyetlen 64 GB-os próbát látok, ami szintén csak 32 GB-ra korlátozódik 4 modullal. Viszont itt sem találok 16 GB-os lapkára, vagy annak többszörösére utaló leírást.
(#31) hitman6: ha te ebben ennyire biztos vagy, hogy kinek van elmaradása kihez képest, akkor meghagyom neked az LGA1155-öt én meg maradok az FM2 vonalon.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
marcell991 #30 üzenetére
nem hinném hogy ilyen rövid életciklust hagynának a trinitynek, de a jós szóljon belőled
hitman: ha nem telefonról kéne pötyögnöm, leírnám mennyire tévedsz, de most megúsztad...
persze no offense
-
hitman6
csendes tag
hát engem nem fogott meg, semmi komolyabb ujitás, még PCI-E 3.0 sincs, intel-el szemben nagyon nagy elmaradás van, proci és alaplap téren egyaránt, szerintem most inkább egy LGA1155-ös éri meg jobban mint egy AMD konfig, időtállóbb az biztos
-
marcell991
tag
válasz
FireKeeper #17 üzenetére
Mobil Kaveri simán jöhet szerintem úgy, mint a Trinity (május 15. formális megjelenés, nyáron laptopáradat (jó is lenne)
.)
Egyébként ez a W8 ready logo igen ocsmány, elképzeltem, ahogy az Asus főhadiszálláson a random beosztottnak kiadták, hogy még aznapra shoppoljon össze valamit
-
-
-
törölt tag
A táblázatban az F2A85-M-nél az ALC8887 szerintem ALC887 akart lenni.
Továbbá ha ne adj Isten, én vagyok annyira burzsuj és fel szeretném tölteni 64 GB RAM-mal a két nagyobbik lapot olyan modulokkal, amik kimeríti a Non-ECC, Unbuffered fogalmát, akkor hol nézelődjek?
-
T_Stark
őstag
válasz
FireKeeper #17 üzenetére
Azt én is, de régebben mintha akkorra ígérték volna (ha jól emlékszem), lehet hogy még valami ilyesmire emlékszik. A Trinity-t biztos nem ígérték soha jövő tavaszra.
-
MongolZ
addikt
Nem semmi felhozatal... most nagyon nehéz rosszul választani. A leggyengébben felszerelt alaplap is szinte minden igény kielégít.
-
lujó55
addikt
de jó, akkor esni fog az FM1-es ára és akkor veszek majd egyet
-
Destructo
senior tag
Jók a lapok (Y)
-
törölt tag
Létezik, hogy ezeket a Trinity APU-kat tavaszra ígérték, az alaplapgyártók meg ilyenkor jóval előbb kiadják a lapjaikat? Vagy én emlékszem rosszul
-
8th
addikt
"Dual Graphics támogatás: van."
Van már arról valami lista, hogy ez milyen videokártyákkal működik majd?
-
Hophophop. Windows 8 ready hülyeséggel etetik a népet. Biztos sok alaplapot lecserélnek miatta.
-
zsolt501
nagyúr
Ehhez valami alacsony fogyasztású proci kellene max 35W létezik ilyen?
-
FireKeeper
nagyúr
a micro atx-es pro személyében meg is van az új konfigom alapja
-
golya87
őstag
Lehet, hogy Isten ellen való dolgok kívánok, de én megnéznék egy ROG-os alaplapot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B760M PRO RS
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest